Dodaj do ulubionych

Pomocy, tyje mi brzuch!

19.03.06, 18:33
Jak sobie z tym poradzilyscie? Tyje najpierw w brzuchu. Jego obwod zbliza sie
do obwodu bioder. Mam to od dziecka. Nawet zaraz po jedzeniu brzuch mi
rosnie i wygladam jakbym byla w ciazy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ruta Re: Pomocy, tyje mi brzuch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:48
      zero chipsów,słodyczy,coli,pop-cornów itp. śmieci.
      I REGULARNE ćwiczenia,głównie brzuszki.Ale naprawdę regularne,codzienne.
      I tak juz zawsze niestety.Jak wejdzie Ci w nawyk będziesz to traktowala jak
      mycie zębów czy prysznic.

Powodzenia
      • itaka-sobie Re: Pomocy, tyje mi brzuch! 20.03.06, 02:04
        Te brzuszki, to chyba co drugi dzien, tak jak i wszystkie cwiczenia silowe.?
        Miesnie, z tego co wiem, potrzebuja odpoczynku zeby rosnac. No wlasnie, a jak
        sie plywa, to uzywa sie wszystkich miesni, wiec nie mozna plywac codziennie?
        Niech mi ktos to wytlumaczy.
        Niektore kobiety tyja w biodrach, a mnie kazdy zbedny kilogrami wchodzi w
        brzuch i w uda od ich czesci wewnetrznej.
        No to sie pozalilam.
        • Gość: katarzyna Re: Pomocy, tyje mi brzuch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:40
          ja mam niestety dokładnie ten sam problem: jestem ogólnie szczupła, za to
          brzuch jak w ciąży... mam na to tylko dwa sposoby: codzienne brzuszki (tylko
          bez podnoszenia się do pionu, tylko spęcia brzucha!),kiedyś udawało mi się
          ćwiczyć codziennie, teraz jestem bardziej leniwa, więc chodzę raz w tygodniu
          na AbdoSculpt, gdzie się męczy brzuch. Niewątpliwie codzienne ćwiczenia są
          lepsze, ale nie mam wytrwałości... A po drugie: trzeba niestety mało jeść...
          najlepiej nie jeść słodyczy i innych tuczących pokus unikać, jeść małe porcje,
          żeby brzuch się nie wzdął... ale to w teorii wszyscy wiedzą, ale czasem cieżko
          się powstrzymać przed najedzeniem do syta :-)Więc własciwie tylko silna wola tu
          pomoże: ćwiczenia i dieta... Powodzenia, idzie wiosna, trzeba gdzieś odnaleźć
          tę silną wolę...
          • itaka-sobie Re: Pomocy, tyje mi brzuch! 21.03.06, 18:02
            Codziennie brzuszki? Nie powinno byc jednodniowej przerwy?
        • Gość: kici Re: Pomocy, tyje mi brzuch! IP: *.amwaw.edu.pl 22.03.06, 08:49
          To prawda, po cwiczeniach silowych warto sobie robic przerwe jednodniowa
          (oczywiscie jezeli cwiczenia byly rzeczywiscie intensywne). Ale akurat miesnie
          brzucha mozna trenowac codziennie, no mozna sobie zrobic przerwe raz na tydzien.
    • Gość: dr Tadzio Koziełło Masz do wyboru - brzuch albo... IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 22:21
      Jest na to kilka rad - zacznę od najprostszej:
      Należy spędzać dużo czasu na brzuchu. Wtedy uniemożliwimy rozrost tkanki
      brzusznej. Istnieje jednak zagrożenie, że tkanka tłuszczowa zacznie rozrastać
      się na plecach. Wtedy będziemy mieli do czynienia z garbem. Garbem tłuszczowym.
      Takie właśnie posiadają wielbłądy i przyznać należy, że źle nie wyglądają.
      Tylko że w Polsce ich nie ma... I ludzie są w związku z tym mniej tolerancyjni
      dla bliźnich z garbami. Tak więc należy wtedy rozpatrzyć emigrację do krajów
      arabskich.. Choć, czy ja wiem...
      Drugi sposób to niezawodny wentyl. Jest to nowość w medycynie światowej. Takie
      zabiegi wykonujemy w naszej klinice od niedawna. Zalety takiego wentyla są
      naprawdę imponujące. Przed posiłkiem dyskretnie robimuy skłon i kierując usta
      do wentyla umieszczonego w brzuchu nadmuchujemy się. Koszt dodatkowego zzawiasu
      w kręgosłupie jest wliczony w koszty operacji. Nie należy przesadzać z
      ciśnieniem, ponieważ treść żołądkowa może ulać się ustami, a co gorsza nosem.
      Wentyl w pępku to rozwiązanie tradycyjne, dofinansowywane przez Narodowy
      Fundusz Zdrowia, ale jeśli chcemy rozwiązanie nieco wygodniejsze - np. wentyl w
      kciuku - musimy dopłacić z własnej kieszeni. Z własnej kieszeni musimy dopłacić
      też za możliwość nadmuchiwania się za pomocą sprężarki - urządzenie montowane
      jest pod kolanem i uruchamiane przez machanie nogą pod stołem. Ten sposób
      zapewnia rzeczywiście doskonałą dyskrecję. Obecnie wprowadzamy jeszcze większą
      nowość - obieg zamknięty dla gazów niszczących powłokę ozonową... Gazy te
      byłyby wyłapywane przez tłumik umieszczony w pośladku i sprężane przez
      sprężarkę zasilaną owsianką lub herbatką Mandaryna, a następnie w razie
      potrzeby wtłaczane do jamy brzusznej. Na razie system jest w trakcie testów.
      Jeden z większych problemów to przekroczenie ciśnienia w żółądku i uwalnianie
      nadmiaru gazu przez przełyk... Uwierzcie mi, nie jest to przyjemne... Modelem
      testowym jest jedna ze znanych osobistości ze świata polityki. Czasem podczas
      konferencji prasowych nadyma się i po przekroczeniu progu... No właśnie,
      zażenowani dziennikarze opuszczają konferencję... Tylko dziennikarze z Radia
      Makija mają filtry moherowe w nosie (zresztą też zamontowne przez nas przy
      okazji reprofilacji asymilacyjnej), które pozwalają im znosić tego typu
      środowisko bez widocznego uszczrbku na zdrowiu... Fizycznym oczywiście.
      P.S. I już tradycyjne post scriptum. Ten post nikomu nie szkodzi, a nawet
      wprost przeciwnie - pomaga. Szczery śmiech z wykorzystaniem przepony powoduje
      spalanie kalorii, co oczywiście skutkuje mniejszym odkładaniem się tłuszczu na
      plecach. Więc nie przeznaczaj go na skasowanie...
      • Gość: Oleńka Re: Masz do wyboru - brzuch albo... IP: *.il.pw.edu.pl 21.03.06, 09:44
        Bardzo fajny komentarz ;-). Pozwalam mu zostać, choć nie na temat jest w
        zasadzie.
    • pink_freud Re: Pomocy, tyje mi brzuch! 21.03.06, 18:22
      ja tam nie potrafie sie glodzic i rezygnowac ze smacznych weglowodanow. poza
      tym i tak mam niedowage (wiec jak tu sie dodatkowo odchudzac). za jakis czas mam
      zamiar zaczac uprawiac regularnie sport (w tej chwili nie mam czasu) moze kupie
      stepper skretny. jesli po tym nie bedzie efektow to zdecyduje sie na liposucje.
      podobno w takich przypadkach jest zalecana. kiedy tluszcz zbiera sie z jednym
      miejscu, a reszta ciala jest jak najbardziej szczupla.
      • itaka-sobie Re: Pomocy, tyje mi brzuch! 21.03.06, 19:05
        Jak utyjesz po liposukcji, to tluszcz zbierze sie w innych, dziwnych miejscach,
        np. na plecach.
    • Gość: ilecka. Re: Pomocy, tyje mi brzuch! IP: *.37-151.net24.it 22.03.06, 00:30
      niestety mam to samo:( !!
    • Gość: carolinascotties najlepsze sposoby IP: *.chello.pl 22.03.06, 00:54
      www.sfd.pl/temat144665/
      www.sfd.pl/temat194872/
      www.sfd.pl/temat191983/
      www.sfd.pl/temat199702/
      www.sfd.pl/temat160598/
    • Gość: carolinascotties świetny materiał IP: *.chello.pl 22.03.06, 00:59
      Wymagania-zainstalowany Adobe Acrobat:
      www.witnet.gda.pl/~lukas/abs.pdf
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się