justine74 11.03.06, 19:24 proszę o odpowiedź na moje pytanie : wiem, że mbe i silice należy brać raz dziennie. Ale na czczo? czy po posiłku? Jak ktoś wie, to proszę o pomoc. Miłej soboty! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gata.verde Re: preparaty MBE i SILICA 11.03.06, 22:14 Farmaceutka, ktora mi sprzedawala silice powiedziala mi, ze najlepiej w czasie posilku, lub bezposrednio po, bo wtedy najlepiej sie wchlania. Tego drugiego preparatu nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: preparaty MBE i SILICA IP: *.uni-rostock.de 11.03.06, 22:52 Mi tez powiedzianno,ze najlepiej brac Silice po/w czasie posilku.Jestem z niej zadowolona.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: preparaty MBE i SILICA IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 12.03.06, 08:39 ile lykacie tabletek silicy? zaleca się 1 ale niektorzy biorą 2 i widzą lepsze efekty jak wy sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ofelia1982 MBE to magnez IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 11:39 MBE to jest magnez - ma najwiecej magnezu "dozwolonego" w 1 kapsulce na rynku. ja go lykam juz od ponad roku, jest bardzo dobry i cena jest ok. Poza tym jest w kapsulkach, wiec jest delikatny dla zoladka.dlatego chyba nie ma ograniczen kiedy trzeba go brac. ja go lykam rano przy sniadaniu. polecam. mi go polecil lekarz. silicy nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
annas17 Re: MBE to magnez 12.03.06, 18:37 MBE to jeden z wielu preparatów magnezowych. Część "magnezów" występuje solo, część razem z witaminą B6 która pomaga wchłaniać magnez. MBE zawiera dodatkowo witaminę E a cały lek jako forma płynna w kapsułce bardzo dobrze się wchłania w jelitach. Plusem jest też duża zawartość magnezu w porównaniu do innych preparatów a minusem duża kapsułka która czasem utkwi w gardle i nie chce się przepchnąć dalej. Warto go brać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: MBE to magnez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:41 Cenowo rzeczywiście wychodzi in plus w porównaniu do innych preparatów z magnezem. Jedno opakowanie wystarcza aż na dwa miesiące (60 kapsułek). Tylko Mbe Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: MBE to magnez 12.03.06, 20:13 heh, no ale jak bedziesz popijac to Ci kapsulka nie uwieznie w gardle:)) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: MBE to magnez 13.03.06, 12:22 nie każdy może połykać takie duże kapsułki i tu popijanie nic nie pomoże ;) Odpowiedz Link Zgłoś