Dodaj do ulubionych

Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,please!

07.03.06, 14:07
Próbowałam już stosować dietę 1000kcal i nie działała na mnie.Dieta South
Beach,a i owszem pomogła,ale później wróciłam do wyjściowej wagi i to z
nadwyżką(wskutek czego przy okazji porobiły mi się rozstępy).Jeśli znacie
jakąś rozsądną(nie głodową) dietkę,na której dobrze się chudnie to bardzo
proszę pomóżcie!Aha,i jeśli znacie jakieś fajne zestawy ćwiczeń(tylko nie 6
Weidera) to też bardzo proszę o informacje.Ćwiczenia jak coś wyślijcie na
maila : bundle@gazeta.pl Z góry dziękuję.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • bree31 stary sprawdzony sposob 07.03.06, 14:13
      sniadanie jedz sam, obiad z przyjacielem, kolacje oddaj wrogowi. i zero
      słodyczy. to działa :)
    • mikams75 Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 14:19
      najlepsza dieta to ZP
      • bundle Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 14:28
        Zdefiniuj ZP.
        • Gość: . Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:43
          zjedz połowe :P
          • bundle Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 14:49
            Aha.Ale to niestety też nie jest takie proste.
            • starawyjadaczka Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 14:57
              bundle napisała:

> Aha.Ale to niestety też nie jest takie proste.

zgadza sie, ale skuteczne :)
    • Gość: aga Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 07.03.06, 14:20
      JA to jestem 2 dzien na kopenhadzkiej i jak narazie dobrze sie trzymam a potem
      ograniczam po niej zarcie i slodycze i cw 8 abs w domu
      • Gość: vi MŻ - najskuteczniejsza, najtańsza, sprawdzona n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:22
        • bundle Re: MŻ - najskuteczniejsza, najtańsza, sprawdzona 07.03.06, 14:26
          Mniej Żreć,super,łatwo powiedzieć,trudniej zrobić!przez ponad 2 tygodnie jadłam
          ledwo co,a waga ani drgnęła(a ja ledwo stałam na nogach,a żołądek cały czas
          domagał się żarcia),a np. po 2 tygodniach z South Beach ubyło mi 5kilo i nie
          bywałam w tym czasie głodna.Widzisz tu logikę?
          • Gość: vi Re: MŻ - najskuteczniejsza, najtańsza, sprawdzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:36
            Wiem, że to bardzo trudne, ale na mnie wszystkie diety działają "głodopędnie", i
            tylko stanowcze ograniczanie spożywanych porcji przynosi rezultaty. W każdym
            razie zawsze warto próbować, w ten czy inny sposób, byle nie przesadzić :)
            Powodzenia.
    • Gość: carolinasc dieta białkowa IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:32
      www.twojadieta.info/dieta/bialkowa/
    • Gość: carolina Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:36
      south beach jest niedobra dieta- bedac w Stanach nasluchalam sie wlasnie o niej
      i o diecie Attkinsa, ktora stosowana dluzej moze bardzo pogorszyc stan zdrowia.
      Białkowa dieta nie jest szkodliwa, jesli przy tym cwiczysz - spalisz tluszczyk,
      pamietaj jednak ze kazda dieta jest dopasowaywana do Twojego profilu - do tego,
      jak pracujesz, jak spalasz itp. ta srona, ktora wyzej wkleilam jest b. ciekawa -
      poza tym zajrzuj tutaj : www.dieta.pl/
      po zalogowaniu masz dotep do wielu przydatnych informacji - jest tez dzienny
      licznik kaloerii i ich spalania.Powodzenia!
      • bundle Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 15:41
        Na dieta.pl jestem już zalogowana od prawie roku.Rzeczywiście jest to b.fajna
        stronka.Wielkie dzięki za adres tej drugiej!
        • Gość: carolinasc polecam się :) pozdrowienia IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:43
    • Gość: Nessie Owszem... IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 15:52
      Zero potraw mącznych: odstawiamy białe pieczywo, wszelkie chrupki (płatki
      kukurydziane też), ziemniaki, ryż. Poza tym można jeść do woli. Doskonała dieta
      na utrzymanie wagi. Ciemne pieczywo można, ale w ograniczonych ilościach.

(Oczywiście słodycze też won!)
      • Gość: carolinascotties Nessie!!!!w końcu jestes mam pytanie:) IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:54
        • Gość: Nessie Re: Nessie!!!!w końcu jestes mam pytanie:) IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 15:59
          Słucham. :)
          • Gość: carolinascotties Re: Nessie!!!!w końcu jestes mam pytanie:) IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:03
            czy znasz żel Saliderm? właśnie go kupiłam - chciałam ponakładać na pośladki :)
            rozstępy :( ale tak czytam i oczom nie wierze - bo niektore dziewczyny kładą to
            na twarz:( Moje pytanie - czy myślisz, że nie zrobię sobie krzywdy? - hihi
            Dziękuję i pozdrawiam
      • bundle Re: Owszem... 07.03.06, 17:06
        A stosowalyście kiedyś tą dietę,bo ona bardzo by mi odpowiadała,ale nie chcę
        jej zaczynać i później się rozczarować.a wiec jak z tą dietą??
        • rupertgiles Re: Owszem... 07.03.06, 17:10
          Ja (Nessie!) ją stosuję co jakiś czas, żeby zrzucić parę kilo np. po świętach,
          po jakiejś strasznej rozpuście słodyczowej. Wg. mnie ona się doskonale sprawdza,
          przede wszystkim dlatego, że eliminuje podjadanie
        • Gość: carolina Re: Owszem... IP: *.chello.pl 07.03.06, 17:11
          stosowałam dietę białkową na przemian z owocowymi - latem oczywiście:) i
          biegałam, poza tym przyjmowałam pierwiastki i witaminki - ładnie schudłam -
          fakt, ze musialam odstawic swoje ukochane słodyczki ale pocieszałam się czasem
          suszonymi owocami.
    • mantha Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 15:54
      Polecam wizyte u dietetyka, ktory dobierze diete specjalnie dla ciebie
      uwzgledniajac to co lubisz, czego nie oraz tryb zycia.
      Sama stosuje taka diete ok 2,5 miesiaca i schudlam 11 kg.
      Dieta 1000 kcal - liczonych samodzielnie - to jedna z wiekszych glupot jakie
      robia dziewczyny usilujac sie odchudzic.
    • Gość: carolinascotties tu jest skład Salidermu IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:04
      www.profarm.com.pl/index.php/pl/7/58
      • Gość: Nessie Re: tu jest skład Salidermu IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 16:34
        Myślę, że to zależy tylko od tego, na ile masz wrażliwą skórę. Wiadomo, że na
        twarz kładzie się i bardziej żrące kwasy, choćby glikolowy... Mnie bardziej
        niepokoi to "vehiculum", bo może się okazać, że zatka pory i leczenie trądziku
        na nic...

No i koniecznie trzeba stosować kremy z filtrem, bo po pierwsze, złuszczanie, a
        po drugie kwas salicylowy też uczula na słońce. :/

Autorkę wątku o odchudzaniu przepraszam za nagłe wtargnięcie i porwanie wątku w
        innym kierunku :))
        • Gość: carolinascotties Dziękuję Nessie, Autorkę przepraszam:) IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:36
    • Gość: talia29 polecam moja wlasna diete ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:25
      ja po prostu postanowilam zrezygnowac ze slodyczy i przekąsek. jem normalne śniadanie, czasem drugie jak już naprawdę zgłodnieję, normalny obiad i piję 1-2 lity wody mineralnej dziennie. zyję tak już 2 miesiące i widzę dużą poprawę :) moj cel to stracić 10 kilo, póki co udało mi się ok. 4. ale przede wszystkim -czuję się lepiej! do wakacji to chyba będę miała figurę modelki! :D pozdrawiam i życzę wytrwałości :)
    • bundle Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 07.03.06, 20:56
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!Poszperałam w internecie i skłaniam się do
      diety atkinsa,bo bardzo mi odpowiada.Jescze raz dziękuję za wszystkie
      odpowiedzi.Jeśli jeszcze ktoś ma jakieś dobre rady to piszcie dalej!
      • Gość: obserwatorka Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:02
        Atkins umarł na serce (od swojej diety). może nie idź w jego ślady za młodu.
    • Gość: dorota Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.range86-138.btcentralplus.com 08.03.06, 00:57
      Ja sie odzywiam jak na diecie normalnie na co dzien: duzo bialka, malo
      weglowodanow, zero slodyczy, zero napojow slodzonych, tylko woda i zielona
      herbata no i kawa..teraz chce schydnac 4 kilo i co moge zrobic jeszcze ze swoja
      dieta?? jakby to opisac:zdrowiej sie nie da, do tego silownia i biegam
      regularnie a waga nic!!! ciagle ten brzuch i paskudne boki sa!!!mam dosccc!
      nigdy nie wierzylam w zadne odchudzajace srodki ale chyba moje ostatnie grosze
      wydam na jakies tableciska odchudzajace bo wiosna idzie!
      • Gość: carolinasc nie stosujcie Atkinsa IP: *.chello.pl 08.03.06, 01:11
        poczytajcie o tej diecie, jest bardzo niebezpieczna!
    • carolinascotties Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 08.03.06, 01:26
      mapaurody.pl/dieta/?id=500
    • ajka74 Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 08.03.06, 08:48
      Dla mnie wszystkie diety, które trwają kilka tygodni, a potem wracasz
      do "normalnego" odżywiania, nie mają sensu. Nie wystarczy schudnąć, trzeba
      zmienić swoje nawyki żywieniowe. W przeciwnym wypadku zawsze będzie pojawiać
      się efekt jo-jo, czasem wcześniej, czasem później, ale waga wróci.
      Osobiście polecam metodę Montignac, to dobry sposób odżywiania, który pozwala
      schudnąć, a potem ustabilizować wagę, zachowując dobre samopoczucie i nie
      głodując. Zasady i fajne forum na stronie www.montignac.com.pl
      Jesli komuś ta metoda nie odpowiada, myślę, że dobrym wyjściem jest
      ograniczenie węglowodanów (ograniczenie, nie wyłączenie!), tzn. unikanie
      ziemniaków, białego pieczywa. Polubić ryby i drób, warzywa, nie jeść wieczorem
      (po 18.00). Uważać na owoce. Pić dużo wody mineralnej, pomagać sobie herbatą pu-
      erh lub zieloną. Zachwować regularne godziny posiłków.
      Chudnąć powoli, ale systematycznie, zachować konsekwencję. NIe świrować, nie
      głodować. Zapomnieć o idiotyzmach jak dieta kopehaska, czy norweska czy kto wie
      jakie jeszcze inne. Zachować rozsądek.
      I oczywiście regularny ruch. Coś, co sprawi Ci przyjemność, dla mnie to hula
      hoop i steper, ale kto inny może woleć jakieś ćwiczenia przy muzyce, rower, czy
      koszykówkę, siłownię. Kwestia gustu.
      Tak czy owak, powodzenia!
      • rachelita zdecydowanie popieram - zmiane stylu zycia ;o) 08.03.06, 17:32
        Swieta racja ... Teoretycznie to banalnie proste... w rzeczywistosci baardzo
        trudne i trudniejsze niz szybko dzialajace diety... Ale niestety na wlasnej
        skorze sie niemile przekonalam, ze starzy wyjadacze odradzajacy diety mieli
        racje...(jojo, celulit itd) Dieta ew. jest dobra na pierwsze 2 tygodnie, zeby
        troche zrzucic i sie zmotywowac ... ale wlasciwie cokolwiek by nie robic,
        jak 'zaczynasz' ograniczac jedzenie, slodycze, troche chodzic to po miesiacu
        efekty widac... I trzeba kontynuowac zdrowe zycie...I nie probowac na sile isc
        do 50kg.. trzeba dac sobie troche czasu.... A przed impreza po prostu 1 dzien
        bardzo niewiele jesc i niewypychajace rzeczy - jajko albo banan- i brzuch
        bedzie plaski... ;o)
    • Gość: MaLeNa Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:48
      naprawde niedroga jest tylko glodówka ;)
      • bundle Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 08.03.06, 11:01
        Taaak głodówka jest praktycznie darmowa,ale najbardziej męcząca.Och,czemu
        prawie wszyscy odwodzą mnie o Atkinsa skoro badania nie wykazały ujemnego
        wpływu na zdrowie,wręcz przeciwnie?Ech...chyba i tak ją zaczne a później opiszę
        na forum oszałamiajace efekty ;P.
        • Gość: MaLeNa Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:08
          Jest jaeszcz taka jedna złota zasad MŻ - czyli mniej żreć ;)
          • bundle Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 08.03.06, 11:48
            Cudowną zasadę MŻ skomentowałam już wyżej.
            • Gość: klara Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.03.06, 13:13
              A moze najprostsza - zmiana nawykow zywieniowych, zero podjadania, ale za to
              zdrowe posilki, chude miesa, warzywa i ruch. To jest proste - kazdy wie co jest
              niezdrowe, tuczace, a co nie. Ograniczenie kalorii na dluzsza mete nie daje
              efektow bo cialo sie przewaznie broni przed straceniem kilogramow, a pozniej ma
              sie gigantyczny efekt jojo. Zacznij sie ruszac a twoj metabolizm sie
              przyspieszy.
            • Gość: carolinascotties bundle IP: 87.207.54.* 08.03.06, 18:02
              jeśli znasz angielski , to poszukaj na amerykanskich stronach o wynikach badan
              na temet Atkinsa - warto - zanim ja zaczniesz.
              • bundle Re: bundle 08.03.06, 19:06
                Spróbuję poszukać,coś tam zawsze zrozumiem.
    • Gość: carolina ciekawa strona IP: 87.207.54.* 08.03.06, 19:06
      www.sfd.pl/temat128699
      • bundle Re: ciekawa strona 08.03.06, 19:07
        Wielkie dzięki,zaraz sobie spróbuję poczytać.
    • Gość: Gosia5 Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.03.06, 04:27
      Jest taka dieta, tania i niezbyt meczaca i ja ja stosowalam wspolnie z
      przyjaciolka, z ktora sie wzajemnie wspomalalysmy. Po prostu nie jesc nic przez
      jeden dzien w tygodniu i pic tylko wode, czarna kawe, gorzka herbate albo
      beztluszczowe mleko, jak tylko sie poczuje glod. Ja to robilam w piatki. Rano
      dwie szklanki wody, w pracy kubek kawy. Najgorzej jest w okolicy godz. 12-15.
      Ale potem juz z gorki. Po pracy telefon do przyjacioli: jak sobie radzisz?
      Wczesnie do lozka i nastepnego dnia jestes jak piorko i zjadasz co chcesz, bez
      stresu. W ten sposob bilans 6 dniowego przyjmowania kalorii/energii rozklada
      sie na 7. Wymaga dyscypliny, ale tylko jeden dzien w tygodniu. I niech mi nikt
      nie wmawia, ze to szkodzi zdrowiu! Po mniej wiecej 2 miesiacach spodnie spadaja
      z bioder, a znajomi sa w szoku, a Ty umawiasz sie na piwko z frytkami. Warto
      sprobowac! Dawno tego nie robilam, bo niestety/stety juz nie mieszkam sama, ale
      jak to pisze, to mam wielka ochode wrocic do tego sposobu na utrate wagi.
    • fiona_apple Re: Znacie jakąś skuteczną,niedrogą dietę?Help,pl 12.03.06, 19:14
      Nie rozumiem jednego - jak możesz twierdzić, że "mniej żreć" lub "zjedz połowę"
      to bardzo trudne zadania, skoro szukasz DIETY?? Każda dieta oznacza
      ograniczanie jedzenia. Próbowałaś 1000kcal, więc przez jakiś czas ograniczyłaś
      jedzenie zapewne o więcej niż połowę. Nie ma diety, w której będziesz jadła
      duzo, a schudniesz bez efektu jojo. Dla mnie MŻ to najskuteczniejszy sposób na
      schudnięcie, bo bardzo duzo jedzenia pochłaniamy nie dla zaspokojenia glodu, a
      z łakomstwa lub po prostu żeby nacieszyć oczy. :) Ale może mnie łatwo mówić, bo
      mam stabilną wagę i od wielu lat ćwiczę dwa razy w tygodniu. A kiedy czuję, że
      się zagalopowałam, wystarcza kontrola ilości pojawiającej sie na talerzu i po
      krótkim czasie mam kilka kilo mniej. Dla jasności - nie uważam, że odżywiam się
      idealnie, tylko rozsądnie, zwłąszcza jeżeli chodzi o ilość. I podziwiam te
      osoby, które są w stanie wyrzec się smakołyków. Ja właśnie wcięłam kawałek
      karpatki - ale wielkości mniej więcej 1/3 tego co dostajemy w cukierni. I
      dlatego na pewno nie pójdzie mi w biodra. ;) Pozdrawiam i życzę sukcesów w
      odchudzaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka