Dodaj do ulubionych

Grunt to podkład

IP: *.top.net.pl 09.04.06, 12:40
Najlepszy podkład! Jaki jest najlepszy podkład jaki miałyście ??
Obserwuj wątek
    • Gość: chmurka Re: Grunt to podkład IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 09.04.06, 14:59
      "To, że nowy typ podkładu zachwala koleżanka i że jej cera wygląda dzięki niemu
      na aksamitnie gładką, nie znaczy, że twoja skóra też go polubi." ;) Mam skore
      mieszana ale raczej z tendencja do przesuszania sie i luszczenia w niektorych
      miejscach twarzy i uzywam teraz Lumene Matt Touch, moim zdaniem jest bardzo
      dobry :) Nie jest bardzo drogi, w Galerii Centrum placilam za niego chyba okolo
      42zl (30ml) Matuje a poza tym nawilza i da sie to odczuc :) Udalo mi sie tez
      wybrac odcien pasujacy do mojej cery - mam jasna karnacje i idealnie pasuje mi
      nr 05 Pozdrawiam :)
      • Gość: pussycat_doll Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:07
        TYLKO Revlon Colorstay Natural(wersja lzejsza) a wyprobowalam juz wiele :)
        • Gość: anka Re: Grunt to podkład IP: *.23.rev.vline.pl 09.04.06, 15:15
          True Match L'oreala. City Matt Erisa też jest bardzo dobry.
        • gosia108 Re: Grunt to podkład 05.03.07, 14:00
          Potwierdzam!!!
      • Gość: M Re: Grunt to podkład IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.06.06, 10:08
        Kosmetyki Lumene są -jak dla mnie- najlepsze :)
    • Gość: MEXA Re: Grunt to podkład IP: 80.55.210.* 09.04.06, 21:23
      Moj faworyt to Dream Matt Mousse Mayblline ale niektorzy twierdza za abardzo wyzusza=ja mam tłusta cere wiec jest w sam raz,.A na wieczór to Dermablend Vichy-za ciezki na dzien ale go lubie.Tylko koloru sobie nie moge dobrac:( Boje sie ''Efektu Samoobrony'' wiec zawsze kupuje za jasne.Buzka
    • Gość: lola Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 06:57
      Polecam Repulpant Reboosting z kolagenem firmy Bourjois.
      • patriiciia Re: Grunt to podkład 10.04.06, 07:20
        Revlon Colorstay Natural - z wielu wyprobowanych najlepszy, watpie, ze jest jakis lepszy od niego... a moze jednak?
        • Gość: Magda Re: Grunt to podkład IP: *.u.mcnet.pl 10.04.06, 14:02
          Zgadzam się - przetestowałam wszystkie półki cenowe i Revlon rzeczywiście
          wypadł świetnie, jeśłi nie najlepiej.
          • Gość: Pomidorekk Re: Grunt to podkład IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 14:54
            a ja mam i Revlon Colorstay Natural i Lirene Citti Matt i ten drugi jest o
            wiele lepszy.
            • zuzazuzka City Matt 10.04.06, 18:28
              Kiedys uzywalam tefgo podkładu ale wycowali go ze sprzedaży. Byl świetny, czy
              znowu mozna go kupic???
              • Gość: aga tak mozna n/t IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 12:27
            • asia23bb Re: Grunt to podkład 10.04.06, 18:35
              Tylko Revlon
              Uzywalam City Matt, nie jest zly, ale ani nie kryje, ani nie matuje tak dobrze
              jak Revlon. Poza tym odcienie sa zoltawe.
              • Gość: też joasia Re: Grunt to podkład IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.06, 14:34
                a ile Revlon kosztuje?
    • Gość: mordka Re: Grunt to podkład IP: *.echostar.pl 10.04.06, 18:21
      Mam cerę mieszaną, z tendencją do przetłuszczania. Najlepszy dotychczas
      podkład - Facefinity Max Factor.Lekki, długo sie utrzymywał. Ale niestety,
      chyba już niedostępny w drogeriach. Teraz mam Revlona Mattifying (trochę
      wysusza). Nie sprawdziły się u mnie podkłady "z pudrowym wykończeniem", czy tez
      tzw. inteligentne dla cery mieszanej (miałam Loreala, Maybelline, Rimmela, i
      coś tam jeszcze)- efekt maski.
      • Gość: jajaja Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:35
        bardzo lubie max factor colour adapt
        • Gość: kobi1383 Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:27
          szczerze polecam Chanel pro lumiere- rozswietlajacy a takze kryjacy, wedle
          potrzeby. Uzywam i jest rewelacyjny.jedyna wada to cena hehe ;)))
          • Gość: Chanel ProLumiere Re: Grunt to podkład IP: 57.66.193.* 12.04.06, 15:20
            mi również bardzo pasuje ten podkład, ale ponieważ ma w składzie glicerynę
            myślę że nie jest najlepszy dla cer mieszanych i tłustych , któe oczekują
            matowienia !
            dla moje cery normalnej miejscami suchejjednak rewelacja
      • Gość: Slotna Re: Grunt to podkład IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.04.06, 15:08
        Tez uzywalam Facefinity, teraz dostepny jest Lasting Performance MF -
        blizniaczy brat tamtego, na moje oko niczym sie nie roznia:) Uzywam od lat.
    • zuzazuzka Re: Grunt to podkład 11.04.06, 16:28
      la Roche Posay-Unifiance.
    • Gość: Justyś Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:58
      Autorka artykółu zachwala różnego typu podkłady... ale bez żadnych konkretów!!!
      Szkoda że do każdego rodzaju podkladu nie jest napisany przykład i ewentualnie
      cena. Bez tego tekst jest jakby "pusty"
      • Gość: boszzzzzzzzzzzzzzz Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:22
        artykUłu... :/
    • Gość: martka26-81 Re: Grunt to podkład IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.04.06, 20:07
      zgadzam sie co do doboru podkladu poniewaz to prawda ze duzo kobiet nie umie
      sobie dobrac do swojej karnacji
    • Gość: elmilinden Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:30
      Clinique Stay True. To jest mój ukochany podkład. Niewidoczny, lekki, poprawia
      wygląd skóry a nie pogarsza (co zdarza się notorycznie przy innych podkładach),
      nie śmierdzi (a inne- i owszem...), jest niezwykle wydajny i trwały. I jak się
      go zmywa z twarzy, nie leje się taka pomarańczowa woda;)
      • Gość: brunetka Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:00
        Revlon Colorstay Natural nr1 wsrod podkladow :)
        • Gość: black Re: Grunt to podkład IP: *.autocom.pl 11.04.06, 22:31
          Dla mnie rewelacją jest IsaDora Hydralight. Jest bardzo lekki i delikatny,
          ujednolica, wygładza, nie wiem ile trzeba by go nałożyć żeby uzyskać efekt
          maski:) Co prawda ta jego delikatność może być wadą dla osób które szukają
          bardziej kryjącego albo matującego podkładu. Ten na pewno nie natłuszcza i nie
          zapycha porów, lekko nawilża ale na 100% nie matowi. Generalnie - sama
          delikatność, no i tylko IsaDora miała pasujący mi odcień. No i efekt jak dla
          mnie jest genialny - gładka cera, o równomiernym kolorycie a wygląda jak bez
          podkładu:)
          • Gość: aga Re: Grunt to podkład IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 12:29
            dla mnie city Matt oraz Unifiance LRP, chociaz wcale nie mam mieszanej cery!
            Moja cera jest normalna, na to kładę rozswietlający róz i jest ok
            • magdaksp Re: Grunt to podkład 12.04.06, 13:32

maybelline ever fresh makeup nie zamienie na zaden inny
              • Gość: ja Re: Grunt to podkład IP: 193.129.184.* 12.04.06, 15:29
                wyprobowalam Loreala, Maybelline, Rimmela, bonjours i okropnego, smierdzacego i
                znienawidzonego revelona (dlatego zaskoczylo mnie ze tak duzo dziewczyn go
                lubi). teraz mam clinique, ale niestety tez nie jestem zbyt zadowolona. Sama
                nie wiem jaki moze byc dla mnie :-(
                • Gość: Lenka Re: Grunt to podkład IP: *.chello.pl 12.04.06, 16:41
                  Lubię Double Wear EL,nowego Colorstaya Revlona.
                  Ale w tej chwili mój nr 1 to Silk Effect Supermoisturuzing foudation
                  włoskiej firmy Collistar.
                  • Gość: Iza Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:15
                    ja tez wypróbowałam juz dużo podkładów teraz kupiłam Max Factora Lasting
                    Preformace i chyba trafiłam w dziesiątkę choć w połowie dnia troszkę cera mi
                    sie świeci ale chyba nie ma takiego podkładu dla mnie żebym go miała cały dzień
                    bez poprawki. Nawet Revlon ColorStay nie pomógł i EL Double Wear tez wysiadł
                    przy mojej cerze.
                    • Gość: ja Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:14
                      Max Factor Lasting Performance jest niezastapiony. Naprawdę swietnie matuje, ma
                      właściwości kryjace, ale to wszystko zależy od sposobu aplikacji. Pozdrawiam ;)
    • Gość: Liselle Re: Grunt to podkład IP: *.chello.pl 21.04.06, 12:51
      Photogenic Lancoma, teraz użwyam Shiseido The Makeup Cream Foundation. Oba sa w
      porządku.
      • Gość: Kasia Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:00
        Mam cerę mieszaną , raczej więcej z tendencją do przesuszenia, z
        przebarwieniami na policzkach i mnie najbardziej przypasował Silk Perfect
        Astora. Jest z gatunku tych pudrowych, idealnie pokrywa, nie wysusza, dobrze
        matowi, nie trzeba robić poprawek - trzyma się nawet do 12h. Mam odcień
        najbardziej zbliżony do mojej, raczej jasnej karnacji - 201. Ostatnio kupiłam
        go w Rossmanie w promocji ok 24 zl. Miałam również True Match i Colour Adapt -
        były droższe a efekt bardzo podobny.
        City Matt wg mnie też niezły, ale nie pokrywa tak dobrze jak Silk Perfect.
        Zupełnie nie przypasował mi Astora AntiStress& Lift / ten reklamowany przez
        A.Przybylską/ - jakiś taki klejący, wodnisty i nie pokrywa zbyt dobrze, po
        nałożeniu świeciłam się okrutnie, i miałam wrażenie "kleistej maski". Efektu
        liftingującego nie zauważyłam. Jedyny jego plus to wysoki, jak na podkład,
        filtr SPF 20. Miałam odcień 301 i był stanowczo, jak dla mnie zbyt ciemny.
    • Gość: Sylwia Re: Grunt to podkład IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.04.06, 20:39
      Najlepszy podkład to Spectacular make-up od Helenki Rubinstein. Polecam.
      • Gość: Heeeleeenaaa Re: Grunt to podkład IP: 199.67.203.* 03.05.06, 12:25
        Zgadzam sie ze Helena Rubinstein. Ale w moim przypadku sprawdza sie Color
        Clone. Nie dosc ze rewelacyjne sie wtapia i nie tworzy ciezkiej maski to jeszce
        jest bardzo wydajny i buteleczka starcza mi na ponad pol roku (to nieco
        rekompensuje wysoka cene)
    • Gość: samotna i zła Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:32
      Ja od dłuższego czasu używam podkład rozświetlająco-antystresowy firmy avon. Dla
      mnie doskonały i w rozsądnej cenie. Polecam.
    • Gość: Ewka17 Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:45
      ulubiony i jedyny jaki czasem stosuję (nakład podkład tylko w wyjątkowych
      okolicznościach, mam dopiero 17 lat!( to Podkład Rozświetlająco-Antystresowy
      Avon-naprawdę rewelacyjny! ;-) Odcień? Jasny. Inne zalety: dosyc łatwo się
      nakłada, raczej trwały i dobrze się zmywa,no i nie ma efektu maski (jeżeli
      dobrze się go nałoży).
    • Gość: Rilla Re: Grunt to podkład IP: *.akademiki.uni.torun.pl 25.04.06, 17:36
      Najlepszy podkład jaki miałam to Velvet Matt Lumene, dobrze krył, nie tworzył
      maski, matował, wystarczyła niewielka ilość, żeby zrobić makijaż, a przy tym
      pięknie rozświetlał twarz,tyle tylko, że go dranie wycofali. Szkoda, teraz
      dalej szukam swojego podkłądu...
      • Gość: ewa Re: Grunt to podkład IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 25.04.06, 21:36
        Dziewczyny napiszcie ile kosztyje ten Revlon Colorstay Natural
        • Gość: anani Re: Grunt to podkład IP: *.smstv.pl 26.04.06, 17:01

Revlon Colorstay Natural kosztuje ok.75zł, jak dla mnie to troche za drogo...:(
          • Gość: kk Re: Grunt to podkład IP: *.jci.com 26.04.06, 18:05
            bozesz.... w USA ok. $10...
    • Gość: mefika Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:59
      Meybelline ever fresh... najlepszy
    • Gość: Tera Re: Grunt to podkład IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 21:49
      Może macie problemy z naczynkami? Chętnie skorzystam z waszych rad.
      • Gość: ana Re: Grunt to podkład IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 17.05.06, 21:54
        ja tez! ;)
    • erienne Re: Grunt to podkład 17.05.06, 23:31
      mam cere mieszana i troche popekanych naczynek przy skrzydelkach nosa i na
      policzkach i u mnie swietnie sprawdzil sie lasting performance mf, cera sie po
      nim sie blyszczy, dobrze kryje, nacznkatez prawie niewidoczne.
      no i lubie tez dermablend vichy rewelacyjnie kryje(zatuszwalam nim nawet mala,
      ale gosc widoczna blizne po oparzeniu na rece), ale caly dzien z nim na buzi to
      bym chyba nie wytrzymala.
      mialam kiedys i oslawionego revlona colorstay ale chyba troche zbyt malo
      dosiwdczona bylam do tego podkladu, nie umialam go ladnie rozprowadzic, choc
      trzeba mu przyznac, ze trzyma sie na twarzy dlugo. moze skusze sie na jego
      lzejsza wersje, ale na razie zaopatrzylam sie w qlinique skin smoother... mam
      nadzieje e nie pozaluje
    • imme1981 Re: Grunt to podkład 17.05.06, 23:40
      wszystkie max factora
    • Gość: AA. Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:52
      Genialnym podkładem jest:
      CHANEL teint fluide universel- z witaminami, nawilza, matuje, rozswietla i
      długo sie utrzymuje(do 10h)

Kiedys uzywałam Revlon Colorstay Natural ale wycofali kolor, który mi
      odpowiadał :(

Dodam jeszcze, że wyjatkowo nie polecam: CLINQUE repairwear i CLARINS'a Matt
      make up
    • Gość: kasia Re: Grunt to podkład IP: *.itcomp.pl / *.itcomp.pl 05.06.06, 10:20
      ja też używam podkładu rozświetlająco-antystresowego avon[calming effects],
      uważam, że jest dla mnie idealny, a przetestowałam kilka innych, niekoniecznie
      najtańszych, ale ten jest super
    • tout-petit-fille Re: Grunt to podkład 14.08.06, 09:18
      Jak dla mnie najlepszym podkladem jest kanebo- cream finish
      • marutka2 Re: Grunt to podkład 14.08.06, 09:33
        Polecam REVLON (color stay), do cery tłustej, mieszanej. Jest idealnie kryjący
        i matujący. Nie ma efektu maski, jak np. po invaluable, L'oreala
    • asiap77 Re: Grunt to podkład 16.08.06, 08:07
      Mój numer jeden to Vichy Dermablend!
    • philo77 Re: Grunt to podkład 16.08.06, 12:37
      Gdy miałam cerę normalną bardzo pasowal mi Tien Idole lancoma - uwazam go za
      rewelację: pięknie pachnie, świetnie się go naklada (wysychanie za szybko, nie
      za długo) i nie znika po godzinie z twarzy, nie wysusza i rozświetla.
      Natomiast, kiedy moja cera stala się mieszana spróbowalam Double Perfection
      Chanel tego bardziej pudrowego w tubce (jest jeszcze w słoiczku bez tego
      efektu) i naprawdę z czystym sumieniem moge go polecic posiadaczkom takiej
      własnie cery. Matowi, ale nie wysusza, ładnie kryje o ile nie ma się
      rozbuchanego trądziku. Jego wada jest niestety cena ok 165 PLN, więc obecnie
      używam Unifiance LPR i nie moge powiedzieć o nim złego słowa, a jest chyba o
      połowe tańszy.
      Mam próbkę Kanebo Liquid Finish i nie widzę w nim nic specjalnego.
      • philo77 Re: Grunt to podkład 16.08.06, 12:41
        Miało być Teint Idole Lancome
    • zegarynka3 Grunt to podkład 05.03.07, 11:56
      Proszę o radę w sprawie podkładu. Mam bardzo jasną karnację i większość
      podkładów popularnych marek jest po prostu dal mnie za ciemna. Szukam fluidu do
      cery mieszanej, który byłby dość lekki, dobrze matował i wyrównywał koloryt
      skóry. Z góry dziękuję.
    • ewab2507 Re: Grunt to podkład 05.03.07, 12:27
      Kiedyś używałam genialnego wygładzającego podkładu Guerlain... niestety, nie
      wiedzieć dlaczego wycofano go z produkcji. czymś niby zastąpiono, ale to już
      nie było to i odcienie nie pasowały (a mnie potrzeba bardzo jasny, w beżowym
      ale nie z żółtym/pomarańczowym, czy różowym odcieniem, tylko chłodne beżowe
      ecru).

Później miałam problem ze znalezieniem czegokolwiek. Próbowałam najróżniejszych
      podkładów. Pani w "mojej" perfumerii stawała na głowie, żeby coś mi dobrać. No
      i po pewnym czasie prawie się udało. To znaczy, nie jest tak samo dobrze jak z
      tamtym kiedyś, ale ujdzie. Tak więc od jakiegoś czasu używam podkładu Sisley.
      Wcześniej był to Transmat (Beige Clair - 0) a teraz Phyto-Teint Eclat (Ivory-
      1). Ten ostatni jest niestety troszkę za ciemny :(

Tak czy inaczej ciągle szukam tego naj :)
      • aniam75 Re: Grunt to podkład 06.03.07, 14:20
        jest super nowość Guerlaina zobocz artykuł w ostatnim numerze Twojego Stylu-
        ponoć rewelacja maskuje naczynka, nawilża rozświetla... tylko cena ponad 150 zł
        jak dobrze pamietam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka