Dodaj do ulubionych

Depilacja w domu

IP: *.eia.pl 31.03.06, 21:38
uzywam depilatora od prawie 1,5 roku...Boze, co za meczarnia na poczatku! :/
jedna noge golilam przez 2 godziny, druga dwa dni pozniej,bo nie moglam z bolu
wyrobic...ale sie zawzielam! w moim przypadku (grube,mocne,ciemne i geste
wlosy - rowniez na nogach) maszynka, krem i inne "powierzchowne" sposoby
dawaly efekt co najwyzej dwudniowy... a teraz? spokoj na 2-3 tygodnie, wloski
slabe, rzadsze i jasniejsze...czasem w ogole ich nie zauwazam,choc sa juz
dlugie ;)... I choc tak cudownie depilator spisuje sie na moich nogach, to
NIGDY nie zblize go do okolic bikini - to juz duzo pona moj prog bolu :)
ps. chce zaznaczyc,ze moj depilator to taki zwylky phillips - bez zadnych
magicznych nakladek ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Depilacja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:30
      mam dopiero 15 lat a depiluje sie od dluzszego czasu,tak jak kazda dziewczyna w
      moim wieku.do depilacji uzywam zwyklej maszynki i pianki.nie lubie sie golic a
      pomimo tego musze powtarzac ta czynnosc co jakies 3 dni.z checia zaminila bym
      moja golarke na cos bardziej trwalego niestety brak funduszy nie pozwala mi
      kupic golarki (ktore zazwyczaj sa drogie) probowalam tez uzywac plastrow ale to
      tez nie dziala na zbyt dlugo.najgorzej ze nadchodza wakacje wtedu trzeba
      szczegolnie dbac o wyrasatjace wloski i dlatego mam pytanie czy zabiegi ktorym
      mozna poddac sie kosmetyczkom sa tak samo bolesne jak robienie tego w domu????
      • Gość: Viola Re: Depilacja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 07:44
        Witam. Ja także juz od bardzo długiego czasu uzywam depilatora. Tez na poczatku
        wyłam z bólu i goliłam jedna noge w jeden dzień, a druga za pare dni :-).
        Minęło duzo czasu i goląc nogi ogladam film lub roazmawiam z córką. Włosy
        zrobiły sie rzadsze, ogromne "łyse" Przerwy.. Jest fajnie! Dziewczyny,
        cierpliwości. Naprawde sie opłaci. :-)
        • Gość: kosmo Re: Depilacja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:57
          ja juz depiluję nogi od ponad 15 lat ( mam 30 lat) i tez przeszłam przez rózne
          szkoły. Najlepsza jest wizyta u kosmetyczki i wosk ale mówimy o domowych
          sposobach:
          nogi od dołu do połowy ud robię depilatorem mechanicznym- faktycznie jest to
          kwestia przyzwyczajenia. Im wyżej tym bardziej boli - góre robie plastrami z
          woskiem. raz, dwa do roku np. przezd wyjazdem na wakacje golę nogi odpowiednio
          wczesn iej ( np. 2 tygodnie przed wyjazdem) i ide do kosmetyczki, która to
          zrobi dokładniej - zwłaszcza pachwiny i znowu mam spokój na jakiś czas, tylko
          małe poprawki depilatorem
        • Gość: asiorek Re: Depilacja w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:02
          slyszalam ze przy uzywaniu depilatora wloski wrastaja i tego bardzo sie boje.co
          o tym myslisz?
    • Gość: di Re: Depilacja w domu IP: 82.160.149.* 04.04.06, 20:26
      Witam :)
      Jak mam dokładnie taki sam problem i z włoskami grubymi i z goleniem (trwającym
      2 godziny) :(Zastanawiam się właśnie nad woskiem..to tez bolesny zabieg ale
      krótszy.
      • koka04 Re: Depilacja w domu 05.04.06, 13:10
        nogi robie depilatorem. Bikini zaś pastą cukrową taka z allegro. Szczerze
        polecam bo to rewelacja. Jasne, że trochę boli, ale nie tak jak po wosku i nie
        podrażnia, włoski nie wrastają, a spokój na pare tygodni.
    • Gość: agatka Re: Depilacja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:57
      Ja także mam takiego zwykłego philipsa, używam go od paru ładnych lat, nic się z
      nim nie stało (odpukać:DD). I zarówno do okolic bikini, jak i pach, czy też rąk,
      również używam depilatora. I szczerze mówiąc najbardziej boli depilacja pod pachami.
    • Gość: blablabla Re: Depilacja w domu IP: *.chello.pl 12.04.06, 11:49
      Witam. A ja się właśnie zastanawiam, co zrobić z wrastającymi po użyciu
      depilatora włoskami? Próbowałam już różnych metod depilacji, ostatnio
      spróbowałam depilatora i teraz mam koszmarny problem z tymi cholernymi
      wrastającymi włoskami. Pomocy!!
      • Gość: K Re: Depilacja w domu IP: *.chello.pl 19.04.06, 11:47
        Ja zarowno przed depilacja, jak i goleniem robie sobie peeling rekawica.Mozna
        ja kupic za ok.10zl i w drogeriach i w wiekszych sklepach.Po tym zabiegu
        depilacja, czy golenie przebiega sprawniej,a wloski pozniej nie wrastaja tak
        czesto.Robie peeling przed kazda depilacja i goleniem oraz zazwyczaj raz na
        tydzien,czasem dwa i wtedy wszytsko jest oki. :)
      • Gość: Gość Re: Depilacja w domu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.04.06, 00:57
        Wrastaniu włosków można zapobiegać poprzez masaże. Wystarczy co drugi dzień
        pod prysznicem wymasować depilowaną skórę zwykłą gąbką, a po osuszeniu
        posmarować balsamem. Taka skóra jest elastyczna, nie ma twardego
        niezłuszczonego naskórka, przez co odrastające włoski od razu przebijają się
        przez naskórek i nie robi się zapalenie mieszka włosowego. Polecam. Sama od 10
        lat stosuję depilator mechaniczny na nogi ( do kolan, powyżej mam meszek:) a
        bikini i pachy robię woskiem u kosmetyczki - da się wytrzymać, na wrastanie
        wszędzie i nogi i wyżej stosuję metodę opisaną na początku. Powodzenia
      • Gość: Akkina Re: Depilacja w domu IP: 86.67.66.* 08.05.06, 01:13
        Peeling wykonywany regularnie co tydzień, w po kąpieli (najlepiej działa na
        rozpulchnioną skórę): szklanka drobnoziarnistaj soli, sól nakładamy na skórę
        zwilżoną i pokrytą żelem pod przysznic. Chwilę masujemy (łydki dłużej),
        dokładnie spłukujemy i po wytarciu wcieramy balsam. Robię tak od lat i nie wiem
        co to wrastająe włoski :)
    • Gość: maja w depilatorach chyba miało być 0,5 mm .... n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 11:58
      • ecoutez Re: w depilatorach chyba miało być 0,5 mm .... n/ 26.06.07, 19:24
        Czemu nikt nie chwali pasty cukrowej:)
        Tanie, dokładne, długotrwałe, mniej podrażnień niż woskiem, mniej bólu, zero
        oparzeń.
        • tamarka20 pasta cukrowa 26.06.07, 21:42
          Ja kupiłam pastę cukrową, ale nie jestem zbyt zadowolona. Może po prostu coś
          robię źle. W opisie było, żeby rozsmarować pastę na skórze, odczekać chwilę i
          zerwać. Niby proste, niby nic trudnego, ale ile czekać, żeby ona zastygła. Ja
          czekałam około 5 minut i próbowałam zerwać. Niestety pasta nadal nie zastygła i
          tylko się "ciągnęła" przez co nie wyrywała włosów... Będę wdzięczna za instrukcje :)
    • abc1980 Re: Depilacja w domu 27.06.07, 13:52
      Ja tez chce spróbowac depilatorem mechanicznym, ale mam pekające naczynka
      (ostatnio nawet na łydkach) i z tego co wiem moge tylko uzywac maszynki...
      Może macie jakies inne rady?
    • grecja88 Re: Depilacja w domu 28.06.07, 17:35
      skład tej pasty cukrowej to woda, cukier i sok z cytryny czyli można ją zrobić
      samodzielnie w domu??
      Tylko ciekawe jakie są proporcje??
      • tamarka20 Re: Depilacja w domu 29.06.07, 10:04

www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57463
        tu masz dokładny przepis :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka