Dodaj do ulubionych

dobry korektor pod oczy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:59
Błagam Was o polecenie mi dobrego korektora pod czy w rozsądnej cenie, który
maskuje cienie pod oczami. Do tej pory używałam Maybelline Everfresh
concealer, ale nie jestem z niego zadowolona, bo bardzo szybko po
zastosowaniu cienie zaczynają prześwitywać. I co ważne - żeby był w tubce,
bo wszystkie inne sie rozlewają. Z góry dziękuję. :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: dobry korektor pod oczy IP: 62.29.137.* 10.04.06, 15:23
      Meg,

Ja tez długo szukałam i kilka razy polecano mi YSL. Z braku kasy, oszczędności
      itp. nie kupiłam go tylko Lumene, który okazał się do bani, L'Oreal, który się
      wałkował i cienie tuszował na chwilę oraz Sephory, który był do d....
      Zrobiłam sobie w końcu prezent na urodziny i kupiłam YSL. Jest super, trzyma
      cały dzień. Naprawde wart swojej ceny.
      • Gość: Meg Re: dobry korektor pod oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:40
        Ile kosztuje i gdzie go można kupić?
        • ywonna Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 15:59
          Ja tez mam YSL i uwazam, ze jest najgorszym korektorem jaki mialam, a do tego
          najwiecej kosztuje.
          Na cienie pod oczami polecam delikatny puder tej samej firmy, ktorej uzywasz,
          tyle, ze w najjasniejszym odcieniu.
          Poza tym - maseczka zimnem lub cieplem, oklady z ogorka.
          A ten drogi korektor - odradzam. Strata kasy.
          Nie wiem dlaczego jestescie tak nim zachwycone?
          Wesze juz jakas reklame :-)
          • bwiolab Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 16:01
            A ja polecam z Avonu tylko ten jaśniejszy, moim zdaniem jest dobry
            • Gość: aga Re: dobry korektor pod oczy IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 09:44
              Avon jest moim zdaniem jednym z gorszych korektorów, miałam ten w tubce,
              podraznienie, wałkowanie, zero tuszowania o rozswieteniu nie wspomnę. Teraz
              mamYSL, uwazam ze nie jest idealny, cena tez powala, ale na razie nie znalazłam
              nic lepszego wiec pewnie kupię następny, nie radzi sobie z moimi cieniami, ale
              rozswietla i kolor jest ok...
          • mila1009 Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 16:05
            A ja używam już od dawna podkładu w sztyfcie Max Factor. Jest bardzo kryjący i
            sprawdza się w tej roli, dobrze się utrzymuje. Nie ma szans, żeby pomogły mi
            maseczki, ogórki itp., potrzebuję czegoś silnie kryjącego i na pewno nie w
            płynie.
            • Gość: Gosia Re: dobry korektor pod oczy IP: 62.29.137.* 10.04.06, 16:29
              zgadzam się, Max Factor w sztyfcie też jest b.dobry - tego uzywałam jak jeszcze
              nikt nie słyszał o korektorach pod oczy:)))
          • Gość: Meg Re: dobry korektor pod oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:01
            Na cienie pod oczami delikatny puder tej samej firmy, ale jaki puder- sypki?
          • Gość: Irka Re: dobry korektor pod oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:59
            No właśnie, jaki puder? Sypki?
          • Gość: leeloo Re: dobry korektor pod oczy IP: *.e-point.pl 11.04.06, 15:30
            ja rowniez go odradzam. nie dosc, ze po pewnym czasie brzydko pachnie to
            wysusza skure i uczula
            • Gość: lilu Re: dobry korektor pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 00:21
              skure wysusza ? dobrze, że nie skórę, uzywam go i niechciałabym wysuszonej skóry
              mieć :)
        • Gość: Gosia Re: dobry korektor pod oczy IP: 62.29.137.* 10.04.06, 16:28
          Drogi jest niestety, ok. 130 zł, do kupienia w Sephorach. Ja przekonałam sie do
          niego dopiero jak zobaczyłam efekt makijazu wykonanego przez wizażystkę m.inn.
          tym korektorem.

• ywonna Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 16:30
            Colercie, czy mowimy o tym samym kosmetyku? Bo dla mnie to niewypal, do tego
            drogi.
            • Gość: Gosia Re: dobry korektor pod oczy IP: 62.29.137.* 10.04.06, 17:04
              Ok, Tobie nie pomaga znaczy się jest do bani w ogóle...
              Zapamiętam, żeby najpierw pytać Ciebie, bo Twoje zdanie to wyrocznia ;o))))
              • Gość: Emka Re: dobry korektor pod oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:48
                Przestaję Wam wierzyć bo naprawdę wietrzę tu jakąś reklamę tego korektora YSL.
              • ywonna Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 19:38
                Nie o to chodzi. Po prostu ja miewalam mam ciagle problemy z podkrazonymi
                oczami, bo pracowalam dosc duzo przy komputerze, czesto sie nie wysypialam i
                takie tam.
                W sklepie wolnoclowym polecono mi ten korektor i tylko dlatego go kupilam, by
                byl troche tanszy niz w drogerii. Po
                prostu uwazam, ze (merytoryczne uwagi):
                - nie jest wart swojej ceny, a przy codziennym uzywaniu starcza na gora
                miesiac;
                - nie wiem do czego sluzy ten pedzelek, skoro i tak musze nanosic korektor
                palcami;
                - drazni mie, ze nie wiem na ile mi jeszcze starczy (jesli uzywasz go ciagle to
                moze byc wkurzajace);
                - jestem mlodo osoba, a po nalozeniu tego korektora tworzy sie efekt zmarszczek;
                - wybralam najjasniejszy odcien, bo mam jasna cere, a i tak ten korektor nie
                rozswietla, a po wklepianiu zostaje raczej na moim palcu niz na skorze.
                Teraz czekam na Twoje merytoryczne argumenty.
                Nie podoba mi sie tez ton, w jakim napisalas, ale przyjmuje z zyczliwoscia
                usmieszek na koncu. Forum jest po to, zeby dyskutowac, wiec dyskutujmy - czekam
                na Twoje za.
                • Gość: ania Re: dobry korektor pod oczy IP: *.chello.pl 10.04.06, 21:58
                  a ja proponuje udac sie do sephory i sprawdzic osobiscie, tzn wymazac sie pod
                  kazdym okiem innym i porownac, ja tym sposobem doszlam do clarinsa i jestem
                  bardzo zadowolona, co prawda tez nie widac na ile starcza, ale za to na moje
                  cienie jest najlepszy
                  • Gość: lucy Re: dobry korektor pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:37
                    Reklama korektora YSL ??? Która wpadła na tak genialny pomysł, przecież to nie
                    Avon, od sprzedaży którego konsultantka ma kasę. Czy to takie dziwne, że komuś
                    służy ? Niektóre osóbki mają jakiś problem, za dużo siedzenia na forum i chyba
                    stąd te teorie spiskowo-spamowe.
                    • Gość: maruda80 Re: dobry korektor pod oczy IP: *.ipt.aol.com 10.04.06, 22:47
                      Ja tez uzywam korektora YSL i musze dodac, ze nie jest to zadna reklama, nie
                      jestem tez zadna kosultantka. Jestem z niego bardzo zadowolona. Faktem jest, ze
                      jest on drogi i szybko sie konczy, ale ja uzywam go tylko do "odswietnego"
                      makijazu, albo tylko wtedy, gdy szczegolnie zle wygladam (np. zimowa pora),
                      wiec mnie wystarcza on na dluzej. Jestem tez zdania, ze nie jest to
                      kosmetyk "na codzien"- juz ze wzgledu na jego wysoka cene. Nie mam po jego
                      uzyciu zadnych zmarszczek, a efekt utrzymuje sie do poznych godzin wieczornych.
                      Mysle, ze kazdy powinien przekonac sie sam, ale ja go moge tylko polecic.
                    • ywonna Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 22:54
                      Mysle, ze to bylo napisane raczej zartem :-))
                  • ywonna Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 22:55
                    Mi w Stanach polecono Clarinsa, ale pianke do mycia twarzy i tonik i sa bardzo
                    dobre. Pora chyba wyprobowac korektor.
                • Gość: aga Re: dobry korektor pod oczy IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 09:46
                  z tym miesiącem to chyba przesada, uzywam go codziennie, a zawsze nakładam
                  sporą warstewkę i mam go juz minimum 2 miesiące, podejrzewam ze starczy jeszcze
                  na trochę
    • maggi9 Re: dobry korektor pod oczy 10.04.06, 23:44
      Używam niezmiennie od kilku lat visible lift l'oreala w tubce ok 40 zł.Nie miałam nigdy lepszego
      • Gość: Meg Re: dobry korektor pod oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:50
        Drogi :-(
        • Gość: aga przy totalnym braku kasy IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 09:53
          Mozna postawić na dermacol, teraz mam YSL ale pamiętam jeszcze czasy gdy byłam
          spłukana i uzywałam dermacolu za 9 zł numer 213, starczał mi na pól roku
          conajmniej :) dobrze krył, czasem mozna było go uzyc nawet jako podkładu, był
          tani, dwie wady: nie rozswietla i podkresla trochę zmarszczki, ale za 9 zł
          mozna wypróbowac
          • neti13 Re: Guerlain issima precious light 12.04.06, 10:15
            Doskonale rozswietla.
            • Gość: aga Re: Guerlain issima precious light IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 11:50
              ale kryje tez? Bo cienie mam ekstremalne, a przy tym cienkie włosy oklapnięte i
              jestem szczupła w połączeniu to daje efekt wymęczonej twarzy :( poza tym jest
              pewnie drozszy od YSL?
              • neti13 Re: Guerlain issima precious light 12.04.06, 18:45
                U mnie sprawdza sie bez zasterzen, zadnych poprawek przez caly dzien.Ladnie kryje , jest zupelnie niewidoczny, nie wlazi w zmarszczki, raczej je kamufluje, no i jest nawilzajacy, a to dla mnie b. wazne, bo przesusza mi sie skora pod oczami. Nie wiem czy jest lepszy od EL, bo go jeszcze nie mialam. Ale kto wie , jak mi sie ten skonczy wyprobuje na pewno ;)Kosztuje ok 180 zl.
                Aha, panie w Sephorze tez go uzywaja ;)

pozdrawiam:)
    • chosapio Re: dobry korektor pod oczy 11.04.06, 00:16
      to jest jeden z lepszych korektorow jakie kiedykolwiek mialam
      www.physiciansformula.com/detail_list.asp?itemid=03512&scene=CONCEALERS&categorid=110
      nie wiem tylko czy w polsce go dostaniesz jesli masz mozliwosc to niech ktos
      przysle ci go ze stanow.
      • ywonna Re: dobry korektor pod oczy 11.04.06, 11:14
        A gdzie w Stanach mozna go kupic? Jest niedrogi, chetnie wyprobuje.
    • Gość: Gosia Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety... IP: 62.29.137.* 11.04.06, 09:18
      Bo jednym pasuje, innym nie. Któraś już słusznie napisała: trzeba przejść się
      saute np. do Sephory i wypróbować.
      Argument o reklamie powalił mnie na kolana i wywołał uśmiech na twarzy:)
      Pędzelek wg. mnie jest potrzebny, żeby nie grzebać w korektorze paluchami ( w
      końcu okolice oka to sfera trochę wrażliwsza niż reszta twarzy. Używam go
      codziennie od dwóch miesięcy i nie wygląda na to, żeby się kończył (może więc
      używam go po prostu umiejętnie?:))
      No i wizażystka zdradziła mi pewien trik: po naniesieniu korektora na cienie
      pod oczami, na dole, przy granicy cienia, już na policzku rysujemy korektorem
      krzyżyk, który delikatnie rozcieramy tworząc literę V. Pozwala to na delikatne
      rozświetlenie twarzy i zatarcie granicy pomiędzy zakorektorowanym cieniem i
      resztą. U mnie się sprawdza idealnie.
      Pozdr
      • Gość: Meg Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:25
        No i niczego się nie dowiedziałam poza tym, że mam kupić korektor na który mnie
        nie stać i co do którego nie ma zgodności że jest dobry. :-(
        • Gość: Gosia Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. IP: 62.29.137.* 11.04.06, 10:39
          Meg, idź i wypróbuj ten albo inne, bo jak sama widzisz. co jednemu pasuje innym
          nie odpowiada:)
        • ywonna Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. 11.04.06, 10:40
          Ja po prostu zuzywam ten korektor do konca na co dzien - nie wyobrazam go sobie
          na odswietne okazje, jak to ktos wyzej napisal.
          A na specjalne okazje pod oczy nakladam najjasniejszy puder w kremie Diora -
          taki z roswetlajacymi drobinkami. Mysle, ze powinni go sprzedawac jako
          korektor. Nie podraznia oczu, jest delikatny nawet dla bardzo wrazliwej skory
          no i przde wszystkim - efektowny. A na buzke puder torche ciemniejszy.
          I przypomnialam sobie - w watku, w ktorym wklejamy swoje buziole, mozesz sobie
          zobaczyc jak wyglada naniesiony korektor YSL - mam tam swoje zdjecie :-)))
          Ocen sama czy warto, bo jak dla mnie bez efektu.
          Jesli boisz sie wydac kase na drogi fluid pod oczka, to po prostu wyprobuj
          tanszy - choc, jak pisze, w przypadku Diora mam pewnosc, ze nie podraznia i
          nadaje sie pod oczy :-))

• ywonna Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. 11.04.06, 10:42
            A moze panie, ktore sa z niego zadowolone, tez wstawia swoje buziole, wlasnie z
            naniesionym korektorem. Troche odwagi i wszystko sie wyjasni :-))
          • Gość: Meg Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:42
            Czyli którego korektora pod oczy używasz jesli nie YSL, bo nie rozumiem?
            • ywonna Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. 11.04.06, 16:04
              Pod oczy uzywam podkladu w kremie Diora rozswitlajacego. Najjasniejszy odcien,
              a do twarzy ten sam podklad, ale o ton ciemniejszy.
              • Gość: aga Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 09:50
                jaki to podklad Diora? I dlaczego nie nadaje się na codzień? Ja tez nie
                wyobrazam sobie dnia bez korektora :(
                Jak napisałam powyzej, YSL nie jest wg mnie doskonały, ma wady i zalety ale
                dotychczas nie trafiłam na lepszy więc używam z braku laku
      • Gość: E. Re: Dyskusja do niczego nie doprowadzi, niestety. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:37
        Każdy ma prawo do własnego zdania - jeden będzie uważał, że to reklama a drugi
        nie, na tym polega dyskusja - na wymienianiu różnych zdań.
    • deushuaia Re: dobry korektor pod oczy 12.04.06, 00:16
      Wedlug mnie najlepszy jest Disappear Estee Lauder. Jest w tubce, wiec nie
      babrasz w nim palcami, bardzo dobrze kryje i nie wysusza. Jest po prostu
      przeznaczony do strefy pod oczami. Kosztuje ok. 100zl, ale nie pamietam
      dokladnie bo strasznie dlugo go juz mam, tzn. okolo pol roku. YSL to bardziej
      rozswietlacz, nie tylko pod oczy ale w rozne inne zalamania twarzy. Nie moge
      powiedziec że by byl zly, ale zdecydowanie lepiej sie sprawdza Estee.
      • Gość: taka jedna Re: dobry korektor pod oczy IP: *.bluecom.no 12.04.06, 09:04
        Tak, popieram Disappear Estee Lauder! Mam go od miesiaca i problem z korektorem
        pod oczami z glowy! Co prawda sa tylko 3 odcienie w sprzedazy, wiec zaden mi
        akurat nie pasuje, bo light jest za jasny, inny za rozowy, a ostatni za ciemny.
        ALE znalazlam na to sposob:
        kolor korektora "light-02" mieszam (tylko kropeczka wystarczy, bo jest b. gesty
        i swietnie kryje) z moim ciemniejszym podkladem do twarzy i nakladam te
        mieszanke (cieniutka warstewka) pod oczy nawilzone uprzednio kremem.
        Przypudrowuje to potem lekko pedzelkiem i efekt jest na caly dzien. Musi tylko
        wyschnac i wtopic sie w skore. Trwa to krotko. Nic nie znika ani sie nie
        walkuje.
        Ale trzeba miec dobrze dobrane kolory do twarzy (zeby sie nie odcinaly oczy od
        reszty) i dobra technike.
        Efekt jest swietny, naturalny i nie trzeba poprawek przez caly dzien.
        EL uzywam w malutkiej ilosci, ale jest ona konieczna, by efekt byl tak dobry.
        Inne korektory wymagaly znacznie wiecej "sztuczek" i poprawek, wiec dalam sobie
        z nimi spokoj, mimo ze mam niewykonczony Art Deco i inne.
        • Gość: aga Estee Lauder IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 09:51
          rozswietla choc trochę? Odbija troszkę swiatło?
          • deushuaia Re: Estee Lauder 12.04.06, 10:40
            No wlasciwie to nie wiem czy odbija swiatlo... Blyszczacych drobinek jako
            takich nie posiada, ale twarz wyglada na wypoczeta. I chyba o to chodzi:) Wiem
            o czym mowie, bo oprocz genetycznie odziedziczonych cieni pod oczami pracuje
            duzo przy komputerze i rano czasami wygladam jak zombie. Gdyby nie korektor,
            czulabym sie przez caly dzien fatalnie. Czesto nie uzywam juz ani podkladu ani
            tuszu. Troszke korektora, puder transparentny i blyszczyk. I czuje sie jak nowo
            narodzona:)
          • Gość: taka ja Re: Estee Lauder IP: *.bluecom.no 12.04.06, 11:10
            >> rozswietla choc trochę? Odbija troszkę swiatło?>

Dobry rozswietlacz wg mnie ma Estee Lauder w pedzelku Ideal Light (stosunkowo
            nowosc na rynku, tez go mam).

Ale musze przyznac, ze odkad odkrylam Disappear, to nie uzywam Ideal Light,lezy
            sobie wraz z innymi korektorami (pewnie sie przyda na okazje). Nie chce
            rozswietlac na tyle, by to wygladalo nienaturalnie. Disappear daje mi ten efekt
            (umiejetnie nalozony w malutkiej ilosci itd, jak opisalam w poscie wyzej), o
            jaki mi chodzi.

Dodam, ze mam cienie genetyczne w wewnetrznym kaciku oka - sino-brazowe, a w
            wyniku niewyspania i pracy przy kompie tez okresowo sie bardzo nasilaja i
            powiekszaja. EL Disappear radzi sobie z nimi bez wzgledu na to, w jakim stanie
            sa moje oczy. Ale kosztuje kolo 100 zl (cos ponad 90 zl), wiec moze za drogi
            dla niektorych. Ale przeciez on jest tak wydajny, ze uzywac go mozna przez rok
            co najmniej, u mnie pewnie dluzej.
            • Gość: aga Re: Estee Lauder IP: *.k.omnitec.pl 12.04.06, 11:52
              przekonałyscie mnie chyba, kupię Estee Lauder jak wykończę YSL
              • ywonna Re: Estee Lauder 12.04.06, 11:59
                Ja sie tez chyba skusze, bo dotad nie trafilam na korektor, ktory by mi
                odpowiadal, a cienie pod oczami mam od zawsze.
                • Gość: Meg Re: Estee Lauder IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:37
                  Ile kosztuje Estte Lauder i gdzie go można kupić?
                  • Gość: taka ja Re: Estee Lauder IP: *.bluecom.no 12.04.06, 15:37
                    > Ile kosztuje Estte Lauder i gdzie go można kupić?>

Pisalam juz wyzej: ponad 90 zl za Disappear (to jest prawdziwy korektor JESLI
                    dobierzesz wlasciwy kolor lub sie posluzysz mieszanka z podkladem, jak ja
                    robie).
                    A rozswietlacz pod oczy w pedzelku Estee L. Ideal Light kosztuje bodaj 120 zl.
                    Dobry, ale to nie to, co Disappear.
                    W Galerii Centrum maja EL, na pewno tez w innych Douglasach itp. Sephorach z
                    kosmetykami. Nie wiem, czy wszedzie tam jest akurat Disappear. Ja nie zawsze
                    moglam go znalezc.

• Gość: majka307 Re: dobry korektor pod oczy IP: 80.51.236.* 12.04.06, 10:11
          Art deco się niesprawdził. Ktoś na forum go polecał jako jeden z najlepszych
    • babsi.b Re: dobry korektor pod oczy 12.04.06, 09:06
      U mnie sie sprawdza Rimmel Hydrasense. Cena tez jest przystepna. Sama uzywam jedynie korektora, zadnego podkladu ani pudru i uwazam, ze dobrze kryje cienie pod oczami.
      • Gość: Lenka Re: dobry korektor pod oczy IP: *.chello.pl 12.04.06, 15:53
        Wiele osó chwaliło YSL nie tylko na tym forum wiec raczej nie podejrzewam
        nikogo o nachalna jego reklamę.
        Ja mam artdeco i jestem bardzo zadowolona.Uzywam go codziennie.W zasadzie
        niewyobrażam już sobie makijażu bez korektora.Bez problemu udało mi sie dobrać
        odpowiedni odcień.Mam problem z podkrążonymi oczami.
        Korektor świetnie rozświetla te partie.
    • jarka63 Re: dobry korektor pod oczy 12.04.06, 16:07
      A czy korektor nie zbiera się w zmarszczkach pod oczami i ich w ten sposób nie
      podkresla? Do tej pory nie uzywałam, a będę chyba musiała, poradźcie!
      • Gość: Lenka Re: dobry korektor pod oczy IP: *.chello.pl 12.04.06, 16:38
        U mnie nie.Ja go rozprowadzam punktowo pedzelkiem i wklepuje palcem.
    • Gość: pola Re: dobry korektor pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:10
      A L'oreal rozświetlający w pędzelku?
      Jakie opinie?
    • Gość: katka Re: dobry korektor pod oczy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.06, 19:49
      a ja słyszałam, że profesjonalny korektor pod oczy powinien mieć kolor bardzo
      jasny, wręcz biały... gdzie taki dostać i jaka może być firma?
      • Gość: weronika Re: dobry korektor pod oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 00:13
        Clinique all about eyes
        • Gość: Ewa Re: dobry korektor pod oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:49
          Ok, ale gdzie te wszystkie <egzotyzne> korektory można dostać w Kaliszu?
          • Gość: weronika Re: dobry korektor pod oczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 23:11
            Ja jestem z Warszawy, ale wiem, że u was w Kaliszu otwarto Galerię Kalisz. Nie
            ma tam żadnej porządnej perfumerii - ciężko mi w to uwierzyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka