Gość: ap77 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 15:50 Dla chorego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!! Kontakt 0604947367 Pilne Licze na Was Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! 06.11.02, 17:57 1 - telefon nie odpowiada. 2 - jakiej grupy ma byc krew? 3 - jesli skopiowalas to z maila, ktory do ciebie przyszedl, to rownie dobrze mozna to zignorowac. na jakies 5 apeli tego typu, jakie widzialam w poczcie, zaden nie byl prawdziwy. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.11.02, 19:57 temat sugeruje, ze ma byc to A Rh-... Odpowiedz Link Zgłoś
asinek Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! 06.11.02, 21:43 anexxa napisała: > 1 - telefon nie odpowiada. > > 2 - jakiej grupy ma byc krew? > > 3 - jesli skopiowalas to z maila, ktory do ciebie > przyszedl, to rownie dobrze mozna to zignorowac. na > jakies 5 apeli tego typu, jakie widzialam w poczcie, > zaden nie byl prawdziwy. > > xx. ha, niestety, anexxa ma racje. To jest, nie niestety, ze anexxa ma racje :),tylko niestety wielu ludzi naduzywa gotowosc innych do pomocy. Przed prawie dwu laty dostalismy wlasnie podobnej tresci alarmujacy email, i co sie okazalo? Nasza przyjaciolka posiada wlasnie te rzadko spotykana grupe krwi, natychmiast zadzwonila pod podany numer telefonu i okazalo sie ze ktos komus zrobil brzydki numer (telefon byl biurowy i nieszczesna ofiara z trudem wygrzebywala sie spod gory faksow i emaili). Co ciekawsze, email byl w obiegu przynajmniej do czerwca tego roku, bo dostalismy go ponownie. Brr. Jak ktos chce (i moze) oddac krew (nie regularnie, tylko w naglych czy rzadkich przypadkach), powinien pojsc do PCK i zglosic sie jako potencjalny dawca (zakladam, ze jesli w Niemczech cos takiego jest mozliwe, to i w Polsce tez). Pozdrawiam a. ----------------- errae humanum est Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! 06.11.02, 21:53 kata - fakt, zauwazylam tylko rh-, a mi gdzies umknelo. dziwne;) asinek - no wlasnie, u nas to zawsze byl numer komorkowy i zawsze albo ktos mowil warczac, ze pomylka i ze nic takiego nie zyczyl sobie, albo w ogole okazywalo sie, ze nie ma takiego numeru/jest wylaczony. tak, mozna dobrowolnie oddawac krew, ale nie wszedzie, w niektorych szpitalach sa z tym klopoty. po prostu nie ma personelu, ktory by to obslugiwal:/ xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martaa2 Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! IP: *.pl 06.11.02, 22:01 Z tego co wiem,w Warszawie można oddawać krew w Stacji Krwiodawstwa na Saskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! IP: *.lama.net.pl / *.v1.pl 07.11.02, 15:18 Gość portalu: ap77 napisał(a): > Dla chorego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!! > Kontakt 0604947367 > > Pilne > Licze na Was > > Anka Mieszkam w Krakowie. W moim mieście jest kilka punktów krwiodawstwa więc podejrzewam że w Warszawie też!!!!!!!!! Wiem co to znacvzy "oddawać krew", gdyż jestem honowym dawcą płytek krwi i bardzo proszę o nie robienie sobie z tego żartów bo to jest bardzo poweżna sprawa!!!!!!!!!!!!! Jeśli rzeczywiście potrzebujesz krwi dla dziecka to prosze zgłoś sie do jednego z punktów!!!!!!! Tam na pewno dostaniesz kilka niezbednych wskazówek!!!!!!!! Jestem ABRH(-) JESLI MOJA POMOC JEST CI NIEZBEDNA TO NAPISZ NA FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap77 Re: Krew potrzebna ARH(-)!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 19:47 Gość portalu: eli napisał(a): > Gość portalu: ap77 napisał(a): > > > Dla chorego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Kontakt 0604947367 > > > > Pilne > > Licze na Was > > > > Anka > > Mieszkam w Krakowie. W moim mieście jest kilka punktów krwiodawstwa więc > podejrzewam że w Warszawie też!!!!!!!!! Wiem co to znacvzy "oddawać krew", > gdyż jestem honowym dawcą płytek krwi i bardzo proszę o nie robienie sobie z > tego żartów bo to jest bardzo poweżna sprawa!!!!!!!!!!!!! > Jeśli rzeczywiście potrzebujesz krwi dla dziecka to prosze zgłoś sie do > jednego z punktów!!!!!!! Tam na pewno dostaniesz kilka niezbednych > wskazówek!!!!!!!! > Jestem ABRH(-) JESLI MOJA POMOC JEST CI NIEZBEDNA TO NAPISZ NA FORUM Tak, ale jestem naiwna. Myślałam, że to prawda (ale wysłałam sms, dzwonię i nic!) Beznadziejnie, po co takie cos robić? To juz wolę klikać w "bezpiecznego" pajacyka, i Wam też to radzę:) Anka Odpowiedz Link Zgłoś