Dodaj do ulubionych

białe nitki na tyłku

10.06.06, 18:09
czy tez macie na ciele takie białe niteczki- wgłębienia? wie ktoś może co to
jest i jak z tym walczyć??
Obserwuj wątek
    • maartha Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 18:17
      Są to stare juz rozstepy zabliznione czyli blizny, tego juz nie usuniesz
      kremami jedynie laserem itp. W tych okolicach pojawiaja sie najczesciej w
      okresie dojrzewania oraz podczss zmiany wagi ciala
    • agmalina Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 19:39
      Ależ oczywiście,że wiem to ROZSTĘPY!!! Niestety nie można się ich pozbyć gdy
      już się pojawią. Są kremy,które zupełnie nie pomagają niezależnie od ceny. Są
      zabiegi w gabinetach kosmetycznych (drogie) i tylko troszkę pomagają. Jedynym
      wyjściem które całkowicie rozwiązuje problem jest operacja plastyczna
      (oczywiście mam nadzieje,że nie bierzesz tego pod uwagę). bardzo dużo osób ma
      rozstępy i to nie koniecznie grube osoby. Powstają one najczęściej gdy nagle
      tyjesz( okres dorastania,ciąża) lub chudniesz. Skóra nie nadąża za zmianami.
      NIE MARTW SIĘ
      • kamisiunia Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 19:42
        Ja jestem szczupła, niestety tyłek mam wielki i mam też rozstępy. Smaruję je
        kremem Eveline i jedyne co zauważyłam, to to, że skóra jest tam gładsza i
        ogólnie taka fajniejsza :). Oprócz tego mam troche na klanach [po 2 paski] i na
        dole pleców [nie wiem czemu, szczerze mówiąc, nie jestem specjalnie wysoka...].
        Powodzenia w pozbywaniu się tego :).
        • kamisiunia Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 19:43
          kolanach*
    • dorris_la Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 19:52
      Dzieki serdecznie!!!!A ja głupia myślałam że rozstępy są fioletowe....Dzięki
      dziewczyny! :*
      • kamisiunia Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 20:01
        Fioletowe to chyba naczynka czy pajączki :) Ja tam nie wiem, bo nie mam :)
      • e.m.i1 Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 20:05
        Swieze rozstepy sa fioletowo-czerwone. A po jakims czasie sie zablizniaja i sa
        biale.
        • dorris_la Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 20:42
          wiecie ze ja nie wiem od kiedy je mam!!!! Pewnie tak jak napisałyście nabawiałam
          się ich w okresie dojrzewania (mam 26 lat)A tak wogóle to zauważył mi je mój
          facet jakieś dwa tyg. temu a jestesmy razem od 8 lat!!A ja jak się zaczęłam
          przyglądać to stwierdziałam że mam ich dość dużo a im więcej patrzę tym więcej
          widzę :( wczoraj znalazłam na wewnętrznej stronie ud i wszystkie są białe.czy to
          znaczy że mam tendencje do rozstępów- jestem osobą szczupłą ćwiczę regularnie.
          • kamisiunia Re: białe nitki na tyłku 10.06.06, 22:11
            Możliwe, że masz mało elastyczna skórę. Smaruj się kremami na rozstępy, bo one
            uelastyczniaja skórę i zmniejsza sie ryzyko wystąpienia tychże.

e.m.i1 - dzięki za uświadomienie mnie, musiałam tego etapu w ogóle nie zauważyć :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka