Dodaj do ulubionych

JAk dbacie o siebie???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:51
Czy jest to tylko zwykła toaleta, a więc prysznic, balsam, suszenie włosów i
szybko w spodnie, czy raczej rano prysznic, wieczorem kąpiel z olejkami, dwa
razy w tygodniu maseczka, określony dzień na manicure, regularne wizyty u
kosmetyczki, masaże?? U mnie raczej rano szybki prysznic i dłuuuugie
układanie włosów, natomiast nie wyobrażam sobie pójścia spać bez wieczornego
prysznica, pobalsamowania się, umycia zębów, wykremowania twarzy. Jeśli
chodzi o zabiegi upiększające zamierzam je wprowadzić dopiero (kosmetyczka).
Skąd takie pytanie?? Rozmawiałam z przyjaciółką o babskich sprawach, na co
ona powiedziała, że woli poranny prysznic, a wieczorem myje tylko zęby. A jak
u WAs???
Obserwuj wątek
    • ola_ziel Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 11:20
      Mycie zębów i ciała 2 razy dziennie to podstawa higieny. Mimo, że nie poce się,
      to nie wyobrażam iść spać bez umycia się. Codzinnie lub co 2 dzien myje włosy,
      potem nakładam odzywke lub maske z linni profesjonalnej L'oreala. Zawsze po
      prysznicu nakładam oliwke lub jakiś zapachowe masełko z Douglasa.Czasami coś na
      ujędrnianie, choć mam dobrą figure i ujędronione ciało(ćwicze codziennie). Do
      kosmetyczki chodzę do miesiąc, na pedicure i manicure Spa i kwasy, gdyz mam
      drobne przebarwienia po trądziku.U fryzjera zwykle podcinam troche, gdyz
      zapuszczam włosy, czasami jakiś zabieg regenerujący włosy. O cerę dbam w domu,
      używam kosmetyków z apteki i serii Biotherm Biopur. 1 raz w tygodniu robie
      mikrodermabrazje L'oreala i raz peeling Biopur, na noc olejek Clarinsa, na
      dzień jak jestem w domu to Skinoren lub SVR active, a jak wychodze do fluid La
      Roche Posay 60.Maseczke to peelingu Argilezt lub z serri Biopur.Kiedy skończe
      zabiegi kwasami wybiore sie na peeling kawitacyjny lub mikro. Ostatnio
      wykupiłam karnet w 5 gwiazdkowym hotelu na saune i basen. Ogólnie to uwielbiam
      o siebie dbać
      • ola_ziel Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 11:27
        Do solarium nie chodzę (byłam 2 razy w życiu), nie mam bladej cery i w ogóle
        uważam, że jest szkodliwy. Lepiej opalać się z wysokim filtrem.
        • Gość: ciekawa Re: JAk dbacie o siebie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:24
          a jak już te wszystkie zabiegi wykonasz to zostaje ci jakiś czas "na życie" i
          masaż szarych komórek ???? bo wiesz ponoć starość zaczyna się właśnie tam
          najpierw :))))
          • ola_ziel Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 13:28
            Nie tylko na życie, także na zabawy z córką, wyjscia z nią na spacer i ze
            znajomymi. Ty tez zadbaj o siebie. Dla ciekawskich to "o nieeeeeee" z watku o
            saunie.
      • adsa_21 Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 13:07
        jestem pod wrazeniem!
      • Gość: Pieknisia Re: JAk dbacie o siebie??? IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.06, 17:57
        2xdziennie przysznic to juz chyba mania przesladowcza. Nie szkoda Wam wlasnej
        skory, wody i energii? Ogladalam kiedys w kinie film o amerykanskim miliarderze
        ktory mial swira na punkcie higieny. powinnyscie to poogladac.
    • bibi.mal Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 11:41
      Solarium w zimie - raz w tygodniu, czasem rzadziej (dla podtrzymania kolorytu).
      Czasami balsamy brązujące, ale rzadko (nie przepadam za ich zapachem)
      Prysznic, lub kąpiel (w zal. od nastroju) 2 razy dzinnie, chyba że lecę na
      rendez-vous - to 3 razy dziennie ;P
      Na mokre cialo od kilku już lat stosuję oliwkę dla dzieci aloesową (ABSOLUTNY
      HIT), potem po wytarciu ręcznikiem pachnący balsam i jakiś specyfik na
      cellulitis i piersi (rozstępy).
      Oczyszczem twarz raz na 6 m-cy, co miesiąc robię manicure i pedicure w moim
      ulubionym zakladzie kosmetycznym.
      Wloski myję co 3 dni i ukladam (dlugie).
      Co do kremów i maseczek - dopiero się tego uczę... Zawsze używalam czegoś do
      mlodej cery (mam 24 lata), ale klimatyzacja zrobila swoje i teraz cera
      jest "wymagająca". Caly czas szukam idealnych kremów (na szczęście istnieję
      Douglas, a w nim fantastyczne Panie ekspedientki)...
      Makijaż subtelny.
      Zapach - KONIECZNY. Uwielbiam ladnie pachnieć ;)
      • ola_ziel Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 11:59
        ZApomniałam dodać, że dbanie o siebie to nie tylko makijaż i balsam. Staram się
        odżywiać bardzo zdrowo, przyjmuje witaminy i drożdże w tabletkach, robię
        regularne badania(krew itp), badanie cytologiczne u ginekologa i "przegląd" u
        dentysty.
        • fiona_fiona Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 12:13
          Ja również robię regularne przeglądy u dentysty. Z kosmetyczką dopiero zaczynam
          się "zaprzyjaźniać", muszę wybrać się na oczyszczanie. Poza tym kąpiel lub
          prysznic - obowiązkowo dwa razy dziennie, zawsze balsam i dezodorant. Makijaż
          delikatny. Mam fioła na punkcie dbania o stopy!!! Mam zawsze wypielęgnowane,
          codziennie nawilżam kremam, co drugi dzień moczę w soli, paznokci zimą nie
          maluję, natomiast smaruję je sokiem z cytryny lub jakąś odżywką.
          • Gość: lika Re: JAk dbacie o siebie??? IP: 213.199.202.* 19.03.06, 16:10
            Do Fiona_fiona co daje smarowanie paznokci sokiem z cytryny?
        • Gość: Margola Re: JAk dbacie o siebie??? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.03.06, 13:36
          Ola Ziel jesli nie jestes bytem wirtualnym to jestes ideałem zwazywszy na to iz
          przeczytałam gdzies ze jestes czynną zawodowa mamą
          • ola_ziel Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 13:41
            wbrew pozorom, te czynności nie zajmują tak dużo czasu...do kosmetyczki chodze
            raz na miesiac, warto poswiecic troche czasu na zadbanie. i moje wyksztalcenie
            ma zwiazek z urodą
            • Gość: Margola Re: JAk dbacie o siebie??? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 17.03.06, 13:47
              Mysle ze jednak potrzeba czasu dla siebie by moc regularnie dbac o ciało a mamy
              niestety maja go niewiele, nawet gdy sa na wychowawczym i siedza w domu a co
              dopiero gdy pracuja zawodowo dlatego jestes cudnym wyjątkiem ale rozumiem ze
              ciebie mobilizuje zawód jaki wykonujesz, zdradz jaki;-)
              • ola_ziel Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 13:50
                Ja teraz nie pracuje(cora ma 6 miechów), ale wróce. Mam dziecko- anioł, śpi
                czasami po 3 godzinny non stop, dzis akurat jest u dziadkow, wiec mam czas na
                net. Jestem farmaceutką
    • adsa_21 Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 13:05
      szczerze sie przynaje ze nie myje sie wieczorem, po prostu nie mam sil:-(
      zmywam tylko dokladnie caly makijaz, wklepuje krem i siup do lozka.
      Rano wstaje przed 6, myje i ukladam wlosy, nakladam makijaz: najpierw, podkla,
      potem, roz. na oczy: eyeliner, cienie, tusz; usta - konturowka, szminka,
      blyszczyk.

Ostatnio sie zmobilizowalam i rano rowniez kremuje cale cialo.
      Kapie sie rzadko - preferuje szybki prysznic.
      Raz na 2 dni zakladam odzywke na wlosy, 2 razy w tygodniu maseczke.
      Raz na 2 tyg. robie peeling cale ciala i masaz.
      Raz na 3 tyg. chodze do manikjuzystki raz na miesiac do fryzjera.
      Do sauny nie chodze, z solarium nie korzystam.
      stama sie duzo przebywac na swiezym powietrzu by dotlenic cere.
    • Gość: xxx Re: JAk dbacie o siebie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:51
      słabe zainteresowanie proponowanym tematem
      • magdaksp Re: JAk dbacie o siebie??? 17.03.06, 15:54
        nie chodze na solarium ani do kosmetyczki ani do fryzjera(sama sie farbuje i
        podcinam włosy czy grzywke).peelinguje sie kawa uzywam niedrogich polskich
        kosmetykow tylko do włosow glisskura .oczywiscie myje sie codziennie itd
        • Gość: rOsa Re: JAk dbacie o siebie??? IP: 194.106.200.* 18.03.06, 10:08
          JA 2 raz dziennie myje zeby, nie wyjde z domu bez ich umycia i wieczorem nie
          poloze sie tez bez ich umycia. najbardziej to nie lubie dbac o wlosy :( staram
          sie je myc 3 razy w tygodniu. obowiazkowo wieczorem prysznic,kremy i zele do
          mycia z alg do twarzy takze. piersi smaruje kremem ujedrniajacym,wieczorem i
          rano krem na buzie i szyje. na brzuchi pupekrem tez ujedrniajacy ( dlatego ze
          ostatnio spor schudlam) perfum nie lubie po denerwuje mnie ich zapach na mnie.
          uzywam antyperspiranty. raz na 2 tygodnie maseczka z glinnki na twarz.
          codziennie kilka raz krem na dlonie i przed spaniem. raczej staram sie nie
          uzywac podkladow i pudrow. pozdrawiam:)
    • Gość: hello kitty Re: JAk dbacie o siebie??? IP: 81.170.32.* 17.03.06, 19:14
      zgadzam sie - mycie co najmnie 2 razy dziennie, a ja jestem do tego zmuszona tez z racji bikram jogi,
      ktora staram sie cwiczyc codzinnie (cwiczy sie w pokoju o temp 40 stopni ;) manicure/pedicure co
      drugi tydzien, mam szczescie bo cere mam bardzo dobra ale chodze do kosmetyczki raz na 2-3
      miesiace, odzywiam sie zdrowo, pije ogromne ilosci wody mineralnej (i na dluzsza mete efekty bardzo
      widoczne), balsam do ciala zawsze po prysznicu / kapieli nie wspominajac o oczywistych
      dezodorantach, perfumach itp, dokladnie oczyszczam twarz i uzywam bardzo dobrych kremow
      szczegolnie pod oczy (polecam estee lauder - advanced night repair i idealist eye serum na dzien)
      dbam o odpowiednie nawilzanie twarzy, moim zdaniem to podstawa (a u mnie szczegolnie bo mam
      raczej sucha cere), makija delikatny aha i duzo.......seksu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka