lemon55 22.03.06, 15:35 Na nogch w zgięciu kolan mam widoczne żyły. Czy można to jakoś zatuszować. Mam bardzo cienką skórę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaja Re: Widoczne żyły IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.06, 19:07 mam tak samo jak ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamant Re: Widoczne żyły IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:09 Usunąć żyły? To ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Widoczne żyły IP: 213.241.34.* 22.03.06, 22:13 oprócz lecznia (jeśłi jest taka potrzeba) możesz kamuflować je samoopalaczem, "rajstopami w sprayu" (np. sally hansen) lub makijażem- niektóre firmy mają nawet osobne produkty do kamuflażu ciała Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 09:00 Będę musiała coś z tym zrobić. Może rzeczywiście, jak się troszkę opalę, to nie będą one aż tak widoczne. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 09:34 Pewnie jesteś bardzo szczupła. Ja tak mam.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 13:59 Ja mam to samo, a na pewno nie mam bardzo szczupłych nóg:) Czym to może być spowodowane? Zauważyłam, że stopniowo te widoczne żyłki zaczynają być coraz bardziej wyraźne - i trochę zaczyna mnie to niepokoić.. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:32 Jak ćwiczę, to żyły stają się bardziej widoczne. Pewnie mam skłoność do żylaków w wieku 26 lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:36 no hej tez mam problem z widocznymi zylkami choc niejest on dosc wielki ale widac,mam widoczna zylke nawet dosc duzo na zgieciu pod kolanem,mam dosc zgrabne cialo i chude nogi moze dlatego,zaczelam uzywac kremu od zylakow moze cos chociaz odrobinke pomoze,a opalanie niewiem czy cos da opalam sie i nadal byla widoczna.chociaz niewiem dlaczego ale umnie nikt w rodzinie niemial problemu z zylakami. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:40 Jakie są dobre kremy na żylaki?? A może jakieś domowe sposoby??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:43 z domowych sposobow na zylaki podobna sa dobre oklady z rozmaglowanej kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:44 ja uzywam heparinum,powinno sie go stosowac co 6 godzin ale ztym to ja zawsze mam problem bo albo zapomne go uzyc,albo niuzywam go regularnie,slyszalam takze ze rozpoczynajace sie zylaki takie jak te male widoczne zylki mozna zamrazac ale raaczej niejest to dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:42 podobno takie widoczne zyly usuwa sie przy pomocy lasera. narazie mnie na to nie stac wiec szukam jakiegos dobrego kremu. te ktore stosowalam nie pomogly mi a zyl mam coraz wiecej na calym ciele.to sa po prostu slabe naczynia krwionosne. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:46 moze powinnysmu uzywac jakies tabletki wzmacniajace zyly powinny byc takie jak myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:50 no jasne ze tak. ja uzywalam venescin, ale niewiele pomogl.podobno dobre sa kapsulki troxeratio300. no a oprocz tego trzeba brac rutinoscorbin.slyszalam tez, ze dobra jest herbatka z glogu Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:54 ja to dosc czesto biore rutinoscorbin,albo cerutin to jest to samo,moze powinnysmy robic delikatne masaze naszych nog zeby odpoczely,potem nakladac jakas masc od zylakow,albo lylac tabletki do tego moze cos pomoze naszym pieknym nozkom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 19:04 trzeba probowac,ale o masazu nog nic nie slyszalam jedynie o akupresurze.wlasnie zamierzam ja zastosowac. nie wiem czy pomoze ale jestem bardzo zdesperowana.no i pewnie sport jest wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
itaka-sobie Re: Widoczne żyły 23.03.06, 20:00 A co zrobic z wystajacymi zylami na dloniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:29 tez mam ten problem.czasem zyly chca mi doslownie wyskoczyc z rak.pewnie trzeba robic to samo co przy zylach na nogach.czyli brac leki wzmacniajace zyly i stosowac masci na zylaki. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 11:45 ale widoczne zyly na rekach pojawiaja sie moim zdaniem od pracy od jakiegos wysilku niekoniecznie ztej samej przyczyny co na nogach przeciez niemozna miec zylakow na rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:03 mozna miec. widzielam niedawno kobiete z zylakami na rekach, wygladaly tak jak na nogach czyli strasznie.a mi zyly wywalaja nie tylko podczas wysilku ale najczesciej bez zadnej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 12:48 jejku ale to jest straszne nigdy sie niespotkalam z zylami na rekach,musi wyg;adc nieciekawie,moze poprostu masz slabe zyly i sa widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Widoczne żyły 24.03.06, 12:53 przyjrzyjcie sie innym osobom w rodzinie - to zalezy od polozenia zyl - jedni maa plycej, inni glebiej polozone zyly. Sklonnosci do zylakow tez sa dziedziczne. A te zyly na wierzchu na rekach to nie to samo co te na nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:57 moj ojciec ma zylaki.a z tym polozeniem plycej albo glebiej to chyba sie nie sprawdza. bo dlaczego do niedawna nic nie bylo mi widac? dopiero od okolu 2 lat mam powywalane zyly i ciegle mi ich przybywa;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 13:01 to jest straszne abylas u lekarza??moze przypisalaby ci cos,zylaki to najgorsza rzecz mam taka zylke na nodze ktora pojawila mi sie w wieku 17 lat i jest niemozliwe zeby wtym wieku zaczynaly sie zylaki i caly czas jest taka sama nic sie niezmienia oprocz tego ze jest widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:08 nie bylam u lekarza ale chyba sie wybiore.obawiam sie jednak, ze niewiele mi pomoze;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 13:15 no tak ale musza byc jakies sposoby na to przeciez samo nieprzejdzie,moze jedynie sie powiekszac atego raczej zadna z nas by niechciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:24 moze ktos doradzi jakis dobry krem? slyszalam, ze dobry jest lioton 1000 moze ktos uzywal? bo z tych co do tej pory mialam zaden nie pomogl;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 13:45 ja mysle ze zaden krem niebedzie wpelni skuteczni,moze by sprobowac lepiej jakies tabletki,albo moze sa jakies zastrzyki przeciwko temu hadztwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:54 tak slyszalam, ze wstrzykuje sie cos w zyly albo usuwa je laserem. ja sie jednak troche boje a poza tym to chyba tanie to nie jest.wolalabym najpierw sprobowac czegos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 13:58 to jak znajdziesz jakis super eliksir dzialajacy przeciwko zylakom to daj znac,bede bardzo wdzieczna.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:03 a jak ty cos znajdziesz to tez sie odezwij. obawiam sie, ze nikt wiecej nam tu nie pomoze.chyba inni nie maja takiego problemu. musimy same cos znalesc.ja poki co wyprobuje oklady z kapusty jak pomoga to dam znac. tez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 14:06 najwidoczniej reszta osob maja bezproblemowe nogi,i niemusza sie obawiac takich problemow,wsumie wole teraz zaczac cos ztym robic niz pozniej miec wieksze problemy.pozdrawiam papa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pistacja Re: Widoczne żyły IP: *.barczewo.macrosat.pl 24.03.06, 15:04 z tego co wiem to niestety żadnymi domowymi sposobami takich żylaków nie da się usunąć. Jedyne co można zrobić samemu to zapobiegać (tabletki, cwiczenia, masaże, specjalne rajstopki ). Najlepiej byłoby się udać do specjalisty ; flebologa lub chirurga naczyniowego. na takie małe żyłki stosuję się skleroterapię , kosztuje ok 300-400 zł za zabieg, który trzeba kilka razy powtórzyć. Ale myślę że warto wydać takie pieniądze bo to nie tylko o kosmetykę chodzi, żylaki to poważna choroba. U mnie taka żyłka pojawiła sie już w wieku 14 lat więc żylaki mogą się pojawić w każym wieku niestety. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 19:39 ale to jest straszne,tylko niewiem czy takie zabiegi pomoga slyszalam ze pomoga tymczasowo,ale wszystko co bysmy nierobily nigdy nietrwa wiecznie to jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 19:59 niestety co bym jadla i ile bym jadla przytyc niemoge caly czas waze 50 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Widoczne żyły IP: *.net138.okay.pl 24.03.06, 21:45 Nie sądze aby waga miała aż takie znaczenie, ja ważę ok 73 kilo i wyglądam jakby mnie ktoś pociągnął niebieskawą farbką po nogach, rękach a nawet dekolcie. Mam tak od jakiegos roku i powiem wam że nie jest to ciekawy wygląd. Wydaje mi się że dużo przyczyniają się tutaj tabletki anty, no i totalny brak opalania od ponad roku. Brałam venescin, rutinoscorbin smarowałam się vitamina C w płynie i... nic. Ale nadal cierpliwie biore i czekam. A moze jednak coś drgnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 23:31 to niezadobrze ja tez uwazam ze tu waga niema najwiekszego znaczenia,moze to jest poprostu jakos genetycznie zaprogramowane,ja bralam tabletki anty,tez ale tylko chyba przez 2 lata ale nieuwazam zeby opalanie mialo by cos z tym wspolnego,to zycze tobie udanych efektow mam nadzieje ze cos drgnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diva Re: Widoczne żyły IP: *.range86-137.btcentralplus.com 25.03.06, 09:23 Te żyłki to zapowiedź zbliżających sie żylaków...niestety. Ja też je mam i brałam rutinoscorbin, esceven, troxerutn, venescin i smarowalam maściami, i jedyna dobra wiadomość to, to że ich nie przybywa i nie robią się "makarony" - to dalsza reakcja naszych zielonych żyłek, a na koniec wychodzi taki makaron i stereczy i taka żyła to już prawdziwy żylak, i on sie niestety już nie schowa. Najważniejsza jest profilaktyka, czyli: ziołowe tabletki uciskowe rajstopki polewanie nog zimnym prysznicem trzymanie w górze (jak są zmeczone) ćwiczenia (po basenie nie widac ich u mnie wcale) nie branie hormonów (to najbardziej sprzyja przy skłonnościach) nie branie gorących kąpieli smarowanie nóg maściami i bezzapachowymi balsamami nadwaga też nie wskazana i obcasy też nie wskazane i praca w pozycji stojącej Życze powodzenia w profilaktyce, bo ta najważniejsza, i dbania o nasze nóżki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 25.03.06, 12:32 to jest straszne,tylko szkoda ze niemozna brac goracych kapieli ja uwielbiam je strasznie,biore rutinoscorbini samruje mascia,ale czemu my musimy cierpiec wtakim mlodym wieku to jest niesprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś