Dodaj do ulubionych

Błyszczące włosy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:06
Niedługo idę na wesele i chcę mięć rozpuszczone, proste włosy nie wiem
natomiast jak sprawić aby miały one świetlisty połysk. Myslalam o wosku lub
brylantynie, ale boję się, że efektem będą ciężkie, tłuste włosy. Czy możecie
polecić coś sprawdzonego i ewentualnie podać nazwę firmy???
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanka Re: Błyszczące włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:31
      Jedwab Farouka, na allegro.
      • Gość: Żabaaa Re: Błyszczące włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:33
        Dzięki wielkie:)
        • Gość: Hanka Re: Błyszczące włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:36
          TYlko poćwicz wczesniej aplikację (minikropelka), żebyś miała błyszczące włosy,
          nie smalec;)
          • Gość: Żabaaa Re: Błyszczące włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:40
            Ok;) A Ty stosowałaś? Właśnie najbardziej zależy mi na błyszczeniu:D Włosy mam
            średniej długości, gęste i zdrowe, więc jako takiej odżywki nie
            potrzebują...tylko ten efekt błyszczenia żeby był;))) Pozdrowionka!
            • Gość: zołza Re: Błyszczące włosy IP: *.skranetcan.pl 19.05.06, 10:08
              Jedwab Farouk to odżywka. Ale maja też nabłyszczacz w sprayu; poszukaj tam,
              gdzie sprzedają kosmetyki profesjonalne (hurtownie).
              • Gość: woman287 Re: Błyszczące włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:15
                po umyciu głowy spłukać zimną wodą
              • moniaa23 Re: Błyszczące włosy 23.05.06, 11:31
                :) no dobrze wiem ze jedwab to jest odżywka... :) ale czy wy mówicie o tym
                jedwabiu w płynie czy w spraju?? nie wiem czemu tak strasznie plecacie ten
                nabłyszczac (z hurtowni czy z profesjonalnego sklepu fryzjerskiego), przeciez
                jeżeli jedwab jest odżywką a nabłyszcza włosy to czy nie lepiej właśnie kupić
                to niż sam nabłyszczacz?

pozdrawiam
    • someday_somehow Re: Błyszczące włosy 19.05.06, 10:25
      A może lakier do włosów z efektem nabłyszczania?
      Miałam kiedyś taki z Taft'a i byłam zadowolona - włosy dobrze utrwalone i do
      tego lekki połysk.

Podobno wosk daje dobre efekty, ale ja za nic nie potrafię go właściwie użyć :
      (, więc nie polecam, jeśli nie masz wprawy, bo mogą wyjść "kluchy".
    • aniielica Re: Błyszczące włosy 19.05.06, 15:38
      Serum krystaliczne Renee Blanche.
    • Gość: Justyna Re: Błyszczące włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:47
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=dd467c3cb3ce6194c3f6f407529cef38&cmd=details&itemid=9341

a może taki nabłyszczacz?
      • szelest_tafty a elseve? 19.05.06, 15:54
        a co sądzicie o odżywce Elseve-krem rozświetlający? nabłyszcza wlosy
        maksymalnie, ale mi się wydaje, że wyglądają po niej jak z łupieżem..://
    • Gość: vicky Re: Błyszczące włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:11
      naprawde super jest jedwab w małej białej buteleczce z czarnym korkiem,
      kosztuje ok 10 zł, jest bardzo wydajny. Ja troszke rozsmarowuje na rękach po
      czym wcieram w suche włosy, nie mozna przesadzic bo włosy bedą wygladaly jak
      tłuste, d nabycia głownie w zakładach fryzjerskich. jest naprawde świetny i
      pięknie pachnie :)
      • Gość: Żabaaa Re: Błyszczące włosy IP: *.to.interklub.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:19
        o taki Ci chodzi;)
        www.allegro.pl/item104360061_farouk_biosilk_jedwab_z_usa_14_15_ml_najtaniej_.html
        • Gość: vicky Re: Błyszczące włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:54
          tak własnie taki jak ten na zdjeciu, widze ze na allegro jest bardzo tani
          oplacalo by sie wziąc wieksza ilość, ciekawe czy na pewno orginalny i
          nierozwodniony bo na taki tez trafilam. ale na prawde polecam, zawsze mialam
          suche i poplątane wlosy a po jedwabiu na prawde jestem z nich zadowolona :)
    • moniaa23 Re: Błyszczące włosy 19.05.06, 22:28
      ja tez polecam jedwab, ale jesli chodzi wlasnie o efekt nablyszczenia to
      wlasnie ten w spraju bo ten w plynie jak ktos nie ma pojęcia to może sobe
      spaskudzic fryzurke. ale jesli chodzi o odzywianie wlosow jedwabiem to znowu
      ten w plynie jest lepszy bo jego sie naklada na wilgotne wlosy i lepiej sie
      rozczesuje no i wogole JEDWAB jest najlepszy :)
      pozdrawiam
      • patusia22 Re: Błyszczące włosy 21.05.06, 10:50
        spray nabłyszczający Advance Techniques Avon kat.7 str.153
        • Gość: lwica lodz Re: Błyszczące włosy IP: *.toya.net.pl 21.05.06, 13:18
          tzaden jedwab to bzdura tylko nablyszczacz pracuje w salonie jedwab ma raczej
          wlasciwosci pielegnacyjne a do wykanczania fryzur sluzy nablyszczacz do kupienia
          w salonach lub hurtowni fryzjerskiej
          • moniaa23 Re: Błyszczące włosy 23.05.06, 10:31
            no to musisz być świetną fryzjerka ;) to ze jedwab ma wlasciwosci pielęgnacyjne
            to oczywiste, ale jako nabłyszczacz jest super i nikt mi nie wmówi że jst
            inaczej.

pozdrawiam
            • Gość: zołza Re: Błyszczące włosy IP: 62.40.80.* 23.05.06, 10:37
              Monia, jedwab jest ODŻYWKĄ, a nabłyszcza przy okazji. Do specjalnego celu jakim
              jest nabłyszczanie służy osobny kosmetyk, czyli nabłyszczacz. Czytajcie ze
              zrozumienie, pisałam już o tym na początku tego wątku.
              • Gość: lwica Re: Błyszczące włosy IP: *.toya.net.pl 23.05.06, 14:38
                brawo zolza jak ktos chce dobrze to ciemnota nie rozumie nablyszczacz nie jedwab
                • moniaa23 Re: Błyszczące włosy 23.05.06, 16:25
                  tylko prosze bez obelg ok? ja jak bym nie chciala dobrze to tez bym nie
                  pisala...
                  • Gość: coca-colaaaa Re: Błyszczące włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 17:15
                    Ja robie tak susze normanie włosy, potem rozdziela pasemka włosów i nakładam
                    odrobinke wosku do wlośów i prostuje prostownicą, jak już wszystkie pasemka są
                    przeciągnięte prostownicą, szczotkuje 100 razy i błyszczą się naturalnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka