Dodaj do ulubionych

które filtry najlepsze

08.06.06, 15:12
czy moglybyscie napisac jakiej firmy kosmetykow uzywacie.dopiero niedawno
dowiedzialam sie,ze filtry moga byc niefotostabilne.zawsze uzywalam tych o
lekkiej konsystencji,ladnym zapachu,a uwage zwracalam tylko na to zeby filtr
byl wyzszy niz 20, teraz chcialabym kupic cos co rzeczywiscie bedzie chronic
skore.a moze wszystko zalezy od czestotliwosci wcierania kremu a nie firmy?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: które filtry najlepsze 08.06.06, 15:26
      od firmy również (albo nie tyle od firmy, co od filtrów, które stosuje w swoich
      kosmetykach), bo z reguły niestabilne filtry słabiej chronią przed UVA albo nie
      chronią wcale.
    • wandalas Re: które filtry najlepsze 08.06.06, 16:23
      ooo super,ze wlasnie ty mi odpowiedzialas bo wiem,ze sie na tym znasz.moglabys
      mi napisac ktore konkretnie firmy produkuja kosmetyki w ktore warto
      zainwestowac.chodzi mi o jakas emulsje do opalania do wrazliwej skory,albo dla
      dzieci i jezeli znasz jakis krem do twarzy z filtrem powyzej 20,na ktory mozna
      nalozyc podklad bez walkowania sie i smug.dzieki.
      • justa_79 Re: które filtry najlepsze 08.06.06, 16:41
        firmy wymieniłam tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=43256176&a=43256943
        a co do robienia makijażu, to kwestia wprawy... ja robię makijaż na każdych
        filtrach, tylko nie zawsze wygląda on efektownie ;) używam tylko filtrów SPF
        50, więc niższych nie znam, jeśli chodzi o ich konsystencję, zachowanie na
        skórze itp. czy taka ochrona też Cię interesuje? dla mnie np. za ciężkie są
        filtry Avene i Iwostin (do suchej skóry super), ja mam cerę mieszaną -
        najlżejsze wg mnie są fluidy Biodermy, Vichy, La Roche Posay (wszystkie SPF
        50+), lekka jest też nowa wersja kremu Biodermy SPF 50+. a dobrze tolerujesz
        filtry chemiczne czy wolisz mineralne? (bo piszesz, że dla dzieci). i czym się
        objawia wrażliwość Twojej skóry, czy to jest wrażliwość na słońce, czy na
        kosmetyki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka