Gość: Inez IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 09.05.06, 08:07 Robicie, robiłyście? Polecacie, odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lulu29 Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 08:16 Ja powoli sie do tego przymierzam jak narazie moge ci powiedziec ile kosztuje taka przyjemnosc - 120 zł (w moim miescie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: piaskowanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:17 No tak - dodam,że płaciłam za ten zabieg 60,00 albo 65 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez Re: piaskowanie zębów IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 09.05.06, 08:20 Pytam, bo kolega strasznie to piaskowanie poleca. Twierdzi, że wybieliło mu to zęby lepiej niż paski wybielające. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 11:11 Mnie nic nie wybieliło. Bolała mnie cała buzia. Nigdy węcej tego nie zrobię, mam kiepskie szkliwo, a po zabiegu mam wrażenie, że jest jeszcze cieńsze. To moje zdanie, ale jest duza ilość zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: piaskowanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:16 Po oczyszczeniu z kamienia. Miałam, ale jedynie domyślam się, ze miało to na celu wygładzenie miejsc po usunięciu kamienia, gdyż te są dość szorstkie. Koszt ok.60,00, ale podejrzewam, ze można bez tego żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
hevik Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 08:40 pisakowanie troszkę wybiela zęby , ja polecam bo czułam przez dłuższy czas że są bardzo czyste i bez nalotu , oczywiście nie można często tego robić bo niszczymy szkliwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: piaskowanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:03 PIASKOWANIE nie pISAkowanie.... Brak lektury się kłania, to chyba analfabetyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxik Re: piaskowanie zębów IP: *.ists.pl / *.ists.pl 09.05.06, 10:51 Jedna literówka od razu oznacza analfabetyzm...? Ciekawa teoria. :| Odpowiedz Link Zgłoś
hevik Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 22:07 uuuuuuu , trzeba uważać co się pisze , czy to na pewno forum na którym głównym tematem jest URODA ? chyba lepiej się nie udzielać ... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 23:09 E, tam, warto się udzielać. Tylko czasem niektórym forumowiczkom odbija. To efekt nieustannego bombardowania dekolDami, swieRZymi zapachami, perfumą, a temu wszystkiemu oczywiście winna dyslekCja :)) A tobie się akurat oberwało za niewinność, biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: piaskowanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:04 robiłam, usuwa kamień i nalot. wszystko zależy od tego, czego oczekujesz. ja byłam zadowolona z efektów Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 11:11 ja byłam na piaskowaniu w sobote, zapłaciłam 50 zł (promocja) ale nie wiem czy mi to wiele dało. Chociaz osad faktycznie zszedł. nie za przyjemne uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: piaskowanie zębów IP: *.chello.pl 09.05.06, 11:46 tak piaskowanie usuwa osad ale czy bielsze zeby? nie zauwazylam! w wawie 100zl kosztuje taka usluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: focia Re: piaskowanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:00 Piaskowanie usuwa osad - rezultatem jest wybielenie zębów :) Jeśli ktoś ma natoralnie żółte to ie wybieli :( Regularnie wykonywane chroni przed kamieniem :) A jest to po prostu czyszczenie roztwore sody pod ciśnieniem, dlatego przez 1 - 2 dni po zabieegu buzia może byc podrazniona. Dla mnie warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 22:11 po piaskowaniu zeby ladnie wygladaja. ja mam raz na rok u swojej dentystki za free. niestety pale i osad szybko wraca:(, ale moze jak rzuce to efekt bedzie dluzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
woszka Re: piaskowanie zębów 09.05.06, 22:12 czy rezultat piaskowania rozni sie czyms od skalingu? nie wiem, co wybrac... Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: piaskowanie zębów 10.05.06, 15:39 Miałam niedawno piaskowanie. Zęby są rzeczywiście trochę bielsze :) W końcu kamień nazębny i osad znikają. I fajnie gładkie się zrobiły. Kosztowało 140 zł (Warszawa). Jaki nie zrujnuje Ci to budżetu, to polecam przetestować :) Sam zabieg trwa z 10 min, mnie się podobało :) Zęby są czyszczone roztworem wody z krzemionką. Czuć uderzanie jakby piasku w dziąsła, stąd pewnie nazwa - piaskowanie. Człowiek ma mokre pół twarzy, bo ten roztwór krzemionkowy jest pod ciśnieniem. A przy okazji się spytam. Lakierujecie zęby? Nigdy nie lakierowałam, stomatolog mi teraz zaproponował. Czy to będzie miało jakiś efekt estetyczny w postaci bielszych zębów? Czy nie i tylko zabezpieczy prze próchnicą? Bo z moimi zębami nic się nie dzieje, plombę miałam zakładaną raz w życiu, 16 lat temu :) Od tamtej pory z zębami OK, żadnych ubytków (aż się sama temu dziwię). I nie wiem, czy inwestować stówę w to lakierowanie, czy sobie darować... Odpowiedz Link Zgłoś