Dodaj do ulubionych

Nie ma gwarancji :(

01.06.06, 18:49
Doszłam do wniosku, że poprzez brak logowań, nigdy nie mam gwarancji kto i z
jakim doświadczeniem odpowiada mi na moje pytania... Boję się pomyśleć ile
niedoświadczonych, infantylnych osób, (prawdopodobnie z jakimiś problemami),
podszywa się pod innych i udaje, że doskonale wie o co chodzi!

To straszne. Poobserwowałam zachowania dziewczyny z IP z neoplusa bądź astra
(korzysta z dwóch komputerów) - przerażające, nie dość, że prowadzi
konwersacje sama ze sobą, to na dodatek udziela się w większości wątków!! Nie
zna się na rzeczy, a wmawia forumowiczkom bzdury... Strzeżmy się...

Wprowadźmy konieczność logowań. Można wtedy będzie ignorować te posty!! Wnoszę
o to wniosek!!!!!!!!!!

Podpisujcie się, wszystkie wrażliwe, nieobojętne osoby, którym zależy, aby na
forum panowała przyjazna, sdprzyjająca rozwiązywaniu problemów atmosfera!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: len Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.06, 19:00
      Przed nieprzyjaznym, agresywnym i bezczelnym zachowaniem nie uchroni
      użytkowników forum obowiązek logowania się. Istota chamstwa tkwi w mentalności
      i wychowaniu uczestników dyskusji, nie w ich statusie na forum. Jeśli masz co
      do tego wątpliwości, przejrzyj treść kontrowersyjnych wątków: o datach
      ważności, o błedach ortograficznych, itd.

Co do obowiązku logowania się, kwestia ta była już dyskutowana na tym forum, a
      nawet odbyło się głosowanie. W efekcie nie wprowadzono obowiązku logowania się.
      Osobiście wolę, żeby nie było takiego obowiązku.

Co do IP użytkowników to sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, niż to
      widać przy nickach. Osób z widocznym członem "neoplus" jest rzesza - są to
      wszystko użytkownicy korzystający z Neostrady TP. Mój fragment IP świadczy
      tylko o tym, że jestem jednym z wielu abonentów firmy Aster z Warszawy, itd.
      Dla uczestników forum IP pozostają niewidoczne.

Pozdrawiam!
    • carolinascotties jestem za n/t 01.06.06, 21:43

• emzetem Re: jestem za n/t 01.06.06, 22:40
        Ja się zwykle nie loguję, ale jestem jak najbardziej za :)

Może nie wyeliminuje to całkowicie chamstwa i trollingu, ale powinno go ograniczyć.
    • Gość: Lenka Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.chello.pl 01.06.06, 22:55
      Nie pisz głupot.Logowanie ci żadnej gwarancji nie da.
      Na forum moda jest już od dłuższego czasu logowanie i niestety poziom tego forum
      jest bardzo niski.Tez są trole i różne prowokacje.
      • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 09:56
        Logowanie da mi bardzo dużo, bo o ile będzie konieczne i każdy "niezalogowany"
        post będzie np usuwany, to każdą osobę, która nie będzie mi pasowała, będę mogła
        wygasić (ignorować) przez co jej posty będą dla mnie niewidoczne!! dosłownie
        sielanka!!! Tylko, aby to zrobić wszyscy muszą być zalogowani. Proste i miłe.
        Sama będę mogła zdecydować czy chcę więcej czytać bzduzry wypisywane przez
        konkretną osobę. Jeśli ktoś mi nawrzuca, zignowuję go i po krzyku!! Więc
        działajmy!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Lenka Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.chello.pl 02.06.06, 10:07
          No wiec ci napisałam, że logowanie wprowadzono na modzie i absolutnie nic to nie
          dało.
          Wg mnie jest jeszcze gorzej niż było.
          Niech zostanie tak jak jest.Logowanie to tylko problem dla stałych bywalców,a
          trole jak mają być to i tak będą.Jak sie nie chce czytać czyiś wątków to można
          je przecież omijać.
          Druga sprawa że już próbowano wprowadzić tu logowanie i większość opowiedziała
          sie przeciw.
          • mikka8 Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 10:29
            Zawsze sie loguje i nie widze w tym zadnego problemu. Nawet lepiej , bo mam swoje ustawienia, nie musze szukac niepotrzebnie interesujacych mnie tematow.
            To prawda , ze tak naprawde nie wiemy z kim mamy do czynienia. Osoba moze byc mila, pomocna ,gdy wystepuje akurat pod swoim nickiem , a jak jej cos " odbije",przybiera inny "anonimowy ciuszek" i nawrzuca ile wlezie ;) za ortografie, jej zdaniem glupi temat ,itd.
            Nie wiem czy logowanie ma sens , bo przeciez mozna sobie zalozyc wiele kont i trollowac do woli...

pzdr.
            • Gość: Lenka Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.chello.pl 02.06.06, 10:55
              A ja widzę bo nie chce mi się co jakiś czas logować.
              Poza tym bym miała inny nick,a nie bede sobie kolejnego konta zakładać.

• Gość: niechcemisielogowa Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:28
          tez mysle, ze logowanie nie da zbyt wiele, bo tak, jak latwo jest zalozyc nowe
          konto na gazecie, to chyba nigdzie; taka osoba bedzie miala co chwile nowy login
          i nie nadazysz
    • marghot jestem za nt 02.06.06, 10:31
      • jarka63 jestem za nt 02.06.06, 10:33

• agentka00007 jestem za!!!!!!!!! n/t 02.06.06, 10:49
      • lezka_dla_cieniow_minionych Re: jestem za!!!!!!!!! n/t 02.06.06, 11:07
        kja też jestem za!!!!!!!!!!! i nie ma mocnych
        • mikka8 Re: I ja tez , i ja tez :D 02.06.06, 11:36
          Nie wiem czy zwrocilyscie na to uwage , jak w jakims watku jest ,nazwijmy to " pyskowka" , wszystkie chamskie wypowiedzi pisane sa przez osoby niezalogowane.
          Hmm , cos w tym jest ... hehe. Niech kazda odpowiada za siebie i niech "firmuje" swoje wypowiedzi wlasnym nickiem.
          Chamstwa nie da sie wyplenic , ale napewno mozna je zminimalizowac.
          A moze mozna zrobic cos takiego , aby mozliwosc zakladania nowych watkow mialy osoby tylko zalogowane. Na ktoryms forum tak jest, wiec nie bedzie to chyba zaden problem.
          • aaliyah83 Re: I ja tez , i ja tez :D 02.06.06, 12:13
            rowniez jestem za zalogowaniem. Chcialabym czesciej miec przyjemnosc poczytac
            to co mnei interesuje, a nie po kilku postach awantura na inny temat...
    • Gość: easy Re: i co z tego IP: 195.245.213.* 02.06.06, 13:04
      dziewczyny, to chyba lajtowe forum do plotek o kosmetykach i tym podobnych. nie
      odpowiada ci czyjas rada i uważasz, że sie nie zna to jej nie stosujesz i tyle.
      jestem sobie w stanie wyobrazić, że na forach poświęconych zdrowiu fizycznemu
      czy psychicznemu można komuś czasami zaszkodzić, ale tu?
      a niezbyt uprzejme czy złosliwe posty zdarzaja się tez na forach z obowiązkowym
      logowaniem - co najwyżej mozna prosic moderatora o mniejsza tolerancję i ich
      usuwanie.
    • nycole Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 13:07
      Wiele osob korzysta z jednej sieci i wtedy ip jest takie samo ,wiec nie oznacza
      to ,że ktoś "gada" sam ze sobą..
      Kiedyś zawieszono mi allegro bo rzekomo podbijałam ceny na aukcjach osoby z tym
      samym ip ...a osiedle na którym mieszkam jest duże ,,wiec nie mogłam znac
      wszystkich osobiscie..
    • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:16
      > Doszłam do wniosku, że poprzez brak logowań, nigdy nie mam gwarancji kto i z
      > jakim doświadczeniem odpowiada mi na moje pytania...
      A myślałaś, że odpowiedzi udzielają dyplomowane kosmetyczki, farmaceuki i
      dermatolożki z dwudziestoletnim stażem i tyułem profesora nauk medycznych? I
      jeśli ktoś się zaloguj, to automaycznie zdobędzie doświadczenie?!

To straszne. Poobserwowałam zachowania dziewczyny z IP z neoplusa bądź astra
      > (korzysta z dwóch komputerów) - przerażające, nie dość, że prowadzi
      > konwersacje sama ze sobą, to na dodatek udziela się w większości wątków!!
      Poproszę o przykłady konwerasacji, które twoim zdaniem prowadziłam sama ze sobą.

to na dodatek udziela się w większości wątków!! Nie
      > zna się na rzeczy, a wmawia forumowiczkom bzdury...
      Jak wyżej, z wyszczególnieniem wmawianych forumowiczkom bzdur.

Jak na razie rzucasz oskarżenia bez pokrycia. No, chyba że tak bardzo boli cię
      to, że ktoś wytyka ci błędy. Naucz się po prostu polskiego i będzie po sprawie.
      > Wprowadźmy konieczność logowań. Można wtedy będzie ignorować te posty!! Wnoszę
      > o to wniosek!!!!!!!!!!
      Nie mam nic przeciwko logowaniu. Może wreszcie co niektóre przestaną się
      podszywać pod zołzę (nie mylić z zołzą2).
      • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:17
        farmacutki, nie farmaceuki
        • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 13:23
          weź dziecko siedź lepiej cicho.. wkurzasz mnie niesamowicie!! żebym sama nie
          wnioskowała o logowania ze względu na chamstwo, panujące na forum, to szczerze
          nawyzywałabym Cię. wolę się jednak powstrzymać! mam jeszcze trochę godności. A
          co do mojego polskiego - to akurat jest u mnie idealne. I tego jestem pewna...
          Nie udzielaj się lepiej w tym wątku!
          • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:28
            wkurzasz mnie niesamowicie!! żebym sama nie
            > wnioskowała o logowania ze względu na chamstwo, panujące na forum, to szczerze
            > nawyzywałabym Cię. wolę się jednak powstrzymać!
            No właśnie, poza kilkoma pustymi hasłami nie masz żadnych argumentów i nic do
            powiedzenia. Rzeczywiście lepiej się powstrzymaj przed dalszym osmieszaniem...

> weź dziecko
            Dziękuję za komplement.
    • fr-edza Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 13:34
      No tak , logowanie to świetny pomysł:)
    • nessie-jp Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 13:38
      Zgadzam się. Logowanie da dużo, bo

- można będzie wygasić osoby z fiksacją ortograficzno-polonistyczną, bez żadnej
      szkody dla innych użytkowników forum (teraz coraz rzadziej tu zaglądam, bo nie
      chce mi się już czytać tych nieszczęsnych pyskówek o literówki)

- admini forum będą mieli dostęp do dokładnego IP osób zalogowanych, więc
      najbardziej upierdliwe, szkodliwe trolle będzie można zabanować na stałe (chyba
      nawet jest możliwość utrudnienia im zakładania konta)

- założenie nowego konta niby proste, ale jednak trzeba poświęcić na to trochę
      więcej czasu, niż wklepanie dowolnego słowa z sufitu w pole "Autor"

- nikt nie będzie się mógł pod nikogo podszywać
    • Gość: zołza Re: Nie ma gwarancji :( IP: 62.40.80.* 02.06.06, 14:02
      Ja was,dziewczyny, nie rozumiem. Wchodzicie na to forum, że zdobyć jakąś wiedzę
      o kosmetykach lub posłuchać rad na temat ich używania. Dlaczego przy okazji nie
      chcecie nauczyć się poprawnego pisania? Przecież to korzyść, nie mówiąc o tym,
      że w necie jesteście bardziej lub mniej anonimowe, a w realu niestety nie.
      Wolicie, żeby zwracano wam uwagę na błędy językowe w prawdziwym życiu? To
      dopiero wstyd!I taka etykietka nieuka przylgnie do was w waszych środowiskach
      (w pracy, na uczelni itp.). Nikt nie jest doskonały, ja też robię różne błędy,
      ale po pierwsze; umiem się do nich przyznać, po drugie: wyciągam wnioski (czyli
      uczę się, jak ma być poprawnie), po trzecie: jestem wdzięczna, że nikt nie musi
      oglądać buraka na mojej twarzy. Gdyby nie tajemnica korespondencji posłużyłabym
      wam przykładami z realnego życia, jakie ludzie robią błędy w CV i innych
      dokumentach. I co, myślą, że to nie ma wpływu na opinię pracodawcy na przykład?
      Chyba, że generalnie macie to wszystko w nosie, Jeśli tak, to sorry za zajęcie
      czasu.
      Prawdziwa zołza
      • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 14:09
        Nie wnosze o nakaz logowania ze względu na moje umiejętności językowe. Nie
        licząc (zdarzających się każdemu!!!!) kilku literówek, które na pewno pojawiły
        się w niejednym z moich postów, uważam, że mówię i pisze poprawnie. I już!

Chodzi mi po prostu o to, że jedna osoba nie może znać się na wszystkim i mieć
        wszystkiego sprawdzonego na sobie.. Nie wmawiajcie mi zatem, że jeśli dziewczyna
        odpisuje na każdy post i uparcie stwarza pozory, że się doskonale zna nie może
        zrobić komuś krzywdy. Eksperymentowanie ze swoim ciałem czasami może być bardzo
        niebezpieczne, więc dziewczynko sprzed kilku postów wcześniej - nie opowiadaj
        bzdur, że nic tu nikomu nie może zaszkodzić!!!
        • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:12
          Łezko, więc przytocz przykład osoby (linki do wypowiedzi), ktora zna się na
          wszystkim i miała wszystko sprawdzone na sobie. Bo jak na razie cały czas
          operujesz hasłami bez pokrycia.
        • Gość: easy Re: Nie ma gwarancji :( IP: 195.245.213.* 02.06.06, 14:32
          Droga Łezko,

możesz sie nie zgadzac z moją opinią (straciłaś włosy, paznokcie, skórę w
          efekcie kontaktu z tym forum, a może korę mózgową?), ale nie upowaźnia Cię to
          zwracania się do innych uczestniczek w sposób niegrzeczny typu 'dziecko,
          dziewczynko', bo tym samym, jako osoba zalogowana, dajesz dowód temu, że
          logowanie nas przed chamstwem nie uchroni.
      • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:09
        Zołzo, szkopuł w tym, że większość forumowiczek, które piszą tuaj z błędami,
        uparcie twierdzi, że wynikają one z pośpiechu, nieprzeczytania tego, co
        napisały, braku polskich liter itp., a w rzeczywistości błędy się im nie
        przydarzają, wszystkie język polski (nie tylko ortografię, chociaż ta się
        najbardziej rzuca w oczy) znają doskonale. I w ogóle są ach i och.

Najlepszym przykładem umiejetności pisania po polsku, logicznego wyrażania się
        i argumentacji jes wypowiedź łezki, która na moją prośbę o przytoczenie wątków
        z bzdurami i konwersacją sam na sam odpowiedziała, zebym się tutaj nie
        udzielała. No, ale ona ma swoją godność, umie argumentować i popisała się klasą
        do tego;p.
        • lezka_dla_cieniow_minionych Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 14:13
          żebyś wiedziała, że mam klasę...
          • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:14
            Masz, masz, pokazałaś ją pięknie w tym wątku:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=42875177&a=42921131
        • mikams75 Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 14:18
          zolzo - jedna i druga, zazdroszcze wam nicka i jak nie ma obowiazku logowania to
          chyba sama zaczne pod takim pisywac :-D
          • Gość: zołza2 Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 14:33
            Podobno po zalogowaniu jeseś wiarygodniejsza. Nie zalezy ci na tym?;p
            • mikams75 Re: Nie ma gwarancji :( 02.06.06, 17:34
              zolzowatosc mnie bardziej pociaga od wiarygodnosci ;))
          • Gość: zołza Do mikams75 IP: *.skranetcan.pl 02.06.06, 15:26
            Miło mi jako prekursorce zołzowatości na tym forum. Proponuję zołzę3 lub zołzę`
            (prim) lub zołzę" (bis).
            Tak dla odróżnienia.
            I patrz na IP, bo lubią się niestety podszywać i wypowiadać się w sposób nie
            mający nic wspólnego z zołzowatością, ale dużo wspólnego ze zwykłym chamstwem.
            Pozdrawiam
        • Gość: zołza Re: Nie ma gwarancji :( IP: 62.40.80.* 02.06.06, 14:26
          A nie, o klasie to w ogóle nie ma mowy. Przez kilka miesięcy na tym forum może
          z pięć razy spotkałam kogoś, kto się przyznał do błędu (i jeszcze przeprosił,
          miły gest). Tłumaczenia, o których wspominasz, to po prostu żenada. Ale jeśli
          się w ogóle w życiu mało czyta ( nieważne, czy na ekranie czy "z papieru") to
          takie rzeczy jak np. brak polskich znaków, błędy ortograficzne, wszystkie
          te "na prawdę" i "napewno" wcale nie przeszkadzają. A ja po prostu czasem nie
          rozumiem, co czytam i o co chodzi.
    • Gość: zołza Re: Nie ma gwarancji :( IP: *.skranetcan.pl 02.06.06, 15:29
      I żeby było jasne - piszę z dwóch komputerów; jeden ma IP nr, drugi - scranet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka