Dodaj do ulubionych

dkosmetyki decleor-proszę o opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 08:59
Witam! Proszę o opinie na temat kosmetyków decleor - co jest warte swojej
ceny, z czego byłyście/jesteście zadowolone? Przejrzałam archiwum, ale
znalazłam tam głównie opinie na temat olejku normalizującego (zamówiłam na
strawberrynet i czekam na paczkę). Czy jest coś wśród kosmetyków tej marki,
co was urzekło? Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mini Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:09
      Sama ostatnio szukam na temat informacji. Jak już Twoja paczka przyjdzie, to
      daj proszę znać jak ten olejek (ylang-ylang?) się sprawuje. Pozdrawiam
      • Gość: Mysza Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 10:26
        ok, napiszę. Miałam już lotusa, ale nie za bardzo przypadł mi do gustu i
        oddzłam siostrze, która go pokochała od pierwszego użycia i nachwalić się go
        nie może. Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Mysza Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:01
          obiecałam podzielić się wrażeniami po użyciu olejku, więc dotrzymuję słowa :-)
          wczoraj przyszła paczka, więc nie mogłam się oprzeć i wieczorem go "zastosować"
          (po wchłonięciu na niego nałożyłam jeszcze krem na noc). Pięknie pachnie (ale
          to moja subiektywna ocena, nie wszyskim może akurat zapach odpowiadać), ale
          jeszcze piękniej działa na skórę. Rano nie poznałam własnej twarzy - skóra
          rozjaśniona, zwarta, zniknęły gdzieś przez noc podrażnienia... Dla mnie
          rewelacja, jak skończę te 15 ml na pewno kupię większą pojemność 50 ml
          (strawberrynet). Cudo! Mam nadziję, że nigdy nie przestaną go produkować :-)
          Polecam!
          • Gość: gosc Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.dsl.club-internet.fr 01.06.06, 10:36
            Decleor to marka produkowana przez jedna z najbardziej prestizowych firm
            kosmetycznych.

Kto wie o jaka firme chodzi ? Zgaduj-zgadula !
            • jarka63 Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 01.06.06, 15:36
              L'Oreal?
              • Gość: Mysza Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:44
                loreal = najbardziej prestiżowa? no nie wiem ... raczej wątpię. zhyba że się
                bardzo zdziwię ;-) - nie umniejszając olejkowi, który naprawdę polecam.
                hm...jak tylko dojadę po pracy do domu obejrzę dokładnie pudełko, bo słowo
                daję, nie zwróciłam na to uwagi a zagadka jest ciekawa :-) Pozdrawiam
                • Gość: Anetka Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.nat.dsuj.pl 01.06.06, 15:53
                  jeżeli posługujesz się francuskim to polecam stronkę www.beaute-test.com

www.beaute-test.com/decleor.php
                  są tam oceniane chyba wszystkie produkty Decleora i co ciekawe - wszystkie mają znakomite oceny
                • Gość: gosc Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.dsl.club-internet.fr 01.06.06, 16:22
                  na pudelku raczej nie znajdziesz. Decleor jest marka japonskiej grupy Shiseido.
                  Tego sie spodziewalyscie, prawda ?

Kosmetyki Dessange, kolorowka i kremy, do kupienia w salonach fryzjerskich,
                  produkuje Sisley, co bardziej sie trzyma kupy, bo w obu przypadkach chodzi o
                  wyciagi z roslin.

• Gość: gosc Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.dsl.club-internet.fr 05.06.06, 09:28
                    "Tego sie spodziewalyscie, prawda ?"

wrrrr.... mialo byc : Tego sie NIE spodziewalyscie, prawda ?

(bo to jest prawda, sorry za pospiech)
                  • beesok Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 20.07.06, 11:05
                    ha! a ja sie wlasnie zastanawialam dlaczego w wielu salonach kosmetycznych spas
                    etc kosmetyki decleor sprzedawane sa razem z shiseido....:)

no to teraz wiem :)

PS dolaczam do fanek decleora :)
            • kraxa odpowiedz- shiseido 26.07.06, 12:37
              wykupili decleora. Ja polecam wylacznie 100 naturalne kosmetyki, czyli olejki i
              aromaesencje. Pozostale- przecietne, niestty zawieraja chemie i konseranty
              • kiku.san Re: odpowiedz- shiseido 26.07.06, 13:23
                Kraxa - jak pachnie Ylang-Ylang? Ktoś dał mi próbkę tego olejku, ale śmierdzi
                mi on jak Hauschka i obawiam się, że zostałam oszukana:(
                Zresztą, nigdzie nie moge znaleźć tego olejku Decleora...
    • Gość: zuzia Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.bulldogdsl.com 04.06.06, 19:30
      Cleansing Water - Do demakijazu, jak jestem zupelnie padnieta i nie mam sily na
      pozadne oczyszczanie twarzy, bardzo pieknie wszystko zmywa i "uspakaja" cere.
      Takze maseczka oczyszczajaca, maseczka nawilzajaca pod oczy w zelu. Ale ich
      wszystkie kosmetyki sa bardzo dobre.
      Nawiasem mowiac, wiesz, ze olejku do twarzy uzywa sie tylko trzy krople
      bezposrednio przed nalozeniem kremu. 15ml powinno starczyc mniej wiecej na 6
      miesiecy, uzywane rano i wieczorem.
      Po za tym kosmetyczki Decleora podaly mi taka wskazowke uzywania tonikow czy
      wlasnie tej wody to zmywania: platek do demakijazu moczy sie w wodzie (kilka
      kropel, nie tak zeby ociekal) i dopiero na to nalewa sie tonik, ktorym przemywa
      sie twarz. Dzieki temu platek nasycony jest woda, tonik jest na wierzchu i na
      twarzy, a nie zostaje wchloniety do srodka waty. Wskazowka udzielona przy
      kilku roznych okazjach przez kosmetyczki przeprowadzajace zabiegi Decleora.
      • Gość: Mysza Re: kosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 08:23
        Serdecznie dziękuję za wskazówkę - rzeczywiście, logiczne to jest :-) Wstyd się
        przyznać, bo do tej pory "lałam" tonik na płatek... i jakoś szyko się kończył.
        Teraz wiem dlaczego :-) Olejek spisuje się świetnie, jest rzeczywiście
        skuteczny. Zachwycona olejkiem zamówiłam na strawberry piankę do demakijażu -
        taką w tubie, dokładnej nazwy nie pamiętam. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
        Dziękuję za wszystkie opinie! Zwrknęłam na stronę z testami kosmetyków decleora
        podaną przez Anetkę - rzeczywiście wszystkie ich produkty mają wysokie oceny.
        Przy okazji popatrzyłam na inne produkty innych marek i zastanowiło mnie, czemu
        w miektórych przypadkach opinie o nich różnią się od opinii na naszym polskim
        wizażu... Mam zagadkę... Pozdrawiam Was wszystkie, drogie kobietki i życzę
        miłego dnia!
        • Gość: Anetka Re: kosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.nat.dsuj.pl 05.06.06, 11:00
          racja, recenzje na beaute-test są często bardziej pozytywne niz na wizażu.Może Francuzki są mniej wybredne niż Polki ;-))) ?
          aha, jesli chciałabyś poeksperymentować i np. spróbować zrobic własny olejek w typie Decleora to polecam taki link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26078&w=42920804
          I jeszcze chciałam zapytać, ponoć ten olejek w specjalny sposób się nakłada (masaż?).Mogłabyś opisać jak? Dzięki i pozdrawiam :-))
          • Gość: Mysza Re: kosmetyki decleor-proszę o opinie IP: *.jmdi.pl 05.06.06, 22:47
            Może coś w tym jest? a może jakość tamtejszych kosmetyków jest inna=lepsza? tak
            jak choćby np. z pastami do zębów czy szamponami? nie wiem... Jeśli chodzi o
            sposób aplikacji olejku na twarz, to ja robię tak: najpoerw rozgrzewam w
            zagłębieniu dłoni 2-3 kropelki olejku, po czym staram się delikatnie i
            równomiernie rozprowadzić go na twarzy (delikatnie głaszczę - masuję skórę od
            środka twarzy na zewnątrz, ale jej nie naciągam). W ulotce jest napisane, aby
            podczas nakładania olejku delikatnie uciskać skórę przy wewnętrznych kącikach
            oczu, miejsca pod łukami brwiowymi, zewnętrzne kąciki oczu, wierzchołki i
            miejsca poniżej kości policzkowych oraz zagłębienia policzków. Dobrej nocy!!!
    • kiku.san Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 20.07.06, 12:01
      Gdzie, oprócz truskawy, mogę kupić Decleor?
      • kiku.san Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 20.07.06, 20:19
        up
        • aneta_jalowska Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 20.07.06, 20:55
          z tego co pamiętam widziałam je w marrionaund. w Warszawie są one w kilku
          miejscach (na pewno w arkadii, choć chyba nie ma tam wszystkiego), na Nowym
          Świecie też jest perfumeria i tam jest większa oferta. Jeśli chodzi o ceny -
          polecam strawberry. zdecydowanie bezkonkurencyjna. pozdrawiam
          • beesok Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 20.07.06, 21:56
            nie wiem o co chodzi z tym strawberrynet - czy naprawde jest tanszy?
            W londynie nie jest - sprawdzilam na kilku produktach np nigh balm rose d'oriente decleor kosztuje 29
            gbp na strawberry a w sklepie w spa (gdzie niby powinno byc drozej) 25 gbp niby 4 funty ale jednak przy
            kilku produktach sie uzbiera ;)
            • tonieja77 Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 20.07.06, 22:58
              kosmetyki są troche tańsze niż w sklepach,a jesli chodzi o wodę to O NIEBO
              tańsze!pamiętaj,że w Polsce ceny są ŚWIATOWE!!:)ja tam kupuje na truskawie i
              jestem zadowolona.
              • beesok Re: dkosmetyki decleor-proszę o opinie 21.07.06, 00:14
                no tak :) szkoda ze zarobki nie dobily do tych swiatowych poziomow :)))))))
                zaskoczona bylam przy okzaji ostatniej wizyty w Polsce jak zobaczylam swoje perfumy w sephorze
                drozsze niz na strefie w heathrow!! niezle :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka