Dodaj do ulubionych

Sebiprox, ktos uzywal??

31.05.06, 22:19
sebiprox to jest szampon na lupiez, w jednej gazecie przeczytalam ze
powszechnie uznawany jako dobry w walce z lupiezem-NIZORAL to juz przezytek,
hmm uzywalam nizoralu dlugo, i niemialam napewno lupiezu juz tak duzego, tylko
taki szczatkowy, moze ten sebiprox bedzie lepszy, chcialabym sie pozbyc tej
meczarni na stale
Obserwuj wątek
    • Gość: nanana17 Re: Sebiprox, ktos uzywal?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 22:40
      szkoda ze niema zadnych wpisow, musze jak najszybciej wybrac jakis szampon
      przeciwupiezowy, chyba niebede ryzykowac i kupie znow nizoral(masa kasy, marny
      efekt) jesli ktos uzywal sebiproksu albo jakiegos innego preparatu na lupiez to
      moze powie mi czy dal jakies dobre rezultaty
      • Gość: KaMax Re: Sebiprox, ktos uzywal?? IP: *.comvid.pl 31.05.06, 23:05
        Ja kupiłam ostatnio w domzdrowie.pl w saszetakch ale dopiero 2 razy nim myłam
        włosy. Zobaczymy za kilka tygodni, ale chyba nie uda Ci się pozbyc problemu na
        stałe - u mnie zawsze wraca.
        • nanana17 Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 04.06.06, 10:13
          a po tych dwoch razach dalej masz lupiez??
    • Gość: zołza Re: Sebiprox, ktos uzywal?? IP: *.skranetcan.pl 04.06.06, 13:12
      Współczuję, ale na twoim miejscu zasięgnęłabym rady dermatologa. Po Nizoralu
      łupieżu definitywnie pozbyli się mój mąż i syn. I to chyba po 5 - 6 użyciach (z
      odstępami tygodniowymi chyba). Jeśli chcesz dużo taniej kupić Nizoral wybierz
      się do Czech (jeżeli masz blisko oczywiście, lub ktoś znajomy się wybiera).
      Jest w każdej aptece (lekarna), wychodzi na pewno na 2/3 naszej ceny o ile nie
      na 1/2.
    • n_nicky Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 04.06.06, 13:53
      U mnie jest najgorsza w Polsce woda-bardzo twarda. Powoduje powstawanie łupieżu.
      Sebiprox jest bardzo dobrym, wręcz świetnym szamponem-po jednym zastsowaniu
      miałam zupełnie czyste, piękne i błyszczące włosy.
      • nessie-jp Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 04.06.06, 14:12
        Podaj skład Sebiproxu, jeśli możesz. Jaki tam jest składnik aktywny?
        • Gość: nanana17 Re: Sebiprox, ktos uzywal?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 15:48
          skladu nieznam, wiem ze substancja aktywna to cyklopiroksolamina
        • Gość: nanana17 Re: Sebiprox, ktos uzywal?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:04
          prosze o wiecej opinii, mam mocno przetluszczajace sie wlosy, czy sebiprox nie
          wzmocni przetulszczania albo wrecz odwrotnie czy nieprzesuszy?? no i czy nie
          spowoduje wiekszej ilosci lupiezu(tego bym nie zniosla).
          • Gość: vikaa Re: Sebiprox, ktos uzywal?? IP: 83.238.171.* 05.06.06, 20:04
            Moj tata sobie go bardzo chwali a miewa uporczywy łupież. To jedyny szampon z
            jakich do tej pory używał łaczni z nizoralem po którym widzi efekty
            zmniejszania sie łupieżu.
            • zulugulkaa Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 13.06.06, 16:13
              Mi natomiast pomogl nizoral i to na wyjatkowo paskudny lupiez- taki odchodzacy
              duzymi platami od skory glowy (pojecia nie mam jaka to byla odmiana, ale
              uporczywa bardzo!) Takze chyba co czlowiek to reakcja na lek.. Teraz jak mi sie
              cokolwiek pojawiac zaczyna to profilaktycznei nizoralkiem traktuje i nie ma
              sladu... A jaka substancje aktywna ma Sebiprox?
              • nanana17 Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 14.06.06, 18:54
                substancja aktywna w sebiproxie jest cyklopiroksolamina, no wlasnie ja niemam
                takiego lupiezu co odchodzi platami, moj jest drobny i sypki, to takie male
                plateczki bardzo dobrze widoczne na ciemnych wlosach, przy tym bardzo swedzi
                mnie glowa
                • zulugulkaa Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 20.06.06, 17:36
                  Mozliwe, ze kazdy reaguje inaczej na rozne substancje czynne. Prawdopodobnie
                  wlasnie tak jest i trzeb sprawdzic co najskuteczniej dziala akurat w konkretnym
                  przypadku. Jedno wiadomo - nie ma nic bardziej nieestetycznego niz lupiez. Fu. :)
                • bibeczka Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 20.07.06, 16:50
                  No to może ketokonazol i Nizoral, hę. Może to lepsze rozwiązanie dla Ciebie. Nie
                  przypominam sobie żeby mnie głowa swędziała czy coś w tym stylu.
    • zonkmasta Re: Sebiprox, ktos uzywal?? 03.07.06, 18:04
      Mi się coś o uszy obiło ale nikt ode mnie go nie stosował. Siostra miałą kiedyś
      łupież i bardzo marudziła ale jej wystarczył Nizoral, więc dalej nie szukała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka