costerco 13.03.06, 19:29 Hej dziewczynki, czy któraś z was kupuje markowe kosmetyki na allegro? Jesteście z nich zadowolone? Zastanawiam sie czy warto korzystać z takich okazji czy te kosmetyki spełniaja swoja rolę, czy w wiekszości są to podróbki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: podróba Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:00 podróba goni podróbę przeczytaj posty dziewczyn zawiedzonych nie lepiej odłożyć i uzbierać albo kupić w drogerii coś tańszego ewntualnie wyjechac na wakacje i coś kupić albo może ktoś ze znajmoych gdzie leci to ci może przywieść?? ja nigdy nie kupię nic z allegro nawet jak nie podróba to może spadło z TIR'a i ktoś pozbierał oto post z 10.03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=38281065&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Kosmetyki z allegro 14.03.06, 10:52 są oryginalne, są i podróby. lista polecanych sprzedawców: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14917322&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:05 A co powiesz o tym? www.allegro.pl/item92095616_miracle_lancome_50ml_perfumy_faktura_balsam_gratis.html skoro jest faktura, to chyba ok? mimo, ze poczatkujacy sprzedajacy. kocham ten zapach i wiem, ze u innych moge kupic taniej, ale tutaj cena nie jest za niska, wiec mysle, ze orginal. poprosilam sprzedajacego o fakturke i mysle, ze jej nie spreparowal, ale prosze jeszcze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:13 pomyśl sama czy za 40zł zniżki a jeszcze koszty przesyłki ci dojdą więc nie tak znowu duża ta róznica w cenie - warto ryzykować?? w naszych perfumeriach też są zestawy "świąteczne" w promocyjnych cenach ostatnio widziałam w sephorze a jeszcze po walentynkach im zostały więc chcą się tego pozbyć za mniejszą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:28 Chyba jednak sie zdecyduje, bo fakturka wyglada ok. No i mam jeszcze balsam. A jakie to ryzyko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=38281065&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kosmetyki z allegro 15.03.06, 13:33 a co za problem spreparowac fakture? Chcesz, tez Ci wystawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kosmetyki z allegro IP: *.gdynia.mm.pl 15.03.06, 14:58 a ja ostatnio zostałam oszukana,ale tylko na 20 zł (i tak jestem zła)Pieniądze wysłałam a towaru jak nie ma tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allegrowicz Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:17 Może nie zostałas oszukana tylko kasa nie doszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażynka Lubicz [...] IP: 68.87.66.* 15.03.06, 15:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:04 Ok - to poprosze fakturke ze sklepu wolnoclowego w Nowym Jorku, z numerem biletu i z oryginalnym biletem z lotu. Kiedy mam sie jej spodziewac na skrzynke? Mam kogos kto kupi mi ten perfum w wolnoclowej w Polsce, ale i tak te teorie spiskowe na tym forum to jakis koszmar. A myslisz, ze w Sephorze czy innej drogerii nie potrafia oszukiwac? Sam fakt, ze ceny kosmetykow sa maksymalnie wysokie, a w Stanach wszystko mozna kupic za grosze. Jak ktos ma pomysl i chce zarabiac na allegro - niech zarabia. Jak jest oszustem to ludzie przestana u niego kupowac. A panienka co zalozyla watek o samoopalaczu powinna podac nick sprzedajacgo, date zakupu samoopalacza i jakis dowod, ze to wlasnie ten kosmetyk jej zrobil taka krzywde. A moze zapomniala, ze samoopalacz - nawet najlepszej firmy - mydla nie zastapi. Bo i takie panienki sie zdarzaja. No i jeden fakt - nawet najlepszy kosmetyk (nie przeterminowany) moze uczulic. Przeczytasz o tym na kazdym opakowaniu, o ile umiesz czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupuj Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:14 to dlaczego zadajesz pytanie kup sobie i się pochwal czy dostałaś oryginał, udanych zakupów oby cię nic złego nie spotkało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:24 A co - latwiej jest widziec w kazdym oszusta i zlodzieja? Kupilam juz sporo rzeczy na allegro (nie kosmetyki) i tylko raz sie nacielam, ale to moja wina, bo nie sprawdzilam sprzedajacego. W wiekszosci jednak trafialam na przyzwoitych ludzi, ktorzy po prostu na allegro dorabiali. I wole taka forme zakupu - gdzie wiem do kogo trafiaja pieniadze, niz pojscie do Sephory czy innego tego typu przybytku, gdzie patrza na mnie jak na zlodzieja. Az sie czlowiek boi cokolwiek wyprobowac. Wiem, ze i tam trafiaja sie mile panie, a na allegro podobnie - trafiaja sie niemili ludzie, ale jakos lubie sobie wszystko ladnie zalatwic w domku - taniej wychodzi i jesli chodzi o oryginalnosc nie mialam watpliwosci. A tej Pani z historii z samoopalaczem radze kupic taki sam w drogiej perfumerii - zobaczymy czy jej nie uczuli? Nienawidze bezmyslnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:17 czy pytałaś tego gościa czy na każdy towar bierze osobną fakturę czy ma wszystko na jednej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:18 Ma jedna fakture, na ktorej jest perfum i jakis alkohol kupiony w wolnoclowej. Doslalal mi nawet foto biletu lotniczego -wszystko jest w porzadku. Niestety, ja juz zamowilam w kolezanki, ktora kupi mi w wolnoclowej. Treaz zaluje, bo sprzedajacy byl bardzo dla mie mily,a kolezanke musialam prosic na sile i doliczyla sobie do tego zysk. Taka mi kolezanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Kosmetyki z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:54 Mozesz u niej spokojnie zamawiac. Ja zamowilam balsam Victoria's Secret - 100% ORYGINALNY, super zapakowany towar. Wiadac, ze sprzedjacemu zalezy na pozytywnych kontaktach z klientami. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba-i-inni Re: Kosmetyki z allegro 15.03.06, 15:53 www.allegro.pl/item91468491_bourjois_coup_de_theatre_2_x_6ml_brazowy_tusz.html Moze to i podróba, ale mam 2 takie tusze i to jedne z lepszych tuszy jakie miałam;))) Odpowiedz Link Zgłoś
elmoska Re: Kosmetyki z allegro 16.03.06, 10:38 ja jestem bardzo zadowolona. ostatnio kupilam tusz do rzes i poprostu rewelka Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Kosmetyki z allegro 16.03.06, 11:04 Myslę, że warto zachowac ostrożność. Perfumy i wody w dużej części sa podróbkami, ale chyba tylko głupek wierzy,że perfumy np.Chanel 5 kosztują 45 zł !!!! Jesli się ma podstawową wiedze na temat cen jakie są w sklepach , to łatwo jest wtedy wyczuć oszusta. Warto oglądać zdjęcia, czytać opisy a przede wszystkim dotrzec do osób, które wczesniej kupiły dany produkt i poprosić je o opinię. Sama miałam kiedyś ochotę kupić sobie skakankę z licznikiem poskoków. Ale cena byłą podejrzanie niska w porównaniu z tymi, które widziałam w sklepch sportowych. napisałam do kilku osób, które wczesniej zakupiły ten produkt i dostałam od każdej z nich radę, abym dała sobie spokój bo to chłam! I w ten sposób uchroniłam się przed wyrzuceniem kasy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kosmetyki z allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:24 ja mam sprawdzoną dalla1, fajna dziewczyna, mam ja na miejscu, więc pomacam i kupuje, ma oryginały, a duzo taniej mi np. wyszedł ulubiony podkład z HR, 50zł mniej to duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: Kosmetyki z allegro 18.03.06, 10:01 Cześć!!!Jesteś z Gorzowa?Bo ja też u Niej kupuję :-))) Odpowiedz Link Zgłoś