Dodaj do ulubionych

trądzik zaskórnikowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:15
Mam rozszerzone pory i w nich tkwiące okropne czarne zaskórniki i to zarówno
na twarzy jak i na dekolcie. Poza tym nie mam żadnych wyprysków. Czy ktoś
może zna na to skuteczny i możliwie tani sposób? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:26
      kremy z kwasami, peelingi. mi pomógł effaclar K, do kupienia w aptece.ale pory
      dalej duże, choc buzia gładsza.
    • mikka8 Re: trądzik zaskórnikowy 05.04.06, 11:30
      Acne derm lub lysanel activ,przez minimum 2 miesiace bez wzgledu na to co sie bedzie na poczatku stosowania dzialo;) Czesto na poczatku wystepuje pogorszenie stanu skory , ale jak sie przeczeka (cierpliwie), pozniej jest juz tylko co raz lepiej.

pozdr.
      • Gość: Iza Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:59
        Miałsm acnederm i bez rezultatu
        • Gość: zuza0107 Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:14
          ja regularnie oczyszczam twarz u kosmetyczki (na popczątku co miessiąc teraz co
          3, 4) dwa razy w tygodniu peeling i dużo nawilżania. teraz mam ładną cerę ale
          podstawą jest regularność i dokładne zmywanie makijażu!!!
          • Gość: Ewa Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:32
            Jak Ci oczyszcza? Palcami?
            • Gość: zuza0107 Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:35
              po rozpulchnieniu skóry parą i maseczką i pelingiem normalnie wyciska przez
              husteczkę (oczywiście w rękawiczkach)potem znow maska - zciągająca jekieś
              ampułki czasem algi i gotowe żadnych czarnych zaskórników
              • Gość: pozycja77 Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.23.rev.vline.pl 06.04.06, 13:41
                Niedawno byłam po raz pierwszy na oczyszczaniu, i faktycznie zaskórników i
                grudek się pozbyłam- kolejna wizyta dopiero za pół roku. Cera wygląda dużo
                lepiej, a i pory zmniejszone.
                • Gość: zuza0107 Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:44
                  ja na początku chodziłam co miesiąc bo skora szybko się "zabrudzała"
                  pamiętak o dokładnym oczyszczaniu to efekt będzie się dłużej utrzymywał
    • czekoladka_84 Re: trądzik zaskórnikowy 06.04.06, 14:11
      Mnie pomaga:
      1. mycie twarzy żelem (ale nie do twarzy trądzikowej, tylko nawilżającym, teraz
      mam Ziaje z wapnem),
      2. Regularny peeling 2x w tygodniu,
      3. Maseczki oczyszczające,
      4. Benzacne - nie wiem dokładnie jak to działa, ale jak przez jakiś czas tego
      nie używam to od razu mam pełno wągrów, a jak użyje to jakby się
      one "utleniały" :))
      5. Sauna, a jak nie to "parówka" w domu, przeważnie użwywam rumianku

Co do wyciskania, to odradzam, bo to nic nie daje, a może dojść do zakażenia
      skóry.
      • Gość: zuza0107 Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:23
        do zakażenia może dojść jak robisz to sobie sama bez rękawiczek brudnymi łapami.
        A jeśli już się wągry ma to się ich żadnym kosmetykiem nie usunie tylko można
        je usunąć mechanicznie- wycisnąć a potem dbać by się nie pojawiły.
        Utlenianie to jest to co powoduje że są czarne bo wydzielina czopująca pory się
        utlenia(bakterie na skorze to powodują)i robi się zwierzchu ciemna-czarna
      • Gość: Iza Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:26
        Możesz dokładniej powiedzieć jak sie nazywa ten żel nawilżający Ziaja z wapnem?
        A czy benzacne używasz na całe place tam gdzie są zaskórniki?
        Zaskórniki zaskórnikami, ale co z rozszerzonymi porami?
        • czekoladka_84 Re: trądzik zaskórnikowy 06.04.06, 14:36
          Benzacne używam na całą twarz, na noc. Na pory to chyba jedynie może pomóc
          mikrodermabrazja. Żel Ziaja z wapnem, w białej butelce, akurat dla mnie jest
          odpowiedni, bo nie wysusza mi skóry. Co do wyciskania, to już od dawna w
          krajach zachodnich zakazane jest stosowanie mechanicznego oczyszczania twarzy
          przez kosmetyczki. To nic nie daje, bo tydzień (góra dwa) i na nowo zaskórniki
          się pojawiają. Na dodatek mogą zrobić się blizny, czego sama jestem przykładem.
          Po oczyszczaniu twarzy u kosmetyczki do dzisiaj mam blizny na czole i
          skroniach. Nigdy więcej mechanicznego oczyszczania skóry. :/
        • elisa_day Calma HTC czy jakoś tak dokladniej.. 06.04.06, 18:01
          na pewno Calma.
          dodam ze wg. mnie pachnie jak 'deep red' hugo boss
          :P
    • Gość: zuza0107 Re: trądzik zaskórnikowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:31
      jeżeli po będzie nadal zaczopowany to się nie zwęży jedynie nie będzie mieć
      czarnego łepka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka