Dodaj do ulubionych

Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimmel....

12.06.06, 10:30
Potrzebuje pudru sypkiego, a niestety mam problem z dobraniem koloru. Jestem
skandalicznie blada;) Tylko odcienie Rimmela i Lumene są ok. Jeszcze mogłabym
coś wybrać z droższych- np. Clinique, ale nie będę szaleć;)

Używałyście może kiedykolwiek tych pudrów? Na Wizażu Lumene ma tylko jedną
opinię... Rimmel ma zarówno bardzo dobre, i to w większości, jak i jedną
dyskwalifikującą;) Może ktoś jeszcze ich używał?
Obserwuj wątek
    • jo-asiunka Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 12.06.06, 10:47
      mój ulubiony to bourjois, jaśniutki, jedwabisty, super
      • tallka Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 12.06.06, 15:32
        Jeżeli masz jasną cerę używaj pudrów transparentnych, ja używam od zawsze z
        małymi przerwami Bourjois, do wyboru dwa odcienie beżu i różu na pewno
        dobierzesz, nie ma siły. Opakowanie starcza mi na dwa lata, pędź do perfumerii,
        pozdrawiam!
        • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 12.06.06, 15:42
          Boję się tylko, że te pudry Bourjois ciemnieją... Słyszałam tak od mojej
          kolezanki. Kiedyś używała ich i były ok. Ale chyba je zmienili ostatnio i są
          teraz dwa odcienie, i w dodatku ciemnieją na twarzy... Ja potrzebuję takiego
          superjasnego. Podkłądy Bourjois i Loreal i MF wszystkie sa dla mnie za ciemne.
    • bez.wyksztalcenia Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 12.06.06, 16:24
      uzywalam Lumene - transparentny i dla mnie byl dobry (tez mam bardzo jasna
      karnacje). Mam dosc sucha cere, wiec nie mam pojecia, czy dobrze matuje, czy
      nie normalna/ mieszana cere
      • brunetka81 Isa Dora 13.06.06, 07:53
        kosztuje około 55 zł, ale warto zapłacić ta cenę. Puder jest ŚWIETNY
        JAKOŚCIOWO, nie widać go praktycznie na twarzy. Ja stosuję 03 Velvet Sand
        (lekko opalony - żółtawy, ale mam taką karnację), a Tobie polecam ten
        najjaśniejszy 01, transparent. ślicznie wykańcza makijaż (teżmiałam ten odcien,
        ale dla mnie ciut za jasny)
    • coffeine1 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 08:07
      Polecam transparentny MF, kosztuje ok. 50 zł
      • aaliyah83 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 09:36
        Ze średniej półki z tego co pamiętam Yves Rocher ma niezłe opinie na wizażu. ja
        nie uzywam pudrów więc Ci niestety nei pomogę...Aha i jeszcze pudry Joko, one
        są wrecz abrdzo tanie a podobno świetne...
    • elmilinden A może Shiseido???? 13.06.06, 11:18
      Tak się zastanawiam:) Może jednak kupić jakiś droższy puder- np. Shiseido? Tylko
      nie wiem, ile on może kosztować, no i gdzie go można kupić? W Sephorze nie ma
      tych kosmetyków...

No nie wiem. Trudny wybór;)
      • aaliyah83 Re: A może Shiseido???? 13.06.06, 11:32
        wiesz co shiseido akurat mialam ale prasowany.... Szkoda kasy, po kilku min
        buzia sie swieci tylko. Pozatym zawiodlam sie na tej marce, ostatnio nabylam
        cienie, wrrrr!!!! Jak juz z drogich to raczej Chanel, moja przyjaciolka tylko
        takiego sypkiego uzywa od 5 lat.
        • elmilinden Re: A może Shiseido???? 13.06.06, 14:51
          No nie.... No to teraz już w ogóle nie wiem:/

Używam podkładów Clinique i pudru sypkiego też kiedyś używałam, ale jakiś
          rewelacyjny nie był. Wolałabym, żeby twarz nie była taka "wypudrowana", zupełnie
          matowa, tylko żeby wyglądała naturalnie, ładnie dla oka, żeby puder trochę
          udoskonalił i rozświetlił cerę. Ale też musi matować trochę, bo mam mieszaną...
          No i już nie wiem... Może one wszystkie sa takie same:/ Może po prostu nie
          uzywać pudru...? W ogóle.

Bo ja mam strasznie jasną skórę, nie opala się wcale (tzn. ja się nie wystawiam
          na słońce, bo zaraz się "parzę" a jak się uprę, wysmaruję kremem i leżę
          plackiem, to i tak wyglądam jak inni ludzie przed opalaniem:/ także szkoda się
          męczyć ) i myślałam, żeby przynajmniej latem trochę się rozświetlić, żeby ładnie
          wyglądać. Tak wakacyjnie:)

No i nie wiem, co najlepiej będzie temu służyć... Szczerze mówiąc troszkę się
          wqrzę, jak się okaże, że puder za 160zł daje efekt gorszy niż jakiś tam
          rozświetlający podkład, np. Rimmel za 30zł:/ A niestety i takie kwiatki się
          trafiają:)

No to teraz będę mieć życiowy dylemat:P
          • mikams75 Re: A może Shiseido???? 13.06.06, 14:59
            moze uda sie zalapac na jakies malowanie u konsultantki? Wtedy mozesz zobaczyc
            jak puder wyglada na tobie i jak sie spisuje po paru godzinach.
            Ja mam teraz sypki Clinique - moze byc, ale bez zachwytow. Za to konsultantka
            Kanebo wymalowala mnie ich kosmetykami - fluid znalam, ale wlasnie ten sypki
            puder mnie zachwycil. Transparentny, wlasciwie wyglada jak maka, ale taka bardzo
            drobniutka, bardzo jasny (choc mam cere srednia) i super efekt!
            Jak wykoncze Clinique (tylko kiedy to nastapi???) to na pewno kupie ten puder
            Kanebo.
    • imme1981 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 15:42
      ja polecam sypki transparentny puder fixujący kryolan, cena 48zł
      • chili10 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 16:41
        Ja jednak polecam Ci puder sypki Bourjois, Używam go od kilku lat, obecnie mam
        odcień 01 elegance sable i jest naprawdę ok.
    • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 16:52
      No może przejdę się do dgrogerii i zobaczę, co tam mnie zainteresuje:) Ale
      pewnie jak zawsze będę się zastanawiać długo i nic z tego nie będzie;)

Pomyślałam sobie, że może skoro pudry sypkie raczej bardzo "pudrowo" i matowo
      wyglądają na twarzy, to może lepiej jakiś rozświetlający kupić? Na tym się też
      nie znam, ale zdaje się, że kilka razy na forum pisałyście o rozświetlającym
      pudrze Sephory i chyba tez Lumene ma taki. Pewnie do całej twarzy się to nie
      nadaje, ale może dodałoby wakacyjnego wyglądu?:) Albo jakiś róż błyszczący- może
      Loreal? Tylko nie chcę czegoś, co ma brokat w sobie. Jakikolwiek brokat
      dyskwalifikuje kosmetyk na starcie;) Chodzi o to, że jestem straszliwie blada i
      na pewno już bardziej opalona nie będę, także chciałabym wyglądać jakoś "lepiej"
      latem... Bardziej wakacyjnie:)
      • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 16:57
        Aha. I sprawdzę kolory tego pudru Bourjois. Mam ich róż, brązowy lekko, matowy.
        Jest bardzo dobrym kosmetykiem. Bardzo poprawia wygląda bladej twarzy:) I dobrze
        się go używa.

Sprawdzę tez puder Isa Dory. Tylko ciekawe, gdzie go można kupic za 55zł;)

A gdzie można dostać ten Kryolan? Na wizażu puder matujący ma bardzo dobre
        opinie, ale ja go nigdy nigdzie nie widziałam.
        • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 17:06
          O nie...:) Znalazłam stronę www Kryolanu... Tam jest napisane o tym pudrze:
          "Tradycyjny puder barwiący, idealny dla klownów i mimów. Dostępny w kolorach:
          kość słoniowa, jasna opalenizna, brązowy, czarno brązowy." To puder sypki. mMam
          nadzieję, że nie chodziło o ten:)
          • imme1981 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 17:17
            nie,transparentny, niebarwiący, jest lekki, idealnie utrwala makijaz, matuje i
            do tego się nie zbiera, jest prawie niewidoczny
      • mikams75 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 17:09
        no to zeby jeszcze namieszac Ci w glowie dodam, ze pudry w kulkach daja ladny
        rozswietlajacy efekt, ozywiaja cere :-)
        • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 17:18
          Hmmmm:) To ja juz nic nie wiem.

Nie będę w końcu nakładać latem na siebie kremu z filtrem, normalnego kremu pod
          to (bo filtry mnie wysuszają...), podkłądu, pudru sypkiego, rozświetlającego,
          różu.....itd....itp:) Muszę się zdecydować na jeden dobry kosmetyk.

A czym się różnią kulki od zwykłego, prasowanego pudru rozświetlającego?
          • mikams75 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 13.06.06, 19:14
            kulki maja rozne kolory i daja bardzo subtelny efekt.
            Dodatkowo - bardzo duza zaleta - jesli kolor niezupelnie odpowiada, to mozna
            wyjac ktores kulki (mnie sie zdarza wyciagac rozowe).
    • children_of_the_evolution Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 14.06.06, 14:10
      Ja miałam tylko Lumene. Jest ok. Ale coraz trudniej go kupić. Teraz mam
      prasowany Luemene i jestem bardzo zadowolona. Może wypróbuję ten Bourjois, bo
      chyba wiele osób go używa, więc mam nadzieję, że będzie przyzwoitej jakości. A
      Lumene polecam.
      Oni też mają puder prasowany, rozświetlający. Tylko nie wiem, czy to jest taki
      do codziennego użytku, czy mocno błyszczacy. Jest dość duży, ma normalna
      puderniczkę z lusterkiem i kosztuje ok. 45zł.
      • indianprincess Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 14.06.06, 14:58
        Jeśli chodzi o pudry sypkie to używałam trzech: Max Factor, L'oreala i Yves
        Rocher Colour Nature. Pierwszy może być, żadna rewelacja ale dobrze spełnia
        swoją rolę. L'oreala odradzam, ciężko mi było dobrać kolor (a przeważnie nie
        mam z tym problemu), był ciężki i dawał nienaturlany efekt poza tym zapychał
        pory co skutkowało pojawieniem się pryszczy. Ma cerę mieszaną, używałam go
        wiosną, może na zimniejsze dni byłby ok. Obecnie używam Yves Rocher i jestem
        bardzo zadowolona, jest niewidoczny na twarzy, ładnie matuje i utrwala makijaż.
        Mam wersję matującą. Jest jeszcze dostępna wersja rozświetlająca, być może
        przypasowałaby tobie.
        • polikarpia Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 14.06.06, 15:28
          Za radą kosmetyczki kupiłam puder sypki firmy ARTDECO. Produkują jeden rodzaj -
          transparentny. Jestem bardzo zadowolona, polecam:)
          • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 14.06.06, 17:11
            A możesz napisać o nim coś więcej? Dlaczego jesteś zadowolona, z jakimi go
            porównujesz, jaką ma pojemność/cenę?:)
    • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 16.06.06, 14:47
      No dobra, to może ku przestrodze;) innych użytkowniczek forum, napiszę, co w
      końcu kupiłam i jak się sprawuje:)

Więc tak: oglądałam pudry Bourjois, Isa Dora, Loreal, Rimmel, Art Deco, Max
      Factor. Art Deco- był jeden kolor, nie było testera, także od razu odpadł. To
      samo MF- nie było testera... Loreal jest drobny i fajny, tylko najjaśniejszy
      kolor jest cholernie ciemny i do tego pomarańczowy...:/ Isa Dora- nie było
      testera... Gratuluję takich pomysłów. Dobrze, że wiadomo, co jest w środodku.
      Bourjois- chyba ok. Ale ten okropny, babciny zapach, który jest wqrzający i
      utrzymywał się ok. 2 godzin, a jak wróciłam do domu i umyłam ręce... nadal było
      go czuć:/ Tragedia! Nie mogłabym codziennie używać tego pudru i czuć od siebie
      coś takiego. Ten zapach jest straszny! W końcu wybrałam puder Rimmel, bo
      kosztował tyle samo (tzn. 14 gram kosztuje 39zł, Bourjois- 30 gram 68zł) i nie
      miał tego obrzydliwego zapachu. Plus ten cudownie jaśniutki kolor:] I jestem
      bardzo zadowolona! Puder jest bardzo ok. Super matowi, jest delikatny,
      niewidoczny, ma idealny kolor. Tylko mankamentem jest opakowanie z którego nie
      da się go wydobyć:/ Musiałam poszerzac dziurki:] I teraz połowa pudru wyskakuje
      mi na rękę. No ale to chyba cecha pudrów sypkich w ogóle:) Każde sitko musi tak
      sie zachowywać... Sam puder jet bardzo ok. No i ma jeszcze maleńkie dorobinki,
      które widać dopiero z bardzo bliska, a których obecność nie jest zaznaczona w
      opisie producenta- to błąd. Bo jak ktoś ich nie chce (chociaż są niezwykle
      delikatne), to nie będzie zadowolony. No ale jest napis, że wykończenie jest
      półmatowe, także chyba wszystko powinno byc ok:) Mnie ten puder bardzo się
      podoba:) Bardziej niż Clinique. Lepiej po jego użyciu wyglądam. Tylko musiałam
      dokupic jeszcze pędzel w Sephorze...
      • tini83 Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 16.06.06, 17:24
        nie uzywalam akurat sypkigo ale wszystkie z rimmela kosmetyki bardzo sobie
        chwale
      • nessie-jp Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 16.06.06, 19:06
        Cenna wiadomość o tym Rimmelu
      • elmilinden Re: Pudry sypkie ze średniej półki- Lumene, Rimme 16.06.06, 22:27
        Tak, ten puder jest bardzo jasny, ale nie widać go na twarzy. Po prostu nie
        nadaje koloru. To pewnie zależy od tego, ile sie go uzyje:) ale nakładany
        pędzlem jest niewidoczny. Też dziwne, że dla mnie daje lepszy efekt niż
        Clinique;) Chociaż z podkładu Clinique pewnie nie zrezygnuję- boje się
        ryzykować;) a ten, który mam jest idealny:) Naprawdę polecam ten puder wszystkim
        z jasną cerą:) I z normalną albo mieszaną cerą. Osoby z łojotokiem nie będą
        raczej zadowolone, bo ten puder matuje trwale ( u mnie ok. 6 godzin) ale nie
        spektakularnie. Ale ja właśnie nie lubię takiej matowej, ściągniętej
        twarzy-maski. Lubię się po prostu nie świecić:) Bardzo mi się podoba to, że
        puder jest delikatny, nie ma zapachu, jest niewidoczny. Tylko trzeba sobie
        poszerzyć dziurki w sitku, bo nie da się go wydobyć:D Poza tym jest naprawdę
        ok;) Chciałam wypróbować Bourjois, ale ten zapach kojarzy mi się z takim typowo
        babcinym, trwał na ręce do wieczora, mimo KILKUKROTNEGO mycia... Myślę, że to za
        dużo nawet jak na mnie;)

I jeszcze Rimmel ma podejrzanie dobry tusz do rzęs- Extra Super Lash, który
        polecam każdemu:) Jest rewelacyjny jak dla mnie:) Najlepszy, zawsze mam go przy
        sobie. Bardzo dobry jest też tusz Volume Flash, tyle że on daje raczej
        spektakularny efekt, bardziej wieczorowy. Niesamowicie unosi rzęsy, pogrubia,
        tyle że szybko wysycha. No ale dzięki temu szybko tez wysycha na rzęsach, dobrze
        je unosi, usztywnia i da się rzęsy łatwo nodelować:) Mam gęste rzęsy i łatwo je
        tym tuszem skleić, szczotka (podkręcona) trochę paparze oko, jest źle
        wyprofilowana... Ale efekt można nim osiągnąć taki, jak żadnym innym tuszem.
        Więcej tuszów nie używałam, więc się nie wypowiadam. Ale szczerze mówiąc, po
        wypróbowaniu Extra Super Lash jestem ciekawa, jak sobie radzą inne;) I lubię
        jeszcze cienie Rimmela, taki jeden brazowy. Jest prawie niewodoczny, super
        rozświetla oko, ładnie je modeluje a cienia praktycznie nie widać. Uzywam go juz
        ok. 7 lat i jest moim niezbędnikim:) Natomiast lakiery do paznokci sa do bani-
        moje się po nich straszliwie niszczą, zółkna i łamią:/ Nawet po odżywkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka