ylunax 13.03.06, 22:08 macie jakieś rady na mokre stopy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gatta13 Re: mokre stopy .... 13.03.06, 22:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=38320768 Naprawdę te rady Ci nie wystarczają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nić Re: mokre stopy .... IP: *.autocom.pl 13.03.06, 22:15 rozumiem,że problemem jest nadmierna potliwość-kup Antidral w aptece za 14zł.na początku codziennie przez około tydzień,później 1-2 razy na tydzień-oczywiście na umyte i osuszone stopy na noc.przeczytaj opis na ulotce,powinno pomóc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pucek77 Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! 13.03.06, 22:47 A jak problem dotyczy dłoni? Nie wyobrażacie sobie (ci ktorzy nie mają takiego problemu) jaki to koszmar!!! Pocą mi się i stopy (ale tu mozna jakos sobie pomoc i jakos to przezyc - kremy, zasypki itp) ale dłonie? Z wiekiem niestety mi sie to nasila (mam 29lat) - myślę ze ma to podłoże nerwowe, gdyż wszystko bardzo mnie stresuje, prawie ciągle jestem spięta. Badania robiłam - tarczyca ok, cukier ok itp. Biorę tabletki uspokajające ale to nic nie daje! A wyobraźcie sobie jak to jest jak dłonie mokre non stop prawie (szczegolnie w pracy) a wypadałoby podać dłoń na powitanie? Nie wiem juz co robić, jak sobie z tym radzic...Nie tanczę bo mam mokre obrzydliwe dłonie (w dodatkku zimnie się robią), unikam podawania dłoni, zakładam przydługie rękawy, ciagle myje ręce i nic... byłam u dermatologa ale nic nie poradził :( stosowałam etiaxil ale wysuszył skórę a ręce mokre jak były tak są... Dośc juz mam bo zaczynam sie wycofywać z normalnego życia...jakby nie patrzeć ręce często są w "uzyciu" a mokre łapy są baaaaardzo krępujące i w dodatkku takie nieświeze ciągle... pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! 13.03.06, 23:17 Mam ten sam problem. Tarczyca ok, podobnie jak wszystkie inne badania (również hormony). Nie wiem co się dzieje, nic nie pomaga ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:24 ja też mam problem z potliwymi rekami:(:(cholera dziewczyny jak temu zaradzić? to mnie już denerwuje normalnie bo ani podać łapy ani nic:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! IP: *.chello.pl 14.03.06, 08:02 Od kilku lat mam dokładnie taki sam problem i próbowałam już wszystkiego. Wszelkie badania oczywiście ok. Lekarze podchodzą do problemu z pobłażaniem, a to naprawde strasznie utrudnia codzienne życie. U mnie przyczyną są nerwy i jak się dowiedziałam jedynym sposobem jest operacja podczas, której podcina się jakieś nerwy. Nie zagłębiałam się w szczegóły bo jak dla mnie to zbyt ryzykowne chociaż lekarz przekonywał mnie, że wcale tak nie jest. Jestem ciekawa czy któraś z Was ma już dziecko bo dawno temu, pewnien stary lekarz powiedział mi, że te dolegliwości ustąpią po urodzeniu dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
pucek77 Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! 14.03.06, 14:16 Gdyby to była prawda to....juz zachodzę w ciąże :) Słyszałam tez o zastrzykach z botoksu ale po 1. duzo to kosztuje a po 2. efekt na kilka miesięcy (chyba do pół roku). Czy nikt nie moze nam pomoc? Ciagle chodze i myję te mokre łapy ale to nic nie daje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azjatka pewno jestescie bardzo chude.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:40 bo czytalam ze osoby którym pocą sie tak ręce to straszne chudzielce...sama nie wiem dlaczego tak jest ale tak pisalo w pewnym artykule.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: pewno jestescie bardzo chude.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:08 Antidral (14zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: pewno jestescie bardzo chude.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:51 chude?a co to ma do rzeczy?bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: pewno jestescie bardzo chude.. 14.03.06, 16:11 To tylko wtedy, gdy potliwość dłoni jest wynikiem choroby tarczycy. A nie u każdego tak jest. Ja ostatnio też mam problem z mokrymi dłońmi i stopami, ale to skutek nowego leku przeciwmigrenowego :( Chyba go odstawię (nie ze względu na potliwość, ma też inne przykre efekty uboczne), więc mam nadzieję, że potliwość minie. To jest dość koszmarne, zwłaszcza przy wyjściu gdzieś - a noszę tylko skórzane obuwie. Odpowiedz Link Zgłoś