oxy_gen_86 19.03.06, 11:53 Jak wiadomo ma wlascicowsci wybielajace - mozna smarowac nim rece i paznokcie, dodawac do maseczek itp. A co z twarza? Mozna nasaczonym wacikiem przemywac twarz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza09 Re: Sok z cytryny 19.03.06, 13:06 czysty sok moze byc za mocny,tak mysle.ale kiedys uzywalam jako toniku wody mineralnej z sokiem z cytryny.rozjasnia i zamyka pory.mam cere tlusta. Odpowiedz Link Zgłoś
koniwiki Re: Sok z cytryny 30.03.06, 15:59 Ja ostatnio stosuję miksturę, którą poleca M. Tombak, jest to przepis tybetański na likwidację zmarszczek i plam na twarzy: 100g korzenia pietruszki drobno posiekać, włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, przykryc przykrywką i gotować 15 min.. Ostudzić w pokojowej temp. przez 20 min, odcedzić, wlać do słoika, dodać 1 stołową łyżkę z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać, odstawić w ciemne miejsce. Przecierać twarz płynem rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
gwadelupa Re: Sok z cytryny 06.04.06, 21:14 a jakie proporcje pietruszki do objetosci wody? Odpowiedz Link Zgłoś
koniwiki Re: Sok z cytryny 09.04.06, 21:32 Tombak nie podaje właśnie ile wody trzeba użyć. Ja jedną średniej wielkości pietruszkę zalewam szklanką wody i gotuję jw Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 napar z pietruszki 10.04.06, 09:15 Wg. Ojców Benedyktynów,napar z petruszki, sporządza się w następujących proporcjach: 1 łyżkę ziela i korzenia pietruszki należy zalać 1 filiżanką wrzątku i zostawić pod przykryciem na 10-15 minut. Co prawda, mikstura taka ma zastosowanie przy leczeniu zapalenia pęcherza ale proporcje można wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś