Dodaj do ulubionych

Anthelios Teinte - jakie wrażenia?

IP: *.icpnet.pl 15.05.06, 14:34
Interesuje mnie czy nie jest za tłusty, czy cera wymaga przypudrowania i jaki
jest odcień - jasny czy ciemny? Jak wypada np. w porównaniu z koloryzującym
filtrem Biodermy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Anthelios Teinte - jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:52
      Też mnie to interesuje
      • Gość: e no to hop do góry (ntxt) IP: *.icpnet.pl 16.05.06, 10:31
        • Gość: denna Re: no to hop do góry (ntxt) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:46
          no własnie, a jak wyglada Bioderma tonująca? mam bloker ale zwykły, a na upały
          chciałabym kupic tonujący i tylko matowić, bez nakładania podkładu. jaki jest
          odcień, jasny, ciemny czy może pomarańczowy jak w Avene? w aptekach oczywiście
          próbki nie uświadczysz, a tubki są przeceiż zabezpieczone, więc nic nie widać...
          • Gość: e bioderma Photoderm Max creme teintee spf 100 IP: *.icpnet.pl 16.05.06, 11:00
            mam ten krem z zeszłego sezonu, teraz pewnie numeracja spf się zmieniła.
            Jestdość ciemny, odcień idzie w stronę ciemnego beżu, ale na twarzy daje wygląd
            opalenizny. Nakłada się niezbyt gładko, nie jest śliski. Początkowo trzyma się
            matowo, po kilku godzinach na upale mogą tworzyć się świecące miejsca czy smugi
            jeśli się nie rozłożył dokładnie. Mimo tego nadawał się dobrze na lato, na
            urlopie można było bez pudrowania ponawiać kolejne warstwy. Przypudrowany nie
            zawsze wyglądał dobrze, zwłaszcza po dłuższym czasie. Niestety, nie ma funkcji
            kryjącego podkładu. Ale na ochronę nie narzekam, chyba ze 2 sezony służył mi na
            śródziemnomorskich wakacjach i działał bdb.
            Sprecyzuję jeszcze że mam cerę podatną na zaczerwienienia, trochę tłuściejszą w
            strefie T, za bardzo nie powinnam się opalać.
            Tak że jeżeli ten LRP mi nie przypasuje, albo jeśli nic się o nim dobrego nie
            dowiem, to kupię Biodermę na kolejne lato.
            • Gość: denna Re: bioderma Photoderm Max creme teintee spf 100 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:51
              dzięki za odp. mam cerę tłustą i używany przez mnie bloker biodermy spf 100
              (też z poprzedniej numeracji) wchłania się całkiem dobrze; słyszałam że
              Anthelios jest strasznie tłusty, a Avene sama próbwałam - twarz pomarańczowa
              jak u większości dziewczyn po solarium:(. Kupie więc na lato tonującą Biodermę -
              kolor beż powinien być ok!
              • Gość: E. Re: Anthelios tonujący IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.05.06, 14:20
                Mam Antheliosa tonującego. Jest straszliwie tłusty, ślizga się jak smalec:-( i
                klei. Kolor jest dość ciemny, ale o dziwo daje na twarzy przyjemny odcień
                opalenizny, całkiem naturalny, przynajmniej w przypadku cery niezbyt jasnej. Ja
                akurat opalam trochę ciało, ale zasłaniam całkiem twarz i szyję, zatem
                Anthelios ładnie niweluje różnicę między opalonym ciałem a białą twarzą i
                szyją. Trzeba tylko dokładnie rozetrzeć na brzegach twarzy, przy włosach i
                uszach. Koniecznie wymaga przypudrowania/zmatowienia, bez tego świecę się jak
                latarnia:-(
            • monia816 Re: bioderma Photoderm Max creme teintee spf 100 16.05.06, 16:00
              Czy jest drższy czy tanszy od LRP?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka