Dodaj do ulubionych

preparaty MBE i SILICA

11.03.06, 19:24
proszę o odpowiedź na moje pytanie : wiem, że mbe i silice należy brać raz
dziennie. Ale na czczo? czy po posiłku? Jak ktoś wie, to proszę o pomoc.
Miłej soboty! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • justine74 Re: preparaty MBE i SILICA 11.03.06, 21:58
      proszę o odp
      • gata.verde Re: preparaty MBE i SILICA 11.03.06, 22:14
        Farmaceutka, ktora mi sprzedawala silice powiedziala mi, ze najlepiej w czasie
        posilku, lub bezposrednio po, bo wtedy najlepiej sie wchlania. Tego drugiego
        preparatu nie znam.
    • Gość: misia Re: preparaty MBE i SILICA IP: *.uni-rostock.de 11.03.06, 22:52
      Mi tez powiedzianno,ze najlepiej brac Silice po/w czasie posilku.Jestem z niej
      zadowolona.pa
      • Gość: marta Re: preparaty MBE i SILICA IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 12.03.06, 08:39
        ile lykacie tabletek silicy?
        zaleca się 1 ale niektorzy biorą 2 i widzą lepsze efekty jak wy sądzicie?
        • Gość: Ofelia1982 MBE to magnez IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 11:39
          MBE to jest magnez - ma najwiecej magnezu "dozwolonego" w 1 kapsulce na rynku.
          ja go lykam juz od ponad roku, jest bardzo dobry i cena jest ok. Poza tym jest
          w kapsulkach, wiec jest delikatny dla zoladka.dlatego chyba nie ma ograniczen
          kiedy trzeba go brac. ja go lykam rano przy sniadaniu. polecam. mi go polecil
          lekarz.
          silicy nie znam.
          • justine74 Re: MBE to magnez 12.03.06, 18:08
            dzięki :-)
          • annas17 Re: MBE to magnez 12.03.06, 18:37
            MBE to jeden z wielu preparatów magnezowych. Część "magnezów" występuje solo,
            część razem z witaminą B6 która pomaga wchłaniać magnez. MBE zawiera dodatkowo
            witaminę E a cały lek jako forma płynna w kapsułce bardzo dobrze się wchłania w
            jelitach. Plusem jest też duża zawartość magnezu w porównaniu do innych
            preparatów a minusem duża kapsułka która czasem utkwi w gardle i nie chce się
            przepchnąć dalej. Warto go brać!
            • Gość: polla4 Re: MBE to magnez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:41
              Cenowo rzeczywiście wychodzi in plus w porównaniu do innych preparatów z
              magnezem. Jedno opakowanie wystarcza aż na dwa miesiące (60 kapsułek). Tylko Mbe
              • ofelia1982 Re: MBE to magnez 12.03.06, 20:13
                heh, no ale jak bedziesz popijac to Ci kapsulka nie uwieznie w gardle:))
                • justa_79 Re: MBE to magnez 13.03.06, 12:22
                  nie każdy może połykać takie duże kapsułki i tu popijanie nic nie pomoże ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka