Dodaj do ulubionych

Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie?

IP: 195.205.147.* 20.04.06, 10:00
Mam problem ze strasznie suchą skórą :( Wybieram się dzisiaj do superpharma i
tak pomyslałam, może coś polecicie? Używałam już m.in. Thermal Fix 2 Vichy,
Aquasource Biothermu, Hydramax+ Chanel, serię Calma HLC Ziaji i Aqua Beauty z
Nivei, niestety, wszystko za słabe... A że w chwili obecnej nie bardzo mogę
sobie pozwolić na ulubiony Hydra Genius HR, to może znacie jakiś bardzo,
bardzo silnie nawilżający krem w cenie do 60-70 zł? Z góry dzięki za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 20.04.06, 10:05
      Physiogel - 75ml, ok. 35zł
      La Roche Posay ma również w sowjej ofercie silnie naiwlżający krem - Hydramax
      czy jakos tak
    • Gość: Ania Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:17
      A może coś z Avene,ja bym proponowała jakiś odżywczy nawilżający,bardziej
      wzbogacony niż zwykły nawilżający.
      • jagnaaa Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 20.04.06, 10:18
        Też polecam Physiogel. Naprawdę działa.
        • Gość: Agnieszka Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie IP: 195.205.147.* 20.04.06, 10:36
          Dzieki dziewczyny. :)
          Physiogel ma też niezłe recenzje na wizażu, może faktycznie się zastanowię.
          A co do Avene, to tez o tym myslałam ale tam jest dużo tych kremów i nie bardzo
          wiem, który wybrać. Fajnie też gdyby miał jakieś filtry, o tym zapomniałam
          wspomnieć :)
          Idę na zakupy dopiero po 15 więc czekam ciągle na dalsze opinie :)
          • marghot Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 20.04.06, 10:40
            z filtrami i jednoczesnym głębokim nawilżeniem może być problem.
            Może Iwostin, seria Elixine spf 15 albo silnie nawilżający spf 20 , ale ponoć
            filtry są mało fotostabilne.

Zastanów się czy nie kupić Physiogelu na noc, a na dzień po prostu czegoś z
            filtrami.
          • zoe28 Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 20.04.06, 10:42
            Moim odpowiednikiem Hydra Genius HR stał się Hydraphase XL Legere. Testuję
            wersję do skóry mieszanej i muszę przyznać, że spisuje się świetnie.
            • Gość: do zoe Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie IP: *.rzeszow.mm.pl 20.04.06, 10:48
              do skóry mieszanej czyli wersje lekką?
              • zoe28 Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 20.04.06, 10:49
                Tak, wersję lekką.
            • Gość: Agnieszka do zoe IP: 195.205.147.* 20.04.06, 10:53
              Nigdy nie uzywałam kosmetyków La Roche Posay więc nie orientuję się zbytnio w
              asortymencie. Czy istnieje też bogatsza wersja dla skóry niesamowicie suchej i
              odwodnionej? :/ Obawiam się, że lekka konsystencja, idealna dla cery mieszanej,
              dla mojej okaże sie niewystarczająca. Chyba że i tak nawilża cudownie jak HR :)
              • marghot co prawda nie jestem Zoe, ale orientuję się 20.04.06, 10:59
                że w LRP występuje "odmiana" dla cery suchej również tzw riche, czyli wersja
                bogata
              • zoe28 Re: do zoe 20.04.06, 11:05
                Oczywiście, że istnieje wersja do skóry suchej, ale dziewczyny na forum pisały,
                że się "wałkuje". Może powinnaś poprosić o próbkę jednej i drugiej wersji,
                przekonasz się czy ta lekka jest w stanie dorównać HR. Moja mieszana cera też
                była miejscami bardzo sucha i żaden krem z "wyższej półki" nie był w stanie nad
                nią zapanować (oprócz HR rzecz jasna)więc po lekturze forum porozmawiałam sobie
                od serca ze znajomym farmaceutą, dałam się przekonać do La Roche Posay i nie
                żałuję. Chyba zacznę zwracać większą uwagę na kometyki apteczne, szczególnie, że
                nigdy nie zaprzątałam sobie głowy filtrami, a to duży błąd.
                • Gość: Agnieszka Re: do zoe IP: 195.205.147.* 20.04.06, 11:20
                  Ja zainteresowałam sie kosmetykami aptecznymi jakiś czas temu, ale bardzo
                  zawiodłam się na Vichy i Iwostinie... Zwłaszcza n tym pierwszy - kilka lat temu
                  używałam Thermal S2 i był to strzał w dziesiątkę, natomiast ta nowa wersja jest
                  mocno przeciętna.
                  Co do filtrów to ja w lecie zawsze smaruję się jakimś mleczkiem z filtrami
                  przed wyjściem z domu, nie tylko na plażę, ale fakt faktem o twarzy najczęściej
                  zapominam :(
                  Myślałam też nad nowym kremem Lancome - Bienfait Multi Vital. Drogi, ale może
                  warto zainwestować w poprawę skóry a odpuścić sobie inne przyjemności ;) Ma też
                  filtry, duży plus.
                  Może któraś z Was miała z nim już jakąś styczność?
                  Zawsze mogę też wrócić do HR... Co prawda bez filtrów z tego co pamiętam, ale i
                  tak go kocham.
                  • Gość: 30+ może jednak Avene? IP: 57.66.193.* 20.04.06, 11:38
                    jeżeli Aquasource Biothermu do cery suchej (nie wiem jakiej wersji używałaś?!)
                    nie nawilża Twojej skóry w stopniu Cię zadowalającmy to odpuść sobie Phisiogel !

ja bardzo lubię Aquasource do cery suchej Biothermu (jest też wersja do cery
                    b.suchej) i mi odpowiada, ale w porównaniu z tym kremem Phisiogel nie nawilża
                    mojej skóry :((( wiec Ci odradzam tym bardziej skoro narzekasz na Biotherm.

może faktycznie spróbujesz Avene Krem odżywczy Nutrivite Compensatrice zużyłam
                    2 słoiczki i pewnie zakupię kolejne :)
                    • Gość: Agnieszka Re: może jednak Avene? IP: 195.205.147.* 20.04.06, 11:43
                      Używałam tej różowej wersji, do skóry bardzo suchej. Najpierw było dobrze, ale
                      zima, kaloryfery, a wcześniej lato i kąpiele w bardzo słonej wodzie zrobiły
                      swoje. Krem przez pierwsze 2 tyg spisywał się bardzo dobrze, ale potem chyba
                      skóra mi się przyzwyczaiła, nie wiem sama.
                      Physiogel w takim razie odpada, pójdę za Twoją rada ;)
                      A w Superpharmie popytam o ten krem Avene. Może będzie próbka :)
                      • Gość: Agnieszka Re: może jednak Avene - jeszcze jedno! IP: 195.205.147.* 20.04.06, 11:44
                        A jaką konsytencję ma ten krem? Nadaje się pod makijaż? Bo moim problemem jest
                        to, że nie lubię gęstych i długo wchłaniających się kremów. Może mieć bogata
                        konsytencję, byle nie tłustą i ciężką.
                        • Gość: aga Re: może jednak Avene - jeszcze jedno! IP: *.k.omnitec.pl 20.04.06, 12:07
                          a próbowalas dermedic hydra in? Moim zdaniem bardzo dobry krem, chociaz dla
                          mnie nadaje się na noc lub na lato i po solarium
    • Gość: Ania Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:19
      Agnieszko napisz jaki w końcu krem kupiłaś i jak się sprawuje.
      • Gość: Agnieszka Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie IP: 195.205.147.* 20.04.06, 13:05
        Chyba jednak najpierw wypróbuję kilka kremów, ale myślę, że za jakiś tydzień
        powinnam coś kupić i wtedy na pewno napisze. :)
    • bzzzk Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 11.05.06, 15:20
      wspomniany został Hydraphase XL, ja mam obecnie wersję Riche i muszę potwierdzi-
      wałkuje się niemiłosiernie:/ ogólnie krem przyjemny, ale jeśli ktoś nie
      nakłada podkładu...

Zoe, a widzę, że Ty masz ten lżejszy. i nie wałkuje się wcale? też poszukuję
      czegoś nawilżającego...

ps. ja jeszcze lubię Lipobase w momentach wysuszenia, do kupinia w aptekach,
      nie jest droga. jest jeszcze Nanobase o bogatszej konsystencji, ale tego nie
      miałam.

pozdrawiam
      • zoe28 Re: Bardzo silnie nawilżający krem - co polecacie 11.05.06, 15:30
        Witaj Bzyczku :)
        Trudno mi samej uwierzyć w to, że Hydraphase XL tak dobrze się sprawuje na mojej
        skórze, naprawdę nie doceniałam kosmetyków aptecznych. Odpowiadając na Twoje
        pytanie: wersja lekka kremu jest idealna pod makijaż i absolutnie się nie wałkuje.
        Trochę się obawiałam, że będzie zbyt lekki, ale okazał się idealny.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka