Dodaj do ulubionych

jaka farba do włosów najlepsza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:18
Dziewczyny, poradźcie jaką farbę na blond kupić. Bo tyle jest nowych, że nie
wiem którą wybrać. Próbowałam Recitalu Loreala i Schwarzkopfa ale nie jestem
zadowolona bo odcień jest rudawy. No i nie wiem teraz czy nie zrezygnować z
blondu.
:-)
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: jaka farba do włosów najlepsza 04.04.06, 12:28
      Safira Welli
      • Gość: lola :)) IP: *.acn.waw.pl 04.04.06, 12:43
        kochana ale po co przeplacac i kupowac te badziewne farby sklepowe;/
        ja sobie ide do hurtowni fryzjerskiej..i sobie przebieram w farbach
        profesjonalnych , ktore sie wachaja w cenach 10-30zl..starczaja przynajmniej na
        2razy, maja o wiele lepsze skladniki i wychodza kolory jak na palecie...uzywam
        ich od niedawna ale sa o wiele lepsze ..;)polecam farbe ce-ce 15zl i loreale
        ok30zl i sa napawrde dobre;)
        do tego trzeba kupic wode utleniona zeby wymieszac z farba , ale to w sklepach
        jak nie wiesz wszytsko ci wyjasnia;))
        skad jestes?
        • Gość: Vera Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:52
          Dzięks za odpowiedź. Niestety jestem z Kutna gdzie nie ma żadnego
          profesjonalnego sklepu fryzjerskiego. A chciałbym sobie kupić rózne rzeczy, np.
          prawdziwy czepek do pasemek. No i rozjaśniacz. a fryzjerzy nie chcą sprzedawać.
          Jak mozesz to daj namiar.
          • Gość: lola Re: :)) IP: *.acn.waw.pl 04.04.06, 13:05
            no to jest problem..bo mozesz kupic w necie jest wiele hurtwoni
            fryzjerskich..ale wtedy kiepsko z dobraniem odcienia..:(moze przejedz sie do
            innego miasta bo to sie naprawde oplaca..i blondy sa takie fajniutkie;)
      • iza3108 Re: jaka farba do włosów najlepsza 05.04.06, 15:20
        każdy włos jest inny i każdy inaczej reaguje na farbe wiec nie sugeruj sie
        wypowiedziami, ja tak mialam moja kolezanka miala po palette sliczny platynowy
        blond a ja mimo ze naturalne włosy mam jasne to wyszedł mi żółty, najlepiej idz
        do fryzjera tam Ci doradza i coś zrobią ładnego bo w domu to można tylko sobie
        poniszczyc włosy.
        • Gość: lola :)) IP: *.acn.waw.pl 05.04.06, 15:39
          ee do mnie przychodzi fryzjerka-mieszkam w wawie;))
          wszystko dokladnie mowi co mam kupic oczywiscie profesjonalne produkty
          i place 40zl za strzyzenie i balejaz;))+ oczywiscie produkty kupuje sama(ale
          wychodzi mi tak z 60zl za jedna wizyte;)wice sie b oplaca;)
          i jest naprawde dobra:)))
    • tiliam Re: jaka farba do włosów najlepsza 04.04.06, 14:38
      Ja ostatnio robiłam sobie kolor farbą - WELLA Safira- fajna gama odcieni -
      dodatkowo dają odświeżacz koloru (na dwa użycia):) Włosy są po niej miękkie i
      ładnie błyszczą. Polecam:) i powodzenia z farbowaniem:)
      • Gość: kiki Re: jaka farba do włosów najlepsza IP: *.acn.waw.pl 04.04.06, 21:32
        zadna sklepowa nie umywa sie do profesjonalnej..cena taka sama a efekt nie ma
        porowania;/
      • Gość: Vera Re: jaka farba do włosów najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:49
        Dzięki, oglądałam już Safirę, tylko jeszcze nie wiem jaki kolor bo mają
        niespotykane nazwy odcieni.
        pzdr
        • Gość: Nik Re: jaka farba do włosów najlepsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:43
          A czy wiecie coś na temat ferii Loreala Ice blond? Czy ładnie wychodzi na
          włosach i czy dobrze rozjaśniają
          • Gość: Vera Re: jaka farba do włosów najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:52
            Ja nie wiem. Po niepowodzeniu z Recitalem boję się próbować innych Loreali bo
            są drogie.
            • Gość: kery Re: jaka farba do włosów najlepsza IP: *.acn.waw.pl 05.04.06, 12:44
              loreal taki sklepowy nie...ja rowniez polecam ci przejechac sie do innego miasta
              lub kupic farbe profesjonalna przez neta;)nie ma porownania;)kolorki sa sliczne
              , dlugo sie trzymaja..ale twoj wybor;]
            • Gość: Monix Re: jaka farba do włosów najlepsza IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.04.06, 12:48
              uzywam od paru lat L'Oreal Couleur Experte Iced Meringue (Jasny Blond
              Opalizująco - popielaty) i jestem b. zadowolona:)
              tylko ze na moich rozjasnianych juz wczesniej wła=osach farby długo sienie
              trzymaja:( ale kolor jest zblizony do mojego naturalnego wiec nie mam problemu
              z wiodcznymi odrostami - dlatego farbuje 3-4 razy w roku
              farba ma system wielotonowej koloryzacji - dwa etapy , ajpierw farbowanie
              całosci włosow a potem pasemka - robiłam tak przez pierwsze kilka razy ale
              teraz farbuje tylko całosc włosow bez robienia pasemek, bo pozostaja delikatne
              z zeszlego farbowania:)
              załuje tylko z enie ma odpowiednika tego koloru w innych seriach L'Oreala bez
              rozjasniacza do pasemek, bo skoro go nie uzywam to tylko strata pieniedzy -
              bofarba kosztuje 39,90zł

a najgorsze jest to ze musiałam zrobic "zapas" tej farby, bo ponoc wycofuja ja
              z producji:(

polecam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka