Dodaj do ulubionych

Problem świąteczny - PREZENTY ...

IP: *.zeb.com.pl 28.11.02, 12:34
Zawsze mam problem z wymyśleniem co komu kupić na gwiazdkę. Lubię kupować
rzeczy przydatne ale jednocześnie nie za bardzo powszednie i zwyczajne. Mam
do obdarowania męża, brata, rodziców, teściów. Wiem, że trudno jest radzić
jak nie zna się ludzi, ale może napisalibyście o swoich dokonanych lub
planwanych zakupach, może coś "zmałpuję" :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.ggr.co.uk 28.11.02, 13:12
      Pytałam o to samo, a konkretnie o prezent dla babci na forum Kobieta.
      Rok temu kupiłam rodzicom chłopaka w herbaciarni kilka puszek herbaty + kubki +
      słoiczek cukru kandyzowanego w rumie + podstawki pod kubki. Wszystko razem
      owinięte folią i związane kokardą. Wyglądało tak rozkosznie, że drugi zestaw
      wzięłam dla moich rodziców ("teściowie" i moi rodzice nie znają się więc nie
      było problemu). W tym roku będzie u mnie babcia więc chciałam kupić jej coś
      podobnego (wyjątkowo brak mi w tym roku natchnienia na prezenty)ale poradzono
      mi, żeby wykombinować jakieś zdjęcie (np babcia i ja) i coś z nim zrobić, nie
      wiem, może jakaś ramka... Albo kilka powycinanych zdjęć zebranych razem w
      formie obrazka na ścianę... To mi podsunęło pomysł, żeby chłopakowi albo
      rodzicom zrobić koszulkę albo kubek z moją buźką. Jeszcze nie wiem do końca co
      zrobię, chętnie coś podpatrzę od innych.
    • czarodziejka1 Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... 28.11.02, 14:12
      Ja już prezenty mam. Właśnie dzisiaj kupiłam ostatni z listy! Moje prezenty są
      praktyczne. Po prostu każdego podpytałam co chciałby dostać od Mikołaja :)))
      Mój tata zażyczył sobie koszulę w biało-niebieskie paski (ostatni hit sezonu!).
      Mama krem Vichy Novadiol. Wczoraj udało mi się kupić świąteczny zestaw:
      Novadiol na dzień (50ml)+ Novadiol na noc (15 ml)+ Lipidios 2 + podkład. Bardzo
      elegancko to wygląda. Mojemu mężczyźnie: satynową piżamę, kaszmiorwy szalik,
      dwa jedwabne krawaty, wełnianą, dwustroną czapeczkę Nike. Mojemu bratu: torbę
      Champion do fitness klubu. No i moim trzem bratankom: bluzy bawełniane,
      ocieplane z Reserved. Serdecznie pozdrawia szczęśliwa nabywczyni prezentów pod
      choinkę!
      • Gość: triss Re: Problem świąteczny - PREZENTY do czarodziejki IP: *.markom.krakow.pl 29.11.02, 21:38
        hej!
        zdradz prosze ile kosztowal ten zestaw Novadiol [a raczej novadioli ;-)] Vichy?
        jest w jakiejs kosmetyczce? dzieki za info.!
        • Gość: aga Re: Problem świąteczny - PREZENTY do czarodziejki IP: *.chello.pl 29.11.02, 22:13
          Gość portalu: triss napisał(a):

> hej!
          > zdradz prosze ile kosztowal ten zestaw Novadiol [a raczej novadioli ;-)]
          Vichy?
          > jest w jakiejs kosmetyczce? dzieki za info.!

Co prawda pytanie jest nie do mnie ale oglądałam ten zestaw wczoraj(chcę go
          kupić mamusi)kosztuje on 87pln.(+15ml kremu + próbka podkładu i czegoś
          jeszcze ).pozdrawiam
          • Gość: aga Re: Problem świąteczny - PREZENTY do czarodziejki IP: *.chello.pl 29.11.02, 22:16
            Gość portalu: aga napisał(a):

> Gość portalu: triss napisał(a):
            >
            > > hej!
            > > zdradz prosze ile kosztowal ten zestaw Novadiol [a raczej novadioli ;-)]
            > Vichy?
            > > jest w jakiejs kosmetyczce? dzieki za info.!
            >
            > Co prawda pytanie jest nie do mnie ale oglądałam ten zestaw wczoraj(chcę go
            > kupić mamusi)kosztuje on 87pln.(+15ml kremu + próbka podkładu i czegoś
            > jeszcze ).pozdrawiam

Zapomniałam dodać,że nie jest w kosmetyczce, tylko w dużym granatowym
            świątecznym pudełku(chyba w gwiazdki)
            • Gość: triss Re: Problem świąteczny - PREZENTY do czarodziejki IP: *.markom.krakow.pl 29.11.02, 23:00
              wielgachne dzięki! ;-)
        • czarodziejka1 Re: Problem świąteczny - PREZENTY do triss 03.12.02, 13:27
          Dopiero dzisiaj przeczytałam, więc dopiero dzisiaj odpisuję. Ja zapłaciłam ok.
          73 zl w aptece "W pasażu" na Bemowie. Serdecznie pozdrawiam :)))
    • Gość: Pia Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 14:13
      Moję propozycje dla babci lub cioci: kawałek mydła np. lawendowego (są krojone
      z większej bryły, można zobaczyć na www.mydlarnia.pl), woda zapachowa do
      żelazka (lawendowa, różana, werbena itp), stary komplet do herbaty (aucje na
      Allegro lub giełdy staroci - wrocławska już od jutrzejszego ranka), malutkie
      wody toaletowe w sprayu o zapachu np. lawendy, zielonej herbaty, do kupienia w
      Sephorach, jedwabna apaszka lub szaliczek w ulubionym kolorze.
      • Gość: Acha Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.helion.pl 28.11.02, 14:51
        A ja kupię mojej mamie(dziś na to wpadłam)takie puzderko z porcelany na
        biżuterię itp.Są takie różnej wielkości w Rosenthalu z kopiami słynnych obrazów-
        fajne jest ze Słonecznikami.Myślę,ze to dobry prezent dla osoby,której nie
        wiadomo co kupić ,bo wszystko ma.
        • aga_malutka Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... 28.11.02, 15:02
          ja mam nadzieje, że prezentowe dylematy pomoże mi rozwiązać (w pewnym stopniu)
          wyprzedaż Guerlaina, własnie czekam na telefon od koleżanki, czy jest tam to,
          czego szukam:)))
        • Gość: Pia Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 15:26
          Zawsze przed świętami w Rosenthalu są takie puzderka i inne perdułki ze
          specjalną, świąteczną dekoracją. Cudko! A swoją drogą to drobiazg od Rosenthala
          to bardzo dobry prezent i jednocześnie inwestycja, bo z każdym rokiem wzrasta
          jego wartość.

Gość portalu: Acha napisał(a):

> A ja kupię mojej mamie(dziś na to wpadłam)takie puzderko z porcelany na
          > biżuterię itp.Są takie różnej wielkości w Rosenthalu z kopiami słynnych
          obrazów
          > -
          > fajne jest ze Słonecznikami.Myślę,ze to dobry prezent dla osoby,której nie
          > wiadomo co kupić ,bo wszystko ma.
    • Gość: mala Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.11.02, 18:06
      Rozne:
      -sluchawki+plyta
      -globus
      -atlas samochodowy
      -latarka+scyzoryk
      -ksiazka(kucharska,atlas swiata,encyklopedia...)
      -pioro+dlugopis
      -portfel
      -teczka,torebka(z inicjalami)
      -lampa na biorko
      -myszka,joystick,kierownica do komputera
      -swiecznik+swiece zapachowe
      -kapciuszki,szlafroczek
      -zegarek(z dedykacja pod spodem,lub na sciane taki co chodzi do "tylu")
      -bizuteria z wygrawerowana dedykacja
      -zdjecie-plakat(najlepiej Ukochanego z Ukochana)
      -kalendarz(zrobiny przez siebie z Waszymi zdjeciami)
      -szliczek+czapeczka
      -polar
      -krawat+spinka
      -zestaw kosmetykow w kosmetyczce
      -komplet recznikow+mydelka
      -waga
      -......

• Gość: if Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.zeb.com.pl 29.11.02, 07:34
      Dzięki serdeczne za pomysły. Ale moja rodzinka jest problematyczna,bo:
      - mąż: informatyk - odpadają różne komputerowe gadżety, bo wszystko ma, a poza
      tym nie zadowolą go takie cosie, które ja, laik informatyczny, w zwykłym
      sklepie mogę kupić
      - mama: nie lubi dostawać kosmetyków o czym głośno mówi przed świętami ;), a
      poza tym to jest dziwna jak na kobietę, bo niczego nie potrzebuje.
      - tata: elegant, nikt mu nie dogodzi w kosmetykach, ubraniach i dodatkach.
      - brat: zbuntowany 20-latek, słuchający muzyki alternatywnej i to co mu się
      podoba jest niedostępne w zwykłych sklepach, a tak wogóle to trudno odgadnąć co
      jest w jego towarzystwie ;) "na topie"
      A cała moja rodzinka na dodatek, ma tak dużo książek, że taki prezent też
      odpada z przyczyn lokalowych.
    • delfinek0 Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... 30.11.02, 11:39
      Moj M.:zegarek na reke,swetr
      Mama:wazon,komplet poscieli,
      Tato:stojak na cd,
      Brat:plecak,
      Mala Dziewczynka:lampka na sciane w ksztalcie ksiezyca,
      Tesciowa:koszyczki na bizuterie,
      Tesc:zestaw narzedzi,
    • Gość: fishka Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 13:58
      ja tez zawsze mam prolemy z tym, dlatego w tym roku postanowilam juz wczesniej
      zrobic liste i z czasem ja uzupelniac co komu kupic.

mama : na pewno jakies kosmetyki (np.w sephorze bo tam slicznie zapakuja),
      tata : niestety pomyslow brak :( ,bronie sie przed kolejnym krawatem i
      sprobuje cos wymyslec
      brat : tu nie mam problemy bokserki bede idealne dla 15-letniego chlopaczka
      ktory nosi spodnie przy kolanach, moze jeszcze jakas plyte do tego
      dorzuce
      babcia : na pewno jakies ladne perelki,
      chłopak:wypatrzone bokserki i cos jeszcze
      moze cos jeszcze wpadnie mi do glowy
    • anexxa Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... 30.11.02, 17:49
      wlasnie znalazlam sklep internetowy, w ktorym niechybnie
      zrobie wielgachne zakupy:

www.pachnidlo.pl

sa mydelka, sole do kapieli, tabletki i kuleczki do
      kapieli, sa kosmetyki naturalne, same swietne rzeczy.
      moim zdaniem dosc tanio, wszystko fajnie wyglada i mozna
      placic karta (ciekawe, czy visa electron z inteligo
      przejdzie, ale powinna). aha, dla ekologow wazne info -
      wszystko jest cruelty free.

oprocz tego, wybieram sie do ksiegarni po jakies ksiazki,
      pewnie do jakiegos sklepu z apaszkami (wie ktos, gdzie
      mozna kupic jedwabie z milanowka?), pewnie do sklepu z
      kawa i herbata tez. czyli klasycznie;)

xx.
      • Gość: ulla Re: Problem świąteczny - PREZENTY ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:49
        Jedwabie z Milanowka mozna kupic w Wawie na Chmielnej,tuz przed skrzyzowaniem z
        Bracka idac w strone Nowego Swiatu.Sklep firmowy Milanowka jest po prawej
        stronie.
        Pozdroxy
        • anexxa jedwabie z milanowka - do ulli 01.12.02, 23:57
          o, dzieki! czekaj, po prawej stronie... gdzies w bramie,
          czy na samej chmielnej? bo najbardziej kojarzy mi sie tam
          mercer's, a potem chyba brama i ta wneka z zapieksami,
          ale moge cos omijac.

xx.
          • Gość: Nika Re: jedwabie z milanowka - do ulli IP: 195.187.102.* 03.12.02, 13:46
            Nie do mnie, ale ja też wiem. Tak, to jest w pobliżu
            Mercera, po tej samej stronie, nieco wcześniej w stronę
            GC. Tam są takie podcienia i w tych podcieniach sklep
            Milanówka.
            • trinka do fishki - bokserki 03.12.02, 16:30
              fishka, jak wygladaja boxerki, ktore upatrzylas? jA ostatnio nigdzie nie moge
              znalesc sensownych boxerek. liczylam, ze dostane w kapphalu zestaw
              skarpetki+bokserki ze snoopym, ale deficyt bokserek, a na skarpetki snoop juz
              tylko w czapce mikolaja:< wolaabym cos mniej sezonowego.
              moze ktoras z was wypatrzyla gdzies jakies fajne bokserki?

pozdro
              • Gość: vts Re: do TRINKI - bokserki IP: *.chello.pl 03.12.02, 21:51
                trinka napisała:

> fishka, jak wygladaja boxerki, ktore upatrzylas? jA ostatnio nigdzie nie moge
                > znalesc sensownych boxerek. liczylam, ze dostane w kapphalu zestaw
                > skarpetki+bokserki ze snoopym, ale deficyt bokserek, a na skarpetki snoop juz
                > tylko w czapce mikolaja:< wolaabym cos mniej sezonowego.
                > moze ktoras z was wypatrzyla gdzies jakies fajne bokserki?
                >
                > pozdro
                W Kapphalu w wola parku są jeszcze skarpetki ze snoopim bez czapki(kupowałam w
                sobotę pakowane po dwie sztuki czarne i szare)a te w czapeczce też wzięłam a co
                w końcu Święta tuż tuż.A bokserki są w bałwanki śliczne.pozdrawiam

• Gość: baby g Re: gifts IP: 156.17.87.* 04.12.02, 14:16
                  dla taty telefon sony ericsson t300[z mozliwoscia robienia zdjec-chce go ubiec zeby sobie sam nie kupil]
                  mama-perfumy klasyczny Chanel albo mydelka[widzialam super mydlarnie z np.czekoladowym mydelkiem mniam mniam]
                  friend-srebrny lancuszek, perfumy jej ulubione
                  facet-nie mam pojecia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka