Dodaj do ulubionych

mokre stopy ....

13.03.06, 22:08
macie jakieś rady na mokre stopy?
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: mokre stopy .... 13.03.06, 22:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=38320768
      Naprawdę te rady Ci nie wystarczają?
    • Gość: nić Re: mokre stopy .... IP: *.autocom.pl 13.03.06, 22:15
      rozumiem,że problemem jest nadmierna potliwość-kup Antidral w aptece za 14zł.na
      początku codziennie przez około tydzień,później 1-2 razy na tydzień-oczywiście
      na umyte i osuszone stopy na noc.przeczytaj opis na ulotce,powinno pomóc.pozdrawiam
    • pucek77 Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! 13.03.06, 22:47
      A jak problem dotyczy dłoni? Nie wyobrażacie sobie (ci ktorzy nie mają takiego
      problemu) jaki to koszmar!!! Pocą mi się i stopy (ale tu mozna jakos sobie pomoc
      i jakos to przezyc - kremy, zasypki itp) ale dłonie? Z wiekiem niestety mi sie
      to nasila (mam 29lat) - myślę ze ma to podłoże nerwowe, gdyż wszystko bardzo
      mnie stresuje, prawie ciągle jestem spięta. Badania robiłam - tarczyca ok,
      cukier ok itp. Biorę tabletki uspokajające ale to nic nie daje! A wyobraźcie
      sobie jak to jest jak dłonie mokre non stop prawie (szczegolnie w pracy) a
      wypadałoby podać dłoń na powitanie? Nie wiem juz co robić, jak sobie z tym
      radzic...Nie tanczę bo mam mokre obrzydliwe dłonie (w dodatkku zimnie się
      robią), unikam podawania dłoni, zakładam przydługie rękawy, ciagle myje ręce i
      nic... byłam u dermatologa ale nic nie poradził :( stosowałam etiaxil ale
      wysuszył skórę a ręce mokre jak były tak są... Dośc juz mam bo zaczynam sie
      wycofywać z normalnego życia...jakby nie patrzeć ręce często są w "uzyciu" a
      mokre łapy są baaaaardzo krępujące i w dodatkku takie nieświeze ciągle... pomóżcie!
      • naise Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! 13.03.06, 23:17
        Mam ten sam problem. Tarczyca ok, podobnie jak wszystkie inne badania (również
        hormony). Nie wiem co się dzieje, nic nie pomaga ;(((
        • Gość: asia Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:24
          ja też mam problem z potliwymi rekami:(:(cholera dziewczyny jak temu zaradzić?
          to mnie już denerwuje normalnie bo ani podać łapy ani nic:(
          • Gość: miki Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! IP: *.chello.pl 14.03.06, 08:02
            Od kilku lat mam dokładnie taki sam problem i próbowałam już wszystkiego.
            Wszelkie badania oczywiście ok. Lekarze podchodzą do problemu z pobłażaniem, a
            to naprawde strasznie utrudnia codzienne życie. U mnie przyczyną są nerwy i jak
            się dowiedziałam jedynym sposobem jest operacja podczas, której podcina się
            jakieś nerwy. Nie zagłębiałam się w szczegóły bo jak dla mnie to zbyt ryzykowne
            chociaż lekarz przekonywał mnie, że wcale tak nie jest. Jestem ciekawa czy
            któraś z Was ma już dziecko bo dawno temu, pewnien stary lekarz powiedział mi,
            że te dolegliwości ustąpią po urodzeniu dziecka.
            • pucek77 Re: a jak mokre ręce? SOS proszę!!! 14.03.06, 14:16
              Gdyby to była prawda to....juz zachodzę w ciąże :) Słyszałam tez o zastrzykach z
              botoksu ale po 1. duzo to kosztuje a po 2. efekt na kilka miesięcy (chyba do pół
              roku). Czy nikt nie moze nam pomoc? Ciagle chodze i myję te mokre łapy ale to
              nic nie daje :(
    • Gość: azjatka pewno jestescie bardzo chude.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:40
      bo czytalam ze osoby którym pocą sie tak ręce to straszne chudzielce...sama nie
      wiem dlaczego tak jest ale tak pisalo w pewnym artykule..
      • Gość: anka Re: pewno jestescie bardzo chude.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:08
        Antidral (14zł)
        • Gość: mika Re: pewno jestescie bardzo chude.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:51
          chude?a co to ma do rzeczy?bez jaj.
      • nessie-jp Re: pewno jestescie bardzo chude.. 14.03.06, 16:11
        To tylko wtedy, gdy potliwość dłoni jest wynikiem choroby tarczycy. A nie u
        każdego tak jest.

Ja ostatnio też mam problem z mokrymi dłońmi i stopami, ale to skutek nowego
        leku przeciwmigrenowego :( Chyba go odstawię (nie ze względu na potliwość, ma
        też inne przykre efekty uboczne), więc mam nadzieję, że potliwość minie. To jest
        dość koszmarne, zwłaszcza przy wyjściu gdzieś - a noszę tylko skórzane obuwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka