Dodaj do ulubionych

przerwa na kawę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:31
jaką kawę dzisiaj piłyście szukam łagodnej i aromatycznej ze wszystkimi
walorami smakowymi Rikore mi odpowiada ale jest dość droga znacie
tańsza?

Obserwuj wątek
    • Gość: koraa2 Re: przerwa na kawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:36
      rozpuszczalna kawa jest niezdrowa hmm jesli wogole io kaiwe mozna powiedziec ze
      jest zdrowa,ale parzona juz bardziej:P,ja lubie rocore lub tchibo niebieska
      • Gość: sowa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:53
        ta niebieska jest naprawdę smakowita.pozdrawiam
    • laurka2005 Re: przerwa na kawę 03.03.06, 11:41
      Inka z mlekiem bo:
      - tania,
      - zdrowa,
      - smaczna.
    • Gość: nie-kawa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:45
      a nie lepiej zieloną, czerwoną herbatkę?? ewentualnie napoje z guaraną?? moja
      siostra żyć bez kawy nie mogła ale odkąd ma problemy zdrowotne to odstawiłą kawę
      od razu i jakoś żyje w pracy
    • marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 11:46
      Lavazza d'Oro jest to 100% arabika, więc nie ma mocnego, gorzkiego czy
      kwąsniego smaku
      Polecam też niskodrażniącą kawę firmy Astra
      Obie kawki mielone
      • Gość: sowa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:49
        dlaczego parzona jest zdrowsza
        • marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 11:54
          poczytaj w necie jaki jest sposób wytwarzania kawy rozpuszczalnej - dużo w tym
          chemii
      • Gość: nie-kawa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:01
        "Polecam też niskodrażniącą kawę firmy Astra"
        czytałam w SE w tym tygodniu że ta kawa jest bardzo szkodliwa ale nie
        wczytywałam się bo ta gazeta wpadła mi w ręce przypadkiem
        • marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 12:06
          ojej, a co szkodliwego jest w tej kawie?
          SE to Super Expres? jeśli tak, to jakos nie biorę poważnie tego doniesienia :P
        • Gość: koraa2 Re: przerwa na kawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:07
          dokaleni aby taka kawe rozpuszczalna wytworzyc wiele w tym "zabiegow"i chemii
          przeciez kawa jako tako sam sie nie rozpuszcza a rozpuszczalan(czyli po
          przerobkach)tak i razem z tym wszytkim sie ja wypija a wparzonej fusiki zostaja
          jedynie napar wypijamy,lagodniejsza dla watroby jest z dodatkiem mleczka
    • Gość: Justyna Re: przerwa na kawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:27
      ja też lubię łagodną i piję Nescafe Gold i Jacobs też chyba Gold-brązowa
      • Gość: sowa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:44
        a jakaś łagodna parzona?
        • Gość: bobo Re: przerwa na kawę IP: *.zyg2.brewet.pl 03.03.06, 13:59
          Mi gastrolog powiedział,że dla żołądka lepiej będzie nie pić kawy. Jak już to z
          expresu, albo lepiej wypić parzoną niż rozpuszczalną. Dokładnie jak ktos tam
          napisał, że pijąc rozpuszczalną wypija się wszystkie świństwa itp.
          • Gość: Nessie Re: przerwa na kawę IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 14:16
            No tak, tylko co zrobić, jak się nie ma ekspresu ciśnieniowego? Kawy "parzonej w
            szklance" nie umiem wypić :) A że piję tylko 1 filiżankę dziennie, i to nie
            zawsze, to nie opłaca się kupować ekspresu.

Dlaczego nie produkują kawy w torebkach takich jak herbaciane? Wtedy fusy by się
            nie pałętały po szklance...
            • marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 14:20
              polecam zatem kupno tzw. mokki. Takie metalowe urządzenie stawiane na gazie.
              Koszt ok. 30zł
              www.allegro.pl/item89095798_kawiarka_0_2_l_wzor_tradycyjny_nowy_zaparzacz_.html
              • Gość: Nessie Re: przerwa na kawę IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 14:35
                O rany, jakie fajne! :) Jak to działa - sypie się kawę mieloną, jak rozumiem, a
                potem gdzieś jest filtr, który odcedzi fusy?
                • marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 14:44
                  urządzenie sklada się z 3 części: dół - lejemy tam wodę; środek - sypiemy tu
                  kawę i częściow wkladamy w dolną część; górna - doniej pod cisnieniem
                  przedostaje się już gotowa kawa.
                  Przyrządzenie napju zajmuje ok. 5 min. Smak jak z ekspresu :D polecam!
                  • Gość: Nessie Re: przerwa na kawę IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 14:56
                    Dzięki!
    • kaszkaszka Re: przerwa na kawę 03.03.06, 13:57
      Ja nie uznaje innej kawy niż z ekspresu ciśnieniowego... Koniecznie ze świeżo
      zmielonej kawy. Najbardziej lubię latte z syropem z zielonego banana :). Z kaw
      polecam niemieckiego! Jacobsa i te kupowane na wagę.
      PS. Nie znoszę też kawy z automatu - smakują plastikiem...
    • kaszkaszka kafeterka lub kafetiera 03.03.06, 16:23
      Dobrym rozwiązaniem jest też kafeterka lub kafetiera.
      BTW koszt ekspresu zwraca się bardzo szybko. Znacznie ograniczyłam kwoty
      wydawane w barach kawowych :). Poza tym jak się jest uzaleznionym od latte...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka