Gość: anka IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 17.10.01, 15:17 czy macie sprawdzone i możecie polecić dla tłustej skóry? najbardziej interesują mnie z glinką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Margoo Re: maseczki oczyszczające IP: 195.205.151.* 17.10.01, 15:39 Polecam maseczkę Biotherm z serii Biopur. Z glinką - tak jak chciałaś. W ogóle cała ta seria jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzma Re: maseczki oczyszczające IP: 10.144.116.* / 195.145.215.* 25.10.01, 02:42 Bardzo dobra jest 1-2-3 mask Avonu z biala glinka. Nakladam ja naprawde na kilka minut, najlepiej na czas porannego prysznicu i po zmyciu buzka jest nardzo sliczna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Re: maseczki oczyszczające IP: 157.25.130.* 25.10.01, 11:53 Yves Rocher - Bio Camille. Bardzo dobra i nie z tych najdroższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: maseczki oczyszczające IP: *.waw.cdp.pl 25.10.01, 11:56 Przyzwoita jest tez maseczka w formie zelu z seri Eris Normamat i niezla z glinka z mineralami Morza Martwego firmy Apis(???). Mam obydwie i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: maseczki oczyszczające IP: *.acn.waw.pl 25.10.01, 12:41 Osobiście do oczyszczania cery polecam maseczki samorozgrzewające, bo świetnie zastępują profesjonalny zabieg u kosmetyczki. Moim zdecydowanym faworytem jest "Sauna Mask" na bazie glinki czerwonej firmy Montagne Jeunesse. Bardzo silnie rozgrzewa (autentycznie jakby sie weszło do sauny), rozpulchnia skórę, a zawarta w niej glinka czerwona wydobywa z porów wszystkie niepotrzebne złogi i syfy. Ponadto glinka czerwona działa trochę łagodniej i mniej wysuszająco niż inne glinki, więc po zastosowaniu nie ma się uczucia nieprzyjemnego ściągnięcia skóry. Poza tym ta konkretnie maseczka ma, oprócz działania oczyszczającego i antysebum, także właściwości antystresowe. Nie wiem wprawdzie, co to dokładnie miałoby oznaczać, faktem jest jednak, że w trakcie aplikacji ma się wrazenie, jakby skóra "wypoczywała". Maseczka dostępna jest niestety tylko w saszetkach 15 ml (niecałe 5 zł), które starczają na ok. 4-5 aplikacji. Acha, i chyba nie polecałabym jej osobom z problemami naczynkowymi, bo działanie rozgrzewające może okazać się zbyt silne. Natomiast odradzam zakup teoretycznie podobnie działającej maseczki Ives Rocher (z linii "Les Gestes Essentiels"). Efekt rozgrzewający jest praktycznie żaden, a poza tym ma tak gęstą konsystencję, że jej nałożenie, a później zmywanie, jest bardzo uciążliwą czynnością. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaAga Re: maseczki oczyszczające IP: *.dh.casema.net 04.11.01, 18:44 Ja uzywam "Emergency Mask" Clinique. Maska wyciaga wszelkie zanieczyszcenia, skora jest po niej wyraznie gladsza, nabiera ladnego koloru. Jest na glince. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś