Dodaj do ulubionych

super, polecam!

11.06.06, 00:34
dla wszystkich, które wolno się opalają, mają uczulenie na promienie
słoneczne, nie mogą korzystać z solarium a chcą wyglądać na subtelnie
opalone. przeczytałam ostatnio w urodzie o brązującej mgiełce w sprayu
Spehora i kupiłam. kosztuje 39 zł a daje efekt naprawdę naturalnej oaplenizny
i dodatkowo zawiera w sobie złote drobinki ładnie odbijające światło,
rozprowadza się bardzo dobrze, stosowałam ją zarówno na twarz jak i nogi,
polecam wszystkim, którzy na "wielkie wyjścia" chcą się ładnie "opalić", nie
brudzi ubrania i zmywa się mydłem więc na deszczu nie spłynie, to jest
naprawdę rewelacyjny produkt, ponoć dior ma podobny, ale w sephorze poleciły
mi podobny i tańszy, właśnie marki Sephora. sama mam skórę reagującą egzemą
na słońce i solarium i naprawdę cięzko opalają mi się nogi a ta mgiełka jest
cudowny, prostym i tanim rozwiązaniem.
Obserwuj wątek
    • nanana17 Re: super, polecam! 11.06.06, 08:50
      naprawde niewiem poco ludzie chca wygladac jak opaleni
      • dziewoja1 Re: super, polecam! 11.06.06, 09:05
        No sama powiedz. Podoba Ci się bardziej dziewczyna z lekko opalonymi nogami w
        spodnicy czy z bladymi jak mąka?
        Mnie to 1. Delikatna opalenizna wyglada estetyczniej niz smiertelna bladosc. A
        poza ty lekko zarumieniona skora wygląda też na zdrowszą. Nie mówie tu o
        mocnej opaleniznie!
        • nanana17 Re: super, polecam! 11.06.06, 17:08
          czysta biel to dlamnie jest najpiekniejsze, mleko-ideal, pozatym cenie to co
          naturalne, nikt nierodzi sie opalony, dlaczego niepozostac tak jak nas stworzyla
          natura, to musi byc dlanas najlepsze
          • kimora Re: super, polecam! 11.06.06, 17:15
            ... a dlaczego tej natury nie ulepszyć?? ja jutro lece po tą mgiełkę mmm
          • rapsodiagitana Re: super, polecam! 11.06.06, 17:49
            Czysta biel czystą bielą... Ale np. moje "naturalne" nogi to widoczne czarne
            kropki odrastajacych włosów (silnych i gęstych jak cholera), widoczne nawet na
            świeżutko ogolonej skórze, plamy po stanach zapalnych na łydkach, trochę
            popękanych naczynek, lekki cellulit na udach. Balsam brązujący bardzo ułatwia
            ukrycie tych problemów - przebarwienia sa mniej widoczne, tak samo naczynka,
            cellulit też się nie rzuca w oczy (bo jest naprawde niewielki). w dodatku
            ciemniejsza skóra powoduje, że wyglądamy trochę smuklej, a to też dobrze robi
            moim nogom. No i biała jak mleko nigdy nie będę, bo z natury mam ciemna
            karnację. Moja skóra opala się na ładny złoto-brązowy kolor, ale nieopalona jest
            okropnie żółtawa :/

Więc daruj sobie manifesty naturalności :) Opalenizna ma swoje zalety. a jak Ty
            jej nie lubisz/nie potrzebujesz, to przecież nikt Cie nie zmusza. Zwłaszcza,
            jeśli Ci z tym do twarzy :) (a niektóre kobiety wyglądają przepięknie własnie
            wtedy, gdy nie są opalone)
          • imme1981 Re: super, polecam! 11.06.06, 17:55
            ale natura obdarzyła nas taką skórą, która w kontakcie ze słońcem zmienia
            odcień i opalenizna jest jak najbardziej naturalna. poleciłam mgiełkę, która
            nadaje bardzo subtelny naturalny kolor, dzięki niej mamy lekką opaleniznę zanim
            jeszcze przypiecze nas słoneczko, i nie rozumiem skąd na forum ta wielka
            zaciekła fojna na pogląd oplenizna czy bladość? niech każdy jest taki jak lubi
            i jak dobrze się czuje, ja przez zimne pory roku jestem blada a w lecie lubię
            być lekko opalona, wyglądam wtedy zdrowiej i młodziej, nie mam na myśli
            postarzającego brązu ani anemicznej szarości, prawdziwa biel występuje tylko u
            albinosów, pozdrawiam :]
            • god_give_me_truth_in_me Re: super, polecam! 11.06.06, 18:01
              Moim skromnym zdaniem, porcelanowa ,czysta skóra jest przecudna.
              Tylko bez skazy.

ja mam sporo pieprzyków i uważam,że blada skóra pokryta milionem pieprzyków to
              katastrofa.
              Jeżeli jest chociaz odrobinkę ciemniejsza to już efekt jest ładniejszy:")
              • imme1981 Re: super, polecam! 11.06.06, 18:06
                tak, sophie dahl z rekalmy YSL wyglądała przepięknie, ale taki efekt można
                uzyskać tylko w photoshopie, dbajmy o siebie po prostu i niech każda z nas robi
                z ciałem to co uczyni je w jej oczach piękniejszym, niech się wybiela albo
                przyciemnia, ja w lecie wybieram opcję drugą i koniec kropka :]
                • god_give_me_truth_in_me Re: super, polecam! 11.06.06, 19:48
                  a powiedz mi,imme,

ta mgielka jest jednorazowa,tak?
                  tzn po kapieli efekt znika?
                  • imme1981 Re: super, polecam! 11.06.06, 20:26
                    tak, jest jednorazowa, po szorowaniu mydłem i gąbeczką schodzi, ale tylko
                    wtedy, natomiastjest to preparat bardzo wydajny, jeśli chodzi o twarz polecam
                    kapkę prysnąć na dłoń i rozsmarować, dobrze nakłada się na podkład jak i na tą
                    bez jakichkolwiek kosmetyków, aaa i jeszcze jedno, slicznie pachnie :]
                    • imme1981 Re: super, polecam! 11.06.06, 21:04
                      przepraszam wrażliwców "na tę" a nie "na tą" ;]
    • asiaz28 Re: imme 11.06.06, 21:23
      szukam tej mgiełki na google i nie moge znalezc, masz moze jakis link????jestem
      zainteresowana
      • imme1981 Re: imme 11.06.06, 21:33
        www.sephora.pl/klub/nowosci/nowosc/?prodId=2490 ale tu jest mało
        informacji nic więcej nie znalazłam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka