Dodaj do ulubionych

Depilacja... rąk.

18.01.03, 13:53
Czy usuwacie wloski rosnace na rekach (tzw przedramionach)? Ja nigdy tego nie
robilam, bo boje sie ze odrosna mi jeszcze gorsze (a moje wcale nie sa jakies
czarne, czy bujne;)
Jesli tak to jaka metoda?
Obserwuj wątek
    • ramka Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 14:03
      od kilku lat systematycznie depiluję ręce - czasami elektrycznym depilatorem,
      ale najczęściej (mniej więcej raz w tygodniu) depilatorem w kremie. I wszystko
      jest dobrze. Tzn. oczywiście, że po depilacji włosy odrastają równe i wygląda
      to nieco nienaturalnie, ale rada na to jest po prostu systematyczność.
      • moni_citroni Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 14:41
        Jesli nigdy nie depilowalas rak, a nie masz bujnych/ciemnych wloskow to lepiej
        daj sobie spokoj ;-) Mozesz kupic specjalna emulsje lub krem do rozjasniania -
        naprawde dziala i wlosow prawie nie widac. Ja depiluje rece (tylko do lokci)
        od wielu lat, wlasciwie nie wiem, dlaczego zaczelam;-) Bo wloski mialam
        delikatne i jasne. Teraz, zeby miec gladkie rece musze je golic co 3-4 dni.
        Wlosy sa ciemniejsze i bardziej sztywne, niz kiedys.
        Od lokci uzywam od czasu do czasu emulsji rozjasniajacej. Kiedys ogolilam te
        miejsca, ale dostalam jakiejs wysypki, wiec juz ich nie ruszam ;-)
        • charissa Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 17:09
          zgadzam sie z moni, jezeli nie masz mocnego owlosienia to lepiej zostaw to w
          spokoju. Dobre sa te rozjasniajace preparaty.
          Ja mialam, moze i cienkie, ale dosyc dlugie i czarne wloski, na poczatku je
          golilam, a teraz regularnie uzywam depilatora elektrycznego
        • arancia Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 17:54
          Dzieki za odpowiedz.
          A mozecie mi podac nazwe jakiegos preparatu rozjasniajacego? I czy mozna go bez
          problemu dostac, np w rossmanie?
          • Gość: justy Re: Depilacja... rąk. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 19:42
            Preparaty tego typu są w ofercie Sally Hansen
            • mika_1 Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 21:33
              Depiluję ręce już jakiś czas i efekt jest taki, jak w przypadku regularnej
              depilacji innych części ciała - tzn. włoski są słabsze i jest ich mniej. Jednak
              robię to tylko i wyłącznie używając profesjonalnego wosku, takiego jak w
              gabinetach kosmetycznych.
              • Gość: Cela Re: Depilacja... rąk. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 17:56
                Mika napisz jaki to wosk
                ja ostatnio kupiłam słoiczek wosku Veet jeszcze się za to nie zabrałam
                Masz doświadczenie może masz jakieś rady dla mnie co do sposobu nakładania wosku
                Ja chciałam zdepilować tzw. wąsik , potrzebuję niewielka ilość wosku a na
                ulotce napisane jest że należy cały słoiczek podgrzać - mam w związku z tym
                pytanie czy można wielokrotnie podgrzewany wosk jest skuteczny
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka