Dodaj do ulubionych

Produkty Sonett

07.06.06, 12:30
Co sądzicie o tych produktach do prania, sprzątania, zmywania. Czy są
bezpieczne i dobre jakościowo?
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: Produkty Sonett 07.06.06, 13:04
      Płyn do naczyń jest świetny i bardzo wydajny.
      Płyn do czyszczenia lazienek, czy też szorowania-nie capi w końcu cos chlorem,
      mnie wystarczy. Troszke trzeba przy nim pomachać łapkami, ale wydaje mi się, ze
      jest skuteczny.
      Jak skończę Froscha do WC, to może kupię i Sonett. Innych płynów nie używam w ogóle.
      A i zaczynam testować tabletki do zmywarki.

Pozdrawiam
      • nati_28 Re: Produkty Sonett 07.06.06, 14:35
        Ja jestem najbardziej zainteresowana płynem lub proszkiem do prania odzieży dla
        nas oraz dla mającego się wkrótce urodzić dzidziusia. Mam oczywiście na myśli
        pranie w pralce. Jak również tabletkami lub proszkiem do zmywarek, solą oraz
        nabłyszczaczem, ponieważ, gdy go nie ma zmywarka domaga się uzupełnienia płynu.
        Nie muszą to być produkty Sonett. Jednak tylko takie znalazłam z produktów
        naturalnych.
    • asiabed Re: Produkty Sonett 07.06.06, 15:06
      ja bardzo sobie chwale plyn uniwersalny do mycia - wydajny, bezpieczny dla rak,
      zapach delikatny, myje dobrze - choc bardzo "stary" brod trzeba potraktowac
      czyms mocniejszym (osad w lazience). myje nim lazienke, panele, meble (no nie
      jeakies antyki z mahoniowego drewna...), kafle, okna, plastikowe i szklane
      rzeczy (w tym komputer - obudowa of course, myszka i cala reszta).
      Do mycia szyb polecam plyn do mycia naczyn sonetu. rewelka, najpierw zmywam
      osady, zmieniam wode i jeszcze raz przecieram roztworem plynu i wycieram
      recznikiem papierowym, super, nie mam zamazow, szybki czyste.
      Mam tez mleczko - szoruje super. Nie chce mi jednak usuwac kamienia i osadu przy
      bateriach laziekowych. ale pojawil sie juz jakis plyn do usuwania tego typu
      osadow (soneta) - dostepny na stronie www.ekologiczny.pl.
      Mam tez plyn do mycia wc. pachnie ciekawie - przyjemnie. myje dobrze.
      bardzo lubie takze plyn do mycia naczyn, korym czasem myje takze rece...bo jest
      pod reka, wiadomo... jest delikatny ale zarazem skuteczny. takze i go polecam.
      wydajny moze troche mniej (albo ja tak leje....) niz ten uniwersalny, ale w
      porowaniu do zwykych plynow d/n - chyba wydajniejszy.
      pozdrawiam
      • melba_piszczykowa Re: Produkty Sonett 07.06.06, 15:12
        dzis wyczytalam ze na osady z kamienia to cieply sok z cytryny pomaga :)
        • mami7 Re: Produkty Sonett 08.06.06, 07:53
          Na nasz warszawski osad nie pomaga, ani cytryna, ani ocet, ani kwsek cytrynowy.
    • very_martini Re: Produkty Sonett 07.06.06, 20:41
      To ja też po kolei:

płyn do mycia naczyń - jestem nim zachwycona od pierwszego użycia, mimo że
      strasznie się pieni. fantastycznie pachnie cytryną, naprawdę polecam
      proszek - bywają na pewno skutecznijesze, ale na pewno jest lepszy od ecoveru
      płyn do płukania - miałam ochotę strzelić za cenę i skład (woda plus kwach
      cytrynowy za prawie 20 zeta), ale przyzwoicie zmiękcza i nie śmierdzi
      płyn uniwersalny - czyści spoko, jak dla mnie trochę za słodko pachnie.
      płyn do prania wełny - bardzo fajny. Mocno pachnie lawendą.
      płyn do prania uniwersalny - w porządku, jeno drogo wychodzi.
      środki do prania na pewno lepiej sprawdzają się z dodatkiem tego cuda
      zmiękczającego, którego nie zakupiłam, a przy mojej twardej wodzie się przyda.

Plusem całego sonettu jest to, ze są to oryginalne niemieckie środki (jeszcze),
      a nie jakieś odpady z laboratorium produkowane na Europę Wschodnią.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • jackie71 Re: Produkty Sonett 08.06.06, 14:58
      Uwielbiam różane mydło do rąk. Proszek do prania jest świetny ( bardzo
      pooprawiła mi sie skóra na ramionach i plecach- miewałam wypryski i była
      szorstkawa- i mam wrażenie, że to efekt stsoowania od pół roku własnie Sonetu).
      Ostatnio- w ramach oszczędności- kupiłam Jelpa, ale jego trzeba więcej sypać do
      pralki, więc oszczędnośc jest pozorna i gdy mi sie skończy- znów kupię Sonet (
      bo Jelp jest pół-ekologiczny). Minusem tego proszku ( Jelpa też- więc
      podjerzewam, że to wpływ braku fosforanów) jest to, że kiepsko sie wypłukują-
      pzostawiają białe plamy na czarnych czy granatowych ciuchach, raczej nalezy
      więc kupić płyn do prania ciemnych rzeczy ( cudny jest płyn Sonet lawendowy).
      Płyn do WC moim zdaniem wstrętnie śmierdzi,a nie pachnie- moja opinia jest
      raczej rzadka- ale go używam:-).
      Jezlei natomiast chodzi o tabletki do zmywarki- to wierzę, że są nieszkodliwe,
      ale... po prostu nie domywają. Wkładałam nawet po 2 i niewiele to dało. Nie
      lubię brazowych śladów po herbacie... Poz atym zostaja białe plamy na
      naczynaich. No, i oferta Sonet powinna tez obejmować ekologiczny nabłyszczacz,
      inne firmy takie mają...
      Generalnie- bardzo sobie cenię tę markę.

• jackie71 Re: Produkty Sonett 08.06.06, 15:02
        A, very_martini chwali płyn do mycia naczyń. Ja również- najlepszy płyn do
        mycia naczyń, jaki kiedykolwiek miałam.
        Powinnam jeszcze dopisać, że do prania ciemnych rzeczy dodawałam zmiękczacza
        oraz płynu do płukania, a plamy i tak były...
    • very_martini Powiedzcie mi... 10.07.06, 01:18
      czy też macie wrażenie, że powierzchnie myte uniwersalnym trzeba porządnie
      spłukać, bo są lepkie w dotyku? Może mam jakąś schizę, ale przestałam tego
      używać, bo mam wrażenie, że blat mi się klei.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • asiabed Re: Powiedzcie mi... 10.07.06, 17:34
        a z czego ten blat?bo jak kamienny - t moze dlatego jest problem.

ja takiego wrazenia dotad jeszcze nie odnioslam. na szybach czasem tylko mazy
        zostawaly, dlatego lepiej sprawdza mi sie w tej materii plyn do mycia naczyc.
        ale zeby cosik sie kleilo..raczej nie.
        • melba_piszczykowa Re: Powiedzcie mi... 11.07.06, 12:35
          very ja uzywam ich plynu do mycia naczyn uniwersalnie ;) to znaczy do blatu
          tez... i sie nie klei...
          • lewe_oko Gdzie kupujecie? 07.09.06, 11:43
            Czy można je gdzieś kupić w Warszawie nie przez Internet? Lubię sobie poczytac i
            obejrzeć zanim kupię. To 50% przyjemności ;)

PS. A tak w ogóle to witam :))))
            • mami7 Re: Gdzie kupujecie? 07.09.06, 12:38
              Możesz, na Kabatach, Smaki natury, przy KEN19, mają pełny asortyment i sporo kosmetyków także.
              A ponadto w każdym niemalże ze zdrową żywnością, czyli wszystkie organic markety w Sadybie, Galerii Mokotów i gdzie tam jeszcze są, żółty cesarz na Bruna, itd.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka