Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wiecie?

13.03.06, 10:54
Chodzi mi o tę wodę z serii Aqua Alegoria. Bardzo chcę ją kupić, ale będę się
musiała wyprawić w dłuuugą podróż. No a jeżeli kosztuje np. powyżej 300zł, to
na razie sobie na nią pozwolić nie mogę:( I nie wiem, jakie są pojemności,
więc jeżeli możecie, to podajcie nie tylko cenę, ale i pojemność.

Dzięki z góry:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:58
      Nie wiem ile kosztuje (na pewno na allegro dużo taniej), wiem natomiast że te
      perfumy mają zapach kociego moczu! Jest to dla mnie niewiarygodne, ze
      jakakolwiek firma mogła wypuścić na rynek autentyczne kocie siki, a jescze
      bardziej niewiarygodne, ze ludzie to kupują? Bez obrazy, ale Twoja opinia mnie
      bardzo ciekawi- używasz tych perfum?
      • Gość: elmilinden Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:16
        Tak, bardzo mi się one podobają. WIesz, tak się składa, że węch mam dość dobry,
        nawet bardzo:) I jak dla mnie to one pachną cytrusami, wanilią i paczulą a nie
        kocim moczem, a wiem jak pachnie loci mocz;) Perfumy są jednymi z
        najpiękniejszych, jakie w życiu wąchałam. W przeciwieństwie do wszystkich
        Chaneli, Diorów i Bossów. Najgorsze smrody to moim zdaniem "piątka" Chanel, a
        zaraz potem Pure Poison Diora...
    • elmilinden Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 11:27
      No ale proszę o odpowiedź odnośnie ceny, jeżeli ktoś wie:)
      • Gość: ania Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:46
        ostatnio widziałam w Sephorze Pamplelune 50 ml za około 200zł. A jeśli chodzi o
        zapach, to używam tej wody od 3 lat. przeważnie latem i nadal bardzo mi się
        podoba. Według mnie jest to piękny orzeźwiający zapach, wiele razy słyszałam
        komplementy, że super pachnę, ale każdy może mieć własne zdanie i nie wszystko
        wszystkim musi sie podobać!
    • jade.fox Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 12:31
      Ja też kocham ten zapach!!!
      jest jak narkotyk, mogłabym go wąchać bez końca!
      rownież słyszałam opinie o kocich sikach, ale ja tego nie czuje, moj brat za to
      mówi że śmierdzą potem, widocznie każdy inaczej odczuwa Pamplelune.

Seria Aqua Allegoria występuje tylko jako woda toaletowa EDT w 2 pojemnościach:
      75 i 125 ml. Sprawdzałam cenę w Sephorze i od roku jest taka sama:
      75ml za 205zł
      125ml za 287
      Ja mam pojemność 75 i jeszcze jest bardzo dużo, nie moge skończyć :-)
      Taniej możesz kupić w internecie np. tu:
      www.sorea.pl/advanced_search_result.php?keywords=allegoria&x=19&y=1
      tagomago.pl/advanced_search_result.php?keywords=aqua&x=15&y=7
      Pozdrawiam!
      • elmilinden Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 13:13
        Dzięki:) Bardzo podoba mi sie ten zapach, jakoś [potu ani kocich sików się tam
        doszukać nie mogę, ale kurcze troszkę drogo:( A zakupów w necie się boję
        niestety... No ale jeszcze dwa tygodnie pewnie nie wytrzymam i kupię;) Na wiosnę
        to przepiękny zapach:)

A czy można jeszcze dostać te perfumy gdzieś poza sephorą? No i douglasem;) Tzn.
        gdzie jeszcze można dostać jakiekolwiek perfumy poza sieciówkami i internetem?
        • jade.fox Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 13:28
          Można dostać w każdej perfumerii która ma selektywne zapachy, nie wiem gdzie
          mieszkasz ale w każdym większym mieście jest wiele takich prywatnych perfumerii.

I nie bój sie zakupów w necie, takie sklepy są bezpieczniejsze niż Allegro
          gdzie łatwo znaleźć podróbki, a w perf.internetowych można trafić na super
          okazje i masz pewnośc że kupujesz oryginał, ponadto taka firma nie może sobie
          pozwolić na wpadki bo straci klientów.
          • elmilinden Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 13:45
            a np. tutaj:

www.perfumy-perfumeria.pl/Guearlain-Pamplelune-Zestaw-125ml-W-17327.html

Cena jest bardzo niska, więc nie rozumiem z czego to wynika:) Musi być jakiś
            kruczek... Mieszkam koło Warszawy, więc na zakupy i tak będę się musiała tam
            wybrać.

• Gość: olli Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.crowley.pl 13.03.06, 15:25
              ten sam zestaw na Allegro
              www.allegro.pl/item91716672_guerlain_aqua_allegoria_pamplelune_woda_i_zel.html
              • Gość: Ona Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:27
                W dobrej cenie możesz znaleźć kosmetyki na starwberry. Rzeczywiście kiedyś
                miałam chrapkę na jeden z zapachów aqua allegoria i nawet pamiętam że jeden z
                nich pacniał, sory śmierdział kocimi siuśkami albo potem jak kto woli..Też
                sobie pomyślałam że to dziwne, ze ktoś może kupować ten specyficzny zapach.
                Pamiętam, ze psikałam rózne allegorie na różne miejsca rąk, dłoni, nadgarstków
                i ten smród sików kocich mnie później prześladował. Myślałam że czegoś
                dotknełam niechcący, a w końcu wyczułam ze to na moim nadgarstku. Ludzie ja po
                prostu nie rozumiem jak mozna za 50ml kocich sczynów płacić 300zł!!
                • Gość: XOXO Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:35
                  O rany!! Kobita u nas w pracy tak strasznie smierdzi. Myślałysmy ze ona sie tak
                  poci ale faktycznie ona używa tych perfum niezmiennie od lat, bo czesto o tym
                  opowiada-jej ulubiony ananasek (tak mówi). Zawsze sie śmiałyśmy, ze wydaje kupę
                  kasy na perfumy guerlaina a cuchnie szczuchami. Jejku a to żeczywiście było
                  dziwne bo na z wygladu jest raczej czysta a poprostu nie da sie wejść do pokoju
                  w ktyórym pracuje. Już wszystko robiłyśmy szukałyśmu kotów za oknem,
                  wietrzyłyśmy a tu nic. Matko! Nareszcie odkryłam tą tajemnicę. Jutro opowiewm
                  laskom we firmie ;)) hahaha!!!! ale jak mozna sie psikać takim smrodziejstwem!!
                  • jade.fox Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 19:02
                    Xoxo i Ona, zapewne to jedna i ta sama osoba.
                    Nie wiem czemu tak was bulwersuje fakt używania Pampleluny! każdy ma inny zmysł
                    powonienia i inaczej odczuwa dany zapach, nieraz wąchałam kocie siki i jakoś
                    nie wyczuwam ich w tej wodzie.
                    Dla mnie największym śmierdziuchem jest np. Black Cashmere, Opium lub
                    legendarne Chanel 5, ale znam osoby które uwielbiają ten zapach więc niech go
                    używają i już, nic mi do tego.
                    Pamlelune to bardzo oryginalny i niespotykany zapach, wole takie zapachy niż
                    np. Light Blue D&G którego używa co druga dziewczyna.
            • jade.fox Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 18:48
              Ceny w sklepach internetowych są niskie, bo koszty utrzymania takiego sklepu są
              niższe niż np Sephory, towar mają w magazynie, nie muszą płacić za lokal,
              pracują tam przeważnie 1-2 osoby które pakują i wysyłają paczki, perfumy
              sprowadzają z zagranicy i mają niższą marżę.
              Nie ma w tym żadnego kruczka :-)
              • Gość: XOXO Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:05
                Hola! mam prawo wypowiedzieć moją opinine i proszę mi nie mówić że jestem
                trollem!!!
                • Gość: XOXO Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:07
                  Poza tym sądząc po opiniach i niecheci do chanel 5 sądzę że jade.fox i autorka
                  wątku to jedna i ta sama osoba czyli wstrętny troll!!!
                  • jade.fox Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 13.03.06, 19:16
                    Twoja dedukcja mnie poraża...
                    Nie jestem szurnięta aby zakładać wątki i sama ze sobą rozmawiać, może ty
                    stosujesz takie praktyki.
                    • Gość: XOXO Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:03
                      Taaaaaa.....
    • elmilinden Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 14.03.06, 19:54
      No i proszę... Niektórzy to chyba tytułu wątku nie zrozumieli;) Mi się perfumy
      bardzo podobają i to jest najważniejsze, a zaraz po tym ważne jest to, co na
      temat zapachu myśli mój chłopak, a nie jakaś nudząca się przed komputerem
      nastolatka, która pod różnymi nickami wypowiada się na temat zapachu, o którym
      nie ma pojęcia. Można używać Bi-es- jak kto woli...
    • Gość: ania Do jade.fox :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 20:02
      A jakie jeszcze zapachy Ci się podobają i jakie uważasz za ciekawe?:) Bo moim
      ulubionym jest Ralph niebieski Ralpha Lauren i właśnie Guerlain Pamplelune. I
      jeszcze lubię srebrne J'adore.
      • anula36 Re: Do jade.fox :) 14.03.06, 22:26
        Pampelune jest super na lato, faktycznie 50 Ml to ok 200 zl.
      • jade.fox Re: Do jade.fox :) 15.03.06, 01:18
        Lubie wiele zapachów, za dużo by wymieniać, latem lubię świeże i cytrusowe
        (niedawno był taki wątek) a zimą nieco cięższe.
        Moje pierwsze perfumy to były Davidoff Cool Water, kiedyś je uwielbiałam, a
        teraz już ich nie trawie.
        Podobają mi sie Hugo Woman (ogólnie lubie wszystkie H.Bossa), nowe Promesse
        Cacharela, Chanel Chance, Jadore też lubie, Azurra od Azarro, L'eau par Kenzo
        Le Monde est Beau Kenzo, Skin Trussardi, Esencia de Duende, Premier Jour Niny
        Ricci, letnia Escada z 96r Jardin de Soleil (juz nie do zdobycia)
        A na zime np. Euphoria CK, Clinique Simply, Narciso Rodriguez.
        Teraz mam zamiar znowu kupić Grain de Folie Gresa (już nawet zanlazłam je w
        necie) jest to cudnie orzeźwiający zapach na lato...
    • roxi_hart Re: Ile kosztuje EDT/EDP Guerlain Pamplelune- wie 14.03.06, 22:36
      Na allegro 125 ml - 145 zl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka