Dodaj do ulubionych

paznokcie bee

11.06.06, 16:25
Zawsze ale to zawsze mam krótkie paznokcie.. Co są dłuższe to się łamią wiec
je obcinam na minimal...:/ ech.. szkoda bo mis ie troche znudziło mieć krótkie
paznokcie.. są baaardzo słabe... łamią sę co trochu.. odzywki mi nic nie
pamagają, utwarlacze do paznokci tez nie.. Są do pewnego czasu w miarę.. ale
potem gdy podrosną są złamane. To co mam z nimi zrobić? Może tipsy żelowe?
hm.. a ile to w ogóle kosztuje? I czy to nie pogorszy sytuacji z mioimi
paznokciami jeśli 3ba będzie je juz ściągnąć? I jak długo można je mieć na sobie?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: paznokcie bee 11.06.06, 16:28
      Proponuje odżywic je od środka.a jak to nic nie da to możesz pomyslec o tipsach
      Też miałam słabe, łamiące się paznokcie ale odkąd przyjmuje witaminy(antyoksydant firmy vitalas koszt ok 30zł za 30 tabletek) szybciej rosną i wcale sie nie łamia ani nie rozdwajają
      • naise Re: paznokcie bee 11.06.06, 16:33
        znam ten ból. mnie nic nie pomogło, ani witaminy (dają poprawę na max miesiąc)
        ani zmiana diety, ani odżywki. Zdecydowałam sie na tipsy akrylowe i jak tylko
        znajde czas to rozpoczynam poszukiwania dobrej stylistki.
        • maggi9 Re: paznokcie bee 11.06.06, 16:40
          No ja widze efekt stosowania witamin cały czas.I to już od pół roku
    • coffeine1 Re: paznokcie bee 11.06.06, 17:10
      Ja z kolei miałam piękne, mocne paznokcie, które wszyscy chwalili za kształt
      (mam dość długą płytke) i zniszczyłam je niestety właśnie z powodu przedłużania.
      Stosuje akryl, nie żel ale myślę, że wielkiej róznicy nie ma jeśli chodzi o to
      co sie dzieje z paznokciami pod ich wpływem. Słyszałam coprawda, że czasem
      kosmetyczki zalecają nałożenie akrylu, gdyż wtedy pobudza to procesy obronne
      paznokcia itp, ale nie jestem pewna czy nie jest to przypadkiem tylko mit. W
      każdym razie moje piękne paznokcie, po jakims czasie stały sie łamliwe, kruche i
      w ogóle są w strasznym stanie, wyglądają okropnie i są w fatalnej kondycji.
      Żadne odżywki, witaminki, maści nie pomagają. Zastanów się, więc dobrze zanim
      zdecydujesz się na żel, bo możesz tylko pogorszyc ich stan. Może poradź się
      dermatologa
      • naise Re: paznokcie bee 11.06.06, 17:22
        niestety u mnie kruche, rozdwajające się paznokcie to problem genetyczny, moja
        mama od kiedy pamięta ma ten sam problem. Witaminy, capivit a+e biorę
        regularnie, do tego brałam ostatnio skrzypovitę, ale musiałam zrobić przerwę
        (zgodnie z zaleceniem na opakowaniu). Stosowałam też Dromin, Skrzyp polny,
        Mertz special, Silicę, oraz odżywki od najtańszych, poprzez robione w domu, po
        droższe Sally Hansen (niestety nie stać mnie na odżywki w cenie 150 zł za
        buteleczkę 7ml). Dodatkowo pracuję przy kompuetrze, i nie mam już siły, czasu
        ani cierpliwości by ślęczeć nad paznokciami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka