visenna2 15.04.06, 09:58 Jest już polski sklep internetowy z kosmetykami Alverde: www.alverde.pl Jeszcze tam nic nie nabyłam ale mam zamiar w najbliższym czasie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mokta Re: Alverde do kupienia w Polsce 15.04.06, 10:26 Aj, uprzedziłaś mnie. Też chciałam o tym napisać. ;) Oczywiscie ceny są wyższe niż w Niemczech np. tonik z róży nabyłam za 16 zł a tutaj prawie 23 zł (choć moim zdaniem się oplaca). Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Alverde do kupienia w Polsce 15.04.06, 15:28 Przydałaby się jeszcze jakaś strona z dokładniejszymi opisami tych kosmetyków bo opisy w tym sklepiku sa dosyć ogólnikowe. Wiesz może czy któryś z ich kremów nadawałby się do cery mieszanej? Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi kremy do cery mieszanej 15.04.06, 16:38 Dzieki za info o sklepie, moze sobie zamowie jakies kapsulki do twarzy? A co do cery miesznej, to na niemieckiej stronie znalazlam info takie: "Produkty alverde z aloe vera sa dostosowane do potrzeb cery normalnej do mieszanej, wplywaja regulujaco na gospodarke tluszczowa i nawilzenie skory" poki co jakiejs szczegolnej informacji na temat innych kremow specjalnie do mieszanej nie wdzialam. Z aloesem jest fluid do twarzy (tzn. lekki krem, chyba nie barwiacy) jest w sklepie polskim. Aha, ma ocene dobra, ale od Warentest, nie od oko-test. A tak przy okazji, Twoje dziecie calkiem dorodne :) Zreszta to juz pewnie nieaktuane fotki... Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: kremy do cery mieszanej 15.04.06, 17:02 Dzięki, spróbuję tego aloesu. Cena jest przyzwoita. A co do mojego dziecięcia to owszem, dorodne jest - już osiągnęło 68 cm i całkiem słuszną wagę 8 kilo;) Niezły wynik jak na 3,5 miesiąca... Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi dziecko 15.04.06, 21:27 No faktycznie, ladny wynik jak na ten wiek, ale sa, sa takie dzieciatka duze:) Moja siostrzenica ma ponad 1,5 roku a jest podobnych rozmiarow, co moj syn, ktory ma ponad 2,5 roku. A dodam, ze moje dziecko nie jest wcale mikrusem, ale dryfuje sobie spokojnie w srodku norm... Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi a szampny? 15.04.06, 16:57 Poki co nie moge znalezc nigdzie w necie skladu, ale moze ktos wie jak jest z ich szamponami? Maja SLS czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: a szampny? 15.04.06, 17:04 jedyny który nie ma AMS (reszta ma zamiast SLS właśnie to) jest ten z brzozą i szałwią ale nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
clarisa1 a odżywki do włosów? 15.04.06, 17:39 Są dwie ale nie ma opisów,do jakich włosów,nie ma składów... Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: Alverde do kupienia w Polsce 15.04.06, 17:41 mam tą z cytryną - półnaturalna, mozna kupić ale moim zdnaiem 21 zł za nią to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkie.zajete Re: Alverde do kupienia w Polsce 21.04.06, 22:54 alverde stosuje dziwną praktykę promocji - balsam do ust długo sprzedawali na allegro za 9,99, potem 10,99. Zaraz po otwarciu sklepu internetowego też byl po 10,99. Teraz umieszczony jest w promocji, że niby przeceniony z 12,99 na 10,99:p Na przesyłce też trochę zdzierają Odpowiedz Link Zgłoś
monsieur_royer Re: Alverde do kupienia w Polsce 22.04.06, 00:04 wszystkie.zajete napisała: > alverde stosuje dziwną praktykę promocji - balsam do ust długo sprzedawali na > allegro za 9,99, potem 10,99. Zaraz po otwarciu sklepu internetowego też byl po > 10,99. Teraz umieszczony jest w promocji, że niby przeceniony z 12,99 na 10,99: > p > Na przesyłce też trochę zdzierają Wez pod uwage zmieniajace sie kursy walut, koszty logistyki, pakowania, magazynowania - nie sadze, aby to bylo "zdzierstwo". Poza tym Allegro ma swoje prawa rynku. Staje w obronie Alverde, poniewaz wiem, jak trudno dzis prowadzic sensowna sprzedaz. Pamietajmy, ze Allegro to nic innego, jak pchli targ, tak jak ebay czy inne... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkie.zajete Re: Alverde do kupienia w Polsce 22.04.06, 18:34 widzę, że mamy przedstawiciela alverde na forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mokta Re: Alverde do kupienia w Polsce 22.04.06, 20:56 pomadka pomadką, za to na allegro mydła były po 9,90 (normalnie po 4 zł) pominę fakt ,ze za te 9 zł moge kupić polskie, recznie robione i pewne mydło. mleczko kosztuje 23 zł? - ja dałam 15 tonik jak mleczko - ja dałam 16 zł pomadka 12 - ja dałam 9 szampon 18 - ja dałam bodajże 15 odżywki 20 - ja dałam 16 (ps. kupiłam taniej bo ktoś kto przyjezdał z Niemiec był taki miły i je za mnie kupił). powiem coś moze na obronę - mleczko i tonik są rewelacyjne :D Odpowiedz Link Zgłoś
clarisa1 Re: Alverde do kupienia w Polsce 23.04.06, 10:44 A czy pomadka nie wysusza? Mam z Eco Cosm. bardzo ją lubię,ale chciałabym wypróbować coś innego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
clarisa1 Re: Alverde do kupienia w Polsce 23.04.06, 12:51 A czy ktoś wie jaki zapach ma balsam do ciała róża-rokitnik? Czy bardziej różany czy rokitnikowy? Wolałabym różany :-) Z tej samej serii jest też olejek Odpowiedz Link Zgłoś
monsieur_royer Re: Alverde do kupienia w Polsce 24.04.06, 20:39 clarisa1 napisała: A czy ktoś wie jaki zapach ma balsam do ciała róża-rokitnik? Czy bardziej różan y czy rokitnikowy? Wolałabym różany :-) Z tej samej serii jest też olejek Jesli znasz inne rozane produkty alverde, to zarowno balsam jak i olejek pachna podobnie. Jesli znasz Rosenblüten Duschcreme dr Hauschka, to rozane Alverde pachna bardziej rozanie niz ten. W polaczeniu alverde - rozy i rokitnika, te dwie rzeczy calkiem zgodnie sie ze soba komponuja i w efekcie pachna bardzo delikatnie i przyjemnie. jak na moj gust bardziej rozanie, ale to moje odczucie. Moze ktos wyczuje inna nute? Odpowiedz Link Zgłoś
clarisa1 Re: Alverde do kupienia w Polsce 24.04.06, 21:07 Dzięki.Miałam tylko krem różany i balsam z płatków róży hauschki,ale jakoś mało rózy w nich wyczuwałam.Rokitnik miałam tylko w kremie z alvy.To dośc intensywny,jak dla mnie zapach dlatego właśnie byłam ciekawa balsamu różano-rokitnikowego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xiao Re: Alverde do kupienia w Polsce 26.04.06, 09:15 ja mam żel pod prysznic i balsam i olejek też wszystkie trzy pachną dosyć intensywnie, ale polecam balsam, są małe smugi gdy się rozsmarowuje ale nigdy nie miałam takiej miękkiej i gładkiej skóry, nie wiem dlaczego tak się dzieje - na prawdę super Odpowiedz Link Zgłoś
brroger Re: Alverde do kupienia w Polsce 25.04.06, 23:03 Hej! Znam Alverde dobrze i ten sklep to sciema, facet kupuje w sklepie kosmetyki do tego dowala chyba trzykrotna cene (ok nie mam nic przeciw zarabianiu) i na pewno nie jest dystrybutorem Alverde na Polske, bo Alverde to marka DM Drogerie Odpowiedz Link Zgłoś
deanna1 Re: Alverde do kupienia w Polsce 26.04.06, 13:34 to chyba sklep osoby która sprzedawała Alverde na allegro? ceny rzeczywiście bardzo zawyżone! Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi Re: Alverde do kupienia w Polsce 18.05.06, 22:55 Jaka sciema, przeciez istnieje naprawde:) Ja powiem tak: na opakowaniach sa kody kreskowe - raczej chyba niepotrzebne jak sie ma sklep internetowy, nie? Ceny zawyzone zazwyczaj o 40-50 procent, ale co z tego, skoro nawet zawyzone sa mniejsze niz hauschka, lavera, weleda, alva. Zlosci mnie to tez, ale co mam zrobic? Nic tylko drang nach westen:) Do tej pory smarowalam sie eco, ale jakos ostatnio zaczelo mnie podrazniac, nie wiem czemu. Wobec zaporowych cen innych kosmetykow naturalnych i tego, ze moja skora ma oleje nie powiem w jakim powazaniu - sprobowalam nawet wrocic do jakiejs nivei, ale parafinka to juz nie dla mnie. A ja naprawde nie moge, no nie moge sie zmusic, zeby dac te 50 zeta za 30 ml. Niech sobie tam bedzie jaka chce ekologia. Moze jakby dawali najpierw jakies probki, to jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi Re: Alverde do kupienia w Polsce 18.05.06, 22:56 I chyba nie facet, tylko babka? Odpowiedz Link Zgłoś
brunhi kilka opiniii o alverde 18.05.06, 22:41 Zamowilam z tego sklepu juz dwa razy. Za pierwszym razem realizacja trwala wieki (przesylka normalna), teraz z przesylka priorytetowa poszlo migiem. Co prawda przeplacam za to Alverde, w Niemczech to przeciez niewyobrazalna taniocha, ale ceny i tak zostaja na poziomie dla mnie akceptowalnym. Ktory niestety przkraczaja czasem weleda i lavera, jakos nie moge dac 50 zl za 30 ml kremu. Moze mnie i nawet stac, ale bariera psychologiczna jakos nie daje... Tym bardziej, ze skusilam sie na alve w podobnej cenie i tak mnie podraznia, ze zupelnie nie jestem w stanie jej uzywac. Wiec juz pozostane przy nizszej polce - mniejsza strata, krotszy zal. W kazdym razie potwierdzam bardzo dobre opinie o toniku rozanym - jest w porzadku (to dla tych wszystkich, ktorzy tak jak ja bez toniku nie moga). Jesli chodzi o szampon brzozowo- szalwiowy, to byl tu raczej odradzany i okreslany jako nijaki. No coz, moze nie odradzam, ale okreslenie nijaki dobrze do niego pasuje. Jak dla mnie jest malo wydajny. Ale zdaje mi sie, ze wlosy prztluszczaja sie po nim odrobine wolniej niz po szamponie Eco (innych naturalnych nie stosowalam). Tak wiec zuzyje bez bolu, ale nie wiem czy jeszcze zamowie. Calkiem jestem zadowolona z balsamow. Mam skore sucha, ale sobie radza (fakt, ze teraz jest cieplo). Najwiecej testowalam balsam imbirowo-pomaranczowy. Polecam tym, ktore (ktorzy) nie lubia, jak im cos zostaje na skorze - wchlaniaja sie calkowicie, nie zostaje zaden film ani warstewka ani nic podobnego. Bylo to na poczatku dosyc dziwne uczucie, jakbym sie nie posmarowala w ogole, ale z ta roznica, ze skora jest w dobrym stanie. Jak sie nie smaruje, to naprawde jest katastrofa, przesuszenia i ranki, a ze ich nie ma, stad wniosek, ze balsam musi dzialac, mimo ze tak szybko znika. A teraz mniej optymistyczna czesc: zdazylam juz zamowic trzy dostepne w sklepie rodzaje i musze wypowiedziec sie na temat zapachow: imbirowo-pomaranczowy moim zdaniem cuchnie. Dalo sie przyzwyczaic, nie ma takiej zupelnej tragedii, ale jest to zapach mocno charakterystyczny. Najlepiej pachnie rozany jak dla mnie (chociaz nie przepadam za zapachem rozy), bambusowo-grejfrutowy plasuje sie w srodku stawki. Zamowilam tez na probe jedna ampulke (ale staszne zdzierstwo 9 zl, o wiele bardziej oplaca sie kupic te piec) algowa (jedyna bez rumianku, co dla mnie wazne). Nawilzyla calkiem niezle, ale po jednej trudno cos wiecej powiedziec. Na pewno nie byla to totalna katastrofa, chociac prawde mowiac tego wlasnie sie spodziewalam. Moze jeszcze do tego wroce. Testuje teraz krem rozany, ale jeszcze za wczesnie na opinie. No, ale walnelam elaborat:) Odpowiedz Link Zgłoś
mokta mam prośbę 19.05.06, 18:48 torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6713 - recenzja szamponu torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6758 - recenzja toniku może skrobniesz (albo ktoś inny) jakiś mały komentarz ad. produktu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lejla11 Re: Alverde do kupienia w Polsce 05.06.06, 23:22 heja Dziewczyny mam jeszcze lepsza wiadomość!!! Sprzedaje te kapsulki różane na allegro, tanio!!! 16 zl za opakowanie:) jakbyscie chcialy inne kosmetyki moge zalatwic www.allegro.pl/show_item.php?item=108462074 Odpowiedz Link Zgłoś
lejla11 Alverde na allegro....TANIO!!! 05.06.06, 23:27 heja Dziewczyny mam jeszcze lepsza wiadomość!!! Sprzedaje te kapsulki różane na allegro, tanio!!! 16 zl za opakowanie:) Narazie tylko kapsulki, nie wiem czy mi sie to bedzie oplacalo:) jakbyscie chcialy inne kosmetyki moge zalatwic...moze potrwac. Narazie ampulki:) www.allegro.pl/show_item.php?item=108462074 Odpowiedz Link Zgłoś
narnijka Re: Alverde na allegro....TANIO!!! 11.06.06, 11:37 Hej a ja bym chciala tonik rozany,balsam i olejke.mozesz zalatwic?taniej:-)kupilam wczoraj Twoje kapsulki na allegro-podaje maila:niteczkar@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Alverde w Czechach 02.09.06, 12:03 Chcialam powiadomic wszystkich co jeszcze nie wiedza, ze u naszych poludniowych sasiadow, w Czechach sa sklepy DM w ktorych mozna kupic kosmetyki Alverde! Za Wasza rekomendacja skusilam sie na tonik rozany (super!), mydlo kokosowe (mmm...:))oraz szminke ochronna (juz nie taka fajna w zapachu) Mysle ze ceny calkiem przyzwoite (choc nie mam porownania z niemieckimi) Odpowiedz Link Zgłoś
green-eyed-girl Re: Alverde w Czechach 03.09.06, 00:38 to swietna wiadomosc bo niedlugo jade do Czech :) a ktos wie moze gdzie szukac DM w Pradze? Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Re: Alverde w Czechach 03.09.06, 10:17 green-eyed-girl napisała: > to swietna wiadomosc bo niedlugo jade do Czech :) a ktos wie moze gdzie szukac > DM w Pradze? Tu znajduja sie filie wszystkich oddzialow DM w Czeskiej Republice www.dm-drogeriemarkt.cz/filialky/ Udanych zakupow!:) Odpowiedz Link Zgłoś