Gość: jenny IP: *.top.net.pl 09.04.06, 12:40 Najlepszy podkład! Jaki jest najlepszy podkład jaki miałyście ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chmurka Re: Grunt to podkład IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 09.04.06, 14:59 "To, że nowy typ podkładu zachwala koleżanka i że jej cera wygląda dzięki niemu na aksamitnie gładką, nie znaczy, że twoja skóra też go polubi." ;) Mam skore mieszana ale raczej z tendencja do przesuszania sie i luszczenia w niektorych miejscach twarzy i uzywam teraz Lumene Matt Touch, moim zdaniem jest bardzo dobry :) Nie jest bardzo drogi, w Galerii Centrum placilam za niego chyba okolo 42zl (30ml) Matuje a poza tym nawilza i da sie to odczuc :) Udalo mi sie tez wybrac odcien pasujacy do mojej cery - mam jasna karnacje i idealnie pasuje mi nr 05 Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pussycat_doll Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:07 TYLKO Revlon Colorstay Natural(wersja lzejsza) a wyprobowalam juz wiele :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Grunt to podkład IP: *.23.rev.vline.pl 09.04.06, 15:15 True Match L'oreala. City Matt Erisa też jest bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Grunt to podkład IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.06.06, 10:08 Kosmetyki Lumene są -jak dla mnie- najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEXA Re: Grunt to podkład IP: 80.55.210.* 09.04.06, 21:23 Moj faworyt to Dream Matt Mousse Mayblline ale niektorzy twierdza za abardzo wyzusza=ja mam tłusta cere wiec jest w sam raz,.A na wieczór to Dermablend Vichy-za ciezki na dzien ale go lubie.Tylko koloru sobie nie moge dobrac:( Boje sie ''Efektu Samoobrony'' wiec zawsze kupuje za jasne.Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 06:57 Polecam Repulpant Reboosting z kolagenem firmy Bourjois. Odpowiedz Link Zgłoś
patriiciia Re: Grunt to podkład 10.04.06, 07:20 Revlon Colorstay Natural - z wielu wyprobowanych najlepszy, watpie, ze jest jakis lepszy od niego... a moze jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Grunt to podkład IP: *.u.mcnet.pl 10.04.06, 14:02 Zgadzam się - przetestowałam wszystkie półki cenowe i Revlon rzeczywiście wypadł świetnie, jeśłi nie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidorekk Re: Grunt to podkład IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 14:54 a ja mam i Revlon Colorstay Natural i Lirene Citti Matt i ten drugi jest o wiele lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka City Matt 10.04.06, 18:28 Kiedys uzywalam tefgo podkładu ale wycowali go ze sprzedaży. Byl świetny, czy znowu mozna go kupic??? Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: Grunt to podkład 10.04.06, 18:35 Tylko Revlon Uzywalam City Matt, nie jest zly, ale ani nie kryje, ani nie matuje tak dobrze jak Revlon. Poza tym odcienie sa zoltawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też joasia Re: Grunt to podkład IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.06, 14:34 a ile Revlon kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordka Re: Grunt to podkład IP: *.echostar.pl 10.04.06, 18:21 Mam cerę mieszaną, z tendencją do przetłuszczania. Najlepszy dotychczas podkład - Facefinity Max Factor.Lekki, długo sie utrzymywał. Ale niestety, chyba już niedostępny w drogeriach. Teraz mam Revlona Mattifying (trochę wysusza). Nie sprawdziły się u mnie podkłady "z pudrowym wykończeniem", czy tez tzw. inteligentne dla cery mieszanej (miałam Loreala, Maybelline, Rimmela, i coś tam jeszcze)- efekt maski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:35 bardzo lubie max factor colour adapt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobi1383 Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:27 szczerze polecam Chanel pro lumiere- rozswietlajacy a takze kryjacy, wedle potrzeby. Uzywam i jest rewelacyjny.jedyna wada to cena hehe ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chanel ProLumiere Re: Grunt to podkład IP: 57.66.193.* 12.04.06, 15:20 mi również bardzo pasuje ten podkład, ale ponieważ ma w składzie glicerynę myślę że nie jest najlepszy dla cer mieszanych i tłustych , któe oczekują matowienia ! dla moje cery normalnej miejscami suchejjednak rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: Grunt to podkład IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.04.06, 15:08 Tez uzywalam Facefinity, teraz dostepny jest Lasting Performance MF - blizniaczy brat tamtego, na moje oko niczym sie nie roznia:) Uzywam od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyś Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 18:58 Autorka artykółu zachwala różnego typu podkłady... ale bez żadnych konkretów!!! Szkoda że do każdego rodzaju podkladu nie jest napisany przykład i ewentualnie cena. Bez tego tekst jest jakby "pusty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boszzzzzzzzzzzzzzz Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:22 artykUłu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka26-81 Re: Grunt to podkład IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.04.06, 20:07 zgadzam sie co do doboru podkladu poniewaz to prawda ze duzo kobiet nie umie sobie dobrac do swojej karnacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmilinden Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:30 Clinique Stay True. To jest mój ukochany podkład. Niewidoczny, lekki, poprawia wygląd skóry a nie pogarsza (co zdarza się notorycznie przy innych podkładach), nie śmierdzi (a inne- i owszem...), jest niezwykle wydajny i trwały. I jak się go zmywa z twarzy, nie leje się taka pomarańczowa woda;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetka Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:00 Revlon Colorstay Natural nr1 wsrod podkladow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Grunt to podkład IP: *.autocom.pl 11.04.06, 22:31 Dla mnie rewelacją jest IsaDora Hydralight. Jest bardzo lekki i delikatny, ujednolica, wygładza, nie wiem ile trzeba by go nałożyć żeby uzyskać efekt maski:) Co prawda ta jego delikatność może być wadą dla osób które szukają bardziej kryjącego albo matującego podkładu. Ten na pewno nie natłuszcza i nie zapycha porów, lekko nawilża ale na 100% nie matowi. Generalnie - sama delikatność, no i tylko IsaDora miała pasujący mi odcień. No i efekt jak dla mnie jest genialny - gładka cera, o równomiernym kolorycie a wygląda jak bez podkładu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Grunt to podkład IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 12:29 dla mnie city Matt oraz Unifiance LRP, chociaz wcale nie mam mieszanej cery! Moja cera jest normalna, na to kładę rozswietlający róz i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Grunt to podkład 12.04.06, 13:32 maybelline ever fresh makeup nie zamienie na zaden inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grunt to podkład IP: 193.129.184.* 12.04.06, 15:29 wyprobowalam Loreala, Maybelline, Rimmela, bonjours i okropnego, smierdzacego i znienawidzonego revelona (dlatego zaskoczylo mnie ze tak duzo dziewczyn go lubi). teraz mam clinique, ale niestety tez nie jestem zbyt zadowolona. Sama nie wiem jaki moze byc dla mnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Grunt to podkład IP: *.chello.pl 12.04.06, 16:41 Lubię Double Wear EL,nowego Colorstaya Revlona. Ale w tej chwili mój nr 1 to Silk Effect Supermoisturuzing foudation włoskiej firmy Collistar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:15 ja tez wypróbowałam juz dużo podkładów teraz kupiłam Max Factora Lasting Preformace i chyba trafiłam w dziesiątkę choć w połowie dnia troszkę cera mi sie świeci ale chyba nie ma takiego podkładu dla mnie żebym go miała cały dzień bez poprawki. Nawet Revlon ColorStay nie pomógł i EL Double Wear tez wysiadł przy mojej cerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 11:14 Max Factor Lasting Performance jest niezastapiony. Naprawdę swietnie matuje, ma właściwości kryjace, ale to wszystko zależy od sposobu aplikacji. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liselle Re: Grunt to podkład IP: *.chello.pl 21.04.06, 12:51 Photogenic Lancoma, teraz użwyam Shiseido The Makeup Cream Foundation. Oba sa w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:00 Mam cerę mieszaną , raczej więcej z tendencją do przesuszenia, z przebarwieniami na policzkach i mnie najbardziej przypasował Silk Perfect Astora. Jest z gatunku tych pudrowych, idealnie pokrywa, nie wysusza, dobrze matowi, nie trzeba robić poprawek - trzyma się nawet do 12h. Mam odcień najbardziej zbliżony do mojej, raczej jasnej karnacji - 201. Ostatnio kupiłam go w Rossmanie w promocji ok 24 zl. Miałam również True Match i Colour Adapt - były droższe a efekt bardzo podobny. City Matt wg mnie też niezły, ale nie pokrywa tak dobrze jak Silk Perfect. Zupełnie nie przypasował mi Astora AntiStress& Lift / ten reklamowany przez A.Przybylską/ - jakiś taki klejący, wodnisty i nie pokrywa zbyt dobrze, po nałożeniu świeciłam się okrutnie, i miałam wrażenie "kleistej maski". Efektu liftingującego nie zauważyłam. Jedyny jego plus to wysoki, jak na podkład, filtr SPF 20. Miałam odcień 301 i był stanowczo, jak dla mnie zbyt ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Grunt to podkład IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.04.06, 20:39 Najlepszy podkład to Spectacular make-up od Helenki Rubinstein. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heeeleeenaaa Re: Grunt to podkład IP: 199.67.203.* 03.05.06, 12:25 Zgadzam sie ze Helena Rubinstein. Ale w moim przypadku sprawdza sie Color Clone. Nie dosc ze rewelacyjne sie wtapia i nie tworzy ciezkiej maski to jeszce jest bardzo wydajny i buteleczka starcza mi na ponad pol roku (to nieco rekompensuje wysoka cene) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna i zła Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:32 Ja od dłuższego czasu używam podkład rozświetlająco-antystresowy firmy avon. Dla mnie doskonały i w rozsądnej cenie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka17 Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:45 ulubiony i jedyny jaki czasem stosuję (nakład podkład tylko w wyjątkowych okolicznościach, mam dopiero 17 lat!( to Podkład Rozświetlająco-Antystresowy Avon-naprawdę rewelacyjny! ;-) Odcień? Jasny. Inne zalety: dosyc łatwo się nakłada, raczej trwały i dobrze się zmywa,no i nie ma efektu maski (jeżeli dobrze się go nałoży). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rilla Re: Grunt to podkład IP: *.akademiki.uni.torun.pl 25.04.06, 17:36 Najlepszy podkład jaki miałam to Velvet Matt Lumene, dobrze krył, nie tworzył maski, matował, wystarczyła niewielka ilość, żeby zrobić makijaż, a przy tym pięknie rozświetlał twarz,tyle tylko, że go dranie wycofali. Szkoda, teraz dalej szukam swojego podkłądu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Grunt to podkład IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 25.04.06, 21:36 Dziewczyny napiszcie ile kosztyje ten Revlon Colorstay Natural Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anani Re: Grunt to podkład IP: *.smstv.pl 26.04.06, 17:01 Revlon Colorstay Natural kosztuje ok.75zł, jak dla mnie to troche za drogo...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Grunt to podkład IP: *.jci.com 26.04.06, 18:05 bozesz.... w USA ok. $10... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefika Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:59 Meybelline ever fresh... najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tera Re: Grunt to podkład IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.06, 21:49 Może macie problemy z naczynkami? Chętnie skorzystam z waszych rad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Grunt to podkład IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 17.05.06, 21:54 ja tez! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erienne Re: Grunt to podkład 17.05.06, 23:31 mam cere mieszana i troche popekanych naczynek przy skrzydelkach nosa i na policzkach i u mnie swietnie sprawdzil sie lasting performance mf, cera sie po nim sie blyszczy, dobrze kryje, nacznkatez prawie niewidoczne. no i lubie tez dermablend vichy rewelacyjnie kryje(zatuszwalam nim nawet mala, ale gosc widoczna blizne po oparzeniu na rece), ale caly dzien z nim na buzi to bym chyba nie wytrzymala. mialam kiedys i oslawionego revlona colorstay ale chyba troche zbyt malo dosiwdczona bylam do tego podkladu, nie umialam go ladnie rozprowadzic, choc trzeba mu przyznac, ze trzyma sie na twarzy dlugo. moze skusze sie na jego lzejsza wersje, ale na razie zaopatrzylam sie w qlinique skin smoother... mam nadzieje e nie pozaluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA. Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:52 Genialnym podkładem jest: CHANEL teint fluide universel- z witaminami, nawilza, matuje, rozswietla i długo sie utrzymuje(do 10h) Kiedys uzywałam Revlon Colorstay Natural ale wycofali kolor, który mi odpowiadał :( Dodam jeszcze, że wyjatkowo nie polecam: CLINQUE repairwear i CLARINS'a Matt make up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Grunt to podkład IP: *.itcomp.pl / *.itcomp.pl 05.06.06, 10:20 ja też używam podkładu rozświetlająco-antystresowego avon[calming effects], uważam, że jest dla mnie idealny, a przetestowałam kilka innych, niekoniecznie najtańszych, ale ten jest super Odpowiedz Link Zgłoś
tout-petit-fille Re: Grunt to podkład 14.08.06, 09:18 Jak dla mnie najlepszym podkladem jest kanebo- cream finish Odpowiedz Link Zgłoś
marutka2 Re: Grunt to podkład 14.08.06, 09:33 Polecam REVLON (color stay), do cery tłustej, mieszanej. Jest idealnie kryjący i matujący. Nie ma efektu maski, jak np. po invaluable, L'oreala Odpowiedz Link Zgłoś
asiap77 Re: Grunt to podkład 16.08.06, 08:07 Mój numer jeden to Vichy Dermablend! Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 Re: Grunt to podkład 16.08.06, 12:37 Gdy miałam cerę normalną bardzo pasowal mi Tien Idole lancoma - uwazam go za rewelację: pięknie pachnie, świetnie się go naklada (wysychanie za szybko, nie za długo) i nie znika po godzinie z twarzy, nie wysusza i rozświetla. Natomiast, kiedy moja cera stala się mieszana spróbowalam Double Perfection Chanel tego bardziej pudrowego w tubce (jest jeszcze w słoiczku bez tego efektu) i naprawdę z czystym sumieniem moge go polecic posiadaczkom takiej własnie cery. Matowi, ale nie wysusza, ładnie kryje o ile nie ma się rozbuchanego trądziku. Jego wada jest niestety cena ok 165 PLN, więc obecnie używam Unifiance LPR i nie moge powiedzieć o nim złego słowa, a jest chyba o połowe tańszy. Mam próbkę Kanebo Liquid Finish i nie widzę w nim nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zegarynka3 Grunt to podkład 05.03.07, 11:56 Proszę o radę w sprawie podkładu. Mam bardzo jasną karnację i większość podkładów popularnych marek jest po prostu dal mnie za ciemna. Szukam fluidu do cery mieszanej, który byłby dość lekki, dobrze matował i wyrównywał koloryt skóry. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: Grunt to podkład 05.03.07, 12:27 Kiedyś używałam genialnego wygładzającego podkładu Guerlain... niestety, nie wiedzieć dlaczego wycofano go z produkcji. czymś niby zastąpiono, ale to już nie było to i odcienie nie pasowały (a mnie potrzeba bardzo jasny, w beżowym ale nie z żółtym/pomarańczowym, czy różowym odcieniem, tylko chłodne beżowe ecru). Później miałam problem ze znalezieniem czegokolwiek. Próbowałam najróżniejszych podkładów. Pani w "mojej" perfumerii stawała na głowie, żeby coś mi dobrać. No i po pewnym czasie prawie się udało. To znaczy, nie jest tak samo dobrze jak z tamtym kiedyś, ale ujdzie. Tak więc od jakiegoś czasu używam podkładu Sisley. Wcześniej był to Transmat (Beige Clair - 0) a teraz Phyto-Teint Eclat (Ivory- 1). Ten ostatni jest niestety troszkę za ciemny :( Tak czy inaczej ciągle szukam tego naj :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniam75 Re: Grunt to podkład 06.03.07, 14:20 jest super nowość Guerlaina zobocz artykuł w ostatnim numerze Twojego Stylu- ponoć rewelacja maskuje naczynka, nawilża rozświetla... tylko cena ponad 150 zł jak dobrze pamietam Odpowiedz Link Zgłoś