Dodaj do ulubionych

dziwne pomysły kosmetyczne

12.05.06, 13:19
Wczoraj wkurzyłam się na zbyt ciemny odcień podkładu
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: dziwne pomysły kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:58
      Dla mnie dziwnym pomysłem jest mieszanie podkładu z Sudocremem.

A to, że Sudocrem pachnie lawendą przecież jest jasne, nawet jest wymieniona w
      składzie.
      • nessie-jp Re: dziwne pomysły kosmetyczne 12.05.06, 22:54
        No to przecież piszę, że DZIWNE! :) Nigdy nie zdarzyło ci się wpaść na jakiś
        genialny pomysł, który okazał się nie całkiem szczęśliwy? :)
        • venus22 Re: dziwne pomysły kosmetyczne 12.05.06, 22:59
          niektore firmy maja bialy lub neutralny podklad ktorym mozna rozjasniac zbyt
          ciemny odcien lub skomponowac swoj wlasny odcien.

jesli czegos takiego nie ma, to zamiast Sudocremu razde kupic tej samej firmy
          jasniejszy podklad i zmieszac. Na pewno w sklepie przed zakupem mozna pomieszac
          w celu wyprobowania co z czym..

Venus
          • nessie-jp Re: dziwne pomysły kosmetyczne 13.05.06, 00:20
            No niestety, to jest właśnie *najjaśniejszy* odcień. :( Dla mnie prawie
            wszystkie podkłady są za ciemne. Poszukam tych "białych". Jak nie, to jeszcze
            spróbuję z... maścią cynkową ;)
    • sasza2004 Re: dziwne pomysły kosmetyczne 12.05.06, 23:31
      No i fajnie, od razu się czuje umysł geniusza ;-). Sudocrem ślicznie pachnie,
      ale ja uwielbiam też zapach piwnicy więc może nie jestem całkiem normalna...?
      Bardzo fajny post, pozdrawiam.
    • Gość: bzzzk Re: dziwne pomysły kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 00:02
      Dziewczyny, a wiecie może czym da się przyciemnić?... trzeba koniecznie
      podkładem tej samej firmy? bo znalazłam kolor- ideał (po 6 latach szukania...),
      ale za jasny, kurcze no:/

Nessie, gratuluję pomysłu, też mam duszę chemika;)

pzdr
      • Gość: Meg Re: dziwne pomysły kosmetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 00:09
        A podkład w kompakcie do cery tłustej matujący zna ktoś?
      • nessie-jp Re: dziwne pomysły kosmetyczne 13.05.06, 00:21
        A ten osławiony Dermacol? To ponoć bardzo ciemne?
        • Gość: bzzzk Re: dziwne pomysły kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 00:42
          Dermacol ma różne odcienie, ja mam akurat taki jaśniutki, wyglądam wymalowana
          nim jak gejsza:)) <dostałam od jednej z dziewczyn z Forum, żeby sprawdzić co to
          takiego w ogóle> ale rzeczywiście czytałam tu gdzieś, że można to mieszać z
          innymi podkładami. poszukam jakiegoś ciemnego odcienia. a Tobie, Nessie,
          polecam jakby co ten jasny, to bodajże odcień 217, ale nie jestem na 100%
          pewna, bo gdzieś mi się zapodział aktualnie. jest bardzo jasny, nadałby się do
          rozjaśnienia, myślę.

pzdr
          • venus22 Re: dziwne pomysły kosmetyczne 13.05.06, 04:34
            jesli najjasniejszy odcien jest za jasny to pozostaje poszukac tylko takiego
            bialego do mieszania.
            W Polsce chyba Helena Rubinstein ma cos takiego. jak znajde cos tutaj to podam
            nazwe.

Venus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka