Dodaj do ulubionych

Unifiance LRP

06.12.02, 10:35
mam problem z kolorem tego podkladu
mam dzis na sobie probke podkladu Unifiance LRP kolor 13 beige sable.
bardzo mi sie podoba ten podklad jest taki pudrowy, troche za duzo go
nalozylam i musialam troche zetrzec, mimo tego jest OK (!)
ale kolor .. chyba za ciemny , a 11 jest taka rozowa ?? nie mam jak zdobyc
dodatkowej probki koloru 11 bo w bliskich mi aptekach albo w ogole nie maja
podkladu albo nie maja nie chca dawac probek.
jakiego koloru wy uzywacie?
ja mam typowo polska cere jasna + czerwone rozszerzone naczynka na policzkach
ktorych nie widac pod podkladem (no ale sa) + bywa pare zaczerwionionych
pryszkykow.
dla takiej polskiej cery, ktora w zime wyglada na szaro sina podobno lepiej
dobierac podklad rozowy z tym ze jesli ma sie czerwone m-sca lepiej bezowy
jak to zgrac z kolorami Unifiance. Help!
dodam ze do te pory uzywalam Vichy teint matte najjasniejszego (z 3 kolorow)
czy moze probowalyscie 12 ? ona jest tak dziwna, zolta.
musze go kupic jak najszybciej bo nie mam czym sie malowac a tu te cholerne
kolory, brak probek :(
Obserwuj wątek
    • Gość: hiolka Re: Unifiance LRP IP: 194.156.135.* 06.12.02, 10:49
      an_ni napisała:

> mam problem z kolorem tego podkladu
      > mam dzis na sobie probke podkladu Unifiance LRP kolor 13 beige sable.
      > bardzo mi sie podoba ten podklad jest taki pudrowy, troche za duzo go
      > nalozylam i musialam troche zetrzec, mimo tego jest OK (!)
      > ale kolor .. chyba za ciemny , a 11 jest taka rozowa ?? nie mam jak zdobyc
      > dodatkowej probki koloru 11 bo w bliskich mi aptekach albo w ogole nie maja
      > podkladu albo nie maja nie chca dawac probek.
      > jakiego koloru wy uzywacie?
      > ja mam typowo polska cere jasna + czerwone rozszerzone naczynka na policzkach
      > ktorych nie widac pod podkladem (no ale sa) + bywa pare zaczerwionionych
      > pryszkykow.
      > dla takiej polskiej cery, ktora w zime wyglada na szaro sina podobno lepiej
      > dobierac podklad rozowy z tym ze jesli ma sie czerwone m-sca lepiej bezowy
      > jak to zgrac z kolorami Unifiance. Help!
      > dodam ze do te pory uzywalam Vichy teint matte najjasniejszego (z 3 kolorow)
      > czy moze probowalyscie 12 ? ona jest tak dziwna, zolta.
      > musze go kupic jak najszybciej bo nie mam czym sie malowac a tu te cholerne
      > kolory, brak probek :(

Ja uzywam 12 - Beige Chmpagne i nie jest on rozowy, tylko jasnobezowy. Cere mam
      jasna, slabo sie opalam (typ zima)i ten kolor jest dla mnie w sam raz. Myslalam
      nawet o 11, ale kobieta w aptece powiedziala, ze nie ma go na polskim rynku
      (kupowalam podklad w lecie), bo nie przystaje do koloru typowej polskiej cery -
      jest zbyt jasny i efekt jest teatralno-blady.
      Co do rozszerzonych naczynek, to moze powinnas kupic tez korektor LRP (zdaje
      sie, ze zielony), mozna na koncu nalozyc jeszcze na niego podklad (poczytaj w
      ulotce).

Pozdr
      • an_ni Re: Unifiance LRP 06.12.02, 11:01
        mam ten zielony korektor ale poniewaz mam sucha skore na policzkach to nie moge
        polozyc sobie tego korektora pod podklad bo go widac, wiesz robi sie
        taka "cementowa warstwa".
        nie przekonala mnie ta 12 ale przyjrze sie jej jeszcze raz, a 11 najjasniejsza
        widzialam w 2 aptekach i to ona jest rozowa.
        acha, czytalam tu na forum ze to 12 jest dziwna kolorystycznie jak na cery
        Polek , ale widac rozne sa opinie !
        • Gość: hiolka Re: Unifiance LRP IP: 194.156.135.* 06.12.02, 11:26
          an_ni napisała:

> mam ten zielony korektor ale poniewaz mam sucha skore na policzkach to nie
          moge
          >
          > polozyc sobie tego korektora pod podklad bo go widac, wiesz robi sie
          > taka "cementowa warstwa".

hihi, czlowiek czasami czuje sie jak murarz-tynkarz (grunt, zaprawa, wapno ;)),
          a nie jak kobieta, ale rzeczywiscie przy slabo nawilzonej skorze nawet sam
          podklad nie wyglada najnaturalniej i nie naklada sie go najlepiej.

> acha, czytalam tu na forum ze to 12 jest dziwna kolorystycznie jak na cery
          > Polek , ale widac rozne sa opinie !

Nie wiem, czy "lapie sie" na typowo polska cere - latem na plazy mam wrazenie,
          ze pochodze spod Helsinek ;)
          Ale dla mnie 12 jest ok. Czyli ile nas tyle opinii, po prostu poeksperymentuj z
          probkami.

Pozdr
    • Gość: anica Re: Unifiance LRP IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.12.02, 11:18
      Podobnie jak Ty używałam najjaśniejszego podkładu Vichy.
      W środę w EuroAptece, niedaleko dworca centralnego, kupiłam podkład LRP
      Unifiance 11 i jestem z niego bardzo zadowolona. Uważam, że jest dużo lepszy od
      Vichy.
      A kolor nie jest wcale różowy, tylko jasnobeżowy i doskonale pasuje do mojej
      jasnej karnacji. Jeżeli masz problem z próbkami,radziłabym z pustym słoiczkiem
      po kremie udać się do apteki i poprosić o nałożenie próbek podkładu 11 i 12.W
      EuroAptece nie ma z tym żadnego problemu.Wiem, ponieważ właśnie w ten sposób
      wybrałam 11. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Anica
      • Gość: Anni Re: Unifiance LRP IP: 217.11.141.* 06.12.02, 11:51
        wlasnie w Euroaptece kolo dawnej Ikei teraz Dekoradora na Jerozolimskich pani
        nie miala (nie chciala dac?) probek. ogolnie nie byla zbyt mila a poszlam tam
        wlasnie po waszych radach na forum jako ze tam mieli dawac probki i mozna bylo
        sobie ogladac. owszem w kaciku na skrawku lady :(
        o niebo bardziej bylam zadowolona z apteki w Wola Parku ale to daleko ode mnie
        bylam tam przy okazji i tam wlasnie dostalam probke 13 bo pani zarzekala sie ze
        wlasnie ta najbardziej mi pasuje (a jednak nie!) wiec musze skombinowac jeszcze
        jedna probke 12 a moze i 11. dzieki dziewczyny "tapeciarki" :)

• Gość: Anni Re: Unifiance LRP IP: 217.11.141.* 09.12.02, 12:37
      podsumowujac: nabylam 11 ! najjasniejszy dostepny na polskim rynku (z ulotki
      dowiedzialam sie ze jest jeszce 10 ale u nas jej nie ma i ze 3 ciemniejsze
      kolory tez niedostepne u nas)
      Od Pani z La Roche Posay w aptece Superpharm w GM dowiedzialam sie ze maja
      tylko probki 13 (pakowane) wiec porownalam sobie na dloni moj kolor vichy i
      wszystkie 3 dostepne kolory (11,12,13) Unifiance, i wyszlo na to ze 11
      najasniejszy jest najlepszy. co prawda na twarzy wyglada ciut ciut jasniejszy
      bo ma inna konsystencje niz Vichy ale i tak w ciagu dnia ciemnieje takze jestem
      zadowolona.
      Hiolka - 11 to jest wlasnie Beige Champagne, nie 12.
      Dzieki dziewczyny za rady!
      • Gość: hiolka Re: Unifiance LRP IP: 194.156.135.* 09.12.02, 13:07

> Hiolka - 11 to jest wlasnie Beige Champagne, nie 12.

Literowka-cyfrowka. Rzeczywiscie mam 11 Beige Champagne, a 10 jak widac nadal
        nie wprowadzono na nasz rynek.
        Tak czy inaczej dobralas wlasciwy odcien, witaj wiec w klubie posiadaczek 11 :)
    • Gość: Trishna Re: Unifiance LRP IP: *.acn.waw.pl 09.12.02, 13:19
      A gdzie w wawie jest największy wybór kolorówki LRP lub Avene?
      • Gość: Anni Re: Unifiance LRP IP: 217.11.141.* 09.12.02, 14:10
        polecam SuperPharm w Galerii Mokotow albo Apteke w Park Wola - bardzo mile
        Panie
        a w centrum Euroapteke na Jerozolimskich przy Dekoradorze - tu nie bylo tak
        milo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka