13.06.06, 11:33
czesc chciałam bym się dowiedzieć, bo zaczełam się malować, ale niestety kosmetyczka mi nic nie powiedziała( tylko dobrała mi kosmetyki:() jak zrobić sobie makijaż zeby nie było żadnych zabarwień na twarzy, tylko żeby skóra była jednolitego koloru, mam puder z firmy Pirre Pene 0 11(jesli chodzi o kolor) i do tego mam fluid firmy dax cosmetics 03(jesli chodzi o kolor) dodam jeszcze że jestem szatynką. I czym sie rozni puder prasowany, od pudru w kamieniu czy w kulkach. Mi sie czolo poci jak jest goraca, ktorego mam uzywac? czy zmieniajac puder na inny da mi to cos czy dalej czolo mi sie bedzie pocic?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: puder 13.06.06, 11:39
      Żeby się nie pocic to antyperspiirant.Puder w tym niestety nie pomoże no chyba, że zrobisz grubą tapete
      Puder w kulkach jest rozświetlający lub brązujący-do modelowania twarzy
      Puder sypki służy do wykańczania makijażu a w kamieniu do nanoszenia poprawek w ciągu dnia
      Nie za bardzo rozumiem pytanie na początku?Co zrobić, żeby twarz miała jednolity kolor?No na umytą i nakremowaną twarz nakładasz podkład ale nie za dużo.Odczekujesz aż się stopi ze skóra i pudrujesz
      • laseczka90 Re: puder 13.06.06, 11:46
        ale mi sie czolo poci i antypersiprantu mam uzywac? a ile trzeba odczekac za nim sie fluid z buzia stopil? hmmm czyli akiego sie powinno uzywac? kolezanka mi powiedziala zebym uzywala w kamieniu pudru jak mi sie czolo poci i to tak brzydko wyglada? Co mi polecasz?
        • maggi9 Re: puder 13.06.06, 11:52
          Ojej to był żart.Czoło sie poci i już.Nie powstrzymasz tego raczej.Jak Ci się bardzo spoci to przyłoż chusteczke higieniczną i lekko przyciśnij
          Jak nałożysz podkład to odczekaj chwile po prostu.N nie wiem kilka minut.Nie znam tego podkładu, nie wiem jaki jest.To tak troche jak z kremem-nakładasz i on po chwili wsiąka
          Ale to jest zasadnicza różnica-czoło Ci sie poci czy błyszczy?Jest mokre czy błyszczące?
          • laseczka90 Re: puder 14.06.06, 21:29
            blyszczy czola hmmm jak to powiedziec poprostu wyglada tak jakby bylo spocone:(, slonce swieci na czolo i mi przygrzewa puder i wlasnie tak sie dzieje
      • laseczka90 Re: puder 13.06.06, 11:49
        o jednolity kolor to mi chodzi o to ze jak naloze krem juz po wczesniejszym nalozeniu na twarz zelu i tonika, nie mam jednakowego koloru mam zabarwienia czerwone, nie zawsze ale przewaznie sie pojawiaja. Mam je wtedy pokryc fluidem? czy co mam zrobic
        • maggi9 Re: puder 13.06.06, 11:53
          No to nakładasz fluid.Możesz też punktowo użyć korektora.
          A jak podkład nie maskuje przebarwień to znaczy, że masz za słabo kryjący podkład
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka