Dodaj do ulubionych

Ceny perfum w Paryżu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 18:01
Za miesiąc wybieram się do Paryża w podróż poślubną i w związku z tym
chciałam Was zapytać, czy wiecie może coś o tamtejszych cenach perfum -
wiecie, stolica perfum, to wypadałoby sobie przywieżć parę flakoników :o)
Może znacie jakieś miejsca, gdzie są dobre ceny (poza lotniskiem, bo ja jadę
autokarem), i czy wiecie coś o cenach w Sephorach? Czekam na odpowioedzi i
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiki Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:10
      W Sephorze rozboli Cię głowa-tyle marek perfum...
      • Gość: Ania Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:14
        ŻE marek będzie dużo to się spodziewam, ale mnie chodziło o ich ceny...
        • Gość: Magda Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:29
          Jak ja byłam (3 lata temu) były dokładnie takie jak w Polsce.
    • kierunek_zachod Re: Ceny perfum w Paryżu 21.05.06, 12:19
      Hmm, jesli chodzi o francuska Sephore to ceny rzeczywiscie nie sa nizsze (a
      ktos sie tego spodziewal ?? ;)), ALE :...

- jest duzo promocji, o wiele wiecej niz w PL
      - jest wiecej zapachow (juz to ktos pisal) ORAZ jest mnostwo nowosci, ktore do
      PL wchodza dopiero za jakis czas

Poza tym jest masa innych perfumerii, z sieciowek polecam Marionnaud,
      oczywiscie zajrzyj tez do dzialow kosmetycznych w Galeries Lafayette.
      Jesli masz swoje ulubione perfumy, polecalabym Ci pojsc na zakupy do firmowych
      salonow - tego akurat raczej nie zrobisz w Polsce, wiec bedzie to o wiele
      przyjemniejsze niz "zwiedzanie" les grands magasins.

Aha, lotnisko CdG ma chyba najtansze sklepy "wolnoclowe" w Europie - jesli
      chodzi o kosmetyki. No ale wybor oczywiscie nie ten.

Milej zabawy !
    • kierunek_zachod Re: Ceny perfum w Paryżu 21.05.06, 12:54
      Teraz dopiero zauwazylam, ze ominiesz CdG, pardonnez-moi :)
      Ceny Sephory mozesz oczywiscie sprawdzic na ich stronie. A tu masz link gdzie
      warto zajrzec - perfumy, ktorych raczej NIE dostaniesz w Polsce. Moze wiec cos
      z nich wybierzesz na wspomnienie Paryza :) :

www.sephora.fr/browse/section.jhtml?categoryId=C326
    • Gość: gosc Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.dsl.club-internet.fr 21.05.06, 19:36
      Przykra wiadomosc. Nie ma wielkich roznic w cenie miedzy Sephora a np.
      Marionnaud. Wiobrazam sobie, ze po "Dolce Vita" (do tylko przyklad) nie
      pojdziesz do salonu Diora, ale gdybys miala na to ochote, to nie przeplacilabys
      w porownaniu z Sephora.
      Najlepszym planem jest kupienie "coffret", w ktorym oprocz perfum (...raczej
      wody toaletowej) znajdziesz balsam do ciala i plyn do kapieli i to wszystko za
      cene flakonu perfum. Najbardziej interesujace "coffret" znajdziesz u
      Marionnaud, ale Sephora rowniz ma ciekawe oferty. Niestety, jest to loteria, bo
      wybor jest ograniczony i niekoniecznie znajdziesz swoj ulubiony zapach. W
      coffrets celuja (wypuszczaja ich najwiecej) Guerlain, Cacharel, ale w zasadzie
      wszystkie marki robia takie promocje, tylko trzeba , jak pisalam, dobrze trafic.
      Jesli chcesz cos bardzo "paryskiego", to idz w strone parfums Hermes, Chanel
      lub Guerlain.
      Ceny na lotnisku sa takie same jak w ogolnej sprzedazy. Niektore sklepy robia
      bezposrednio tzw. detaxe (odliczaja TVA =WAT), ale ciebie, jako europejki to i
      tak nie dotyczy.

milego pobytu :)

• kierunek_zachod Re: Ceny perfum w Paryżu 21.05.06, 22:17
        > Ceny na lotnisku sa takie same jak w ogolnej sprzedazy. Niektore sklepy robia
        > bezposrednio tzw. detaxe (odliczaja TVA =WAT), ale ciebie, jako europejki to
        > i tak nie dotyczy.

Otoz nie zawsze. Sklepy lotniskowe w EU sa "duty free" juz tylko z nazwy (stad
        cudzyslow), ale dzieki innej strukturze sprzedazy moga pozwolic sobie na
        sprzedaz po nizszych cenach. Pracowalam niedawno dla dystrybutora kosmetykow
        przy planowaniu roznych kanalow dystrybucji, wiec temat poznalam troche blizej
        od strony teoretycznej. W praktyce wystarczy porownac ceny miedzy sklepami
        na "high street" i lotniskiem (ale nie z Okeciem !!! - tam jest chyba
        najdrozej). Przez caly czas sa jakies tam "oszczednosci", nawet w ramach EU

Pozdrawiam :)
    • Gość: gosc Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.dsl.club-internet.fr 21.05.06, 19:48
      acha, jeszcze jedno. nie chcialabym bymoja poprzedniczka odebrala to jako
      zlosliwosc, bo to naprawde nie jest w moim stylu :), ale jesli chodzi o
      to "zwiedzanie" grands magasins (domy towarowe), to mimo wszystko polecam ci
      zwiedzenie Galeries Lafayette czy Printemps przy bulwarze Haussman, bo jest co
      zwiedzac, gdyz sa to obiekty zabytkowe. Wejdz , podnies glowe i wykonaj obrot
      360°, a wszystko bedzie jasne. Skoro mowimy o domach towarowych, polecam ci
      takze zwiedzenie "Au Bon Marché" ( miedzy dzielnica lacinska a Montparnassem).
      ten gigant jest maksymalnie zmodernizowany, ale jest to najstarszy dom towarowy
      ten, o ktorym pisze Zola we "Wszystko dla pan".
      Jesli pojdziesz do Luwru, czeka cie rowniez mila niespodzianka - centum
      handlowe z bardzo odlotowymi butikami, w stylu bardziej design :))))
      Milego zwiedzania ;)

• Gość: MAnia Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:01
      Dziękuję za odpowiedzi. Nie jest tak dobrze jak się spodziewałam, a
      spodziweałam się wiele, bo na przykład w tamtym roku z Egiptu przywiozłam sobie
      moje ulubione Kenzo za połowę polskiej ceny...Ale sprawdzałam ceny w Sephorze w
      Paryżu i jak ja to nazwę zestawy i można coś sensownego znależć. Ale dla
      przykładu: rozglądałam się też za Guerlain-Champs-Elysees i znalazłam je w
      naszym Makro za 80 złotych-30 ml(w Sephorze kosztują ponad 200).
      Mam nadzieję, że przez tydzień pobytu będę miała chwilę żeby coś fajnego
      wyszukać (jeśli oczywiście mąż wypuści nnie z sypialni :o). Jeszcze raz
      dziękuję i życzę miłego wieczoru-MAnia
      • Gość: gosc Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.dsl.club-internet.fr 21.05.06, 20:06
        no wlasnie, na dodatek jest ten maz. kup sobie cos z bielizny, jest
        przepiekna !!!
        • Gość: MAnia Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:37
          Myślę, że na to też się skuszę, w końcu to miesiąc miodowy:o) Pozrawiam
      • kierunek_zachod Re: Ceny perfum w Paryżu 21.05.06, 21:02
        > bo na przykład w tamtym roku z Egiptu przywiozłam sobie
        > moje ulubione Kenzo za połowę polskiej ceny

A jestes pewna, ze to *oryginalne* perfumy ? Fakt, ze w Egipcie robia esencje i
        sprzedaja je na caly swiat, natomiast co do samych perfum - mam watpliwosci.

A Galeries Lafayette - hmm, jak juz tam pojdziesz, to uwazaj na portfel ;) Tam
        latwo zbankrutowac. Pojdziesz po jeden flakonik, a wyjdziesz obladowana
        zakupami - dlatego nie polecam chodzic tam "po perfumy" ;)

Félicitations aux Nouveaux Mariés !
        • Gość: MAnia Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:05
          Oryginalne na bank!!! Często używam tego zapachu, więc mam pewność, poza tym
          były kupowane na strefie :o)
          • kierunek_zachod Re: Ceny perfum w Paryżu 21.05.06, 22:08
            W takim razie - nie pozostaje nic innego tylko sie cieszyc :)

Jeszcze raz - wszystkiego dobrego "na nowej drodze" i duzo dobrej zabawy w
            Paryzu !!
    • Gość: pianazludzen Re: Ceny perfum w Paryżu IP: *.wroc.one.pl 21.05.06, 22:49
      tu mozesz zerknac na ceny "cofferets" w sephora

www.sephora.fr/browse/section.jhtml?categoryId=C338
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka