Gość: szybciutko! IP: *.tvk.torun.pl 10.05.06, 11:30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sprawdzone :) Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: 57.66.193.* 10.05.06, 12:05 www.montignac.com.pl/CMS/ jak zaczniesz stosowac sie do metody Montignaca to w pierwszym tygodniu na 90 % zgubisz 2 kg :)) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:10 0 słodyczy, wszelkiego chleba, ryżu, makaronów, warzyw i owoców. Jedz ryby, jajka, mięsko, wędliny, sery, jogurty naturalne. W ten sposób doprowadzisz organizm do stany ketozy, czyli organizm będzie miał mało węglowodanów, więc będzie korzystał z tłuszczu nagromadzonego w organiźmie. Chudnie się np. bardzo szybko ok,4 kg na tydzień. Po tyg możesz wprowadzic po woli warzywa i owoce, ale te nieskowęglowodanowe (żadnych jabłek i bananów). Ja osobiście nie wprowadziłam przez miesiąc owoców, tylko warzywa. Schudłam wtedy 13 kg/m-c, bez żadnych ćwiczeń. Dużo zielonej herbaty i wody!Żadnej kawy, bo ona podnosi poziom cukru (glukoza), to tak, jakby do organizmu dostałe się duży zastrzyk węgli. Taką dietę tzw low-carb stosowała np. Beyonce, z powodzeniem Co najważniejsze, jak jesteś na ketozie, to nie czujesz głodu, a spalasz tłuszcz. jest bowiem udowodnione,że to tłuszcz zaspakaja głód, a nie węgle-po nich chce się jeszcze więcej jeść. I nie możesz mieć załamania. Np Atkins mówił: jeden raz w czasie ketozy zasmakujesz zcegoś węglowodanowego, a głód powraca. Niestety. Ale warto jest się cieszyć szczupłą sylwetką. Ja jeszcze dodam,że po zakończeniu miesięcznej kuracji na śniadania wprowadzilam płatki zbożowe (do pieczywa jakoś tak podczas diety nabralam wstretu, choc to uwielbialam), na obiad kasza gryczana, slodycze zamienilam na owoce, czekolade jem tylko i nic nie przytylam. Stoje w miejscu. Dziewczyny, jak bardzo postanowicie sobie, ze tym razem to się uda to wytrwacie. I nie myslcie,ze np caly miesiac, to wy tak nie wytrzymacie. Myślcie o kazdym dniu,żeby go właśnie przetrwać, a uda się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:13 to jak wyglądają przykładowe posiłki?? możesz napisać też bym chciał się pozbyć troszkę siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
virtuosska Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 10.05.06, 13:23 podnoszę wątek...tez mnei bardzo interesuje to co napisałaś, możesz podać przykładowy przepis na sniadanie, obiad kolację???? będę wdzięczna! pozdraiwam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
koka04 Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 10.05.06, 14:01 A ziemniaki można jeść ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:42 Ja stosuję Montignac i schudłam w tydzień 1 kg :) Ale mam do schudniecia tylko 4-5 kg więc wolę powoli, wtedy jest to trwalsze i nie ma efektu jojo. Absolutnie nie można jeść ziemniaków!! One z diety powinny byc w ogóle wyeliminowane, zawierają taki zestaw skłądników który powoduje tycie. Jest to fajna dieta i naparwdę mało odczuwa się głód. Trzeba pilnować aby nie łączyć węglowodanów z tłuszczami, odczekać od posiłku tłuszczowego do weglowodanowego 4 godziny a od węglowodanowego do tłuszczowego 3 godziny. I bardzo ważne - nie głodzić się! Gdy nie jemy zwalnia się przemiana materii i potem tyjemy po przysłowiowej sałacie ;) Trzeba jeść min 3 razy dziennie (ja jem 4), co 3-4 godziny. Organizm "wie" że za jakiś zcas dostanie pokarm i nie magazynuje wtedy zapasów. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdkaaa Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 10.05.06, 15:06 jak mialabym jesc co 4 godziny to dopiero wtedy bym sie glodzila.. jedwo wyrabiam co 3... zawsze glod mnie zzera :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.eranet.pl 12.05.06, 18:34 a podczas takiej DIETY (jestem 1raz na diecie - o zgrozo od zeszłego roku przytyłam ok 10kg) jak dbacie o ciało? Ja codziennie robie peeling, wcieram zel przeciw cellulitowi i masuje cialo magicznym przedmiotem...co jeszcze?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina co za bzdura! "ziemniaki tuczą" - hihihi IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:37 chyba, ze zjadasz kilka kg. dziennie - macie tutaj - Mity i fakty dotycz ace odżywiania: www.kulinaria.pl/artykuly.asp?id=101 "Ziemniaki tuczą, ryż nie. Nieprawda. Ugotowany ryż ma 125 kcal w 100 g, a ugotowane ziemniaki tylko 80 kcal. Poza tym ziemniaki są dwukrotnie bogatsze od ryżu w potas." Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1980 Re: co za bzdura! "ziemniaki tuczą" - hihihi 10.05.06, 18:11 NIe chodzi o to ze tuczą same w sobie. Ziemniaki mają wysoki indeks glikemiczny, czyli po ich spożyciu następuje szybki i silny wzrost stężenia glukozy we krwi co sprzyja tyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: co za bzdura! "ziemniaki tuczą" - hihihi IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 00:22 Ryz przetworzony, czyli ten co sie szybko gotuje, tez tuczy. Mozna bez obaw jesc ryz normalny, czyli taki, ktory gotuje sie ok.40 min Odpowiedz Link Zgłoś
wild_daffodil Re: co za bzdura! "ziemniaki tuczą" - hihihi 12.05.06, 12:59 Ryz ma jeszcze wyzszy indeks.Kasza - optymalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaintrygowana help! :) IP: *.eranet.pl 12.05.06, 18:51 zainspirowałyscie mnie! jak nie wiem! jestem na diecie od niedzieli i w sumie nie czuje nic poza glodem... ale mam pytania! 1) czy mozna jesc KASZE? 2) co z chrupkim pieczywem? 3) sery?! przeciez one sa tluste... 4) co z mlekiem (uwielbiam platki nestle fitness i .. co? moge?!) CO JESZCZE MOZNA JESC?? napisze jakie sa wasze doswiadczeni dzięki i pozdrawiam z pieknego Sopotu (ps moze z wasza pomoca za miesiac bez kompeleksów wyjde na plaze? moj mezczyzna bylby zachywcony ... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: help! :) IP: *.chello.pl 12.05.06, 21:50 zajrzyjcie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=41573076&wv.x=2&a=41703617 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: co za bzdura! "ziemniaki tuczą" - hihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 00:44 Karolina poczytaj sobie o diecie Montignac, to nie chodzi o ilość kalorii w ziemniakach ale o ich skład. Zawierają skrobię i weglowodany, to zestawienie powoduje tycie. Zobacz jak wyglądają Amerykanie, którzy zażerają się frytkami :)) Poza tym ziemniaki mają niewielką ilość jakichkolwiek witamin, można się bez nich obyć, sa wartościowsze warzywa. Ryż w umiarkowanych ilościach nie tuczy. Ale z węglowodanami generalnie trzeba uważać, nawet z owocami. Odpowiedz Link Zgłoś
skinnycow Re: co za bzdura! "ziemniaki tuczą" - hihihi 21.05.06, 23:26 Amerykanie nie tyja od ziemniakow ale od tluszczu w ktorych smazy sie frytki! Ziemniaki zawieraja cenny potas. Jak zjesz jednego ziemniaka na dzien to gwarantuje ze nie przytyjesz. Najlepsza dieta to mz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 00:20 I tak Ewa opisala w uproszczeniu pierwsza faze Montignaca Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius1980 Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 11.05.06, 09:06 Hmmm grubo się mylisz. Jeśli uważasz że tak wygląda dieta Montignaca to wcale nie znasz jej zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytajka Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.BRZEG.Korbank.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:37 a jakie to są warzywa niskowęglowodanowe??? czyli co w takim razie jest najbezpieczniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 12.05.06, 11:54 potwierdzam - jestem po 2,5 tygodniach na montignacu i schudłam 3 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.devs.futuro.pl 10.05.06, 15:27 Ja sie odchudzam 30 dni i zgubiłam 9 kg. Ale nic nie jem:( Pije tylko wode herbate...ćwicze ehhh Dzis mam załamanie ...głodna jestem i głowa mnie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina do agusi - IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:34 załózmy, że wierz e w to, że NIC nie jesz - czy przyjmujesz jakieś suplementy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: do agusi - IP: *.devs.futuro.pl 10.05.06, 16:41 Zaręczam Ci że nie jem nic...dzisiaj moj jadłospis: -2 litry wody -kubus soczek -kawa i herbata -wieczorem pewnie szklanka goracego mleka lub bulionu lub kefir Moj organizm ma fatalna przemiane materii. Leczylam sie, bylaw w szpitalach u dietetyków i nic . Postanowiłam wziąć swój organizm głodem i ćwiczeniami. Do tego przyjmuje witaminy, chrom, żelazo. a+e Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: do agusi - IP: *.4web.pl 10.05.06, 16:45 Jeśli piejsz bulion lub mleko to jesz:) A tak szczerze mówiąc powiedz mi, po jaka cholere ci taka nonsensowna dieta? Nawet jeśli łykasz zelazo ono sie nie wchłania , bo nie przyjmujesz witaminy C (zreszta nawet z hemopfeu dla anemików :) wchłania sie tylko część, a nawet jesli łykasz witaminy to one i tak sie nie wchłaniają, bo witamina A+ E wchłania sie tylko w obecności tłuszczu. Także powiedz mi, po co ci taka zabawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: do agusi - IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:48 jeśli pijesz bulion gotowany na warzywach i na mięsie to wszystki jest ok. - witaminy rozpuszczalne w tłuszczach dadzą sobie radę, bo jest w bulionie tłuszcz z mięska :) Jeśli masz takie problemy to mogę polecić Tobie fantastyczne forum - istna skarbnica wiedzy -(sportowe forum dyskusyjne) www.sfd.pl - dział -odżywianie lub /i fitness. pozdrawiam Cię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina ps. uważaj na soki- IP: *.chello.pl 10.05.06, 16:49 sprawdzaj zawartość cukru - w Twoim przypadku należy postawić na więcej białka, mniej cukrów - a tych w sokach jest mnóstwo!!! ps. ja bawiłam sie w wyciskanie owocow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: ps. uważaj na soki- IP: *.devs.futuro.pl 10.05.06, 16:56 Na pytanie po co mi ta dieta..odpowiadam: Odchudzałam się racjonalnie przez 3 miesiace stosując sie do konsultacji dietetyka i co....ani 1 kg nie spadł. Miałam dość i stwierdziłam, że albo moja tusza albo ja...byłam tak wściekła, że się zawzięłam i koniec... Dzięi za dobre rady i pozdrowienia..chyba każda dziewczyna chce założyc w swoim zyciu dopasowana bluzeczke lub krotka spodniczke. Mnie to jeszcze nie było dane: ( wiec do tego bede dazyc:) Na soki uważam:) zreszta jak na wszystko:) Dzięki za link Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: ps. uważaj na soki- IP: *.4web.pl 10.05.06, 17:00 Ale pzreciez kiedyś będziesz i tak musiała zacząć jeść i to może sie żle skończyć - rzucisz sie na jedzenia jak oszlała. A moze po prostu dietetyk dobrał ci zła dietę - to nie tak, ze wszystko trawi sie wolno, po prostu kazdy co innego trawi szybko i na czymś innym tyje, to trzeba indywidualnie dobierać. Wg mnie takim odchudzaniem robisz sobie wiele złego, ale to już inna sprawa. A co do poziomu cukru - hm...może nadejść taki dzień, ze beda zbierać cie z ulicy , bo bedziesz mieć tak niski poziom cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ps. uważaj na soki- IP: *.acn.waw.pl 11.05.06, 00:24 No Name ma racje - taka drastyczna dieta to prosta droga do bulimii lub anoreksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: ps. uważaj na soki- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 00:49 Ja Agusi prorokuję, że gdy skończy dietę i głodówkę i zacznie normalnie jeść to nadrobi te kg z nawiązką. Głodowanie to nie ejst sposób na odchudzenie, za to idealny sposób na efekt jojo. Organizm się doskonale przestawia na minimalną ilość kalorii i gdy dostanie ich więcej to zaraz robi zapasy na ciężkie czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 10.05.06, 16:58 a nie obawiasz sie, ze po takiej diecie bedziesz miala jeszcze wieksze klopoty z przemiana materi i efekt jojo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.devs.futuro.pl 10.05.06, 17:04 Kochane kobietki, Wiem, że wszystkie macie rację..ale ja odchudzam się bezustannie od 10 lat. Lekarze, dietetycy...i dopiero teraz jak stosuje tak drastyczne srodki są jakies efekty. Generalnie mam gdzies to co bedzie potem. Chce chociaz raz być normalna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.chello.pl 10.05.06, 17:08 a ja jestem z Tobą- kiedyś też zastosowałam dość drastyczną metodę - ale od tamtej pory nie mam już problemów- i nie żałuję- wspierałam się suplementami itp. Przeciez nikt nie mówi, że Agusia będzie głodować do końca życia :) Chodzi chyba o to, że sama chce dojść do właściwego sposobu odżywiania - a jeśli jest zdrowa, to kilkanaście dni na płynach jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t 10.05.06, 17:12 dajcie dziewczynie spokój.ja ją doskonale rozumiem.pozatym jest zarówno wielu przeciwnikó jak i zwolenników głodówki.ja naleze do tych drugich bo inne diety na mnie nie dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Dziękuję za wsparcie :) IP: *.devs.futuro.pl 10.05.06, 17:18 Dzięki za wsparcie. Wierzcie lub nie ale TO NAPRAWDE WIELE ZNACZY DLA ZDESEROWANEJ:-) Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina agusia - proszę o IP: *.chello.pl 10.05.06, 18:55 raportowanie - jak Tobie idzie :) i nie zwracajmy uwagi na prowokantki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: agusia - proszę o IP: *.devs.futuro.pl 11.05.06, 08:59 Carolinko:) dziś rano znowu kilogram mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: agusia - proszę o IP: *.chello.pl 11.05.06, 14:15 Gratuluję :)) ja mam dzis dzien octowych przetworów- muszę zgubić 4kg -chce to zrobić przez 6 tygodni:) Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: agusia - proszę o IP: *.devs.futuro.pl 11.05.06, 14:57 trzymam mocno kciuki. Ja sie wlasnie dowiedzialam ze mam zlot absolwentow, na ktorym bedzie moj narzeczony z zona...lepszej motywacji nie ma:) Dieta trwa!!! :)))) Łączę się w cierpieniu:)) i pozdrawiam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewullina Re: agusia - proszę o 15.05.06, 17:03 Super motywacja!Niech były narzeczony żałuje! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: agusia - proszę o 12.05.06, 13:15 Carolinko:) dziś rano znowu kilogram mniej:) owszem , wody i tkanki miesniowej:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em co na przyspieszenie przemiany materii - tabletki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 23:02 wiem, że w diecie najważniejszy jest ruch i właściwe odżywianie. ale mi chodzi o coś, co przyspieszy przemianę materii - taki wspomagacz... istnieje w ogóle coś takiego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: co na przyspieszenie przemiany materii - tabl 11.05.06, 00:28 Gość portalu: em napisał(a): > wiem, że w diecie najważniejszy jest ruch i właściwe odżywianie. > ale mi chodzi o coś, co przyspieszy przemianę materii - taki wspomagacz... > istnieje w ogóle coś takiego? ;) Polecam czerwoną i zieloną herbatę, ale taką prawdziwą liściastą. Czerwoną można pić kilka razy dziennie, naprawdę pomaga w przemianie materii. Wypróbowałam i teraz namiętnie piję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:42 zoe28 napisała: > Polecam czerwoną i zieloną herbatę, ale taką prawdziwą liściastą. Czerwoną możn > a > pić kilka razy dziennie, naprawdę pomaga w przemianie materii. Wypróbowałam i > teraz namiętnie piję. Czerwoną herbatę piję już bardzo dłuuuugo, jednak dotychczas piłam taką w torebkach. Kiedy wreszcie mnie oświeciło, że jednak lepsza będzie liściasta, przerzuciłam się właśnie taką. Mam czerwoną herbatę z Bio Active, może być? Niestety, żadnych efektów po czerwonej herbacie nie widzę :/ Ile dziennie filiżanek/kubków pijesz? A zielona okropnie mi nie smakuje :/ Może znacie jakąś dobrą-smaczną zieloną herbatę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgdf re 2 kilo w tydzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:32 momencik momencik nie czytałam wszystkich wypowiedzi, ale już po pierwszej wiedziałam, ze coś jest nie tak jeśli chcesz schudnąć kilo w tydzien to niestety, ale tu pomoże tylko drastico, jakieś posiłki co 3 godziny herbatki i inne duperelki zostawcie sobie na racjonalne zrzucanie wagi a nie na sytuację kryzysową :) takie zbijanie na wadze nie jest zbyt mądre i zdrowe, ale każdy ma czasem potrzebe i w to nie wnikam :D jeśli chcesz schudnąć no to polecam drastico, śniadanie, ew 2 śniadanie i to by było na tyle na cały dzien, zero masła, same chude rzeczy, i do tego jakiś umiarkowany wysiłek fizyczny i powinno być git ale nie liczmy na to że po powrocie do dawnych nawyków żywieniowych to 2 kilo nam nie przybędzie, bo przybędzie i to szybciej niż w tydzien i więcej niż 2 kg :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: re 2 kilo w tydzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:49 to największa bzdura diet, co napisałaś. Prawda jest, iz: Tłuszcz nie tuczy, tuczą węglowodany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: re 2 kilo w tydzien 12.05.06, 13:13 Bez węglowodanów, to byśmy nie zyli. Nie węglowodany tuczą, ale weglowodany proste łaczone z tłuszczem - zwykły cukier, ciasta, kluchy z sosem, biały chleb. Nie widziałam jeszcze nikogo otyłego zyjącego na diecie - ciemny chleb, ciemna kasza,mąka razowa i własnei te nieszczęsne ziemniaki , odsadzane od czci i honoru, a po prostu żle łączone w Polsce w mięchem i sosem,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica33 Re: herbaty IP: *.iweb.pl 11.05.06, 20:53 spróbuj zielonej cytrynowej Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: herbaty 11.05.06, 22:59 Jak widać każdy organizm inaczej reaguje. Ja piję czerwoną herbatę od miesiąca, kilka filiżanek dziennie i widzę efekty. Kupuję ją w herbaciarni na wagę, ale myślę , że Bio Active też jest dobra. Jeśli chodzi o zieloną, to poszukaj może mieszanek, bardzo dobrze smakuje zielona z kaktusem lub ananasem. Polecam wizytę w herbaciarni, znajdziesz tam całe mnóstwo alternatywnych i łagodniejszych smaków zielonej herbaty. Oczywiście życzę powodzenia i trzymam kciuki ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: herbaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:05 Dzięki za odpowiedź. Będę więc polowała na jakąś (mam nadzieje, że wybiorę dobrą) zieloną herbatę :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Cześć Agusia :) IP: *.chello.pl 12.05.06, 13:23 noo- jak zlot - w dodatku z możliwością spotkania byłego - to musisz błyszczeć :) Ja niedawno spotkałam swojego ex - całe szczęście - coś mi podpowiedziało, żeby -opuszczając działkę mojej Babci - zrobić sobie makijaż :))) Pozdrawiam :)) PS. Podaję tu liknki dla Dziewczyn, które toczą boje o to, co tuczy - a tuczy przede wszystkim nasza nieznajomość swojego organizmu i zasad odchudzania :) 10 przykazań żywieniowych: www.sfd.pl/temat209117/ Jak schudnąć w 30 dni: www.sfd.pl/temat169521/ Indeks sytości : www.sfd.pl/temat171367/ najczęściej pomijane prawo odchudzania: www.sfd.pl/temat174827/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate128 kilo Re: Cześć Agusia :) IP: *.serv / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:49 próbowałam już wszystkiego i najlepiej pomógł mi ryż,w ciagu 3 miesiecy schudłam 64 kilo i teraz juz tylko krok dzieli mnie od szczupłej figury:) pozdrawiam!ALBO NAJLEPIEJ JEST SIE ZAPISAĆ DO "CHCE BYĆ PIĘKNA "I TAM BEZ ŻADNYCH WYSIŁKÓW ZROBIĄ Z NAS LASKI ŻE HEJ! CHYBA TAK ZROBIE BO JUŻ MI SIE CHCE TYM RYŻEM RZYGAĆ,TO JEST OKROPNE!!!!! WYGLĄDA JAK ROBAKI ŁE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Cześć Agusia :) IP: *.devs.futuro.pl 15.05.06, 10:05 Nie załamuj się!!! Jeszcze troszkę!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik2005 Re: do kate128kilo IP: 62.29.136.* 17.05.06, 09:09 bardzo proszę podaj dietę na której byłaś. Błagam bardzo potrzebuję pomocy dla córki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: do kate128kilo IP: *.chello.pl 17.05.06, 13:25 Tofik 2005 - zajrzyj pod linmi, które zamieściłam w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=41573076&wv.x=2&a=41703617 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Cześć Agusia :) IP: *.devs.futuro.pl 15.05.06, 10:05 Hej, Odchudzania ciąg dalszy:) Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: Cześć Agusia :) IP: *.chello.pl 15.05.06, 13:03 witam Cię :) jak się czujesz? jakieś zmiany w diecie? :)) Zostało mi 14 dni, żeby spaść w dół o jeden rozmiar :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Cześć Agusia :) IP: *.devs.futuro.pl 15.05.06, 15:08 Carola braaawooooooo!!!! Trzymam za Ciebie kciuki!!!! Zapraszam Cie na moje gg dla podtrzymana kontaktu 400389:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Cześć Agusia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:20 Hurra, dzis się zważyłam, waga dalej spada!:) 1,5 kg po 1,5 tygodniu, czyli kg na tydzień. W miesiąc schudnę tyle ile chcę. A wczoraj nażarłam się lodów bo nie wytrzymałam ;) Myślę że będę stosować takie coś - raz w tyg jem to na co mam ochotę w takich ilościach aby się nasycić. Wtedy łatwiej wytrzymać na diecie a jeden taki dzień na tydzień nie ma znaczenia dla całości i i tak się chudnie :)) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Cześć Agusia :) IP: *.range81-158.btcentralplus.com 16.05.06, 01:32 Diety sa do dupy, jak mozna jesc co 3 godziny?NIgdy nie bylam na diecie, szczerze mowiac, i jak czytam o tych rekomendacjach, zeby jesc 6 razy dzienie to zdrowy rozsadek mnie zniecheca.Kiedy niby mam jesc?w autobusie , na wykladzie, na silowni czy po drodze z jednego miejsca do drugiego?I co mam ze soba nosic w pudeleczkach zapakowane posilki*6? czasami mam takie napady, oh bede na diecie, ale to jest takie skomplikowane! Zawsze trzeba sie martwic o to co zjesc i zeby bylo zdrowe. Jak wy to robicie z tym zdrowym odzywianiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: Cześć Agusia :) 16.05.06, 01:46 to rzeczywiście trudne - 6 posiłków dziennie - ale z moich obserwacji wynika,że daje najlepsze efekty - dieta np. wysokobiałkowa i ruch przez duże R - jednak trzeba byłoby wziąć wolne od wszelkich obowiązków, nie mówiąc już o zajęciach, czy pracy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: Cześć Agusia :) IP: *.chello.pl 16.05.06, 01:55 Agusia - zarejestruj się tutaj - będziemy się kontaktować mailowo :) Na GG pewnie, że do ciebie zajrzę - jednak teraz jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej i staram się jak najmniej czasu spędzać w internecie ;)) Pozdrawiam kolorowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Cześć Agusia :) 16.05.06, 02:18 Dziewczyny, sercem jestem z Wami :) Co prawda nie jestem na diecie, ale radykalnie zmieniłam nawyki żywieniowe i powolutku zbijam kilogramy. Nie zależy mi na radykalnym chudnięciu, ale na poprawie samopoczucia i co za tym idzie ogólnej kondycji organizmu. Efekty widać, czuję się z tym świetnie i wiem, że warto. P.S Kupiłam sobie parowar - polecam !!! Trzymajcie się dzielnie ! Dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties witaj zoe28 :)) 16.05.06, 02:22 O tak - parowar to świetna sprawa - kilka razy przywitał mnie cieplutkim mięskiem i warzywami - kiedy padnięta wracałam z wykładów :) Mogę zapytać - jaki masz parowar? Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: witaj zoe28 :)) 16.05.06, 02:24 Tefal Vitamin+ Teraz już naprawdę uciekam i oczywiście przesyłam buziaki dla maluszków :) Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: witaj zoe28 :)) 16.05.06, 02:26 Szkociki dziękują za buziaki - pozdrawiamy psiutkowo ; My też mamy Vitamin + Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Carolina :) 16.05.06, 02:22 Jeszcze słówko do Ciebie :) Kiedyś rozmawiałyśmy w wątku o herbatach i wspomniałaś wtedy o czerwonej herbacie - wielkię dzięki bo od tamtego czasu spijam kilka filiżanek dziennie i zauważyłam poprawę w przemianie materii,a do specyficznego jej smaku można się przyzwyczaić. Jeszcze raz dziękuję i życzę Ci dobrej nocki :) ...i już mnie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scayla Re: Carolina :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:36 nie zauwazylas czasem aby po czerwonej herbacie zaczely Ci wyskakiwac na twarzy rozne kroski jakich wczesniej nie bylo? Ja tak mialam dlatego sie zastanawiam czy to mozliwe ze po herbacie czerwonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: Carolina :) IP: *.chello.pl 16.05.06, 17:46 po czerwonej herbatce nic mi nie wyskakuje - a jaką dokładnie pijesz ? Ja piję liściastą - nie jest wzbogacana żadnymi aromatami -waniliowymi itp. To fakt, że ciężko jest się przyzwyczaić do jej smaku - ale działanie wynagrodzi cały trud :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scayla Re: Carolina :) IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 16.05.06, 18:45 hmm ja mam w torebkach z herbapolu.Musze kupic lisciastą i ją wyprobowac. Jakiej firmy pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina Re: Carolina :) IP: *.chello.pl 17.05.06, 00:48 Ja swoją kupiłam w China Town w NY - w ubiegłym roku - jest w takich metalowych puszkach - ale wiem, że w herbaciarniach mają prawdziwą - czerwoną herbatę ; Nie ufam herbatom w torebkach - myślę, że liście lepiej spełniają swoją funcję oczyszczającą - Jeśli jestes zainteresowana herbatami, czy adresami gdzie można je dostać - wejdź na to forum - chyba trzeba być zalogowanym - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12124 Odpowiedz Link Zgłoś
agaos2 Re: Cześć Agusia :) 16.05.06, 10:46 to ja:) agusia:) Zarejestrowałam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia macie jakiś pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:27 Przeczytałam ten wątek i uważam,że może wy coś wymyślicie. Chciałabym zrzucić tak 3-4 kg. Racjonalne zywieni to podstawa. Może powiecie mi jak w takiej rzeczywistosci zgubić te kilogramy, może coś poradzicie, może pdoacie jakiś przykład posiłków. Wstaję rano, robię sobie kanapkę lub dwie do pracy ( kajzerki z wędliną i warzywami), biorę jakiś owoc,ewentualnie jogurt. Idę do pracy, zjadam kanapkę piję herbatę, potem owoc, i kolejna kanapka, piję wodę. tak do godziny 17-ej. Nie mam pracy kuchnmi, czyli miejsca gdzie mogę coś podgrzać. jedynie co mmay to czajnik bezprzewodowy. Wracam do domu jest 18-sta, więc zjadam ostatni posiłek (czasme coś gotowanego, czasem jakieś kanapki) to wszystko. Nie wiem jak ułożyć dzień i planżywieniowy by było dobrze. Poradźcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lezka_dla_cieniow_ Re: macie jakiś pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:02 Przede wszystkim - NIGDY nie ejdz owoców po zasadniczych posiłkach, zrobisz lepiej jak zjesz je przed i odczekasz chociażby 15 minut! Sprawdzane przez wiele pokoleń :P Poza tym - ŻADNYCH kajzerek! pieczywo tylko pełnoziarniste lub razowe (uważaj na skład- karmel to po prostu palony cukier, którym zabarwiane są chleby, a jeśli nawet trafisz na takie - lepsze to niż pszenne bułki - przemiana materii poprawi Ci się niebotycznie!) Dodatkowo - ćwiczenia (jeśli amsz siłę i czas - ja nie mam pierwszego :P poza tym chęci, więc nie ćwiczę, choć może powinnam) i SOKI (dzięki nim wypróżniam się nawet 3 razy dziennie!! to dla mnie ogromny sukces!!), ale soki bez cukru!! robiony w domku przes sokowirówkę!!, z marchwi (i ew. dodatków, takich jak buraki, jabłka, seler, pietruszka - proporcje i składniki to sprawa indywidualna!) Jeśli nie masz sokowirówki rób sok z grejfrutów, wycisnąć może każdy. Do pracy możesz robić sobie w plastikową butelkę i np uzupełniać wodą. A naczczo WODA STRUKTUROWANA. Nie chce mi się pisać na nią przepisów. Może znajdziesz coś w niecie. TE ZASADY SĄ GWARANCJĄ SCHUDNIĘCIA RACJONALNIE (NIE SZYBKO< NIE WOLNO< A W SAM RAZ) TYCH KILKA KILOGRAMÓW I jeszcze jedno - żadnych słodyczy!!!!!!! ŻADNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijawka Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 23:37 proponuje tydzień alkoholowego ciągu... wtedy można zgubić nawet więcej niż 2 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 09:16 Ze słodyczami nie mam problemu oczywiście czasem bardzo chce mi się czegoś słodkiego ,ale to rzadko i w niewielkich ilosciach. No właśnie,ale co ja mam w koncu jeść w tej pracy? Chciałam jeszcze dopytać o pieczywo, czyli powinnam jeść bułki jakieś razowe, czy z jakimiś nasionkami????? dziękuję za informację o tych owocach, owoc traktoałam raczej jako osobny posiłek. Co do ciągu alkoholowego, to prawdopodobnie bym umarła (nie przepadam za alkoholem zwłaszcza w takich ilościach). proszę jeszcze o jakies rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lezka_dla_cieniow_ Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:48 bułki to ja bym zupełnie odstawiła -razowe czy nie, kaloryczne są bardzo (ich jedyna zaleta to to, że trawią się szybciej niż te pszenne), co do chlebów polecam pełnoziarniste, zaciemniane naturalnym zbożowym zaciemniaczem (uważnie czytaj skład!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: jak zgubić 2 kg? w tydzień? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 11:09 a moze mozecie mi polecić jakieś pieczywo, które jest ok (oprócz wazy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina sprawdzona dieta - białkowa IP: *.chello.pl 22.05.06, 01:21 4 posiłki dziennie- ja jadłam w godzinach 9,13,16 i 19 - śniadanie- pół szklanki - otrębów (lub płatków owsianych) z mlekiem i 3 białka jajek(moga być ścięte na patelni); drugie śniadanie: ryba(lub pierś indyka/ kurczaka)-12o gram, szklanka warzyw, 3 łyżki ryżu : obiad: tuńczyk(pół puszki)-lub dwa plastry chudego mięsa, kromka ciemnego pieczywa (albo mały pieczony ziemniak); kolacja- twarożek chudy-pół kostki, pomidor lub świeży ogórek; W ciągu dnia- min. 2 litry- wody i zielona, czerwona herbata-do woli; Moja rada- na początku, aby nie odczuć głodu po takich porcyjkach-przed i po posiłku pić szklankę wody, albo herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś