Gość: sowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:31 jaką kawę dzisiaj piłyście szukam łagodnej i aromatycznej ze wszystkimi walorami smakowymi Rikore mi odpowiada ale jest dość droga znacie tańsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koraa2 Re: przerwa na kawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:36 rozpuszczalna kawa jest niezdrowa hmm jesli wogole io kaiwe mozna powiedziec ze jest zdrowa,ale parzona juz bardziej:P,ja lubie rocore lub tchibo niebieska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:53 ta niebieska jest naprawdę smakowita.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 Re: przerwa na kawę 03.03.06, 11:41 Inka z mlekiem bo: - tania, - zdrowa, - smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-kawa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:45 a nie lepiej zieloną, czerwoną herbatkę?? ewentualnie napoje z guaraną?? moja siostra żyć bez kawy nie mogła ale odkąd ma problemy zdrowotne to odstawiłą kawę od razu i jakoś żyje w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 11:46 Lavazza d'Oro jest to 100% arabika, więc nie ma mocnego, gorzkiego czy kwąsniego smaku Polecam też niskodrażniącą kawę firmy Astra Obie kawki mielone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:49 dlaczego parzona jest zdrowsza Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 11:54 poczytaj w necie jaki jest sposób wytwarzania kawy rozpuszczalnej - dużo w tym chemii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-kawa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:01 "Polecam też niskodrażniącą kawę firmy Astra" czytałam w SE w tym tygodniu że ta kawa jest bardzo szkodliwa ale nie wczytywałam się bo ta gazeta wpadła mi w ręce przypadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 12:06 ojej, a co szkodliwego jest w tej kawie? SE to Super Expres? jeśli tak, to jakos nie biorę poważnie tego doniesienia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koraa2 Re: przerwa na kawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:07 dokaleni aby taka kawe rozpuszczalna wytworzyc wiele w tym "zabiegow"i chemii przeciez kawa jako tako sam sie nie rozpuszcza a rozpuszczalan(czyli po przerobkach)tak i razem z tym wszytkim sie ja wypija a wparzonej fusiki zostaja jedynie napar wypijamy,lagodniejsza dla watroby jest z dodatkiem mleczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: przerwa na kawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:27 ja też lubię łagodną i piję Nescafe Gold i Jacobs też chyba Gold-brązowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: przerwa na kawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:44 a jakaś łagodna parzona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: przerwa na kawę IP: *.zyg2.brewet.pl 03.03.06, 13:59 Mi gastrolog powiedział,że dla żołądka lepiej będzie nie pić kawy. Jak już to z expresu, albo lepiej wypić parzoną niż rozpuszczalną. Dokładnie jak ktos tam napisał, że pijąc rozpuszczalną wypija się wszystkie świństwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: przerwa na kawę IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 14:16 No tak, tylko co zrobić, jak się nie ma ekspresu ciśnieniowego? Kawy "parzonej w szklance" nie umiem wypić :) A że piję tylko 1 filiżankę dziennie, i to nie zawsze, to nie opłaca się kupować ekspresu. Dlaczego nie produkują kawy w torebkach takich jak herbaciane? Wtedy fusy by się nie pałętały po szklance... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 14:20 polecam zatem kupno tzw. mokki. Takie metalowe urządzenie stawiane na gazie. Koszt ok. 30zł www.allegro.pl/item89095798_kawiarka_0_2_l_wzor_tradycyjny_nowy_zaparzacz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: przerwa na kawę IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 14:35 O rany, jakie fajne! :) Jak to działa - sypie się kawę mieloną, jak rozumiem, a potem gdzieś jest filtr, który odcedzi fusy? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: przerwa na kawę 03.03.06, 14:44 urządzenie sklada się z 3 części: dół - lejemy tam wodę; środek - sypiemy tu kawę i częściow wkladamy w dolną część; górna - doniej pod cisnieniem przedostaje się już gotowa kawa. Przyrządzenie napju zajmuje ok. 5 min. Smak jak z ekspresu :D polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkaszka Re: przerwa na kawę 03.03.06, 13:57 Ja nie uznaje innej kawy niż z ekspresu ciśnieniowego... Koniecznie ze świeżo zmielonej kawy. Najbardziej lubię latte z syropem z zielonego banana :). Z kaw polecam niemieckiego! Jacobsa i te kupowane na wagę. PS. Nie znoszę też kawy z automatu - smakują plastikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkaszka kafeterka lub kafetiera 03.03.06, 16:23 Dobrym rozwiązaniem jest też kafeterka lub kafetiera. BTW koszt ekspresu zwraca się bardzo szybko. Znacznie ograniczyłam kwoty wydawane w barach kawowych :). Poza tym jak się jest uzaleznionym od latte... Odpowiedz Link Zgłoś