Dodaj do ulubionych

Jak rozprowadzac samoopalacz?

IP: *.pool8546.interbusiness.it 10.03.06, 11:17
Czesc dziewczyny,
Mam pytanie odnosnie samoopalaczy.Zamierzam sobie takowy kupic,a bedzie to
moj pierwszy raz i chcialabym wiedziec jak go najlepiej rozprowadzac i
gdzie ,aby nie powstaly plamy? I co z twarza, moge ja posmarowac tym samym
opalaczem co cialo? Pytam bo na opakowaniu pisalo ,iz lepiej uzyc specjalnego
samooalacza do twarzy,ale nie chce kupowac kolejnego kosmetyku,ktory byc moze
pojdzie szybko w odstawke, ani nie chce miec bialej twarzy ,a opalone cialo.Z
gory dziekuje za wszelka pomoc.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • www.moda.bazarek.pl Ja stosuje garnier 10.03.06, 11:23
      Ja stosuje samooplacz z Garnier. Szybko daje efekt ładnej opalenizy- ale t
      zalezy od skóry. ja np już po pierwszym zastosowaniu jestem ładnie 'opalona' a
      moja siostra nie ...
      Jest w sprayu, a te podobmo sa lepsze bo nie zostawiaja smug. Spryskujesz
      wybrana czesc ciała i DOKLADNIE rozsmarowujesz, tak aby nie pozostały pozniej
      smugi. Koniecznie oczyszczasz rece (bo inaczej bedziesz miala pozniej dłonie w
      kolorze marchewki), poczym spryskujesz kolejna czesc ciała... nic trudnego..
      Przyznam sie szczerze ze do twarzy tez czasami stosuje (choc jest przeznaczony
      do ciała), a mam wrazliwa twarz, ale nic sie nie dzieje .. a kolor oplenizny
      tez jest ładny.
      W przypadku twarzy wystarczy jedno zastosowanie aby miec łądny, złocisty odcien
      skory.
    • ewusia83 Re: Jak rozprowadzac samoopalacz? 10.03.06, 11:25
      Powinnas miec specjalny samoopalacz do twarzy. Jest taka zasada - to na czym
      pisze do twarzy bez wahania mozna uzywac do ciala, natomiast to na czym pisze do
      ciala nie nadaje sie do twarzy!
      Łatwiej bedzie rozprowadzic samoopalacz jezeli pierwsze uzyjesz balsamu
      nawilzajacego.

Pozdrawiam
    • www.moda.bazarek.pl rozprowadzenie 10.03.06, 11:25
      gdzieś widziałam rady aby zmieszać samooplacz z balsamem do ciała wówczas nie
      będzie smug.
      Ja zanim rozprowadzę go na twarzy smaruję twarz dość "tłustym" kremem. Mam
      wówczas pewność, że samoopalacz "nie zaschnie" w jakieś cześci twarzy tworząc
      smugi :)
      • Gość: merda Re: rozprowadzenie IP: *.pool8546.interbusiness.it 10.03.06, 11:44
        Zapewne to nic trudnego,ale ja obawiam sie wlasnie smug juz nie tak na ciele
        jak na twarzy, szyi czy dekoldzie.Moja skora nie jest gladka i myslalam,ze moze
        to wplywac na rozprowadzenie preparatu.
        Zamierzam kupic Nivea-sun touch,polecacie?
        Dzieki serdeczne za wszelkie rady,jakich mi udzielilyscie.
        • Gość: Elanor Re: rozprowadzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:23
          Powiedzcie mi proszę jak sobie radzicie z rozprowadzeniem samoopalacza na dłoniach? Bo mi zawsze zostają takie brązowe "rękawki". Kolor kończy się po wewnętrznej stronie przedramienia na nadgarstku i to dość mocno widać. Co robicie jak powstanie biały pasek np. na brzuchu od ocierania się spodni?
          • www.moda.bazarek.pl Re: rozprowadzenie 10.03.06, 12:33
            jeśli chodzi o ręce to p[zrede wszytskim nalezy pamiętać o ich częstym
            oczszczasniu podczs nakładania samoopalacza. W przeciwnym razie zostaną ci
            własnie smugi na dloniach
            • magdaksp Re: rozprowadzenie 10.03.06, 13:05
              kup samoopalacz dax cosmetics w piance .łatwo sie rozprowadza i napisane jest
              ze i do twazry i do ciala
    • Gość: luca3105 Re: Jak rozprowadzac samoopalacz? IP: 62.40.80.* 10.03.06, 13:13
      Używam dax w piance - jest do twarzy i do ciała; bardzo dobrze się rozprowadza,
      nie zostawia smug, nie brudzi ubrań, nie śmierdzi zbyt mocno, schodzi r
      ownomiernie. Recę myję dopiero po posmarowaniu całego ciała, wklepuję w nie
      trochę balsamu i wierzchy dłoni smaruję samoopalaczem, jeszcze mi się smugi nie
      zdarzyły. Najlepiej zrób sobie piling, posmaruj się kremem/balsamem a na to
      samoopalacz.dax daje bardzo ładną i delikatną, nie żółtą i nie pomarańczową
      opaleniznę. Przynajmniej na mojej skórze - łatwo się opalam. No i cena
      przystepna, a jest bardzo wydajny.
      • Gość: agnes Re: Jak rozprowadzac samoopalacz? IP: 212.182.126.* 10.03.06, 14:25
        Proponuje Dax cosmetics w piance- rewelacyjny! I nie smierdzi jak inne.
        - najpierw piling
        - balsam lekki nawilzajacy
        - na to samoopalacz
        W czasie smarownaia czesto myj rece, ja na koncu po posmarowaniu wszystkiego
        delikatnie wcieram w wierzchnia warstwe dloni, wtedy nie mam rekawiczek:)
        Powodzenia
    • Gość: anita Re: Jak rozprowadzac samoopalacz? IP: *.61.133.61.generic-hostname.arrownet.dk 10.03.06, 14:23
      A z mojej strony taka mala rada. Istotna dla blondynek, jesli chca uniknac
      zbrazowienia brwi:)Po nalozeniu samoopalacza na buzie, przecieram sobie brwi i
      miejsce gdzie zaczynaja sie wlosy na czole recznikiem. Zapobiega to odkladaniu
      sie kosmetyku w tych miejscach, a wierzcie mi nie wyglada to ciekawie!Polecam
      ta metode
      • madfashion uważać na okolice brwi i włosów 10.03.06, 14:35
        trafne spostrzeżenie Anito :) w tych miejscach (brwi i włosy) często robią się
        smugio, dlategfo szczególnie uważnie należy rozprowadzać samoopalacz w tych
        miejscach
        • merda Re: uważać na okolice brwi i włosów 10.03.06, 15:40
          Hmm,z mila checia kupilabym sobie samoopalacz z Dax C.,ale nie mieszkam w
          Polsce.Upatrzylam sobie ten z Nivea-sun touch,mam nadzieje ze nie porobi mi
          plam.O Boze ,ale panikuje z glupim opalaczem,wybaczcie dziewczny,ale zawsze
          bylam przeciwna samoopalaczom. Moj chlopak to juz w ogole jest zacofany,nawet
          nie wiedzial, ze cos takiego istnieje i mi powiedzial,ze to nie mozliwe
          hihi,wiec musze go uwolnic z tego zacofanego myslenia.Narazie
          • mikams75 Re: uważać na okolice brwi i włosów 10.03.06, 16:26
            faceta to lepiej nie wtajemniczac zbytnio!
            Stosuje samoopalacz od dawna - zawsze bardzo oszczednie, nie zeby byc mocno
            opalona tylko zeby troche ozywic twarz i efekt jest dokladnie taki jaki chce.
            Pewnego razu moj facet wyczytal gdzies o istnieniu samoopalaczy i odkrywczo
            podzielil sie ze mna ta wiadomoscia formuujac ja tak: jakie to baby sa glupie,
            ty wiesz, kupuja taka farbe do skory, nazywa sie samoopalacz, i sie sie tym
            farbuja, zeby poudawac opalenizne! Czego to nie wymysla! O rany! Jak to dobrze
            ze ty kochanie masz taka sliczna zlotawa cere i nie wydajesz kasy na takie
            glupoty... No jak to sie mozna tak farbowac? :-)))))))

To bylo juz dawno, ale jeszcze sie smieje, jak sobie przypomne!
            • keepersmaid Re: uważać na okolice brwi i włosów 10.03.06, 17:21
              Moj tak mowi o farbie do wlosow...
              Ze ja to nie potrzebuje, bo mam taki piekny naturalny blond (mialam, dopoki
              polowa nie osiwiala).
              • turzyca Re: uważać na okolice brwi i włosów 10.03.06, 19:33
                ja ze strachu przed smugami, mam samoopalacz na "trzy raty" z Ives Roche.
                Najpierw robię bardzo dokładny piling, a potem nakładam samoopalacz starając się
                rozprowadzić możliwie równo. A jest na "trzy raty" bo wyraźny efekt jest dopiero
                po trzecim nałożeniu - jest na tyle delikatny, że nawet pojedynczy błąd nie jest
                zbyt zauważalny.
                Ale zachęciłyście mnie i spróbuję samoopalić :) sobie całe ciało.
                • Gość: merda Re: uważać na okolice brwi i włosów IP: *.pool8546.interbusiness.it 13.03.06, 13:00
                  Czesc Wam,
                  Zdecydowalam sie na samoopalacz z Garnier.Posmarowalam sie cala wczoraj,po
                  uprzednim peelingu.Jestem zadowolona ,juz po jednym nalozeniu uzuskalam efekt
                  delikatnej opalenizny,wlasnie o to mi chodzilo.Do twarzy znalalam husteczki
                  samoopalajace tez z Garnier.Plamy porobily mi sie tylko na rekach,ale nie widac
                  tego bardzio,no i musze nastepnym razem posmarowac stopy i palce dloni :-)
                  Dziekuje za wszystkie Wasze rady.Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka