Dodaj do ulubionych

Widoczne żyły

22.03.06, 15:35
Na nogch w zgięciu kolan mam widoczne żyły. Czy można to jakoś zatuszować. Mam bardzo cienką skórę.
Obserwuj wątek
    • albertyna666 Re: Widoczne żyły 22.03.06, 16:48
      Może dałoby się usunąć?
      • Gość: kaja Re: Widoczne żyły IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.06, 19:07
        mam tak samo jak ty :)
        • albertyna666 Re: Widoczne żyły 22.03.06, 19:14
          A skąd wiesz, jak ja mam?
      • Gość: kamant Re: Widoczne żyły IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:09
        Usunąć żyły? To ciekawe....
    • Gość: justy Re: Widoczne żyły IP: 213.241.34.* 22.03.06, 22:13
      oprócz lecznia (jeśłi jest taka potrzeba) możesz kamuflować je
      samoopalaczem, "rajstopami w sprayu" (np. sally hansen) lub makijażem- niektóre
      firmy mają nawet osobne produkty do kamuflażu ciała
      • lemon55 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 09:00
        Będę musiała coś z tym zrobić. Może rzeczywiście, jak się troszkę opalę, to nie będą one aż tak widoczne. Pozdrawiam :)
        • l81 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 09:34
          Pewnie jesteś bardzo szczupła. Ja tak mam.Pa.
    • butters77 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 13:59
      Ja mam to samo, a na pewno nie mam bardzo szczupłych nóg:) Czym to może być
      spowodowane? Zauważyłam, że stopniowo te widoczne żyłki zaczynają być coraz
      bardziej wyraźne - i trochę zaczyna mnie to niepokoić..
      • lemon55 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:32
        Jak ćwiczę, to żyły stają się bardziej widoczne. Pewnie mam skłoność do żylaków w wieku 26 lat :(
        • katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:36
          no hej tez mam problem z widocznymi zylkami choc niejest on dosc wielki ale
          widac,mam widoczna zylke nawet dosc duzo na zgieciu pod kolanem,mam dosc zgrabne
          cialo i chude nogi moze dlatego,zaczelam uzywac kremu od zylakow moze cos
          chociaz odrobinke pomoze,a opalanie niewiem czy cos da opalam sie i nadal byla
          widoczna.chociaz niewiem dlaczego ale umnie nikt w rodzinie niemial problemu z
          zylakami.
          • lemon55 Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:40
            Jakie są dobre kremy na żylaki?? A może jakieś domowe sposoby???
            • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:43
              z domowych sposobow na zylaki podobna sa dobre oklady z rozmaglowanej kapusty
            • katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:44
              ja uzywam heparinum,powinno sie go stosowac co 6 godzin ale ztym to ja zawsze
              mam problem bo albo zapomne go uzyc,albo niuzywam go regularnie,slyszalam takze
              ze rozpoczynajace sie zylaki takie jak te male widoczne zylki mozna zamrazac ale
              raaczej niejest to dobry pomysl.
    • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:42
      podobno takie widoczne zyly usuwa sie przy pomocy lasera. narazie mnie na to
      nie stac wiec szukam jakiegos dobrego kremu. te ktore stosowalam nie pomogly mi
      a zyl mam coraz wiecej na calym ciele.to sa po prostu slabe naczynia krwionosne.
      • katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:46
        moze powinnysmu uzywac jakies tabletki wzmacniajace zyly powinny byc takie jak
        myslicie??
        • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 18:50
          no jasne ze tak. ja uzywalam venescin, ale niewiele pomogl.podobno dobre sa
          kapsulki troxeratio300. no a oprocz tego trzeba brac rutinoscorbin.slyszalam
          tez, ze dobra jest herbatka z glogu
          • katrinea Re: Widoczne żyły 23.03.06, 18:54
            ja to dosc czesto biore rutinoscorbin,albo cerutin to jest to samo,moze
            powinnysmy robic delikatne masaze naszych nog zeby odpoczely,potem nakladac
            jakas masc od zylakow,albo lylac tabletki do tego moze cos pomoze naszym pieknym
            nozkom?
            • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 19:04
              trzeba probowac,ale o masazu nog nic nie slyszalam jedynie o
              akupresurze.wlasnie zamierzam ja zastosowac. nie wiem czy pomoze ale jestem
              bardzo zdesperowana.no i pewnie sport jest wskazany.
    • itaka-sobie Re: Widoczne żyły 23.03.06, 20:00
      A co zrobic z wystajacymi zylami na dloniach?
      • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 20:29
        tez mam ten problem.czasem zyly chca mi doslownie wyskoczyc z rak.pewnie trzeba
        robic to samo co przy zylach na nogach.czyli brac leki wzmacniajace zyly i
        stosowac masci na zylaki.
        • katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 11:45
          ale widoczne zyly na rekach pojawiaja sie moim zdaniem od pracy od jakiegos
          wysilku niekoniecznie ztej samej przyczyny co na nogach przeciez niemozna miec
          zylakow na rekach.
          • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:03
            mozna miec. widzielam niedawno kobiete z zylakami na rekach, wygladaly tak jak
            na nogach czyli strasznie.a mi zyly wywalaja nie tylko podczas wysilku ale
            najczesciej bez zadnej przyczyny.
            • Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 12:48
              jejku ale to jest straszne nigdy sie niespotkalam z zylami na rekach,musi
              wyg;adc nieciekawie,moze poprostu masz slabe zyly i sa widoczne.
          • mikams75 Re: Widoczne żyły 24.03.06, 12:53
            przyjrzyjcie sie innym osobom w rodzinie - to zalezy od polozenia zyl - jedni
            maa plycej, inni glebiej polozone zyly. Sklonnosci do zylakow tez sa
            dziedziczne.
            A te zyly na wierzchu na rekach to nie to samo co te na nogach.
    • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:57
      moj ojciec ma zylaki.a z tym polozeniem plycej albo glebiej to chyba sie nie
      sprawdza. bo dlaczego do niedawna nic nie bylo mi widac? dopiero od okolu 2 lat
      mam powywalane zyly i ciegle mi ich przybywa;-/
      • katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 13:01
        to jest straszne abylas u lekarza??moze przypisalaby ci cos,zylaki to najgorsza
        rzecz mam taka zylke na nodze ktora pojawila mi sie w wieku 17 lat i jest
        niemozliwe zeby wtym wieku zaczynaly sie zylaki i caly czas jest taka sama nic
        sie niezmienia oprocz tego ze jest widoczna.
        • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:08
          nie bylam u lekarza ale chyba sie wybiore.obawiam sie jednak, ze niewiele mi
          pomoze;-/
    • katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 13:15
      no tak ale musza byc jakies sposoby na to przeciez samo nieprzejdzie,moze
      jedynie sie powiekszac atego raczej zadna z nas by niechciala.
      • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:24
        moze ktos doradzi jakis dobry krem? slyszalam, ze dobry jest lioton 1000 moze
        ktos uzywal? bo z tych co do tej pory mialam zaden nie pomogl;-/
        • katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 13:45
          ja mysle ze zaden krem niebedzie wpelni skuteczni,moze by sprobowac lepiej
          jakies tabletki,albo moze sa jakies zastrzyki przeciwko temu hadztwu
          • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:54
            tak slyszalam, ze wstrzykuje sie cos w zyly albo usuwa je laserem. ja sie
            jednak troche boje a poza tym to chyba tanie to nie jest.wolalabym najpierw
            sprobowac czegos innego.
            • Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 13:58
              to jak znajdziesz jakis super eliksir dzialajacy przeciwko zylakom to daj
              znac,bede bardzo wdzieczna.pozdrawiam
              • Gość: lili Re: Widoczne żyły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:03
                a jak ty cos znajdziesz to tez sie odezwij. obawiam sie, ze nikt wiecej nam tu
                nie pomoze.chyba inni nie maja takiego problemu. musimy same cos znalesc.ja
                poki co wyprobuje oklady z kapusty jak pomoga to dam znac. tez pozdrawiam.
                • Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 14:06
                  najwidoczniej reszta osob maja bezproblemowe nogi,i niemusza sie obawiac takich
                  problemow,wsumie wole teraz zaczac cos ztym robic niz pozniej miec wieksze
                  problemy.pozdrawiam papa.
    • Gość: pistacja Re: Widoczne żyły IP: *.barczewo.macrosat.pl 24.03.06, 15:04
      z tego co wiem to niestety żadnymi domowymi sposobami takich żylaków nie da
      się usunąć. Jedyne co można zrobić samemu to zapobiegać (tabletki, cwiczenia,
      masaże, specjalne rajstopki ). Najlepiej byłoby się udać do specjalisty ;
      flebologa lub chirurga naczyniowego. na takie małe żyłki stosuję się
      skleroterapię , kosztuje ok 300-400 zł za zabieg, który trzeba kilka razy
      powtórzyć. Ale myślę że warto wydać takie pieniądze bo to nie tylko o kosmetykę
      chodzi, żylaki to poważna choroba. U mnie taka żyłka pojawiła sie już w wieku
      14 lat więc żylaki mogą się pojawić w każym wieku niestety. pozdrawiam
      • katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 19:39
        ale to jest straszne,tylko niewiem czy takie zabiegi pomoga slyszalam ze pomoga
        tymczasowo,ale wszystko co bysmy nierobily nigdy nietrwa wiecznie to jest okropne.
    • joa1001 Re: Widoczne żyły 24.03.06, 19:56
      Przytyj
      • katrinea Re: Widoczne żyły 24.03.06, 19:59
        niestety co bym jadla i ile bym jadla przytyc niemoge caly czas waze 50 kilo.
        • Gość: Justyna Re: Widoczne żyły IP: *.net138.okay.pl 24.03.06, 21:45
          Nie sądze aby waga miała aż takie znaczenie, ja ważę ok 73 kilo i wyglądam
          jakby mnie ktoś pociągnął niebieskawą farbką po nogach, rękach a nawet
          dekolcie. Mam tak od jakiegos roku i powiem wam że nie jest to ciekawy wygląd.
          Wydaje mi się że dużo przyczyniają się tutaj tabletki anty, no i totalny brak
          opalania od ponad roku. Brałam venescin, rutinoscorbin smarowałam się vitamina
          C w płynie i... nic. Ale nadal cierpliwie biore i czekam. A moze jednak coś
          drgnie:)
          • Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 23:31
            to niezadobrze ja tez uwazam ze tu waga niema najwiekszego znaczenia,moze to
            jest poprostu jakos genetycznie zaprogramowane,ja bralam tabletki anty,tez ale
            tylko chyba przez 2 lata ale nieuwazam zeby opalanie mialo by cos z tym
            wspolnego,to zycze tobie udanych efektow mam nadzieje ze cos drgnie.pozdrawiam
            • Gość: diva Re: Widoczne żyły IP: *.range86-137.btcentralplus.com 25.03.06, 09:23
              Te żyłki to zapowiedź zbliżających sie żylaków...niestety. Ja też je mam i
              brałam rutinoscorbin, esceven, troxerutn, venescin i smarowalam maściami, i
              jedyna dobra wiadomość to, to że ich nie przybywa i nie robią się "makarony" -
              to dalsza reakcja naszych zielonych żyłek, a na koniec wychodzi taki makaron i
              stereczy i taka żyła to już prawdziwy żylak, i on sie niestety już nie schowa.
              Najważniejsza jest profilaktyka, czyli:
              ziołowe tabletki
              uciskowe rajstopki
              polewanie nog zimnym prysznicem
              trzymanie w górze (jak są zmeczone)
              ćwiczenia (po basenie nie widac ich u mnie wcale)
              nie branie hormonów (to najbardziej sprzyja przy skłonnościach)
              nie branie gorących kąpieli
              smarowanie nóg maściami
              i bezzapachowymi balsamami
              nadwaga też nie wskazana
              i obcasy też nie wskazane
              i praca w pozycji stojącej
              Życze powodzenia w profilaktyce, bo ta najważniejsza, i dbania o nasze nóżki...
              • Gość: katrinea Re: Widoczne żyły IP: *.bulldogdsl.com 25.03.06, 12:32
                to jest straszne,tylko szkoda ze niemozna brac goracych kapieli ja uwielbiam je
                strasznie,biore rutinoscorbini samruje mascia,ale czemu my musimy cierpiec
                wtakim mlodym wieku to jest niesprawiedliwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka