Dodaj do ulubionych

do mychy-mydło bakteriowe

24.04.06, 07:35
a możesz napisać o co chodzi z tym mydłem z bakteriami?na co ono ma pomagać?
Obserwuj wątek
    • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 24.04.06, 09:36
      Mikroorganizmy zawarte w tym kompleksie zwalczają takie bakterie chorobotwórcze
      jak salmonella, bakterie coli.Wytwarzają one substancje biologiczne hamujące
      rozwój szkodliwych bakterii, grzybów i pierwotniaków.
      Bakterie kwasu mlekowego z tej kompozycji, produkują reuterynę aktywną wobec
      drobnoustrojów chorobotwórczych.
      • filuterna Re: do mychy-mydło bakteriowe 22.05.06, 15:49
        czy to mydło nie zaszkodzi suchej, łuszczacej sie skórze?? czy może ją lekko
        zakwasi?? ale to chyba nie możliwe jeśli chodzi o mydło..............?
        pozdrawiam mychę664!!!!
        • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 22.05.06, 16:18
          Czuję się pozdrowiona i Ciebie również pozdrawiam. :o)
          Jeżeli używasz naszego mydła i nie masz problemów ze swoją suchą skórą, to
          mydło z bakteriami będzie Ci służyło. Poza tym ma ono nieco niższe pH, w
          porównaniu z naszym standardowym mydłem. Zakwasić, nie zakwasi ale ma pH
          bardziej zbliżone do neutralnego. Zatem będzie lepsze dla wrażliwej skóry.
          Cierpliwości, finalizujemy umowę licencyjną.
          • filuterna Re: do mychy-mydło bakteriowe 22.05.06, 16:32
            dziekuję za odp. :D
            czekam na nową partię tych wynalazków..........
            ściskam.....
            • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 22.05.06, 20:58
              Odezwij się na priva. Może coś znajdę.
      • mami7 Re: do mychy-mydło bakteriowe 22.05.06, 20:06
        NO właśnie, wobec tego, czy takie mydło, nie byłoby dobre do tzw. higieny intymnej? I jeszcze pH niższe...
        • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 22.05.06, 20:55
          Używam go i tu, i tam...jest OK.
          • mami7 Re: do mychy-mydło bakteriowe 23.05.06, 10:40
            No właśnie, tez chętnie spróbuję i tu i tam ;-)
            • charlotta11 Re: do mychy-mydło bakteriowe 04.06.06, 16:56
              A można myć włosy mydłem z glinką?Właściwie co to za rodzaj glinki jest dodany
              do mydeł?Chcialam sprawdzić na stronie ale akurat nie ma informacji...
              • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 04.06.06, 18:43
                Do mydła dodawana jest glinka ceramiczna z Okinawy, wypalana w 1200C. Całość
                glinki tworzona jest z gliny fermentowanej z EM. Glinka EM-X posiada silne
                antyutleniajce właściwości oraz pozytywny rezonans magnetyczny - wspomaga
                regenerację skóry.
                Artykuł i informacje na temat nowych, innowacyjnych mydeł powinien znaleźć sie
                u nas na stronie w ciągu kilku dni.
                Pozdrawiam

P.S. Co do włosów to jeszcze nie myłam, ale jak tylko sprawdze na sobie to dam
                znać.
        • green-eyed-girl Re: do mychy-mydło bakteriowe 25.07.06, 16:12
          no to ja sie jeszcze zapytam - a ktore z bakteriowych mydelek bedzie najlepsze
          do higieny intymnej? bo uzbieralam juz kaske i chce zrobic zakupy :> no i
          chcialabym kupic mydelko z bakteriami do twarzy i wlasnie do higieny int.
          • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 25.07.06, 18:27
            To zalezy od oczekiwan, mydelka z EM-1 uzywam do mycia twarzy, mam okresowo
            drobne problemy z cera i to mydlo pomaga mi najskuteczniej :o)). Jezeli zalezy
            Ci na delikatnym peelingu - odpowiednie bedzie mydlo z bokashi, czyli z
            przefermentowanymi otrebami pszennymi. Efekt regenerujacy zapewni mydlo z
            ceramika, ktora ma silne wlasciwosci antyutleniajace.
            Do higieny intymnej najodpowiedniejsze wydaje sie byc mydlo z koncentratem EM-1.
            Uzywam wszystkich tych mydel do mycia i tu, i tam.
            Pracujemy nad srodkami czystosci z dodatkiem bakterii. maja one niesamowite
            wlasciwosci - zwalczaja plesnie i przykre zapachy. Jako srodek do prania
            letnich, usmarowanych w trawie i ziemi - dziecinnych rzeczy sa rewelacyjne, nie
            potrzeba dodawac do pranie zadnych odplamiaczy. :o)))
            Buziaczki
            • green-eyed-girl Re: do mychy-mydło bakteriowe 25.07.06, 19:36
              dzieki mycha za jak zwykle wyczerujaca odpowiedz :) musze jeszcze pomyslec :>
              • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 25.07.06, 20:51
                To byla wyczerpujaca odpowiedz? - to Ty mnie jeszcze nie znasz. To bylo
                preludium dopiero, gadula ze mnie straszna. :o))))
            • green-eyed-girl mycha wyslalam ci @ n/t 25.07.06, 20:51
              • zuzaneczka1 Re: mycha wyslalam ci @ n/t 02.08.06, 12:55
                Ja mam też pytanko o te mydełka :) Ja potrzebuję do suchej, dojrzałej cery a drugie dla córki z trądzikiem - które możesz mi polecić?
                • mycha664 Re: mycha wyslalam ci @ n/t 02.08.06, 23:44
                  Dla dojrzałej cery polecam mydełko z ceramiką EM-X. Wypalona glinka ma
                  właściwości odmładzające skorę i jest świetnym antyutleniaczem. Dla cery
                  trądzikowej, najlepsze powinno być mydełko z koncentratem EM-1.Kompozycja
                  bakterii, dodana do tego mydła ma właściwości dezynfekujące, likwiduje procesy
                  gnilne i chorobotwórcze. Przespiesza i ułatwia gojenie się ran powierzchniowych
                  skóry. I naprawdę działa (ciii..wypróbowane na nastoletnich dzieciach).
                  Pozdrawiam

P.S.Ewentualnie spróbuj "bokashi" - delikatnie peelingujące.
                  • zuzaneczka1 Re: mycha wyslalam ci @ n/t 03.08.06, 10:01
                    Dziekuję! A to peelingujące nie przesuszy mi bardziej cery? Czy raczej przeznaczone jest do oczyszczania cery trądzikowej? No i ostatnie pytanko - czy zauważyłaś u swoich nastolatków poprawę cery,może działa ono również leczniczo?
                    Pozdrawiam!
                    • mycha664 Re: mycha wyslalam ci @ n/t 03.08.06, 21:53
                      Zauważyłam, a jakże! Dlatego o Nich wspomniałam, Przy czym jedemu z nich
                      bardziej służy mydełko z EM-1, drugiemu tymiankowe. Nie ma złotego środka.
                      Otręby "bokashi" dodane do mydła mają zbawienny wpływ na procesy odnowy
                      komórkowej, jednakże taki sam efekt peelingujący mają dodane do mydełka
                      owsianego - otręby z owsa. Mydełka z bakteriami mają minimalnioe niższe pH w
                      porownaniu ze "zwykłymi" mydłami z naszej oferty, dzięki czemu są jeszcze
                      bardziej lagodne dla skóry.
                      Pozdrawiam :o))))
                      • zuzaneczka1 Re: mycha wyslalam ci @ n/t 04.08.06, 10:00
                        Dziękuję serdecznie za odpowiedz i pozdrawiam! :)
    • ashine Re: do mychy-mydło bakteriowe 13.08.06, 10:37
      Witam Ekosens :)
      Widzę, że zmodyfikowaliście opakowania emulsji i żelu - tych bezzapachowych.
      A planujecie może stworzyć emulsję z EM1 albo innymi bakteryjkami?
      Emulsja bardziej służy mojej buzi, po wszystkich mydełkach kostkowych skóra na
      niej się wysusza i robi papierowa. Teraz mam mydło Bokashi i jeśli chodzi o
      wypryski to widzę jego działanie, jednocześnie sama baza mydlana wysusza tak
      jak inne kostki (próbowałam wszystkich).
      Nowe opakowanie jakiej jest pojemności, na stronce widzę 250 ml, a na etykiecie
      emulsji co przyszła do mnie: 125 ml.
      Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam nowych sukcesów w laboratorium, i nie
      tylko :)))
      • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 13.08.06, 14:20
        Witaj Ashine :)
        opakowania żelu i emulsji bezzapachowych nie zostały zmodyfikowane, tylko się
        skończyły małe tuby. Ze względu na drobne wycieki, które pojawiły się w dwóch
        przypadkach, postanowiliśmy zastosować większe opakowania, o pojemności 250ml,
        które są szczelne.
        Pojemność 125ml, na etykiecie Twojej emulsji jest zła (jak była zła - kobieta w
        wypowiedzi Bogusława Lindy). Przepraszamy, błąd w druku :o((
        Planujemy stworzenie emulsji z EM-1, jesteś którąś osobą z rzędu, która nas o
        to pyta. Bardzo się z tego cieszymy.

Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za miłe życzenia :o))
        • ashine Re: do mychy-mydło bakteriowe 13.08.06, 19:35
          Dziękuję Ci Myszko za odpowiedź :)
          Jak dla mnie to te opakowania z pompką są ok, bezwyciekowe :)
          Małą wzięłam raz w podróż i niestety pozostała mi w tubie tylko połowa
          zawartości. Z reszty skorzystał mój plecak. :)
          Zapytać chcę Cię jeszcze o te przesuszenie skóry twarzy, bo macie spore
          doświadczenie własne i pewnie też częsty kontakt z opiniami użytkowniczek -ków
          Waszych mydełek.
          Czy to może być tylko taka przejściowa dolegliwość, czy po prostu moja skóra
          tak ma? Nigdy nie kontynuowałam mycia mydełkami po pojawieniu się tej suchości,
          więc nie wiem. Poza tym po mydłach skórka była mniej zanieczyszczona, bez
          stanów zapalnych. A ja zadowolona :))) Tyle, że po około 5-7 myciach
          przechodziłam na jakieś naturalne mleczko i wtedy suchość mijała, ale za to
          witałam ponownie sporo grudek i zaskórników. I tak w kółko.
          Ciało toleruje i uwielbia mycie kostkami, nic się niedobrego nie dzieje, nawet
          w okolicach intymnych.
          A ta buzia :( Ech.

Pozdrawiam Cię ponownie :)))
          • mycha664 Re: do mychy-mydło bakteriowe 14.08.06, 00:48
            Proszę bardzo :o)))
            Ashine, z tego co pamiętam, z początków stosowania mydeł, też miałam taki
            etap "przejściowy". Skóra była lekko przesuszona, ale po pewnym czasie
            przyzwyczaiła się i nie mam już takich dolegliwości. Spróbuj wytrzymać to
            przesuszenie, zrezygnuj ze stosowania mydla na dwa, trzy dni i spróbuj ponownie.
            Może zamiast mleczka wypróbuj stosowny dla Twojej cery - olej.
            Moja skóra nie toleruje kremów naturalnych - zapycha się, pory nabrzmiewają i
            ogólnie skóra wygląda mało estetycznie. Dlatego stosuję tonik ziołowy z octem
            owocowym.
            Świetne właściwości pielęgnacyjne wykazuje nagietek, którego kwiaty zawierają
            olejki lotne, karotenoidy, flawonoidy, związki saponinowe i wielocukry. 1-2
            łyżeczki kwiatu nagietka zalewam filiżanką wrzątku, parzę pod przykryciem,
            odcedzam. Po ostudzeniu, dolewam łyżeczkę octu owocowego i przelewam do
            szklanej butelki. Przechowuję w lodówce. Do sporządzenia naparu, bezpieczniej
            jest użyć wody destylowanej, zapobiegnie to ewentualnemu rozwojowi bakterii.

Pozdrawiam serdecznie

P.S. przykro mi, że z zawartości tuby skorzystał Twój plecak. Przypomnij o tym
            przy składaniu zamówienia, zrekompensuję straty ;O))
            P.S.2 moja twarz reaguje na stres nasileniem stanów zapalnych. Walczę z nim (ze
            stresem), stosując masaż z soli Epsom w połączeniu z oliwą z oliwek. Potem
            wyleguję się w wannie w roztworze soli. Nie dość, że pomaga wyeliminować stres
            i wypłukać toksyny, to jeszcze ma pomóc w walce z cellulitem. Pożyjemy,
            zobaczymy....
            • ashine Re: do mychy-mydło bakteriowe 14.08.06, 16:46
              Dziękuję ponownie :)
              Spróbuję wytrzymać ten etap przejściowy.
              Mojej skórze też średnio służą kremiaste mazidła,
              lepsze są takie wodne nawilżacze i czyste oleje.
              Nagietka trochę się obawiam, podejrzewam go o uczulanie mojej skóry.
              Hm, przeczekam tak jak radzisz i napiszę jeśli cuś się mi odmieni :)
              A tymczasem czekam na tą emulsję z EM-1.
              Uśmiechy :)
    • momma1 Re: do mychy-mydło bakteriowe 16.05.07, 21:47
      Mydełko EM-1 to moje pierwsze ekosensowe,do tej pory do mycia twarzy używałam
      mleczek bo skórę mam wrażliwą,miejscami przesuszoną,naczynkową i na mydło z wodą
      reagowała zawsze źle-ściągała,piekła,pojawiały się zaczerwienienia itp.
      A tu miła niespodzianka!Umyłam twarz EM-1,potem wodą oczywiście i nic!
      Skóra gładka,niepodrażniona.Wklepałam "zwykły" krem i wszystko nadal ok!
      Dzisiaj wypróbuję mydełko z owsem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka