Dodaj do ulubionych

Łuszczący sie nos

05.12.02, 12:36
Mam z tym ciągły, całoroczny problem. Nałożenie podkładu i puder powoduje,
że staje się to jeszcze bardziej widoczne. Zimą dochodzi jeszcze 'przpiękny'
sinoczerwony kolor. Po prostu do zakochania....

Effaclar K nie pomógł. A co mogłoby? (najlepiej na te 2 przypadłości).
Obserwuj wątek
    • Gość: Margoo Re: Łuszczący sie nos IP: *.tele2.pl 05.12.02, 14:18
      Ja też tak kiedyś miałam... Na pewno stosowanie na dzień samego Effaclaru K nie
      pomoże. Jest za zimno na taki lekki kremik. Ja na dzień nakładam Effaclar K, a
      po chwili Hydraphase XL LRP - jeśli nie na całą twarz to właśnie na nos. Dzięki
      temu skóra jest dobrze nawilżona i się nie łuszczy (ani nie czerwieni na
      zimnie). Jeśli nie odpowiada Ci Hydraphase XL, to dobry będzie każdy dobrze
      nawilżający krem (albo półtłusty).

Pozdrawiam,
      Margoo.

• maja1000 Re: Łuszczący sie nos 05.12.02, 15:28
        Nie napisałam, że Effaclar stosuję na noc, a na dzień właśnie Hydraphase XL
        poprzedzony żelem obkurczajacym na naczynka. Policzki są supernawilżone, za to
        cała T-zone świeci się mniej więcej 3-4 godziny po nałożeniu (nie przeszkadza
        to oczywiście łuszczeniu się naskórka) najbardziej chyba matującego Colorstay
        Revlona.

Stosowałam wcześniej krem ze specjalnej serii Eris z Oktapiroxem, bez efektu.

Na forum przewijały się jeszcze następujące specyfiki, które ewentualnie można
        byłoby wziąć pod uwagę. Są to:
        -Pityval LRP
        - Lysanel SVR
        - Cleanance K Avene
        Ale czy one pomogą na to moje makrozłuszczanie, czy raczej na przebarwienia.

Pomożcie, pls.

M.
        • margoo77 Re: Łuszczący sie nos 05.12.02, 16:54
          Myślę, że dobra kosmetyczka mogłaby pomóc - chodzi mi o jakiś intensywnie
          nawilżajacy zabieg. Bo jeśli tak dobrze nawilżający krem jak Hydraphase XL nie
          pomaga, to znaczy, że chyba potrzebne są jakieś mocniejsze zabiegi.
    • Gość: justy Re: Łuszczący sie nos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 19:16
      A nie masz przypadkiem łojotokowego zapalenia skóry? Typowe objawy to tłusta
      cera + łuszczenie, szczególnie na płatkach nosa, ale nie tylko. Może pokaż się
      dermatologowi, skoro "domowe" sposoby nie pomagają.
    • Gość: Gosia Re: Łuszczący sie nos IP: *.visnet.pl / 192.168.32.* / *.visnet.pl 05.12.02, 20:49
      Proponuje emulsję seboderm.Jest to emulsja o działaniu przeciwłojotokowym,
      nawilżającym i zmiękczającym. Według instrukcji trzeba stosować minimum 1
      miesiąc. Ja uzywam od 3 tygodni i faktycznie mam mniej łusek na nosie. Wcieram
      w strefę T a później aktualny krem. Spróbuj może akurat Ci pomoże. Pozdrawiam
    • Gość: Eddie Re: Łuszczący sie nos IP: 80.48.253.* 06.12.02, 09:14
      Witaminowa maść gojąca ( z megadawką wit. A). do kupienia w każdej aptece za
      ok. 1 zł. naprawde pomaga - dzieki niej mój mocno 'zdarty' okropnym katarem nos
      wrócił do normy w dwa dni! maść jest b. tłusta i dlatego nadaje sie do
      stosowania tylko na noc (generalnie polecam ja na wszystkie podraznienia skóry
      objawiające sie suchośćia i łuszczeniem)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka