Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:17 który jest bardziej "dogłębny" w działaniu, a niekoniecznie natychmiastowo napinający? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? 28.04.06, 12:26 Eluage używa sie na noc (aptekarki rzadko o tym wiedzą, informacja na ulotce),jest to dość gesty i ciężki krem.Miałam próbkę tylko, więc trudno mi ocenic efekt.Redermic na dzień pasuje jak najbardziej, ale trudno mi powiedzic na razie jak działa.Producent twierdzi,że efekty widać po paru miesiącach:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:51 no to dwa na rano i wieczór i problem z głowy - tylko ta cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.06, 14:22 Redermic - krem z wit.C 5% i kwasem hialuronowym, w dwoch wersjach w zaleznosci jaki sie ma typ skory Eluage - krem z retinaldehydem 0,05% i kwasem hialuronowym 0,5% lub serum z retinaldehydem 0,05% i kwasem hialuronowym 1% Oba inne (Redermic/Eluage), oba z innymi skladnikami aktywnymi, acz dobrymi, oba stosuje sie w innych porach dnia. Serum Eluage przyjemniejsze niz krem, szybciej/lepiej sie wchlania. Tansza "wersja Eluage" jest Ystheal, tyle samo retinaldehydu co w Eluage i deko tansze, roznica ta, ze nie ma tam kwasu hialuronowego. Ogolnie najprzyjemniejsze jest z tych wszystkich serum Eluage, ale i drogie. Redermic jest takze przyjemnym kremem, najlepiej stosowac na dzien, gdy dodatkowo uzywa sie retinoidy (na noc). Ja bym wprowadzila na dzien obowiazkowo takze dobre/stabilne filtry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redermic Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? IP: *.acn.waw.pl 28.04.06, 14:45 Dziewczyny, czy ten Redermic wersja light ma w składzie coś matującego, lub wysuszającego typu alcohol denat.? Pytam bo chciałabym stosować pod oczy również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.06, 15:01 Wersja dla mieszanej ma alkohol w skladzie, ale ogolnie krem nadaje sie takze na okolice oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? IP: *.medicare.pl 28.04.06, 15:27 a który z tych kremów jest dobry dla cery tłustej tak jak ystheal? uzywam tego ostatniego i jestem zadowolona , ale może czas coś zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Redermic czy Eluage - co lepsze? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.06, 15:32 > a który z tych kremów jest dobry dla cery tłustej tak jak ystheal? > uzywam tego ostatniego i jestem zadowolona , ale może czas coś zmienić? Mozesz sprobowac Redermica do mieszanej skory i Eluage serum (krem Eluage jest w tlustosci przyrownywalne do emulsji Ystheal). Jesli Ci sie uda dostac, to wez probki z apteki, wtedy bedziesz pewniej wiedziec czy Ci odpowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś