Dodaj do ulubionych

włosy na rękach - czy depilować?

13.04.06, 09:58
jedna moja kolezanka robi depilatorem, dwie chodza na wosk, trzecia goli
maszynka jedorazowa.

czy wg was posiadanie wydepilowanych rak jest modne?

czy raza was wlosy w tym miejscu u innych dziewczyn?
moje wlosy mi nie przeszkadzaja...... ale jezeli ja jedna bede je miala to
chyba sie ich pozbede.

Jak najskuteczniej pozbyc sie wlosow z tego miejsca?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:03
      mi przeszkadzają i mąż depiluje mi je woskiem na ciepło Joanny (koszt.ok.12-13
      zł).
      i odrastają coraz słabsze. Taki "zabieg" wyn\konuje raz w miesiącu średnio.

polecam
      • Gość: Ana Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.jtb.pl / 195.150.178.* 14.04.06, 12:34
        czyli ciepły wosk to najlepsze rozwiązanie, tak...? Czytając te wszystkie posty
        dostałam oczopląsu;-)
      • tictac2 Re: włosy na rękach - czy depilować? 19.04.06, 15:53
        hej,chciałam się zapytać,czy pisząc wosk na ciepło masz na myśli taki wosk do
        podgrzewania czy zwykłe plastry? jeśli wosk do podgrzewnia, to napisz proszę,
        gdzie można taki dostać. podobno jest do kupienia tylko w hurtowniach
        kosmetycznych...ja nie moge go nigdie dostac...
    • Gość: Maja Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:17
      A mi nie przeszkadzają, fakt, ze mam w miarę jasne i krótkie. Jeśli nie są
      baardzo widoczne to dałabym sobie spokój, po co dokładać sobie dodatkowej
      roboty. Mi tak wystarczy, ze muszę się męczyć z depoliwaniem rąk i bikini.
      • Gość: ciekawa1986 Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 13.04.06, 11:21
        ja gole rece i wcale mi nie odrastaja grubsze! dopiero po 2tyg widze wloski
      • Gość: maja Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:24
        mialo być oczywiście, że wystarczy mi depilowanie NÓG i bikini
        • justynnka Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 11:47
          to nie kwestia mody tylko estetyki- depiluję ręce woskiem- to całkowicie zbędne
          owłosienie.
          • Gość: hmm Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: 217.96.125.* 13.04.06, 12:33
            Ciekawe bo mi jakoś wcale nie przeszkadzają i nic z nimi nie robię!A nie są
            ani "niewidoczne" ani też czarne.
    • Gość: marynikaa spostrzeżenie IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 13.04.06, 13:02
      Co roku, gdy tylko pierwsze promienie słonca przyświecą na forum rozpoczyna się
      gorąca dyskusja na temat depilowania włosów na rękach:) Obstawiam, że za kilka
      tygodni tematem nr 1 będzie: jechałam dzis autobusem i widziałam sporo dziewczyn
      w sandałkach z zaniedbanymi piętami,dziewczyny dbajcie o stopy:) Pozdrawiam
      wszystkich cieplutko:)
      • nessie-jp Re: spostrzeżenie 13.04.06, 20:22
        LOL, święta racja :)
    • maggi9 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 13:13
      Ja tam nie gole.Mam jasne i delikatne te włoski.W niczym mi nie przeszkadzają, innym którzy ze mna obcuja tez nie.Troche nie rozumiem bolenia rąk.No owszem rozumiem jak dziewczyna ma ciemne, mocne włosy ale to chyba żadkość
    • Gość: tunia Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: 213.190.149.* 13.04.06, 13:22
      hej :)
      robilam kiedys depilatorem, ale moja skora cierpiala (czerwone kropki), nie dla
      wszystkich jest to dobre. Nastepnie wzielam sie za golenie, ale mam cos
      takiego, ze jak ogole to odsrastaja mi dosc szybko :/ sprobowalam kremu Veet do
      usuwania wloskow i dostalam uczulenia. W koncu znalazlam cos co uzywam do
      dzis:) krem Nair do skory wrazliwej - nie podraznia, wloski ladnie schodza i
      wolno odrastaja.
      Postanowilam usuwac wloski, dlatego, ze zrobilam pare bledow bedac nastolatka i
      ogolilam rece pare razy i wlosy staly sie jakby dluzsze niz przedtem, poza tym
      moje sa ciemne i nieco bylo je widac :) pozdrawiam :)
    • stodola2005 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 13:36
      Dziewczyny po co wy sie golicie???? przecież te Wasze włoski są takie sexi....
    • martulka27 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 14:02
      Witam ja włosy na rękach farbuje rozjasniaczem do włosów odrastaja słabsze i sa
      jasne wiec ich nie widać pozdrawiam
      • Gość: zzz Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 14:10
        Hmmm a mozesz napisac jakim rozjasniaczem? Sally Hansen?
    • Gość: Betty Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 14:25
      Jestem zdecydowanie za depilowaniem rąk, wyglada to strasznie...niektórym
      wydaje sie że ich włosy nawet blond są niewidoczne ale moim zdaniem widok
      włosów na rękach nie jest zbyt milły. Dziewczyny depilujcie ręce
      • stodola2005 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 14:32
        to może jak te włosy tak nieładnie wyglądaja to może wejdzie moda na łyse głowy?? i co bedziecie golic sie nałyso??....przeciez to jest chore....
        • skara Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 15:57
          Uważam, że jeśli włoski są mało widoczne to nie warto depilować. Jak napisała
          już któraś forumka to dokładanie sobie dodatkowej roboty. Sama nie usuwam,
          bardzo czarnych nie mam, latem w ogóle jest dobrze, bo się wyzłacają i
          praktycznie ich nie widać. Moja koleżanka, która zaczęła maszynką ma nieciekawą
          sytuację - włosy odrastając kłują, rosną czarne, a po depilacji ma krostki i
          podrażnienia. Mówi, że gdyby mogła cofnąć czas to by nie popełniła takiej
          głupoty.
          • gooska Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 16:16
            hmmm.....ani mi do glowy nie przyszlo zeby depilowac wloski na rekach :)
            • marti_ka82 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 16:20
              a mnei zastanawia jedno :D co wy potem z mocniejszym zarostem na rekach
              zrobicie ;) na starosc jako babci tez bedziecie mialy sile wszystko golic ;)
              czy zarosniecie jak malpeczki ;) futerko to jest to ;) yhh... przeciez jakby
              nie bylo to te wloski odrastaja dluzszei mocniejsze :) no chyba, ze ktos
              laserem niszczy cebulki :) moda moda ;) ale jakby kazda tak za nia leciala to
              wszystkie bylybysmy prawie takei same, nie mowiac o tym, ze jakby kazda za moda
              zmieniala chociazby kolor wlosow to juz bylaby lysa :) rzecz gustu :) chcesz
              deipluj ale nie krytykuj tych co uwazaja, to za zbyteczne (to do tych, co sie
              oburzaja ze ktos ma wloski n rekach ;) )
              • justa_79 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 16:31
                a kto Ci powiedział, że odrastają dłuższe i mocniejsze? to mit. depiluję nogi
                od lat, a włosy mam takie, jak wtedy, zanim zaczęłam.
                • marti_ka82 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 16:45
                  nikt mi nie musial powiedziec wystarczy że widzialam kolezanki przed depilacja
                  i ich wlosy po depilacji jak odrosly i same nawet zuawazyly, że jakies grubsze
                  sa i mocniejsze i jakby wiecej ich było, przy tym sciemnialy... wiec nie wiem
                  czy to taki mit :)nie depiluj sie lduzej niech odrosna clakiem wszystkie tak
                  zpol roku ;)
                  • Gość: Lenka Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 13.04.06, 17:36
                    Depiluje od dawna.Skoro depiluje sie bikini,pachy,nogi to dlaczego nie ręce?
                    Zwłaszcza, że u niektórych pań ta cześć też jest mocno owłosiona i okropnie to
                    wygląda.
                  • elfia4 Re: włosy na rękach - czy depilować? 15.04.06, 16:12
                    Czy Twoje koleżanki napewno je depilowały, czy tylko goliły? Po goleniu
                    faktycznie można mieć uczucie, że są kłujące i grubsze, ale po depilacji nigdy
                    tak nie miałam. Nie odrastają grubsze,ani ciemniejsze, a zanim odrosną zdążę
                    zapomnieć kiedy je depilowałam.
            • Gość: Liselle Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 22.04.06, 14:55
              Dolączam się:) Mi również. Kobiety mają tendencję do przesady.:)Kiedyś
              zdepilowalam sobie wloski na rękach depilatorem. I wogóle nie moglam sie
              przyzwyczaić. No jakby nie moje ręce. takie jakieś Lyse:)( sorki za brak Ł
              malego, ale coś mi się z klawiaturą porąbalo:) Lubię swoje ręce takie jakie są.
              Gdyby wlosy na rękach mialy grubiśc lonowych, no to wtedy bylaby insza inszość:)
    • kalinazkalinowa Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 17:47
      ja depiluję ręce i nie wyobrażam sobie aby tego nie robić
      • Gość: Mimi Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: 5.5R6D* / 213.86.213.* 13.04.06, 19:17
        Ja lubie miec gladkie rece i depiluje. I wcale nie wymaga to az tyle roboty ani
        czasu. A efekt jest fajny. Ale jak kto lubi - nie trzeba robic tego co
        kolezanki ale to co samemu sie uwaza za stosowne.
    • karmelek4 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 19:25
      Golenie rąk to kweistia gustu...dla mnie osobviście włosy na rękach to
      widok...nie-estetyczny...
      • Gość: Barb75 Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 13.04.06, 19:31
        Depiluje od 10 lat i jestem bardzo zadowolona z efektu. Nie obraźcie się, ale
        jak stoję obok dziewczyny z niewydepilowanymi rękami to wygląda ona jak...
        małpeczka. No niestety, ale niektóre kobiety mają bujny zarost na rękach -
        niekiedy bardziej obfity niż mężczyźni! Strasznie to wygląda....
        • kalinazkalinowa Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 19:33
          jak się depiluje to faktycznie u kogoś później może drażnić ale to kwestia
          indywidualnej decyzji
          brunetki mają ciemne włoski i kiepsko to wyglada
      • Gość: j0anna Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 13.04.06, 19:39
        Włosy na rękach wyglądają tak samo nieestetycznie jak na nogach, nawet te jasne.
        Co z tego, że ich bardzo nie widać - czuć je przecież. Zresztą każdy facet mi
        mówił że zdecydowanie przyjemniej dotyka się gładkie ręce niż te owłosione. Raz
        na dwa tygodnie depilator i ręce są gładkie.
        • Gość: magda Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:22
          Ja nie depiluję rąk - dla mnie to bzdura. Mój facet nie zwraca na takie głupoty
          uwagi, a jak go zapytałam to powiedział: co wy jeszcze wymyslicie? Rozumiem,ze
          nogi, pachy, okolice bikini - lubię je miec wydepilowane, ale ręce? Może jeszcze
          wydepilujmy sobie brwi i rzęsy. Poza tym po goleniu, czy depilatorze - skóra
          jest gładka moze parę dni, a potem wszystko odrasta, poza tym wrastające włosy
          to dla mnie ohydny widok,wystarczy ze mecze się z nimi na nogach. Jedynie w
          miare logiczna jest dla mnie depilacja laserem.Ale jak chcecie sie depilowac to
          sie depilujcie, ja tam nie zamierzam depilować rąk, chyba ze bym miała czarne
          grube włosy.
        • Gość: kasiaz84 Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.multicon.pl 17.04.06, 21:31
          Jeżeli dziewczyny mają delikatne owłosienie uważam,że powinny to zostawić w
          spokoju. Ja mimo tego,że jestem blądynką zostałam obficie obdarowana przez
          naturę włosami na rękach i już próbowałam różnych sposobów które nie dają
          takich efektów jakie bym chciała. Dlatego nosze długie rękawy.
    • beatrycze123 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 20:32
      Nie depiluję. a gładkie ręce wydają mi się strasznie nienaturalne i dziwne w
      dotyku. (Ręce- nie mówi.ę o innych częściach ciałą).
      I nie znam faceta, któremu przeszkadzałyby włosy na rękach u kobiety.
      • Gość: j0anna Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:48
        Ja też nie spotkałam faceta który powiedziałby wprost - wiesz, przeszkadza mi że
        nie depilujesz nóg czy rąk wystarczająco często lub wogóle. Nie mówią tego przez
        grzeczność albo zwyczajnie nie wiedzą że można to robić. Ale jak pokaże im się
        różnicę to raczej będą woleć dotykać gładką skórę a nie jakieś włosiska.
        • beatrycze123 Re: włosy na rękach - czy depilować? 14.04.06, 20:29
          Nie mówią, zeby się depilować. ale na przeróżnych gronach i forach internetowych
          wyżalają się, jeśli kobiety nie depilują nóg czy bikini. Ale nie widziałam
          narzekań na ręce! Według mnie to po prostu przesada.
          A włoski na rękach są tak delikatne, że nie przeszkadzają w dotyku. Owszem-
          widać je. Ale jakoś nikt nie zwraca na to uwagi.
          • Gość: j0anna Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 14.04.06, 20:40
            Moje włosy na nogach też są bardzo delikatne i też ich nie widać i jakoś nikogo
            nie dziwi że mimo wszystko je depiluję. Z rękami jest tak samo. Owłosienie to
            owłosienie, wszędzie jest nieestetyczne według mnie.
            • Gość: monika Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.icpnet.pl 15.04.06, 18:30
              hahahah!
              nawet to na glowie?
              jesooo... totalna porazka...
          • Gość: tigra Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.eltelnetworks.pl 18.04.06, 10:55
            Ja nigdy nie depilowałam włosków na rękach,mam jasne ale dość widoczne,czytając
            wasze posty zaczełam sie zastanawiać czy rzeczywiście nie powinnam ich się
            pozbyć...ale czyba czułabym sie nieswojo bez nich ;) Nogi,pachy i bikini-
            obowiązkowo ale ręce...ja chyba swoje polubiłam..takie nie-łyse!Pozdrawiam
      • karmelek4 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 20:49
        Kilka lat temu kobiety krzyczały, że depilowanie nóg to przesada, babskie
        fanaberie...itp. Nie mówiąc już o okolicach bikini...teraz traktujemy to wręcz
        jak rytuał.
        To samo dotyczy rąk.....wg mnie. Albo ktoś to zaakceptuje albo nie.
    • stodola2005 Re: włosy na rękach - czy depilować? 13.04.06, 23:38
      witam ponownie...A mnie sie wydaje że niektórym z was to sie już wogole
      poprzestawialo w głowach z tym goleniem rąk...!!!! i jak mozna nazwać normalną
      osobe która ma włosy na rekach "małpą" no jak????golcie sie golcie...tylko
      szkoda że sobie robicie krzywde na umyśle przy tym....chyba od tych depilatorów
      • Gość: Lenka Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 14.04.06, 10:11
        Rozumiem,że te które są przeciwne depilowaniu rąk nie depiluja też nóg,pach i
        bikini.Brwi też sie przecież reguluje.Co w tym takiego dziwnego i
        nienormalnego?
        Owszem są kobiety mało owłosione,które nie muszą sie depilować tu i ówdzie,ale
        większość jednak ma widoczne owłosienie.
        • Gość: Dalenne Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.miasto.gdynia.pl / *.miasto.gdynia.pl 14.04.06, 10:23
          > Rozumiem,że te które są przeciwne depilowaniu rąk nie depiluja też nóg,pach i
          > bikini.Brwi też sie przecież reguluje.

No to chyba źle rozumujesz. Ja nie widzę w tym żadnego związku.

Osobiście depiluję włosy we wszystkich miejscach, które wymieniłaś, ale na
          rękach absolutnie nie widzę takiej potrzeby. Nie uważam też żeby wyglądało to
          tak obrzydliwie i nie znam żadnej dziewczyny w swoim otoczeniu, która to robi,
          a zaznaczam, bo pewnie ktoś zaraz się przyczepi, że wszystkie bardzo dbają o
          siebie.

Golenie wszystkiego i wszędzie... popadacie w lekką paranoję...
          • Gość: Lenka Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 14.04.06, 11:07
            Nie u każdej wygląda to obrzydliwie.Ale brunetki zazwyczaj mają ciemne
            owłosienie,bardzo widoczne.Skoro golą nogi to dlaczego nie ręce? przecież to
            też niezbyt ładnie wygląda.
            • Gość: Dalenne Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.miasto.gdynia.pl / *.miasto.gdynia.pl 14.04.06, 11:21
              Hmm, jestem brunetką, mam znajome które również są brunetkami, a ani u mnie ani
              u nich włosy na rękach nie są wcale tak widoczne jak to opisujecie.
              W dalszym ciągu uważam, że rozmuchujecie sprawę.

Poza tym co do golenia włosów na rękach: nigdy nie zapomnę min moich kolegów,
              którzy złapali za ręce moja koleżankę, która goliła sobie włosy na rękach (co
              mnie zawsze dziwiło bo włosy miała bielusieńkie i zupełnie nie widoczne).
              Takiego obrzydzenia na twarzy po dotknięciu tych rąk nigdy nie widziałam...
              Więc skoro komuś sprawia to TAKI OGROMNY PROBLEM to już lepiej rozjaśnić niż
              straszyś szczotką ryżową.
          • Gość: jc.dalenne@free.fr Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.fbx.proxad.net 08.05.06, 15:45
            Hello
            My name is Dalenne. I'm a frenchman who lives in Lyon. Do you speak english ?
            I don't speak polish.
            Goodbye
    • Gość: Henrietta Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 14.04.06, 10:58
      Jesli masz jasne i delikatne to daj spokoj po co kolejny problem-wiesz ze jak
      sie zacznie to juz nie mozna przestac. Ja raz na jakis czas przejeżdzam
      depilatorem, ale nie robie tego jakos specjlanie często pozawalam im nawet
      troche odrosnac robie to tlyko wtedy gdy juz naprawde mi przeszkadzaja lub gdy
      stwierdzam ze sa bardzow widoczne. Ale moje zdanie jest takie:nie rob tego
      jesli nie musisz!
      • Gość: j0anna Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 14.04.06, 13:55
        Jak się używa depilatora wystarczy na dwa tygodnie a zajmuje góra 5 minut.
        Pewnie za jakieś kilka lat depilowanie rąk będzie tak samo oczywiste jak pach,
        nóg czy bikini w tym momencie.
        • Gość: Kamila Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:38
          Czy nikt poza mną nie wpadł na pomyśl że te włoski też można usunąć woskiem
          :-)))? Ja mam jasne i cienkie włoski, ale jak już i tak depiluję nogi i cała
          jestem ubabrana woskiem, to za jednym zamachem i ręce mogę obrobić, nie?
          A od golenia to jednak lepszy by był krem depilacyjny. Tak robię na zmianę z
          woskiem.
          • Gość: Kamila a, teraz doczytałam IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:13
            że nie tylko ja używam wosku. Polecam w każdym razie ten na ciepło, nie w
            plastrach do depilacji czegokolwiek gdziekolwiek.
            • Gość: Majka Re: a, teraz doczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 18:55
              O rany, obawiam się że jak tak dalej pójdzie to większość czasu będziemy spędzać
              na goleniu, wyrywaniu, depilowaniu! Oszaleć można, i tak mi czas zajmuje
              depilowanie nóg, pach i bikini. Jeszcze mi ręce potrzebne ;) Jakby się kto uparł
              to można depilowac i twarz - tam rośnie taki meszek. Ja tam sobie ręce daruję,
              mam jasne włoski na nich chociaz fakt trochę długie, trudno :) Bardzo ich nie widać.
              • karmelek4 Do oburzonych.... 14.04.06, 19:29
                Nie przesadzajcie krzycząc,że golenie włosów na rękach, to przesada!!!! Wam sie
                podoba "zarost" na rękach, to sobie go noście /dla mnie osobiście możecie sie w
                ogóle nie golić/. Ale jeżeli są kobiety, dla których włosy /nie mylic Majko z
                meszkiem/ na rękach sa nie-estetyczne to sobie je golą. I to ich prywatna
                sprawa... I na pewno nie przesadzają...
                • Gość: Mirella Re: Do oburzonych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:18
                  Jak na razie to tylko Ty tu krzyczysz...
                  • Gość: Majka Re: Do oburzonych.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:22
                    No własnie :) A golcie sobie co chcecie. Ja napisałam o sobie, że nie będę
                    golić, i wcale nie ejstem oburzona, raczej rozbawiona.
    • nighthrill Re: włosy na rękach - czy depilować? 14.04.06, 19:57
      Nie golę rąk, włoski ma rudo-blond, więc jasne, ale widać, że je mam. No i co z
      tego? Nic:)
      Ogoliłam na studniówkę i później na elegancki bal, czułam się niezbyt dobrze
      z "łysymi", a potem odrosły mi dłuższe i trochę ciemniejsze. Dałam sobie spokój.
      Brwi również nie reguluję.
    • eliza56 Re: włosy na rękach - czy depilować? 14.04.06, 21:01
      ja nie rozumiem jak moga podobac sie wlosy na czesci ciala innej niz glowa i
      miejsca intymne. a po pierwszej depilacji tez czulam sie dziwnie, bo to
      normalne. teraz jednak nie wyobrazam sobie nie depilowania rak, czulabym sie
      jak buszmen.
    • Gość: anja Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.06, 21:13
      Jestem bardzo jasną blondynką (włoski na ciele bardzo jasne)i od dawien dawna
      używam depilatora elektrycznego.
      Musze przyznać, że po około 10 latach jeego użytkowania stwierdzam, że zrobiłam
      sobie wielką krzywdę. Najpierw depilowałam nogi do kolan, potem zaczęłam się
      przesuwać odrobinkę wyżej, na podudzia i uda( gdzie włoski były naprawdę jasne i
      krótkie). Co jakiś czas wosk u kosmetyczki.
      W efekcie odrastają mi teraz długie i zdecydowanie ciemniejsze włoski, jestem
      skazana na bezustanną depilację bo bez niej wyglądam naprawdę nieestetycznie.
      Przeklinam dzień, w którym zaczęły mi przeszkadzać małe białe włoski na udach i
      dlatego odradzam rozpoczynanie zabawy z przedramionami. Do pewnego stanu już się
      nigdy nie wróci...
      • Gość: Mirella Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:23
        Jedna z niewielu inteligentnych i zgodnych z prawdą wypowiedzi w tym wątku.
        Zastanawia mnie ile lat ma większość Forumek wypowiadających się tutaj i
        twierdzących, że golenie, depilowanie itd. nie ma wpływu na grubość i kolor
        włosa po tych zabiegach. Chyba tylko bardzo młode dziewczyny nie zdają sobie
        sprawy z efektów tych zabiegów.
        A wystarczyłoby zapytać o to KOMPETENTNEJ kosmetyczki...
        • Gość: Kamila gdyby to było regułą IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:40
          to wszyscy golący się codziennie blondyni nie mieliby po jakimś czasie na
          twarzy jasnego zarosu, a dresom golącym za młodu głowy rosłyby po kilku latach
          mega fryzy, a tak przecież nie jest.

Ja się depiluję od wieeeelu lat i po sobie widzę że wosk na ciepło bardzo
          osłabia włosy, nawet z natury cienkie.
          • jadwiha Re: gdyby to było regułą 18.04.06, 16:10
            Tak ale zauważ, że każdy męski zarost początkowo jest bardzo delikatny i wiotki.
            A drażnione (obcinane) włoski blondynek nie stają się czarne tylko ciemniejsze
            od wyjściowego jasnego blondu, to jest drobna różnica.
            Włosów na głowie reguła że im częsciej golone, cięte itp tym mocniejsze niestety
            nie dotyczy.
    • nadinka_nadinka Re: włosy na rękach - czy depilować? 15.04.06, 18:28
      mam wszytko juz wydepilowane, zgolilam glowe i chyba jeszcze brwi zgole, bo jak
      miec gladka skore to wszedzie ;-D
      • Gość: magda Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:15
        Popieram nadinkę! Idę w Twoje ślady. Nie chcę być podobna do tych małpek, które
        mają owłosione głowy i brwi! Ale ja jeszcze sobie powyrywam rzęsy ;-) Chcę być o
        krok do przodu z modą ;-)
        • agusia_1988 Re: włosy na rękach - czy depilować? 18.04.06, 13:14
          ja wlasnie jak mialam z 13 -14 lat to zaczelam sie golic na nogach i
          postanowilam i na rekach, siostra powiedziala zebym tego nie robila i nie
          robilam juz , ale teraz widze u siebie wlosy kazdy w inna strone, niektore
          dlugie zreszta mam uczulenie tak jak na nogach(czerwone chrostki), wiec juz sie
          nie ogole na rekach
    • Gość: Sara Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.04.06, 16:15
      ja praktyczxnie nie mam włosow na rekach, sa minimalne w ogole nie widoczne i
      baaardzo jasne, wiec mam z głowy przjemowanie sie, bo rece wygladaja
      gładziutko:)
      • charade Re: włosy na rękach - czy depilować? 18.04.06, 16:27
        Po cholerę ? Widzę na wielu zdjęciach z różnych uroczystości i premier, że
        sporo znanych modelek i aktorek ma włosy na rękach i jakoś nic sobie z tego nie
        robi. Nie przesadzajmy !
        • Gość: Lenka Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.chello.pl 18.04.06, 18:23
          Z tego samego powodu dla którego się goli włosy na nogach.Proste.
          • Gość: zulka Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.04.06, 16:02
            Słuchajcie ja też golę włosy na rękach. Bardzo chciałabym tego nie robić, ale
            muszę. Są bardzo ciemne i długie. Kiedyś się tym nie przejmowałam, ale kiedy
            ktoś obcy zaczyna zwracać na to uwagę???! Pierwszy raz coś takiego zdarzyło mi
            się pod koniec podstawówki: Było ciepło, ja w krótkich rękawkach. Nagle kolega
            (lubiłam go, przynajmniej do tamtego momentu) przy całej klasie zaczął się
            dziwić dlaczego ja mam takie owłosione ręce?! Chyba można się domyślić, że nie
            było mi przyjemnie! Od tamtebo momentu zaczęłam na to zwracać uwagę, a potem
            golić ręce. Nawiasem mówiąc to teraz zdarza mi się słyszeć uwagi typu:"co
            robisz z włosami na rękach?", "depilujesz ręce,a po co" i to zawsze w tłumie
            ludzi(wtedy wszyscy się na ciebie gapią i zapada taka niezręczna cisza, a wtedy
            tylko się zapaść pod ziemię). To może na konec taki mały apelik: LUDZIE WIĘCEJ
            WYCZUCIA!!!!
            • kicia84-22 depilacja 20.04.06, 22:55
              ja depiluje rece woskiem w salonie
              jest to bezbolesne,na dlugo starcza.choc jestem blondynka to mialam dosc dlugie
              wlosy uwazam ze teraz lepiej to wyglada.(p.s jestem kosmetyczka i chetnie
              odpowiem na jakies pytania o depilacji;-)).
    • stodola2005 Re: włosy na rękach - czy depilować? 19.04.06, 16:36
      owłosione kobiety to jest to ......!!

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33411
      • Gość: gosciowa Re: włosy na rękach - czy depilować?Rozjasniacz?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:14
        Dziewczyny,gdzie w Lublinie mozn dostac rozjasniacz Sally Hansen!?!?a moze
        istnieje jakis inny,ktory gdzies w Lublinie mozna nabyc?
    • Gość: Prawdziwa Kobieta Myślcie sobie co chcecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 22:27
      A ja mam bardzo dużo ciemnych i długich włosów na rękach. I co z tego?? Mnie to
      absolutnie nie przeszkadza. W lecie noszę bluzki na ramiączkach i wcale nie
      wstydzę się takich rąk. Jeśli komuś się nie podoba to mam to w d....; niech na
      nie nie patrzy. Chcecie golić, depilować ręce? Proszę bardzo. Życze powodzenia.
      A tak w ogóle: jak tak dalej pójdzie to za kilka lat wszyscy będziecie łysymi,
      pozbawionymi brwi i rzęs ( które notabene mam naturalnie długie, gęste i
      podkręcone, :)) istotami. Obawiam się jednak, że wraz z utratą tego "zbędnego"
      owłosienia ludzkość straci resztki rozumu, czego symptomy już dziś można
      dostrzec:D
      • Gość: Ania Re: Myślcie sobie co chcecie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 14:27
        Zgadzam się!!
      • kicia84-22 co ma piernik do wiatraka;-) 23.04.06, 23:01
        za duza wage przywiazujesz do wlosow masz jakas dziwna symbolike depilacja
        wlosow nie ma nic wspolnego z utrata rozumu
        to kwestia pojecia estetyki kazdej kobiety nie musisz obrazac nokogo za inny
        poglad na sprawe!
    • Gość: Ada Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:19
      Oczywiście,ze ręcę powinny być wydepilowane? Nogi gladkie a ręce z
      wlochami??? bbrrrr To konieczność.
    • Gość: Daria Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:42
      Jak wiele z was popelnilam 'blad mlodosci' - czyli po prostu ogoliłam ręce. Od
      tamtej pory na 2-3 dzien mam juz taka szorstką szczecinkę. Okropność. W sumie
      czasem przestaję golic, czekam aż odrosną. Są ciemne, wiec widoczne. Nie moge
      sie do nich przekonac. Tylko ja mam nie tylko pzedramiona, ale i na ramionach.
      Gładkie i miękkie ręce to juz tylko wspomnienie z młodości ;-(
      • kicia84-22 depilacja 23.04.06, 22:55
        sproboj depilacji woskiem starcza na 3-4 tygodnie a wlosy odrastaja slabsze
    • Gość: dfsg Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.04.06, 22:18
      Mam jasne, cienkie i mało. Nie depiluje, nie ma potrzeby.
      • Gość: owlosiona Re: włosy na rękach - czy depilować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:44
        Wam wszystkim to łatwo powiedzieć (a właściwie napisać). Ja jestem ciemną
        brunetką i mam duże włosy... na całym ciele niestety. Nawet poniżej pępka czy
        na dolnych plecach. A ręce- całe. Łącznie z przedramionami i samymi ramionami
        (tu włosy są malutkie, ale ciemne). I co ja mam zrobić? Cała się w plastrach
        powyklejać? Próbowałam depilatorem ręce - ból praktycznie nie do wytrzymania,
        bo włosów jest dużo i długie. A co np z brzuchem? Fajnie jest dziewczynom o
        jasych włosach i małych, a brunetek też jest dużo. I skoro jesteście takie
        mądre to co ja mam zrobić? Cała się wygolić? ;(
        • kicia84-22 trudna sprawa 24.04.06, 23:47
          ciezko na to cos poradzic do mojego zakladu przychodzi kilka takich pan wiec
          wiem ile kosztuje depilacja praktycznie wszystkiego (ok.250-280 zl. i starcza na
          poczatku na 4 tygodnie a jak sie robi regularnie to nawet od 5 do 7. i koszt
          stopniowo sie zmniejsza bo odrasta mniej wlosow jednak trzeba byc cierpliwym i
          miec kase. jesli cie stac na to sprobuj.naprawde warto.jesli nie sprobuj troche
          rozjasnic wlosy tam gdzie ci naprawde dokuczaja np. na rekach woda utleniona od
          czasu do czasu przemywajac. pozdrawiam
    • Gość: Ewka17 Re: włosy na rękach - czy depilować?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:30
      Moje włosy są ciemne, skóra raczej blada... Nic na to nie poradzę-jestem
      owłosiona po tatusiu :/
      Depilowac ręce?! to moze jeszcze brzuch, plecy, dłonie... Chodzę na solarium i
      włosy są jasniejsze :) a depilację woskiem wybiorę, jak przestanę bac się
      bólu...

pozdrawiam owłosione piękności :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka