Dodaj do ulubionych

3 pytania odnosnie paznokci

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.06, 22:36
teoretycznie trzeba pomoczyc w cieplej wodzie z mydlem i odunac drewnianym
patyczkiem.ale ja nie mam czasu i ochoty bawic sie godzine z paznokciami. czy
te kremy do skorek sprawiaja,ze mozna od razu skorki odsuwac? i pytanie nr 2:
czy wycinac czy odsuwac skorki? pyt nr 3: czy rodzaj pilnika ma znaczenie?
jakiego Wy uzywacie?
Obserwuj wątek
    • gory_szalenstwa rodzaje pilników 23.03.06, 01:05
      Kremy do skórek sprawiają, że można je odsuwać. Można odsuwać i wycinać, jeśli
      będziesz wycinać musisz to robić w miarę systematycznie, w zależności od tego
      jak szybko odrosną. Wyciętę wyglądają estetyczniej, aniżeli odsunięte. Tylko nie
      zrób sobie ran.

Pilnik krystaliczny

Służy do nadawania kształtu naturalnym paznokciom, nie powodując ich rozdwajania
      i pękania. Sekretem pilnika krystalicznego są tysiące kryształków połączonych w
      celu uzyskania jedynej w swoim rodzaju powierzchni tnącej, która jest
      delikatniejsza od najdrobniejszych pilników metalowych. Ta mikrodrobna
      powierzchnia nie powoduje rozdwajania ani szczerbienia nawet najdelikatniejszych
      paznokci.

Przy pomocy pilnika krystalicznego można nadawać kształt i opracowywać końcówkę
      paznokcia. Pilnik ten pozwala na piłowanie w przód i w tył bez ryzyka
      rozdwajania i łamania paznokci. Jest on też doskonały do tzw. Zamykania płytki
      paznokcia. Wykonać je można, piłując w miejscu rozdwojenia paznokcia pionowymi
      ruchami pilnika (tzn. wzdłuż wzrostu paznokcia). Regularne stosowanie tego
      pilnika zapobiega rozdwajaniu i pękaniu paznokci w przyszłości.

Ponadto pilnikiem krystalicznym można usuwać skórki (po uprzednim ich
      zmiękczeniu), nie powodując niszczenia powierzchni paznokci.
      Łatwy do utrzymania w czystości przy użyciu tradycyjnych środków dezynfekujących.

Pilnik metalowy
      Trwały, najczęściej wykorzystywany do skracania i nadawania kształtu naturalnym
      paznokciom. Obecnie coraz rzadziej wykorzystywany w salonach kosmetycznych.

Pilnik szklany
      Szklany pilnik jest idealny do nadawania kształtu paznokciom naturalnym oraz
      sztucznym. Przy sztucznych paznokciach zalecane jest, aby pilnik najpierw
      zamoczyć w wodzie. Podobnie jak pilnik krystaliczny, dzięki swej drobnej
      powierzchni pilnik szklany nadaje się do usuwania skórek (po wcześniejszym ich
      zmiękczeniu), gdyż nie niszczy powierzchni naturalnego paznokcia.

Szklane pilniki utwardzane są w ostatniej fazie ich produkcji, co zapewnia im
      większą trwałość. Ze względu na gładką powierzchnię pilnika jest on łatwy do
      utrzymania w czystości przy zastosowaniu tradycyjnych środków dezynfekcyjnych.

Pilnik papierowy
      Najczęściej wykorzystywany w gabinetach. W zależności od ziarnistości można
      wykorzystać go albo do piłowania naturalnej płytki paznokcia, albo do paznokci
      sztucznych. Większość z tych pilników wykonana jest z trwałego materiału, który
      po dezynfekcji nadaje się do ponownego użycia. Dzięki elastyczności i
      odpowiednim kształtom pilnik ten ułatwia piłowanie w trudno dostępnych miejscach
      paznokcia.

• Gość: Ofelia1982 Re: rodzaje pilników IP: *.aster.pl 23.03.06, 20:06
        dzieki za profesjonalna odpowiedz:) toteraz prosze poradzcie mi dobre kremy do
        skorek. w wyszukiwarce przewija sie ten z avonu ale nie znam zadnej
        konsultanktki, a nie mam czasu latac po miescie i odbierac kosmetyki od
        nieznanej (chyba ze sama przyjedzie:)
        • jade.fox Re: rodzaje pilników 24.03.06, 16:02
          Polecam płyn do usuwania skórek Manhattan Cuticle Remover, smarujesz nim skórki
          i po kilku minutach odsuwasz patyczkiem, można też wycinać ale nie radzę bo
          potem skórki szybko odrastają.

PS. myślałam że pilnik krystaliczny i szklany to to samo, a okazuje sie że nie.
        • jolunia01 Re: rodzaje pilników 25.03.06, 23:06
          Do usuwania skórek polecam żel Oriflame. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli
          zadzwonisz na infolinię Oriflame 0 801 122 000 i zostawisz namiar na siebie to
          skontaktuje się z Tobą konsultantka mieszkająca blisko.
          • Gość: Kasia Re: rodzaje pilników IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 26.03.06, 01:14
            Pilniki, patyczki, lakiery, wzmacniacze do paznokci i inne gadzety do ich
            pielegnacji, okrajajace nas kobiety z czasu, ktory mozemy spozytkowac w inny,
            przyjemniejszy sposob. Ja od dwoch lat powiedzialam temu dosc i zafundowalam
            sobie cialo obce- tipsy zelowe, trwale, efektowne, eleganckie i naprawde
            chwale. Kosmetyczka zaklada je w salonie przez max. godzine, jednorazowo w
            miesiacu, na odnowe idzie sie po ok. 3 tygodniach. Podczas zabiegu relaksujesz
            sie, pijesz kawe, placisz, wychodzisz z usmiechem. To nie tylko wygoda, ale i
            bodziec stopujacy Cie przed obgryzaniem swoich- naturalnych. Pozdrawiam,
            Kasia
            • Gość: Ofelia1982 Re: rodzaje pilników IP: *.aster.pl 26.03.06, 12:15
              wiem Kasia, ja tez czasem bym to wszystko w kat rzucila i poddala sie sprawnym
              palcom kosmetyczki..z tym, ze to duzo pieniedzy, a ja jeszcze studentka
              (dopiero szukam pracy, a na takie rzeczy od rodzicow postanowilam nie brac),
              czas (dlatego sama farbuje wlosy-ostatnio jak bylam w salonie to pani mi ledwo
              widoczne pasemka przez 3h robila,obiecalam sobie,ze nigdy wiecej) no i jednak
              sztuczne paznokcie mi sie zle kojarza:(( ja chyba zbyt leniwa na
              takie "wynalazki" jestem..i co 3 tyg sie stawiac w gabinecie? nie dla mnie:)
              sama musze popracowac nad paznokietkami. poki co jem Silice, galaretki,zelki i
              smaruje je kremami i utwardzaczami..tylko jeszcze musze profesjonalnie manicure
              sie nauczyc robic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka