arancia 18.01.03, 13:53 Czy usuwacie wloski rosnace na rekach (tzw przedramionach)? Ja nigdy tego nie robilam, bo boje sie ze odrosna mi jeszcze gorsze (a moje wcale nie sa jakies czarne, czy bujne;) Jesli tak to jaka metoda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ramka Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 14:03 od kilku lat systematycznie depiluję ręce - czasami elektrycznym depilatorem, ale najczęściej (mniej więcej raz w tygodniu) depilatorem w kremie. I wszystko jest dobrze. Tzn. oczywiście, że po depilacji włosy odrastają równe i wygląda to nieco nienaturalnie, ale rada na to jest po prostu systematyczność. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 14:41 Jesli nigdy nie depilowalas rak, a nie masz bujnych/ciemnych wloskow to lepiej daj sobie spokoj ;-) Mozesz kupic specjalna emulsje lub krem do rozjasniania - naprawde dziala i wlosow prawie nie widac. Ja depiluje rece (tylko do lokci) od wielu lat, wlasciwie nie wiem, dlaczego zaczelam;-) Bo wloski mialam delikatne i jasne. Teraz, zeby miec gladkie rece musze je golic co 3-4 dni. Wlosy sa ciemniejsze i bardziej sztywne, niz kiedys. Od lokci uzywam od czasu do czasu emulsji rozjasniajacej. Kiedys ogolilam te miejsca, ale dostalam jakiejs wysypki, wiec juz ich nie ruszam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
charissa Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 17:09 zgadzam sie z moni, jezeli nie masz mocnego owlosienia to lepiej zostaw to w spokoju. Dobre sa te rozjasniajace preparaty. Ja mialam, moze i cienkie, ale dosyc dlugie i czarne wloski, na poczatku je golilam, a teraz regularnie uzywam depilatora elektrycznego Odpowiedz Link Zgłoś
arancia Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 17:54 Dzieki za odpowiedz. A mozecie mi podac nazwe jakiegos preparatu rozjasniajacego? I czy mozna go bez problemu dostac, np w rossmanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Depilacja... rąk. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 19:42 Preparaty tego typu są w ofercie Sally Hansen Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Depilacja... rąk. 18.01.03, 21:33 Depiluję ręce już jakiś czas i efekt jest taki, jak w przypadku regularnej depilacji innych części ciała - tzn. włoski są słabsze i jest ich mniej. Jednak robię to tylko i wyłącznie używając profesjonalnego wosku, takiego jak w gabinetach kosmetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cela Re: Depilacja... rąk. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 17:56 Mika napisz jaki to wosk ja ostatnio kupiłam słoiczek wosku Veet jeszcze się za to nie zabrałam Masz doświadczenie może masz jakieś rady dla mnie co do sposobu nakładania wosku Ja chciałam zdepilować tzw. wąsik , potrzebuję niewielka ilość wosku a na ulotce napisane jest że należy cały słoiczek podgrzać - mam w związku z tym pytanie czy można wielokrotnie podgrzewany wosk jest skuteczny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś