Dodaj do ulubionych

trwala prostujaca wlosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:16
Czesc dziewczyny, mam prosbe, moglybyscie wypisac mi wady i zalety trwalej
prostujacej wlosy? Mam wlosy kiepskiej jakosci, co prawda jest ich duzo, ale
lekko szopowate, falowane, kreca sie przy odrobinie deszczu. Caly czas
traktuje je prostownica, a zeby sie nie niszczyly jedwabiem do wlosow. Ale
juz mam tego dosyc. Prostowanie grzywki 2 razy dziennie doprowadza mnie do
szalu. Z drugiej strony, czasem lubie zrobic sobie loczki, a nie wiem czy
bedzie taka mozliwosc po trwalej i przede wszystkim czy moje wlosy nie stana
sie juz zupelnie kupa siana. Z gory dziekuje za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: envy_me_baby Re: trwala prostujaca wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:45
      ja mialam robione trwale prostowanie - w sierpniu. efekt utrzymywal mi sie
      bardzo dlugo - mialo byc 2 mieiace, a wlasciwie stan moich wlosow poprawil sie
      na duzo dluzej - ponad pol roku. minusy sa takie, ze oczywiscie jak to po
      trwalej, wlosy sie oslabiaja. ale z drugiej strony zawsze mialam problem z
      puszacymi sie wlosami - ani nie byly proste ani krecone, prostowalam je niemal
      codziennie - bo inaczej wygladaly jak siano - nie bylo mowy o wyjsciu z domu w
      rozpuszczonych, bo moje wlosy wygladaly jak grzywa lwa ;) po zabiegu, chociaz
      od razu mowie - to nie ebdzie efekt prostownicy - moje wlosy byly gladkie,
      wystarczylo ze je suszylam i jakos wygladaly, nie puszyly sie juz tak, a
      prostownica prostowalam wybrane pasma moze cale prostowanie zajmowalo mi 15
      sekund. tylko pamietaj: to w sumie nie prostowanie tylko wygladzanie wlosow.
      ale moim zdaniem sie oplaca. nie wiem jak z lokami, ale nie sadze zeby ten
      zabieg byl az tak mocny, zebys nie mogla sobie ich zakrecic. zreszta o to
      lepiej sie spytac :)
      no i oczywiscie nie mozesz ich farbowac jak to potrwalej bywa zwykle parenascie
      dni.
      ale ogolnie rzecz biorac polecilabym to prostowanie. odjelo mi to wiele pracy z
      wlosami :) warto.
      • pretty01 Re: trwala prostujaca wlosy 01.06.06, 16:48
        Jaki jest koszt takiego zabiegu?
        • Gość: envy_me_baby Re: trwala prostujaca wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:53
          w zaleznosci od dlugosci wlosow - za dlugie, tzn za takie do lopatek mniej
          wiecej, placilam 200 zl.
          • pretty01 Re: trwala prostujaca wlosy 01.06.06, 16:54
            Dziękuję i pozdrawiam. :)
            • Gość: Asia Re: trwala prostujaca wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:50
              ja też mam kręcone włosy i zastanawiałam się nad ich wyprostowaniem za pomocą
              trwałej. Ale jest jedno ale. Co z odrastającymi włosami???? Przecież one będą
              się kręcić. Czy z tą trwałą jest tak, ze ona po jakimś czasie "schodzi" czy też
              trzeba czekać aż włosy odrosną aby się kręciły. z góry dziękuję za odpowiedż
    • Gość: Ania Re: trwala prostujaca wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:59
      Dziekuje bardzo za pomoc. Nawet mnie uciszylas tym ze nie sa idealnie proste,
      bo rzadko mam na takie ochoty. Dzieki jeszcze raz ;D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka