Dodaj do ulubionych

kolczyk w pepku-pytanie

11.04.06, 20:30
mam pytanie...jak dlugo goila wam sie dziura po przeklociu i czym ja
smarowalyscie zeby sie zagoila? ja juz mam 2 tydzien i jeszcze do konca nie
jest zagojona i nie wiem ile mam jeszcze czekac...;(
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:32
      moja prawie rok....pomógł mi tribiotic-maść w saszetkach z antybiotykiem
      • Gość: nombrilek Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:35
        zgadzam sie mi również ok roku, ja niby nie powinno sie ale czasem przemywałam
        spirytusem,ale nie żałuje, teraz jest super, a chyba przewaznie u wszystkich
        trwa to ok roku
        • francuzeczka22 Re: kolczyk w pepku-pytanie 11.04.06, 20:39
          o to nie wiedzialam ze tak dlugo...bede musiala jeszcze poczekac...dzieki za
          informacje;)
    • Gość: colca Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:11
      sprytus, perfumy cos co ma alkohol, goilo mi sie bardzo szybko robilam kolczyk
      kilka lat temu w w maju a w czerwcu juz bylo oki na poczacku od spirytusu
      schodzila skora, wiec bredzicie mowiac ze goi sie rok!!! to to samo co
      przekuwanie uszu!!!!
      • Gość: Justyna Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:25
        czytaj dokładnie-pisałam o sobie,nie o wszystkich przypadkach
        • polla4 Re: kolczyk w pepku-pytanie 12.04.06, 00:43
          4 miesiące.
    • natalia999 Re: kolczyk w pepku-pytanie 12.04.06, 00:51
      a czy mocno boli przeklucie i jak dluo trwa?
      • polla4 Re: kolczyk w pepku-pytanie 12.04.06, 00:59
        Trochę boli, ale da się wytrzymać. Jak długo? - parę sekund
    • babsi.b Re: kolczyk w pepku-pytanie 12.04.06, 09:00
      Mi sie goilo pol roku. Na samym poczatku przemywalam rivanolum, ale wiadomo, ze to pozostawia zolte slady. Pozniej przemywalam woda utleniona.
      • Gość: mal Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: 80.51.246.* 12.04.06, 16:51
        HEj, miałam niedawno kłuty,
        Powinnaś przemywac sola fizjologiczną 3 razy dziennie, do kupienia w kazdej
        aptece, małe ampułki bo po ich otwarciu steylnosc sie zachowuje 24 godziny
        tylko,
        warto kupic jeszcze octenisept ( za ok 20 zł najmnioejsze opakowanie, wiekszego
        nie kupuj)
        Goi się super, łątwy w aplikacji (atomizer)
        Zadnen alkohol, który tylko podrażnia! Ruszaj kolczykiem podczas przemywania,
        jak sciągniesz skórkę i sie pojawi bolec kolczyka ( ta czesc w brzuchu,
        pzynajmniej te typu banan to mają, kółka w całości) odkazaj także kolczyk
        • Gość: Kala88 Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: 217.17.37.* 12.04.06, 19:26
          ja mam od 2 lat i nigdy nie miałąm problemów żadnych:) niczym nie
          smarowałam,samo ładnie się zagoiło.tylko przez jakis czas po przekłuciu kolczyk
          miałam w jakiejś zółtej mazi...ale rzdako i było ok:)
    • Gość: kasieńka Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:08
      To moj pępek to chyba jakis ewenement? Facet od przekluwania kazał mi przez
      tydzień nic nie ruszac, a tylko przemywać wodą z myglem lub z rumiankiem. Ja
      juz po 3 dniach grzebałami wymieniałam sobie kolczyk.....A goiło się ok. 2
      tygodni, przez ten czas zbierała się tam ropa.
    • keridwen Re: kolczyk w pepku-pytanie 16.04.06, 11:32
      ja nie smarowalam niczym.
      jedno jeno, co odradzalabym, to jazda konna tuz po przekluciu (;
      • Gość: Kas Re: kolczyk w pepku-pytanie IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.04.06, 13:57
        mi sie goiło 6 miesięcy i mojej przyjaciólce tak samo, przebijałyśmy w tym
        samym czasie i razem dbałyśmy. Używałyśmy też antybiotyku "davercin" czy jak to
        się tam pisze :)) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka