Gość: e IP: *.icpnet.pl 15.05.06, 14:34 Interesuje mnie czy nie jest za tłusty, czy cera wymaga przypudrowania i jaki jest odcień - jasny czy ciemny? Jak wypada np. w porównaniu z koloryzującym filtrem Biodermy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Anthelios Teinte - jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:52 Też mnie to interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denna Re: no to hop do góry (ntxt) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:46 no własnie, a jak wyglada Bioderma tonująca? mam bloker ale zwykły, a na upały chciałabym kupic tonujący i tylko matowić, bez nakładania podkładu. jaki jest odcień, jasny, ciemny czy może pomarańczowy jak w Avene? w aptekach oczywiście próbki nie uświadczysz, a tubki są przeceiż zabezpieczone, więc nic nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e bioderma Photoderm Max creme teintee spf 100 IP: *.icpnet.pl 16.05.06, 11:00 mam ten krem z zeszłego sezonu, teraz pewnie numeracja spf się zmieniła. Jestdość ciemny, odcień idzie w stronę ciemnego beżu, ale na twarzy daje wygląd opalenizny. Nakłada się niezbyt gładko, nie jest śliski. Początkowo trzyma się matowo, po kilku godzinach na upale mogą tworzyć się świecące miejsca czy smugi jeśli się nie rozłożył dokładnie. Mimo tego nadawał się dobrze na lato, na urlopie można było bez pudrowania ponawiać kolejne warstwy. Przypudrowany nie zawsze wyglądał dobrze, zwłaszcza po dłuższym czasie. Niestety, nie ma funkcji kryjącego podkładu. Ale na ochronę nie narzekam, chyba ze 2 sezony służył mi na śródziemnomorskich wakacjach i działał bdb. Sprecyzuję jeszcze że mam cerę podatną na zaczerwienienia, trochę tłuściejszą w strefie T, za bardzo nie powinnam się opalać. Tak że jeżeli ten LRP mi nie przypasuje, albo jeśli nic się o nim dobrego nie dowiem, to kupię Biodermę na kolejne lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denna Re: bioderma Photoderm Max creme teintee spf 100 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:51 dzięki za odp. mam cerę tłustą i używany przez mnie bloker biodermy spf 100 (też z poprzedniej numeracji) wchłania się całkiem dobrze; słyszałam że Anthelios jest strasznie tłusty, a Avene sama próbwałam - twarz pomarańczowa jak u większości dziewczyn po solarium:(. Kupie więc na lato tonującą Biodermę - kolor beż powinien być ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Anthelios tonujący IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 14:20 Mam Antheliosa tonującego. Jest straszliwie tłusty, ślizga się jak smalec:-( i klei. Kolor jest dość ciemny, ale o dziwo daje na twarzy przyjemny odcień opalenizny, całkiem naturalny, przynajmniej w przypadku cery niezbyt jasnej. Ja akurat opalam trochę ciało, ale zasłaniam całkiem twarz i szyję, zatem Anthelios ładnie niweluje różnicę między opalonym ciałem a białą twarzą i szyją. Trzeba tylko dokładnie rozetrzeć na brzegach twarzy, przy włosach i uszach. Koniecznie wymaga przypudrowania/zmatowienia, bez tego świecę się jak latarnia:-( Odpowiedz Link Zgłoś
monia816 Re: bioderma Photoderm Max creme teintee spf 100 16.05.06, 16:00 Czy jest drższy czy tanszy od LRP? Odpowiedz Link Zgłoś