Dodaj do ulubionych

Usuwanie tatuażu

02.06.06, 22:05
Chciałabym poznać opinie osób które maja doświadczenie z usuwaniem tatuaży.
Ile mniej więcej kosztuje taka "przyjemność" i jak wygląda taki zabieg? Jaka
jest szansa, że blizna która zostanie będzie niewidoczna lub mało widoczna
(wiem, że u każdego wygląda to inaczej, ale orientacyjnie pytam).
Mój tatuaż jest już wyblakły i mam nadzieje, że usuniecie go byłoby łatwe.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Usuwanie tatuażu 02.06.06, 22:13
      moj kolega usuwal, ma teraz nieladne blizny.
      • Gość: Magda Re: Usuwanie tatuażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:20
        Nie ma możliwości usunięcia "ładnie" tatuażu.
        • ana-green Re: Usuwanie tatuażu 02.06.06, 22:22
          No to chyba będę musiała się wstrzymać - z nadzieją, że może za kilka lat coś
          wymyślą.:(
          • nycole Re: Usuwanie tatuażu 02.06.06, 22:25
            Popraw ten ,który masz :-)Może lekko zmodyfikuj?
            • ana-green Re: Usuwanie tatuażu 02.06.06, 22:32
              Jednak wolałabym go zlikwidować.:) Nie chce mieć tatuażu w takim miejsu, a
              najlepiej tatuażu w ogóle. Mam jeszcze drugi, ale jest w miejscu mniej widocznym
              (a zarazem takim, które bardziej mi sie podoba, do tego jest ładniejszy od tego
              pierwszego), jest większy i wyraźniejszy, więc wolałabym zlikwidować ten
              pierwszy, chociaż gdyby to było proste jak 2 + 2 to z miłą chęcią pozbyłabym sie
              obu.
              Ech, w takich sytuacjach zazdroszczę ludziom, którzy zanim coś zrobia to
              analizuja to 1500 razy...
              • anula36 Re: Usuwanie tatuażu 03.06.06, 08:56
                jesli ten pierwszy tatuaz masz w jakims widocznym miejscu - moze poczytaj o
                kosmetykach ( podkladach) kamuflujacych np coverderm.
                Wiem ze jest taki podklad na twarz ktory potrafi zamaskowac nawet naczyniaka (
                fioletowa plama) - wiec i z tatuazem sobie poradzi- jednoczesnie te kosmetyki
                sa trwale trzymaja sie na skorze caly dzien, nie schodza nawet na
                basenie.Mialabys komfort psychiczny ze go nie widac.
                Usuwania bym nie ryzykowala- moga naprawde zostac brzydkie blizny, tym bardziej
                trudne do zamaskowania ze nierowne.
                • Gość: Magda Re: Usuwanie tatuażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:03
                  Zauważcie, jak zamaskowane tatuaże ma Angelina Jolie w każdym filmie. W życiu
                  byś się nie domyśliła że babka ma z 9 całkiem sporych tatuaży w bardzo
                  widocznych miejscach (ręce, łopatki). Też proponuję korektor, ale na codzień,
                  zwłaszcza latem, stosowanie korektora może być uciążliwe.
                  • ana-green Re: Usuwanie tatuażu 04.06.06, 10:30
                    Tylko że wolałabym pozbyć sie tatuażu raz na zawsze.:) Chodzi o to żeby go nie
                    mieć, a nie żeby nie było widać.
    • Gość: Anna Re: Usuwanie tatuażu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:08
      dlaczego blizny? poszukaj gabinetu który posiada urządzenie typu IPL najlepiej
      firmy SHARPLAN tylko upewnij się że nadaje się do usuwania tatuaży (niektóre są
      tylko do usuwania owłosienia!). cena zabiegu uzależniona od powierzchni -
      wielkość karty kredytowej to ok. 500-700pln. trzeba powtarzać kilka razy. nie
      da się usunąć czerwonego barwnika!
      • ana-green Re: Usuwanie tatuażu 04.06.06, 10:31
        Nie słyszałam o tym urządzeniu. Czy to jakiś nowoczesny typ lasera? I czy szansa
        na niepozostanie blizn jest duża?
    • kropkamarzen Re: Usuwanie tatuażu 24.03.19, 11:58
      Na stronie www.clearclinic.pl/ możesz znaleźć oferte usuwania tatuażu. Sama korzystałam z ich usług bo z głupoty zrobiłąm sobie tatuaż imienia byłego :/ Ale teraz nie ma po nim śladu :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka