Dodaj do ulubionych

powrót naturalnych wlosów

28.04.06, 23:17
czy zauwazylyście, że wraca moda na naturalny kolor włosów? Polki w
większości to ciemne blondynki i szatynki i taki trend jest widoczny na
ulicach, w reklamach. Bardzo mi sie to podoba, szczególnie podobaja mi sie
dziewczyny z reklam reserved. Ja staram się pozbyc wieloletniego
rozjasniania - balejażu, potrwa to jeszcze z rok, ale juz sie widze z
naturalnymi ciemnymi włosami i nie mogę się doczekać!
Obserwuj wątek
    • myszmusia Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 09:37
      przefarbuj na własny kolor tylko ostroznie i farba nie z marketu, najlepiej w dobrym zakładzie fryzjerskim.Ja tak zrobiłam jak miałam dosyć balejazu a później rozjaśniania przez parę lat.Byle nie na włosach do pasa;-)
      • miss_paradox Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 09:40
        ja mam naturalny kolor włosów i zdarza się, że ludzie mnie pytają, czym
        farbowałam :)
      • anga1976 Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 10:14
        Myślę o tym, ale troche się boję. Mam wlosy do ramion, systematycznie je
        podcinam, ale jednak tego jasnego jest jeszcze sporo. Moje naturalne włosy maja
        kolor ciemny blond i obawiam się, że nawet po zafarbowaniu będzie inny kolor na
        odrostach, a inny na tych rozjasnianych i z tych rozjasnianych farba będzie sie
        szybko wypłukiwać. Czy możesz mi napisać jakiej marki farby uzył Twój fryzjer i
        czy często musisz poprawiać? Bo właściwie mi zalezy na tym ,aby juz nie
        farbować, ale z drugiej strony świadomość żę jeszcze minimum rok będę miała te
        blon resztki nie jest zbyt motywujaca.
        • zdanka1 Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 10:18
          Przeciez to bez sensu - chcesz pzrestać farbować, a ktoś doradza ci
          ufarbowanie, tylko na inny kolor. Wg mnei powinnaś po prostu czesać sie w koka
          i poczekać na odrosniecie całych i juz. Rozumiem, ze ktoś farbuje , bo
          dramatycznie zmienia kolor, ale farbować jeszcze wracajac do naturalnego, to
          jakiś nonsens.
          • myszmusia Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 13:52
            O tyle ni nonsens,że jak własne ma się ciemne i one są mocno rozjaśnione to odrosty moim zdaniem są koszmarne i bardzo szybko widoczne.Mnie to bardzo przeszkadzało. o zafarbowaniu na własny kolor problem znika.Jak dobrze pokryje to jednorazowa zabawa i koniec czekania na swój kolor.Przecież tu odrostów juz pożniej nie trzeba zafarbowywać
        • Gość: Colleen Re: powrót naturalnych wlosów IP: *.chello.pl 29.04.06, 12:19
          Najlepiej idz do fryzjera i zrob pasemka w kolorze zblizonym do naturalnego.
          Odrosty beda mniej widoczne. Podejrzewam, ze fryzjer ma mozliwosc nalozyc farbe
          kawalek od skory (tzn nie przy samej skorze).
        • myszmusia Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 13:49
          Farba Eugene Parma - mój kolor to "5" czyli dosyć ciemny. Farbowane co ok 3 miesiące.Jak dobrze dobierzesz kolor - identyczny jak twój własny - to przecież odrosty się nie robia.Pierwsze farbowanie trochę się spłukało ale były prawie jak własne.Po drugim fryzjerka - inna niż robi farbę nie sądziła,że to farba:-) wyrównały się na całości bardzo dokładnie.Miałam bardzo mocno rozjaśnione.Teraz mam prawie do ramion troche cieniowane oczywiście podcinane - ale teraz to juz tylko ja wiem mniej więcej dokąd jest pod spodem to rozjaśnine.
    • aniawe Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 10:43
      A mnie moj naturalny nie pasuje...
    • spragnienie Re: powrót naturalnych wlosów 29.04.06, 14:37
      Ja nigdy nie farbowalam. jestem blondynka, wiosna i latem siwieje. Pasemka z
      okresu wakacji nosze na glowie jeszcze w zimie;-). KAzdy mysli, ze moj kolor
      jest wynikiem farbowania. A ja mam taki;-).
      Raz tylko zaszalalam. Na Sywlesytra, strzleilam sobie czerowne pasemka,
      jednodniowo, pasowaly do kreacji;-).
      • Gość: klameczka Re: powrót naturalnych wlosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 17:18
        a ja zawsze farbowalam na jakis ciemny kolor + trwala,teraz powoli powracam do
        naturalnego koloru i ksztaltu ;) tylko,ze -CO MAM ZROBIC skoro mam czarne
        brwi,czarne rzesy,.ciemna karnacje,a jakies takie jasnobrazowo-rude naturalne
        wlosy i mi nie pasuja ?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka