Dodaj do ulubionych

Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 21:39
Czy znacie jakąś DOBRĄ odżywkę, serum itp. do puszących się włosów? Mam włosy
farbowane, do łopatek, raczej proste. Myję je szamponem regenerującym Dove,
nakładam odzywkę do spłukiwania, spray odzywiający kolor bez spłukiwania a i
tak po wysuszeniu wyglądają jak kopa siana :(( Czasem prostuję je jeszcze
prostownicą.

Czy znacie coś dobrego z ogólnie dostępnych (nie fryzjerskich) kosmetyków, co
pomoże mi się pozbyć tej szopy? Chciałabym żeby były gładkie, "śliskie".
Obserwuj wątek
    • mrs.doubtfire Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! 14.04.06, 21:51
      chyba cos na silikonach np Fructis mial takie fajne bombiaste buteleczki, kilka
      rodzajow i jedna do dlugich wlosow lubilam to bo ladnie pachnialo, ja akurat
      lubie puszyte wlosy wiec dla mnie to robilo wlosy zbyt sliskie i takie gladkie,
      ale to wlasnie cos co Ty chcesz. Kupowalam drogie silikony i tanie i nie
      widzialam roznicy, a juz na pewno nie polecam Ci slawetnego jedwabiu do wlosow
      Farouk czy jakos tak smierdzi strasznie i wysusza wlosy.
    • elfia4 Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! 15.04.06, 00:03
      Ostatnio kupiłam serum regenerujące Joanna i jestem zadowolona z efektu. Włosy
      są gładsze, miękkie i nie puszą się tak. Cena też jest przyjazna - ok. 5-6zł za
      tubkę 50 ml.
    • erienne Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! 15.04.06, 00:45
      ostatnio odkryłam rewelacyjne kosmetyki marki zero fizz, przeznaczone
      specjalnie dosianowatych, przesuszonych i spuszonych wlosow. polecam!
    • Gość: nn Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:36
      ja uzywam sunsilk do prostowania wlosów. jest rewelcyjny :))))
      torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=4702
    • Gość: n_itka Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! IP: *.is.net.pl 15.04.06, 13:11
      moja fryzjerka mowi ze sunsilk to lipa, ale nie wiem bo nie uzywam, jesli masz
      kase to mozesz zainwestowac w kosmetyki z seri matrix (w salonach kosmetycznych)
      maja tam dobra mgielke i fluid do wlosow, sa gladsze i blyszczace, ale jesli nie
      to ja uzywam fluidu prostujacego joanny, taki niebieski za 7 zl z drogeri
      natura, wsmarowuje sobie troszke w wilgotne wlosy i nie pusza sie a maja to tego
      mega sklonnosci :)
      • Gość: nn Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 13:37
        ja uzywam sunsilka i jestem z niego bardzo zadowolona. Tak to juz jest z
        kosmetykami na jednych działają a na innych nie :/
        • Gość: kaśka Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 15:09
          Ja też mam problem z "burzą" włosów a chciałabym, żeby było ich mniej i były
          gładkie, prościutkie, błyszczące. A z serii Sunsilk to myślićie o jakimś żelu
          wygładzającym?
          • Gość: avanti Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! IP: *.toya.net.pl 15.04.06, 16:22
            najlepsze co znam to seria sleek look do kupienia w salonach fryzjerskich zaufaj
            mi sama mam takie wlosy matrix
            • book_of_the_month Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! 15.04.06, 19:37
              serum przeciw puszeniu się z sunsilka nawet się nadaje, ale szampon jest
              bezsensu
    • Gość: poli Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:35
      u mnie sunsilk serum wogóle się nie sprawdza
      chyba najlepsze sa fryzjerskie preparaty
      moze ktos napisac ile kosztuja??
    • Gość: Iza MATRIX - który? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:18
      A o które mleczko z matrixa chodzi? Bo szukam na Allegro i nie moge się
      połapać ;) Widzę jakis spray i krem:
      www.allegro.pl/item96179561_matrix_sleek_look_iron_smoother_250_ml.html
      www.allegro.pl/item96511031_matrix_sleek_look_krem_lite_150ml_loreal_.html
      www.allegro.pl/item98293116_matrix_wygladza_nadaje_polysk_prostuje_skrecone.html
      www.allegro.pl/item97674154_matrix_sleek_look_odzywka_250_ml_wygladzajaca.html
    • Gość: Iza UP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 15:26
      • Gość: n_itka Re: UP IP: *.is.net.pl 17.04.06, 22:14
        to pierwsze tylko delikatnie powoduje brak puszenia, bardziej nadaje sie pod
        porstownice, chroni wlosy przed temperatura, utrzymuje efekt na dluzej, 3 i 4 to
        jako dodatki, ale moja fryzjerka polecala ten krem (drugi link)
    • kalinazkalinowa Re: Cokolwiek do puszących sie włosów - Please!! 17.04.06, 22:16
      ja używam tylko odżywek do spłukiwania i wszystko jest ok, powinnaś włosy
      usztywniać np. serum na końcówki lub żelem do włosów nakładanym na półsuche
      włosy a później wymodelować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka