Dodaj do ulubionych

Soczewki do samochodu???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 17:46
Chciałabym dobrać sobie soczewki,które mogłabym zakładac podczas jazdy
samochodem. Niedawno zdałam egzamin, ale pomimo tego mam problemy z jazdą
samochodem w okularach, odchylam głowe na boki i widze dosyć słabo, okulary
ograniczają mi kąt widzenia, ale poza tym chciałabym przy nich
pozostać.Potrzebuję soczewek, które zdałyby egzamin w takich ekstrymalnych
warunkach jak samochód czy basen.
Obserwuj wątek
    • Gość: Effka Re: Soczewki do samochodu??? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.02.06, 17:55
      na basenie zeadne soczewki nie zdarza egzaminu no chyba ze bedziesz plywac w
      szczelncyh okularkach

prowadzenie samochodu w soczewkach to wcale nie jest zadne ekstremum, wystarcza
      normalne soczewki, jakich sie uzywa na codzien
      tylko nie brdzo rozumiem jak chcesz jednoczesnie nosic czasem soczewki ale tez
      pozostac przy okularach...czy za kazdym razem jak bedziesz wsiadała do auta
      bedziesz je zakładała a pare chwil potemjak juz dojedziesz na miejsce
      zdejmowała i na nos okulary? czy jak to ma wygladac, bo troche mnie to dziwi,
      chyba ze autem jezdzisz sporadycznie i przez cały dzien;)

sa soczewki z filtrami UV

• Gość: K. Re: Soczewki do samochodu??? IP: *.icpnet.pl 23.02.06, 18:35
      I tobie lekarz pozwolił prowadzić samochód? Może masz źle dobrane okulary
      (oprawki)...
      • justa_79 Re: Soczewki do samochodu??? 23.02.06, 20:59
        co w tym dziwnego, niektórzy lekarze nawet nie badają wzroku...
        • bibina1 Re: Soczewki do samochodu??? 23.02.06, 21:28
          Moze miala zalatwiane badania - wtedy nie sprawdzają wzroku, to normalka.
          Co do soczewek - jedymym wyjsciem z sytuacji są sczewki jednodniowe , pod
          warunkiem że chcesz pozostać przy okularach, wtsy od czasu do czasu bedziesz
          zakładała soczewki. Z jednodniowych polecam Dailiesy, bo są bardzo delikatne :)

• Gość: Kasia Re: Soczewki do samochodu??? IP: *.compower.pl 23.02.06, 22:28
      Jeśli chcesz nosić soczewki, to musisz udać się do lekarza-okulisty,który
      dopasuje soczewki do Twojej wady wzroku.Napewno przed tym zbada Twój wzrok.Ja
      osobiście polecam Johnson&Johnson o nazwie ACUVUE,noszę je od 10 miesięcy i
      jestem zadowolona.Zrezygnowałam całkiem z okularów,soczewki są dużo bardziej
      wygodne.Jeśli chodzi o koszty to ACUVUE bezbarwne kosztują w granicach 40-45
      złtych za miesiąc,a kolorowe 65 zł.
    • Gość: finka Re: Soczewki do samochodu??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.06, 12:56
      Oczywiście lekarz za opłatą 50 zł wystawił mi stosowany swistek i wzroku nie
      spradzał, poza tym ja chciałam mieć prawko. Co do soczewek, to faktycznie może
      zdecydowałabym się na jednodniowe. Czy te Dailis można kupić na sztuki np. 10
      soczewek, bo nawet nie wiem czy moje oczy będą je tolerowały :)
      A te Acuvue to też soczewki jednodniowe?
      • Gość: Kasia Re: Soczewki do samochodu??? IP: *.compower.pl 24.02.06, 15:24
        Mi wystawili świstek oczywiście,ale wzrok zbadali,bardzo prowizorycznie,ale
        jednak zbadali i przez to miałam prawko terminowe :(( Na szczęście teraz juz
        mam bezterminowo.Soczewki Acuvue są jednodniowe,zakładasz rano,a wieczorem
        wyrzucasz.
    • mariolka99 Re: Soczewki do samochodu??? 24.02.06, 15:28
      No własnie...
      A ja potem odnoszę wrazenie ze na ulicach sami niedzielni kierowcy..;/
      • Gość: Kasia Re: Soczewki do samochodu??? IP: *.compower.pl 24.02.06, 16:12
        Nie jestem niedzielnym kierowca,nie oceniaj mnie jeśli niewiesz jak
        jeżdżę.Jeżdżę dużo i jazdę mam opanowaną bardzo dobrze.A terminowe prawko
        dostałam tylko przez wzrok i nie było żadnego innego powodu.Więc nie mądruj
        tutaj,skoro nie znasz ludzi.
        • mariolka99 Re: Soczewki do samochodu??? 24.02.06, 17:47
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Nie jestem niedzielnym kierowca,nie oceniaj mnie jeśli niewiesz jak
          > jeżdżę.Jeżdżę dużo i jazdę mam opanowaną bardzo dobrze.A terminowe prawko
          > dostałam tylko przez wzrok i nie było żadnego innego powodu.Więc nie mądruj
          > tutaj,skoro nie znasz ludzi.

To Ty się nie mądruj tylko spójrz jak sie układa drzewko odpowiedzi i do kogo
          mówiłąm Mądralo:PPPP
    • 18_lipcowa przepraszam ale jazda autem jest ekstremalna? 24.02.06, 16:10
      nosi sie zwyczajne soczewki...
      • tinkus Re:soczewki 24.02.06, 17:45
        Ja bym na Twoim miejscu w ogóle przeskoczyła z okularów na soczewki, już
        pomijając całą tę jazdę samochodem :) Soczewki są tysiąc razy wygodniejsze od
        okularów, na początku może trudno się przestawić , ale jak już się
        przyzwyczaisz to będziesz zadowolona. Co do soczewek - dziewczyny coś
        wspominały o Dailiesach - też sie dołączam do pozytywnych opinii, bo testowałam
        je w lato, Acuvue nie nosiłam.

A co do niedzielnych kierowców - myśle ze jezeli ktoś nie poszedł na gruntowne
        badania lekarskie to nie znaczy od razu , że nie potrafi jeździć!!!!
        • mariolka99 Re:soczewki 24.02.06, 17:51
          tinkus napisała:

> A co do niedzielnych kierowców - myśle ze jezeli ktoś nie poszedł na
          gruntowne
          > badania lekarskie to nie znaczy od razu , że nie potrafi jeździć!!!!

Dla mnie niedzielny to ktoś kto uważa jazde samochdem za ekstremalne
          przeżycie:PPP
      • mariolka99 Re: przepraszam ale jazda autem jest ekstremalna? 24.02.06, 17:46
        Może koleżanka to ekstremalny kierowca typu "w kapeluszu z nosem przy szybie",
        no chyba ze ekstremalny ze niby rajdowy:PPP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka